• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Sagol canim. Dogum hikayem :) biraz sikintili ay gecrdim belki gormussndr erken dgum riskim vardi hastanede yattim ilac kullandm 34 haftadan 37 ye kadar idare ettik cok sukur son hafta ilaci biraktim belime bir agri sallandi ne yatabildim ne oturabildim bide bi kusma musallat oldu 5 gun ikisinide cektim acliktan migdem agridi ama yiyemedm bole sikinti cektim GELELIM DOGUMAA :) Ben hep dua ederdim persembe gecesi veya cuma gunu dgum yapiyim die :) cuma sabaha dogru adet agrisi gibi bi agriyla uyandm lavaboya gdiyim die daha yatak odasndan cikmadan biseylern aktgini farkettim hemen esime kalk gelio dedim :) annemde yanimdaydi hemen hastaneye gectik nst serum derken sancilar artti bebegimin kalp atislari skntili cikti doktr ameliyata alacakti ben de esimde sezeryan istemiorduk doktra cok bi risk yoksa nrmal istiorz dedk doktr yarm saat daha dusunun kararinizi vern dedi.o yarim saat icinde nst ye grdim ebeler sakin ikinma acilma az ccuk ckmaya calisio kafasi uzar dedi nese ben nefes alip veriorum daha hala bogazm agrio valla nasil nefes aldiysam :KK66: nst ye yattim birden istem disi bi ikinma geldi ebelere dedim bebek gelio hemen orda baktilar ki gelio masaya aldilar derken dogum basladi hic beklemedgm bi anda masada buldum kemdimi sagolsun ebeler birisi soyle yap bole yap anlatio bna gaz verio aferim aferim faln uc dort ikinmaya cikti ccuk bebisime 2 kilo diolardi ebe eliyle bakti 2 den az bile dedi mudahale ettirmedi dikisim olmasn die derken bakti ccuk cikmio dger ebeden destek istedi biraz orasi zorladi bni orda bagrdim biraz oyy kizim cikti ben kafami kaldiriom bakacam die ebeler dur kiz tamam grcen diolar :) bembeyaz biseydi gobek bagni kestiler hemen baskasi aldi bu arada benim 2 kilodan bile az dogacak bebek 2 800 dgdu cok sukur rabbime .riskliydiya disarda ambulansi bile hazrlamislar baska hastaneye kuveze gdecek die cook sukur Rabbime dualarimi kabul etti.nese benim dikis atildi kalktim sonrada bebisime kavustum tatli findigima :) hastanede bir gece yattik evimize geldik Rabbim hepinize kolaylik versin bir solukta kurtarsin Rabbim iste boyle hanimlar biraz uzun oldu ama umarim okumaya gozunuz alir :KK46::KK46::anne::KK200:
ne güzelmiş kız doğum hikayen maşallah size.. darısı bizlere olsun inşallah canım

canım kendini şartlama illa yakında doğucak diye gerçi bi yavrun daha var zor seenin için biliyorum ama hep yatmaya çalışsan bu ara?? olabildiğince tutmuş olursun içinde..gerçi 3 kiloya da az kalmış zaten..
Bu yavaş gidiyor yaaa..oğlan bu zamana 3 kg olmuştu nerdeyse.valla bi tıkaç olsa koycam aşağı.şöyle 2 hafta daha dursun diye.

Sabah annemle kahvaltı masasında girdik birbirimize. Cuma gün doktora şöyle 40tan sonra bekletmesin bunca ay karnında taşıdın son günler çocuğa bi şey olur Allah korusun dedi. 41.haftada gün aşırı kontrelle bekleyeceğiz demişti dr hadi kontrolden sonra bir şey olursa çocuğa bekleme alsın dedi. Bende kızdım bekliycem dedim germeyin beni dedim çıldırdım sabah sabah bildiğiniz. Son 1 haftamiz inşallah oğlum bu 7 gün içinde kendi isteğiyle gelir.
canım en yakınlarımız bile olsa kimsenin akıl vermesini isytemiyoruz şu dönem.. zaten sen o söylenenlerin hepsini düşünüyosun kendi içinde eee dr da hep kontrol altında tutuyosa bi sıkıntı olmaz allahın izniyle..

Canım senin ki benim kinin yanında geç sayılmaz bende 38. Hafta diye tahmin ediyordum ama doktorum 39+4 verdi bilmiyorum dün açıkcası moralim bozuldu çok soğuk davrandı birde Doğum şeklini konuşmayacakmıyız defi onu anestezi doktoruyla konuşun dedi çıktım bende Of ya bilmiyorum ne yapacağımı eşim bu gün bir kaç kişiyle görüşmüş herkes çok geç olduğunu söylemiş hayır normal sezeryan beklesem sorun değil ilk oğlumdaki gibi sancıyla gider sezeryana alınırım ama şimdi kan sulandırıcı iğne kullanıyorum bir gün öncesi iğne yapmamak gerekiyor bu halde riske atmak istemiyorum hatta başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum
aaaaaaaaa bak bu msjını yeni okuyorum kırarım o dunkofun kafasını :KK11: ne demek karnı burnunda hastaya soğuk davranmak yok anestezi şeklini benle konuşmayın falan babamla mı konuşcam afedersin:kızgın: bence araştırın kuzum durumunuzu izah ederseniz başka bi dr da kabul eder diye düşünüyorrum

Selam kızlar bugün kontrolüm vardı nstde sancım çıkmış 80 60 40 arasında kalp atışı gibi hareketli bi yerde 100 bile çıkmış ama doktor normal dedi bakmadı sanırım :) haftaya salı günü sabah aç karnına gel ameliyat olacak gibi hocaya danışcam belki sezeryana alıcam dedi nelere dikkat etmem gerek kızlar sabah 6 da ilaç içiyorum ondan bi şey olur mu

Selam kızlar bugün kontrolüm vardı nstde sancım çıkmış 80 60 40 arasında kalp atışı gibi hareketli bi yerde 100 bile çıkmış ama doktor normal dedi bakmadı sanırım :) haftaya salı günü sabah aç karnına gel ameliyat olacak gibi hocaya danışcam belki sezeryana alıcam dedi nelere dikkat etmem gerek kızlar sabah 6 da ilaç içiyorum ondan bi şey olur mu
Sancın baya cıkmıs nasıl eve yolladı ki ilaç alıyormusun benim 35de sancım 40.60çıktığında adalat die ılaç vermısti 2gune bir nstye girmiştim salı gününe kadar cagırmadımı

sen sancı falan hissetmiyodun ama sanırım dimi?? bana da saat 10 a kadar bişeyler yiyebilşrsin dedi öğleden sonra 4 buçuk gibi alıcaklar inşallah.. ben de su içebiliyo muyuz acaba diye merak ediyorum??

Canim bebegin suyunun icilen suya bagli olmadigini soyledi dr. Ama ben yine de ictigim su miktarini artiricam her ihtimale karsi. Bi de saracoglu havuc suyu oneriyo, havuc suyu iciyorum.
allah allaaahhh benim dr da sıvı alımına dikkat edelim demişti bi ara suyum azalmış sonra hakkaten ben suyu artırınca çocuğun suyu da arttı.. bu drların hepsi ayrı bişey söylüyo bacım çıldıriciiimm :işsiz:

Amin.benim kvalide de iyidir ama 3 dogumumda da yanimda yoktu.o yolculuga cikiyo benim cocuklarda cikmaya kalkisiyor cok garip:işsiz:
kız hakket bak o konu kaynadı arada göstermiyeydin bebişi ilk etapta illa çıktı o yolculuğa :sinirli: bebişler de hazır babaanne yokken çıkış işlemlerine başlıyalım mı diyolar ne diyolar anlamadım ki o_O

selamlar herkese kızlar :anneadayı: @BegumBB @yaren92 @Enfal97 @gonulll canlar dün günümüzü aldık büyük günn 3 kasım :KK46::KK46::anne::KK200::KK200: inşallah sağlıcakla kavuşurum kuzuma boyu 47-48 cm olmuş 3kilo da ağırlığımız..görseniz nasıl büyümüş kolları yumuk yumuktu elleri ayı pençesi gibi olmuştu küçük dayısı kılıklı yaaa :KK49::KK49:yalnız bana sadece kan testi yapıldı hiç ekgye falan almadılar.. kombine anestezi yapılıcak.. aklıma gelenler bunlar şimdilik ha bi de gece heyecandan uyuyamadım uyanıp uyanıp durdum düşünün 2 kasım gecesi nasıl olucam :KK48:
Cok az kalmış kuzum :)) bebisine de maşallah tosun olmuş yirim ya :nazar:

Kizlar aranizda tecrübeli olanlara birsey sormak istiyorum. Bebegim 35 haftalık gelmişti şükür kuvezde kalmadı ama emmek çok eziyet agzi küçük kendi küçük :KK43: bebek küçük olunca eziyetli oluyor. Bir de benim göğüs çok küçük olduğu için silikon uç ile veriyorum. Yanimda biri yokken emme pozisyonu yakalamak zor oluyor. Sezeryan dikiş yeri aciyor bebegi kaldırırken. Emzirme yastigi bazen yardimci oluyor ama bazen pozisyon tutturmak zor oluyor. Özellikle geceleri uykumun arasinda kalkip emzirme mücadelesi vermek çok yipratici oluyor :KK43:
Eczaneden göğüs pompası aldım sağıp minik biberona koyup zorlandığım zamanlarda veriyorum çok kurtarici oluyor ama benim merak ettiğim pompa ile çekmek sütü azaltir mi? İlk pompayi kullandığım zamanlar süt çok geliyordu pompanin icine fışkırarak çıkıyordu simdi damla damla çıkıyor acaba süt salımını miktarini etkileyeblr mi pompa?
Emzirme den çok sorun yaşayan biri olarak yardimci olmak istedim. Ben de silikon üç ile emzirdim ve süt sağdim uzun süre. Sagdigin makina önemli. İyice boşaltmak sut üretimini arttırır. biraz da yorgunluktan azalmış olabilir. Bol sıvı al. Bebek uyudukça uyumaya çalış. Çok farkedecek. Bebeği emzirdikten sona sağ. Bebek uyarsın. Biraz daha guclenince silikonsüz da emzirmeyı denemen iyi olabilir.
YouTube da video var emzirme destekleyici sistem montaji diye. İncecik bir boru ile sut veriliyor bebek anneyi emerken. Çok akıllıca. Çünkü çabuk yorulduklari için memede uyuyorlar hemen. Bu biraz kolaylaştırıyor işi gibi.
Bir ay sonra bile çok farkedecek. Güçlenecek annesi bak gör.

diğer arkadaşlar da söylemiş bitanem ama belki o anlık bişeydir inşallah haftaya hiç bi sıkıntı çıkmaz dua edelim.. bi de tüm o ölçümler falan o kadar hassas ki.. bazen bebeğin kalp atışlarını bile alamıyo cihaz.. biliyorum biz ne desek sen endişe ediceksin ama yavrun da kıpır kıpırsa bişey yoktur en büyük sağlık belirtisi buymuş biliyosun..
Biliyorum canımm. Çok şükür hareketli yavrum ama inan elimde değil moralim alt üst oldu ve ben de daralmaya başladım :(

Back
X