ay sekerim ben butun hayatim boyunca kiloluydum. iki kere cok SIKI diyete girdim. ikisinde de 20 ser kilo verdim, bir sene sonrasinda 30ar kilo geri aldim. hemde ikisi de doktor kontrolundeydi! mahvetti beni o diyetler.
sekersiz yapamiyorum ben. cay kahve cok aci gelir, icemem. dr lar tatlandirici verdiler. ama o kadar kotu ki o tatlandiricalar! kalori almiyorsun ama nasil aciktiriyor, nasil gucsuzlestiriyor insani. bir de ben kesinlikle aliskanlik yaptigina inaniyorum. gecen sene birakacagim diye toptan cay kahveyi biraktim! iki sene once de on sene ictigim sigarayi biraktim. inan bu kadar zorlanmadim.
simdi diyet yapmiyorum ama biraz saglikli beslenmeye calisiyorum. mesela bu caylarla cok guzel vitaminlerimi aliyorum. canim cok tatli isterse, elmayi pure yapip isitiyorum biraz mikrodalgada, ustune az tarcin. al sana tatli! krep yapiyorum ya da bazen incecik. icine koy muz cilek ya da canin ne isterse. bir iki damla da bal damlat. bak nasil guzel tatli oluyor. canim cikolata isterse bu krepin icine dark cikolata eritip koyuyorum. yogurtlu meyveler var. onlari da cok seviyorum. hep tavsiye ederim, ozellikle de tatli aserirsen.