• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Aynen canım , bende doktoruma aynısını söyledimde gösterdimde.ben inat doktora çattım 39 la 38arası farkı , çocuğun ilerdeki hastalıklara karşı tepkisinden anlayabilirsin şimdi deil dedi.bende dedim çoğu arkadaşım 38de yaptı hepsinin çocuuuda turp gibi maŞallah dedim :) ben 38de almıyorum dedi,tabiki bişey olmaz 30.haftada bile doğan bebeklere bişey olmuyor ama çocukluk döneminde katkısı olan bir durum dedi( kısaca bana istiosan git başka doktora demek istedi galiba ) , bu hafta konusunda değil ama başka konularda doktoruma çok güvendiğim için mecbur beklicem, riskli gebelik uzmanı olduğu için.eğer öle olmadaydı bulunduğum şehirdeki kadın doğum doktorum 38de alayım istersen dedi.çok takılmamak lazım , istanbuldaki arkadaşım pskolojik problemleri başlayınca 37de alın bebeği dedi keyfi , doğum yaptı , çocuğu ilk okula başladı , gayet sağlıklı ve akıllı :)
Evet canım herkes kendi doktorunu dinlesin bencede cunku hepsi farklı goruste. .sonucta bir kuaföre bile gıdınce onceki gittıgının ne biçim bir kesim boya vs. olmamış boyle tarzı yaklasimi var :)))

Hadi hayirlisi
Bnm cuma ctesi adet sancisi gibiydi
Ctesi gece siddetlendi
Pazartesi sabah dogurdum
Bi iki gune dogurrursun gibi:)
Hayırlısı canım. Ben ilk çocuğumu suni sancıyla doğurduğum için tam anlayamıyorum doğum sancısı mı değil mi.

72 ile hamile kaldım.ilk 4 ay 6 kilo verdim mide bulantısı kusmadan.
Şimdi 83-84kiloyum.
Allahtan boyum fena sayılmaz,yoksa daha fena olabilirdim :) gerçi çok fazla kilo aldım sayılmaz 20-30kilo alanlar var ama sanırım biraz şişlik de var o yüzden de kilom fazla görünüyor
Bir kac kilo fazlan var canim boyunda iyiyse oyle bozma moralini bak ben 18 kilo aldim suan :) yapacak bisi yok vericem yavas yavas dogumdan sonra insallah

Allah allah yaren92 yaren92 de aynı şeyi söyledi ama doktorum 140larda olması gerekiyor nabzının dedi.
Ha birde bende düzensiz kalp atışları canım. Sürekli yüksek atmıyor.
Benimkinin genelde 150lerde atiyordu zaten kalbine ultrasonla baktiginda bi sorun yok ama stres yaptigimda nst de 170leri gordu bisey demedi normal dedi doktor Anlamadim bende simdi pers. Gidicem sorayim ben bu konuyu doktoruma :110:

38 haftalık sezeryan doğum yapanlar, normal olması gereken zamanda doğum yapmış olurlar. Çünkü bebeklerin akciğerleri bu zamana kadar yeteri kadar geliştiğinden doğumun sonrasında herhangi bir problem yaşanmaz. Normalde gebelik süresi 40 hafta olarak kabul edilir. Ancak normal doğumlar 37. ve 42. haftalarda gerçekleşir. Bu doğumlarda bebekler sağlıklı bir şekilde doğar. Bu nedenle 38 haftalık sezeryan doğum yapanlar, normal sürede doğumlarını yapmış olurlar..
Canim.zaten 37_40arasi dogum.normal dogum olarak gecer +2side var bunun ama sezeryan illa 38 olacak diye bisey yok 40inda 42sinde sezeryan olan da var o da saglikli dogum oluyor yani gec mi olurdiye panikleyen arkadaslar icin 37 de de sezeryan olabilir 42sinde de hic sorun degil..

Kızlar doğum eli kulağında artık. Kaç kg aldınız . . Ben 9 kg aldım bugün itibariyle ama bebeğim de çok kilolu değil.sanırım bu yüzden. Çok erken döndüğü için nerdeyse 3 aydır ayakları midemin üstünde yedirmedim beni doya. Zaten kronik gastrit hastasıyım. O da tuz biber oldu üstüne. Daha çok yiyip bebeğim daha tombiş olsun isterdim ama olmadı

Kızlar dun kasilmalarim gece boyu devam etti ama gitmedim ve tuhaf ma hiç olmadığı kadar rahat uyku çektim. Saat 11 de kalktim lavoboya gittim pembe sulu kan geldi. Kahvaltımi yaptım duş aldim hastaneye gittik bebek kanala inmiş 2 cm açılmam olmuş doktor tekrar eve yolladı yürüyüş yap hareket halinde ol akşam 10-11 gibi gel yatisini yapalım bu gece doğumun olur dedi. Şimdi yürüyüş yapmaya çıkıyorum bana dua edin hayırlısıyla kuzucumla kavusalim bu gece.

Bir kac kilo fazlan var canim boyunda iyiyse oyle bozma moralini bak ben 18 kilo aldim suan :) yapacak bisi yok vericem yavas yavas dogumdan sonra insallah
Açıkça 50kilo alsamda umrumda deil ki hiç bi annenin deildir ,bebişler sağlıklı olsunda , azcık irade ile veririz :anne:

Evet canım herkes kendi doktorunu dinlesin bencede cunku hepsi farklı goruste. .sonucta bir kuaföre bile gıdınce onceki gittıgının ne biçim bir kesim boya vs. olmamış boyle tarzı yaklasimi var :)))
Haha aynen öle:) kimse kimsenin görüşü beğenmio.ama benim mantığıma göre 38uygun.o deilde sezeryan derken normal gelmeye kalkarsa bu bebişler ,benim yolum 1bck saat hastaneye, arabaya doğurmazsam iyi :işsiz::KK45:

Kızlar dun kasilmalarim gece boyu devam etti ama gitmedim ve tuhaf ma hiç olmadığı kadar rahat uyku çektim. Saat 11 de kalktim lavoboya gittim pembe sulu kan geldi. Kahvaltımi yaptım duş aldim hastaneye gittik bebek kanala inmiş 2 cm açılmam olmuş doktor tekrar eve yolladı yürüyüş yap hareket halinde ol akşam 10-11 gibi gel yatisini yapalım bu gece doğumun olur dedi. Şimdi yürüyüş yapmaya çıkıyorum bana dua edin hayırlısıyla kuzucumla kavusalim bu gece.

Hayde gözün aydın bacım bir avazda inşallah :dua:

Kız erkeni mi kaldı :)
Bebişler kocaman oldu.
Ben 36 dan beri kantaron yağı ile gögüslerime hafif masaj yapıom.
Bişe olmadı,sadece gelen sütü sıkma.kendi aksın ozaman bişe olmaz.
Tmm dogru diyosun 37+5 im zaten de istiyom 38 dolsun diye biraz kilo alir belki diye :anneadayı::KK200:

Ins cnm hayirlisiyla kavusursun bebegine bu aksam

ebyar ebyar cnm bisey sorucam kasilmalarin nasildi agrili mi benimde iki gundur oluyo ama uyumadigim icin sanirim cunku uyudugumda bisey hissetmiyom gece bna da sik sk oldu uyuyana kadar da

Haydi insallah bol bol sandalyeye oturup kalk acilman rahat oluyormus bizide habersiz birakma guzel haberlerini bekliyoruz

Hadi inşallah hayırlısıyla sağlıkla gelir inşallah :KK46:

Back
X