2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Ne kadar guzel! Ben de esimin ailesinin bu huyunu cok seviyorum. Benim cok fazla kiz evlat istedigini bilen kayinvalidem bebegimizin erkek oldugunu duyunca beni arayip, kiz evlat annesinin yoldasidir. ama erkek evlat da candir sakin uzulme kizim dedi. Benim annem ise kocaman bir oh cekti! Yani annemi anlamaya calisiyorum. uc evladi da kiz ve bu yuzden babam annemi hep hor gormus "bir erkek evlat doguramadi" diye... zaten bizi de terkedeli cok oldu. ama yine de bugun sorsan evlatlarim diyip de baska birsey demeyen annem illa ki bizim birer oglumuz olsun istiyor. hala kizim olursa sevilmeyecegim dusuncesinde. sevilmesem bile kac yazar ki? beni kizim sevsin de, gerisi zaten bos!
Bana da ilkten kız denmişti ya. Neyse her kime söylediysem olsunn kız da evlattir dediler . Annem kv . Kız mı ii hiii. . Ama senin oğlun olacak dioduk biz neyse madem dediler. . Ablam da hamile ay benim oğlum olurmuş bi de sen çok istemistin demek senın kız neyse üzülme dedi. .. ki öyle bişi yok üzülmedim
Su an onun kızı olacak mis ;) ;)
Yani düşündüm de benim de cevrem de kız meraklısı yok nerdeeeee

Merhaba güzel anneler :) bir şey sormak istiyorum. B12 düşük olduğu için bugün iğne olmaya başlıyorum. DODEX AMPUL kullanıcam. Birde D vitamini olmadığı için DEVİT DAMLA. Bu iğneyi olan yada bu damlayı kullanan var mı aranızda. Ben Omega 3, demir ilacı, kalsiyum ve maknezyum ve ayrıca vitaminde alıyorum. Et, balık, yumurta ve süt tüketmediğim için bu ilaçları 3 ayımdan beri düzenli kullanıyorum. Bir zararlarını görmedim. Fakat iğne biraz gözümü korkuttu. Kullanan varsa etkileri hakkında yorumlarını almak isterim...
Canım ben hamilelik öncesinde kullandım hamileligimi ogrendigimde de ilk Ayimda 2 tane kullanıp bıraktım olumsuz bir şey duymadım

Bana da ilkten kız denmişti ya. Neyse her kime söylediysem olsunn kız da evlattir dediler . Annem kv . Kız mı ii hiii. . Ama senin oğlun olacak dioduk biz neyse madem dediler. . Ablam da hamile ay benim oğlum olurmuş bi de sen çok istemistin demek senın kız neyse üzülme dedi. .. ki öyle bişi yok üzülmedim
Su an onun kızı olacak mis :KK66: :KK66:
Yani düşündüm de benim de cevrem de kız meraklısı yok nerdeeeee
evet hayatim. aslinda icimizde, ailemizde ve cevremizde bile o kadar cok insan varki hala bu ayrimciligi yapan! iste o yuzden bize cok buyuk gorevler dusuyor. ilk once bu tip cumleleri kuran herkese ne kadar yanlis olduklarini bikmadan usanmadan anlatacagiz, sonra da cocuklarimizi boyle cumleler kurmamasi icin bastan esitlikci yetistirecegiz. haydi gazamiz mubarek olsun! :KK200:

Babanın haberi yoktu tabi cinsiyet belirleyici genin kendisinden geçtiğinden.. Kendi tabiriyle "kabahat" ondaymış..
Annenin suçu yok bilinçaltına inmiş kadıncağızın.. Benim kayınvalidem de kızı duyunca ayrı bir sevindi, az var ailede.
Eşim de kız istiyordu, ben ise sağlıklı olsun da nolursa olsun diyordum. Böylesi nasipmiş:anneadayı:
Lorena Annenin Duası:nazar:
Allahım yatalım kalkalım hemen sabah olsun, doktorumuza koşalım:KK66:
Bebeğimizi görüp, iyi haberler duyalım
Böbrekleri küçülmüş, totosu büyümüş olsun :-)
Bu kaygılar artık son bulsun
Darısı tüm mayıs annelerimizin
Amin canım benim :KK54::KK200:

NicksizYumurta NicksizYumurta yagmurr_damlasi yagmurr_damlasi @mavitepe @eryesil @neff1316 çok mersi canlar :KK68: ben de ilk sipariş verirken mor çiçekleri düşünmüştüm, beyaz ve pembe tül de almıştım iki renk yaparım belki diye ama lilayla başladım ve böyle oldu :-) aslında ben de sevdim ama çok mu acemi işi olmuş komik mi olur dedim ama zaten 1 gün takıcam sonra bi işe yaramaz heralde :KK51:
Tekrar çok mersi kızlar bu gazla devam edeyim o zaman ben buna 2-3 güne bitmiş halini de atarım :KK72:

Merakla bekliyoru canim beyazi seven tek kisi benmisim onu farkettim :KK48:

Kizlar şükürler olsun bebegim gayet iyi 3 günlük gerilik ortadan kalkmış tam gününde kuzucum:KK49: 1850 gr 31+6yiz. 32+0 da dogum izni baslatiliyor 1 gun cok onemli olmadigi icin artik dogum iznime cikmis bulunuyorum. Nst de guzel cikti dr teyzesinden korktu sanirim hic hareket etmedi dr biraz tedirgin oldj gezdik dolastik tekrar girdik hareket edince ancak gnderdi. Oynatiyorlar bizi. Oynayan cocuk dr gelnce duruyor oyle:KK55: hic poz da vermedi sadece ayagini gorebildim yavrumun isirmalik tam:KK48:

Ohh ne güzel haberler bunlar maşallah bebegine ;)

yagmurr_damlasi yagmurr_damlasi kızlarrr o en mutlu günüzde kullanın inşallah:KK200:çok uygun bi setmiş yarın bende bakayım:KK49:

Teşekkürler canim ayy hic alasim yokken aldim bende sen bak begenirsen al sampuanlari hastanede kullanmasam bile esim yazlari denize gidiyor o zaman kullanir dedim ;) cantasinida kizimin taraklarini felan toplarim diye dusundum hastaneden sonra cok islevli oldu :KK22:

Kızlar bu haftalarda 28 29 ve sonrasında yoğun adet sancısı yaşayanlar var mı?
Benim birden geliyo adet sancısı gibi belim kalçam falan sanki beş dakka sonra adet olcam gibi korkuyorum doğum sancısı diye ama bir dakka sürmeden geçiyo

Aynini bugün bende düşünüyordum, bi kaç gündür bi anda belim karnim kalcam diz kapaklarım ağrıyor, cok kısa sürüyor 1 veya 2 dk anca. Normal demekki

miranda_1986 miranda_1986 canim çok güzel bir yazi olmus gercekten o laflari soyleyen insanlara soyleyecek soz bulamiyorum birde kendilerinide birer kadin dogurmusken insanlar hala kiz cocuklari icin böyle dusunebiliyor ya ne denir ki onlara pes dogrusu. İnşallah bizler kizlarimizi ve erkeklerimizi daha bilincli ve bu dusuncelerden uzak yetistirecegiz ;) biz 3 kiz kardesiz en küçük kardesim 16 yasinda doktor cinsiyetini babama soylerken buda kiz demis babamda ne güzel iste daha ne isterim demis her zaman arkamizda olmustur ve olmayada devam etmektedir basimizdan eksik etmesin Rabbim onu. Torununun cinsiyetini ogrenmeden önce baba sence ne olur icinden gecen ne dedim hic ikilemeden kiz olur inşallah dedi. Canim babam evde 4 kadinla yasamaktan hala bikmamis :KK48: ayy bende icimi doktum galiba kusura bakmayin :KK22:

miranda_1986 miranda_1986 canim çok güzel bir yazi olmus gercekten o laflari soyleyen insanlara soyleyecek soz bulamiyorum birde kendilerinide birer kadin dogurmusken insanlar hala kiz cocuklari icin böyle dusunebiliyor ya ne denir ki onlara pes dogrusu. İnşallah bizler kizlarimizi ve erkeklerimizi daha bilincli ve bu dusuncelerden uzak yetistirecegiz :KK66: biz 3 kiz kardesiz en küçük kardesim 16 yasinda doktor cinsiyetini babama soylerken buda kiz demis babamda ne güzel iste daha ne isterim demis her zaman arkamizda olmustur ve olmayada devam etmektedir basimizdan eksik[/QUOT
Canım şimdi yazını okurken gözümde bizim aile canlandı.bizde dört kız kardeşiz ve babam kız torunlarına daha düşkün
Hele de kızımla arası çok iyi.şimdi oğluşum olacak onunla bu kadar iyi olmacağını düşünüyorum doğrusu.

Kızlar biraz gribim bi kaç gündür.bugün 2 büyük çay bardağı ıhlamur içtim.bitane daha içsem zararı olmaz dimi?hiç nefeste alamıorum ya burnum tıkalı inş.geçer hemen :(

Kizlar nasilsiniz umarim hersry yolundadir benimde sol diz kapagimda sorun var cok aciyo agryo kireclenme mi oldu anlamadim ozellikle wc ye cktgmda otururken canim cok yaniyor. Bu ara da bebek sekerlrni de yaptik esimle beraber:)

Gecmis olsun canim. Hediyelikleriniz cok güzel olmus maşallah güzel gunlerde dagitin canim ;)

miranda_1986 miranda_1986 canim çok güzel bir yazi olmus gercekten o laflari soyleyen insanlara soyleyecek soz bulamiyorum birde kendilerinide birer kadin dogurmusken insanlar hala kiz cocuklari icin böyle dusunebiliyor ya ne denir ki onlara pes dogrusu. İnşallah bizler kizlarimizi ve erkeklerimizi daha bilincli ve bu dusuncelerden uzak yetistirecegiz :KK66: biz 3 kiz kardesiz en küçük kardesim 16 yasinda doktor cinsiyetini babama soylerken buda kiz demis babamda ne güzel iste daha ne isterim demis her zaman arkamizda olmustur ve olmayada devam etmektedir basimizdan eksik etmesin Rabbim onu. Torununun cinsiyetini ogrenmeden önce baba sence ne olur icinden gecen ne dedim hic ikilemeden kiz olur inşallah dedi. Canim babam evde 4 kadinla yasamaktan hala bikmamis :KK48: ayy bende icimi doktum galiba kusura bakmayin :KK22:

Dok sekerim dok. konusa konusa cikacak bunlar disariya. benimkisi gibi kotu babalarin yaninda seninkisi gibi iyi babalarin olmasi da bizim umudumuz. bir de Berenebru Berenebru nun babasi gibi... demek ki iyi babalar, kiz evlatlarina deger veren insanlar cogaliyor bu dunyada. insallah daha da cogalacak.
zaman gelecek "kiz dogdu sessizlik oldu" gibi kavramlar yok olacak. biri kiz bebege hamileyim dediginde, karsisindaki "ayy ne guzel, mini sen" diyebilecek "uzulme bir dahaki erkek olur" yerine... baska bir kadin erkek bebege hamileyim dediginde, karsisindaki "hayirli evlat olur insallah" diyebilecek "erkek anasi oldun" modlari yerine..

iste tam da bunlar olabilsin diye yazdim bugun yazdiklarimi. ve de ne guzel cevaplar, ne guzel destekler aldim sizlerden! En Büyük KK

Back
X