2016 Haziran bebekleri büyüyor

Arkadaşlar,bebek yapım bakım onarım facebook sayfasında aşı ateşinde kullandığımız fitillerin astım riskini artırdığını okudum. Herkes aşı ateşine müdahale etmeyin, bol bol emzirip uyutun diyor. Araştıramadım astım meselesini ama aklımızın bir köşesinde olsun.

O sitede ona bakarsan sadece su içerek sütün olacağı söyleniyor , ama su içerek sütün artmadığını gözlemlemiş bulunmaktayım , ateş 38.5 çıkınca kendisileride emin ol calpol vermişlerdir :) tabiki ne kullanırsan kullan fazlası zarar , i bir Bebeğin önrğ boyunca 2-3 kez kullanacağı fitilinde o derece tan etki yapacağını düşünmüyorum ...

Ben de oyle dusunuyorum. Kullanilan her ilacin sonucta getirileri ve goturuleri var. kar zarar hesabi bi nevi. Ne var ki ates 38,5 gecmedeb ilac vermek taraftari degilim, asinin bagisikligi gelistirmesi icin bebegin o atese de ihtiyaci var.

Ama sut konusunda emy0364 sana katilmiyorum, ben iki ay nerdeyse sifir beslenme ama sadece bol suyla emzirdim. Hala da cok dikkat etmem, nitekim hamile kilomun 2 kilo altina inmisim. Cok sukur sutumde ne artma ne azalma var. ha, sadece suyun da yeterli olduguna inanmiyorum. Moral ve uyku da onemli. Bu ayaklardan biri eksilince sut azaliyor bence. Ne zaman moralim bozulda biseye sinirlensem sutum de bariz bir azalma farkediyorum. Bir iki gune ancak toparliyor.

kızlar bebeğimin burnu 12 gündür sümüklü. aspiratör ile sürekli temizliyoruz. akmıyor ama tıkanık. çekince bayağı bir sümük çıkıyor. ilaç vs. vermiyorum, vermek de istemiyorum. kendi kendine geçmesini bekliyorum. kayınvalidem bakıyor gündüzleri evde petekleri henüz çalıştırmıyoruz sizce çalıştırmalı mıyız. evin şu anki sıcaklığı 22 dereceymiş. Doktora götürmeli miyim( 24 Ekim de aşıları var o günü bekliyorum . )

Ebe annem şuruptan daha iyi olduğunu söyler hep fitilin yüzyıllardır kullanılan bişey neden sonradan böyle şeylerle kafa karıştırıyo anlamıyorum.

Katılıyorum canım herkes herşeyi söylüyor Palomar sadece bilgi vermek için ekledi ama bu hayatta zaten genlerden gelen hastalıklar var, çevre faktörleri var vs vs yani bi kaşık şurupla yarım fitille kimseye bişey olmaz

serum fizyolojik sıkıp ardından aspiratörle temizle birde hergün değil gün aşırı yap fazla çekmekte zararlı olabilir

Oyy uykumu alayım diye 23:00 de yattım. Saat dörtteki emme seansımız 20 dakika sürünce ne uykum kaldı ne bişey. Birazdan yine uyanacak bıdık efendi. Hortlak olacağım bugün belli oldu.
Çok şanslısın , biz 8 de emdik 11 de sağdığım sütü verdim uyuduğu yerden 50 Cc , saat 2:20 de uyandık ve 1.5 saat ayaktaydık hanımefendi oyun oynamak istedi , saat 4:15 te uyudu , tabi yarım saat emdi , saat 6 da tekrar uyandı tabi memeler boş bi 95 Cc mama hazırladım , saat 7 de teker uyandı ve güne başladık :/

Canım normal hayatta 3 lt su içerdim , gebeliğimde Dikiş atıldığından enfeksiyon riskini min. Indirmek için 4 lt çıkardık ve hala 4 lt devam ediyorum , nereden biliyorum dersen 750 ml lik cam şişeleri sabah hazırlarım 6 tane , 5 i mutlaka biter , uyku zaten en büyük problem , benim en iyi anlamda artıran pekmez türü Şeyler oldu , dere otu falan da artormadı yalnız 2 haftadır pekmezi abarttığımdan 3 kilo olarak geri döndü :))) dünden beri almıyorum bariz azalma mevcut , bazen hiç mama bazen 150 Cc civarı verirken dün 270 Cc yi buldum ...

Benim hayatımın anlamı
Mutluluğum
Şükür sebebim
Gül lokumum
Canımın canı kızım tam 4 aylık oldu teyzeleri

Onu veren Allah'a sonsuz şükür
Benim oğluşum da 4 aylık bugün
Rabbim hepimizin evladını korusun uzun sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah

Artık 4 aydan sonra gece uykuları 3-4 saat aralıklı olacakmış. Bizim tam tersi 2,5 saatten 1,5 saate indi uyanma periyodumuz. Bir tek 20-24 arası kesintisiz uykumuz var. Sonra sabaha kadar emzirme. İşin kötüsü benim uykularım da bir tuhaf oldu. Kabuslar terlemeler falan.

Canım ilaç vermesen de sürekli serum fizyolojik damlatıyorsun di mi, bebeklerin burnunun açık olması lazım mutlaka

Canım ilaç vermesen de sürekli serum fizyolojik damlatıyorsun di mi, bebeklerin burnunun açık olması lazım mutlaka
Evet günde en fazla 3er damla demişti doktor. hergün damlatıyorum ama 3er değilde 2şer damla yapıyorum ben. ilaç kullanmak istemiyorum. doktora götürsem hemen antibiyotik demeye başlıyorlar. ben ağrı kesici bile içmem. ki çocuğuma asla ilaç kullanmak istemiyorum. olabildiğince ilaçla geç tanışmalı.

Canım su fazla içilirse süt bol olur kısmı kesinlikle doğru ama sadece süt olur. Emzirme döneminde doğru beslenme bebekten ziyade anne için gerekli. Çünkü zaten bizim var olan depolarımızı tüketiyorlar bu durumda annede vitamin eksiklikleri ve bunlardan kaynaklanan rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Bu nedenle beslenme bence çok önemli.

Kızlar günlerdir adet sancısı gibi sancım var. Zaten 15-20 günde bir peçeteye gelecek şekilde 1-2 gün süren lekelenmeler oluyor. Her seferinde adet olacağım sanıyorum ama olmuyor. Şimdi kanama yok ama bütün kalça kemiğim, karnım, belim ağrıyor. Bacaklarım halsiz ve çok uykum var

Boyle bir şey yaşayan oldu mu? Randevu aldım ama taa haftaya Bebeğimle ilgilenemiyorum.

Canım 3er damlayla burun açılmaz ki? Serum fizyolojik bir tüpün yarısını bir burun deliğine sıkıp bebeği ters çevirerek sırtına vuruyoruz, sonra diğer delik için aynı şeyi yapıyoruz. Bizim doktor o şekilde göstermişti bütün sümükler hem burun hem ağızdan akıyor öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…