- 8 Ekim 2015
- 790
- 417
- 103
- Konu Sahibi pinkneoneffect
-
Allah hep guldursun canim.benimde agrilarim var ozellikle de belim cok agriyor onun disinda bizde iyiyiz. kardesim de hamile de onla aramizda kullandigimiz bi terim daha minicik olduklari icin fasulye diyoruz bebislerimize :)Akşam akşam ne güldüm :) Çok yaşa arkadaşım :) çok şükür şuanlık sorun yok canım.Sadece hafif ağrılarım var o kadar.Senin nasıl gidiyor?
Kızlar benım bulantılar basladı ne yesem mıdem hazımsız bı tuhaf severek yıyorum ama sonra rahatsız edıp bulantı yapıyor.suan en ıyı gelen sey limonlu soda ve cubuk kraker kuru ekmek
Benim de belli basli tiksindigim seyler var,bulanti degil ama bu yiyecekleri dusununce bulantim oluyor sadece,mesela sut,balik,ceviz,badem hepsi de cok faydaliMalesef bendede öyle ne zaman geçecek bilmiyorum iyice tiksindim herşeyden
Severek yediğim herşeyden öğrendim Rabbim yardımcımız olsun
Benim de belli basli tiksindigim seyler var,bulanti degil ama bu yiyecekleri dusununce bulantim oluyor sadece,mesela sut,balik,ceviz,badem hepsi de cok faydaliama yiyemiyorum,umarim gecer
Canim bence doktorun tavsiyesine uyman da fayda var, fazla progesteronun zarari olacagini sanmiyorum,belki biraz daha fazla bulanti yapar o kadar.progesteron hormonu sayesinde rahim kasilmalari azaldigi icin ve hafif kanaman oldugu icin ikisini birden vermistir tedbir amacli, ben hamile oldugumu ogrendigim andan itibaren kullaniyorum gunde 2 doz, kanamam olmadigi halde verdi, cunku rahim icinde ufak tefek kanama varmis,tedbir amacli verdi bana da. Kaldi ki bu gebeligimden once bir tup denemem olmustu,onda kanamaya falan bile bakmadan progesteronu veriyor dr, bebegi riske atmamak icin. O yuzden kullanmanda bir sakinca olmaz bence,en fazla gebelik belirtilerin artar.Bugün doktora gittim pembe kahve ve arada kanlı kırmızı akıntım geliyordu
Biraz ağır kaldırdım v's
Neyse bebek hamd olsun iyiymiş fakat düşük riskiniz var progestan hap birde 1tane iğne verdi, iğneyi yaptirmadim korkuyorum malesef.
Sonuçta anladığım kadarı ile 2 side aynı biri hap biri iğne ağır kaldırmayıp yatınca geçiyor kanama ama ayakta biraz fazla gezip 1kg dahi taşısam hemen başlıyor pembe pembe ne yapacağıma bir türlü karar veremedimsizlerin fikrini almak istedim kızlar
Öncelikle geçmiş olsun. Sizin durumunuzu en iyi doktorunuz bilir dolayısıyla biz dışardan ne söylesek boş. Doktorunuza güveniyorsanız tavsiyelerine uymanız en doğrusu olur. Progesterona gelince benim önceki hamileliğimde hemen progestana başlamıştı doktorum. Bebeğim ilk 12 haftada düşmedi fakat 17. Haftada böbrekleri oluşmadığı için sonlandırıldı gebeliğim. Aklımda hep soru işaretiydi, belki de progestan kullanmasam bebeğim henüz o kadar büyümeden kendiliğinden düşecekti sorunlu olduğu için ve bu kadar bağlanmadan gidecekti en azından. Çünkü gebeliklerin sanıyorum %25 i ilk üç ayda düşükle sonuçlanıyor. Progestanla bunu engellemek ne kadar sağlıklı ben karar veremiyorum. Öte yandan başka bir arkadaşımın sürekli kanaması oldu gebeliği boyunca ve progestan kullandı. Şimdi çok sağlıklı minik bir kızı var. Kimbilir Progestanı kullanmasaydı belki de kızı doğmayacaktı. Yani bu progestan meselesi çok karışık. Karar vermek sana düşüyor arkadaşım.Bugün doktora gittim pembe kahve ve arada kanlı kırmızı akıntım geliyordu
Biraz ağır kaldırdım v's
Neyse bebek hamd olsun iyiymiş fakat düşük riskiniz var progestan hap birde 1tane iğne verdi, iğneyi yaptirmadim korkuyorum malesef.
Sonuçta anladığım kadarı ile 2 side aynı biri hap biri iğne ağır kaldırmayıp yatınca geçiyor kanama ama ayakta biraz fazla gezip 1kg dahi taşısam hemen başlıyor pembe pembe ne yapacağıma bir türlü karar veremedimsizlerin fikrini almak istedim kızlar
Öncelikle geçmiş olsun. Sizin durumunuzu en iyi doktorunuz bilir dolayısıyla biz dışardan ne söylesek boş. Doktorunuza güveniyorsanız tavsiyelerine uymanız en doğrusu olur. Progesterona gelince benim önceki hamileliğimde hemen progestana başlamıştı doktorum. Bebeğim ilk 12 haftada düşmedi fakat 17. Haftada böbrekleri oluşmadığı için sonlandırıldı gebeliğim. Aklımda hep soru işaretiydi, belki de progestan kullanmasam bebeğim henüz o kadar büyümeden kendiliğinden düşecekti sorunlu olduğu için ve bu kadar bağlanmadan gidecekti en azından. Çünkü gebeliklerin sanıyorum %25 i ilk üç ayda düşükle sonuçlanıyor. Progestanla bunu engellemek ne kadar sağlıklı ben karar veremiyorum. Öte yandan başka bir arkadaşımın sürekli kanaması oldu gebeliği boyunca ve progestan kullandı. Şimdi çok sağlıklı minik bir kızı var. Kimbilir Progestanı kullanmasaydı belki de kızı doğmayacaktı. Yani bu progestan meselesi çok karışık. Karar vermek sana düşüyor arkadaşım.
Canim bence doktorun tavsiyesine uyman da fayda var, fazla progesteronun zarari olacagini sanmiyorum,belki biraz daha fazla bulanti yapar o kadar.progesteron hormonu sayesinde rahim kasilmalari azaldigi icin ve hafif kanaman oldugu icin ikisini birden vermistir tedbir amacli, ben hamile oldugumu ogrendigim andan itibaren kullaniyorum gunde 2 doz, kanamam olmadigi halde verdi, cunku rahim icinde ufak tefek kanama varmis,tedbir amacli verdi bana da. Kaldi ki bu gebeligimden once bir tup denemem olmustu,onda kanamaya falan bile bakmadan progesteronu veriyor dr, bebegi riske atmamak icin. O yuzden kullanmanda bir sakinca olmaz bence,en fazla gebelik belirtilerin artar.
canim cok cok gecmis olsun ikisini birden vermesinin sebebi durumunun ciddiyetidir lutfen ihmal etme. kullan zarari olmaz faydasi olur. bende de hicbir risk olmamasina ragmen alttan kullanilanini verdi doktor 1 ay kullandim gunde iki defa. sakin ihmal etme sonra pismanlik yasama. Allahim korusun bebegini ve seniBugün doktora gittim pembe kahve ve arada kanlı kırmızı akıntım geliyordu
Biraz ağır kaldırdım v's
Benim doktorum bebegin kalp atisini duyduktan sonra basladi progesterona.iceride kanama tehdidi oldugu icin,kanama onemli bir dusuk tehdidi,saglikli bir bebegi de dusurebilir. Bu konuyu sadece kendi doktoruma degil bir cok doktora danistim;progesteron sadece hormon takviyesi,kadinda eksik salgilaniyorsa eger, bundan kaynakli dusugu engellemek icin veriliyor,yoksa bebek baska sebeplerden dusecekse onu ne yatip dinlenmek ne de progesteron orada tutamaz dedi doktorum da,bana da gayet mantikli geldi canim. Ayrica her sey allahin takdiri,ne zaman ne sekilde ne olacagini hicbir sekilde bilemiyoruz. Onlem alinmasi gerekli durumlarda almak en dogrusu bence,bebek saglikli ve hormon yetersizligi yuzunden rahimde tutunamiyosa,yada kanamaya bagli tutunamiyosa bunu kullanmamak da bir risk olur bana kalirsa.Öncelikle geçmiş olsun. Sizin durumunuzu en iyi doktorunuz bilir dolayısıyla biz dışardan ne söylesek boş. Doktorunuza güveniyorsanız tavsiyelerine uymanız en doğrusu olur. Progesterona gelince benim önceki hamileliğimde hemen progestana başlamıştı doktorum. Bebeğim ilk 12 haftada düşmedi fakat 17. Haftada böbrekleri oluşmadığı için sonlandırıldı gebeliğim. Aklımda hep soru işaretiydi, belki de progestan kullanmasam bebeğim henüz o kadar büyümeden kendiliğinden düşecekti sorunlu olduğu için ve bu kadar bağlanmadan gidecekti en azından. Çünkü gebeliklerin sanıyorum %25 i ilk üç ayda düşükle sonuçlanıyor. Progestanla bunu engellemek ne kadar sağlıklı ben karar veremiyorum. Öte yandan başka bir arkadaşımın sürekli kanaması oldu gebeliği boyunca ve progestan kullandı. Şimdi çok sağlıklı minik bir kızı var. Kimbilir Progestanı kullanmasaydı belki de kızı doğmayacaktı. Yani bu progestan meselesi çok karışık. Karar vermek sana düşüyor arkadaşım.
Doktoruna guven duymuyosan onu bilemem canim ama en azindan baskasina da gorunmeni tavsiye ederim.cunku dedigim gibi hormonun tek yan etkisi mide bulantisi,alttan alirsan da sikayetin azalacaktir.senin gibi bende cok supheye dustum kullanip kullanmamak konusunda,doktorum soyle ikna etti; sagliksiz bebegi ister 24 saat evde yatip dinlen,istersen butun progesteronlari al yine de icinde tutamazsin vucut atar dedi. Ama kanama bir dusuk tehdidi,kanama saglikli bebegi de vucuttan atabilir,progesteron takviyesi bu acidan onemli dedi. Zaten progesteronun vucuduna sagladigi tek avantaj rahim kasilmalarini azaltiyor,verilmesindeki amac o, sana tek zarari mide bulantisi yapar istersen hap yerine jel vereyim dedi bana da.jeli tercih ettim bende,simdi o acidan icim rahat,yuruyusumu de yapiyorum normal hayatima da devam ediyorum.zaten bebeklerimiz iyi degilse allah korusun ama kacinilmaz son belli.ama saglikliysa da onlem almak en iyisi canim pisman olmamak icin.Önerin için çok sağol canım benim Rabbim Razı olsun senden
Hapı tercih ettim. Doktora pek güvendiğim söylenemez cunku hapi verdi bugün sabah içtim 1 -2saat sonra baş dönmesi vs mahvetti beni
Öğleden sonra sonuçlar için gittiğimde fitil olarak kullanırsanız daha az yan etkisi olur dedi alay eder gibi sinir oldum
Şimdilik hap kullanıyorum hayırlısı olur inşaAllah canım benim
Doktoruna guven duymuyosan onu bilemem canim ama en azindan baskasina da gorunmeni tavsiye ederim.cunku dedigim gibi hormonun tek yan etkisi mide bulantisi,alttan alirsan da sikayetin azalacaktir.senin gibi bende cok supheye dustum kullanip kullanmamak konusunda,doktorum soyle ikna etti; sagliksiz bebegi ister 24 saat evde yatip dinlen,istersen butun progesteronlari al yine de icinde tutamazsin vucut atar dedi. Ama kanama bir dusuk tehdidi,kanama saglikli bebegi de vucuttan atabilir,progesteron takviyesi bu acidan onemli dedi. Zaten progesteronun vucuduna sagladigi tek avantaj rahim kasilmalarini azaltiyor,verilmesindeki amac o, sana tek zarari mide bulantisi yapar istersen hap yerine jel vereyim dedi bana da.jeli tercih ettim bende,simdi o acidan icim rahat,yuruyusumu de yapiyorum normal hayatima da devam ediyorum.zaten bebeklerimiz iyi degilse allah korusun ama kacinilmaz son belli.ama saglikliysa da onlem almak en iyisi canim pisman olmamak icin.
canim cok cok gecmis olsun ikisini birden vermesinin sebebi durumunun ciddiyetidir lutfen ihmal etme. kullan zarari olmaz faydasi olur. bende de hicbir risk olmamasina ragmen alttan kullanilanini verdi doktor 1 ay kullandim gunde iki defa. sakin ihmal etme sonra pismanlik yasama. Allahim korusun bebegini ve seni
Bana ikili test icin 11.haftan bitince gel dedi canim benim.11+3 yada 11+4 gibi gitmeyi dusunuyorum,bizim bebis 3-4 gun geriden geliyordu ultrasonda. Senin gelisim olarak ultrasonda ileri gozukuyorsa 11.haftanin icinde bi git gorun istersen canim,normalde 11-14.haftalar icinde yapiliyormus ama burada birisi yazmisti 12.haftada gitmis ikili icin gec kalmissin demis doktoru cok garip. Dedigin gibi iyi bir doktor bulmak da cok zor canim benim. Aslinda ayni sorun bende de var,burada da dr secenegi cok kisitli ama benim soyle bir avantajim oldu,esimin kadin dogumcu arkadaslari var,benim doktorun soylediklerini onlara da danisiyoruz,hepsi ayni seyi derse oyle emin olabiliyorum ancak dogrulugundan. Su ana kadar fikir birligi oldu biraz rahatim,bu progesteron kullanimi konusunda da fikir birligi oldu hepsi ayni seyi dediler ikna oldum,senin gibi tereddutluydum bende. ama bunun ilerleyen zamanlari da var, sonra ikili uclu dortlu testlerin yorumlanmasi da cok onemliymis, dogumu var bu isin vs vsJeli ilk defa duydum canım benim
2 hafta sonra tekrar gideceğim hayırlısı ile
O zamana geçmemiş olursa jel de isterim
Bir türlü düzgün doktor bulamadım yada denk gelmedi aile hekimine gittiğimde 6 7 aylık hamile bayan oda bildiğiniz düzgün doktor varmı diye ebeye soruyordu doktor bulmak çok zormusRabbim hepimizin yardımcısı olsun İnşaAllah
2li test hakkında bilgin varmı , bana kimse birsey söylemedi . 9 Hafta olan bebeğim 10 haftalık denildi , 10nuncu bebeğimi doguruyormus gibi muamele gördüm yine doktordanhic bir konu hakkında bilgimde yok ne yapacağım onuda bilmiyorum
Bana ikili test icin 11.haftan bitince gel dedi canim benim.11+3 yada 11+4 gibi gitmeyi dusunuyorum,bizim bebis 3-4 gun geriden geliyordu ultrasonda. Senin gelisim olarak ultrasonda ileri gozukuyorsa 11.haftanin icinde bi git gorun istersen canim,normalde 11-14.haftalar icinde yapiliyormus ama burada birisi yazmisti 12.haftada gitmis ikili icin gec kalmissin demis doktoru cok garip. Dedigin gibi iyi bir doktor bulmak da cok zor canim benim. Aslinda ayni sorun bende de var,burada da dr secenegi cok kisitli ama benim soyle bir avantajim oldu,esimin kadin dogumcu arkadaslari var,benim doktorun soylediklerini onlara da danisiyoruz,hepsi ayni seyi derse oyle emin olabiliyorum ancak dogrulugundan. Su ana kadar fikir birligi oldu biraz rahatim,bu progesteron kullanimi konusunda da fikir birligi oldu hepsi ayni seyi dediler ikna oldum,senin gibi tereddutluydum bende. ama bunun ilerleyen zamanlari da var, sonra ikili uclu dortlu testlerin yorumlanmasi da cok onemliymis, dogumu var bu isin vs vsAcikcasi isimiz biraz da sansa kalacak canim benim. Sen hangi ildesin, ist.de isen anadolu yakasinda bildigim cok iyi bir dr var
Bence baska bir doktora daha gitsen fena olmaz sanki. Belki seni cagirmasinin amaci ikili test yapmak icindir ama en azindan bilgilendirmesi gerekirdi. Yada olmadi bi telefonla ulasmayi dene, ikili testim ne zaman yapilacak diye sorarsin o zaman net bir sey soyler en azindan rahatlarsin, zaten ultrasonda ense kalinligina,bas popo olcumune,burun kemigine falan bakiyorlarmis,bir de kan testi yapacaklar. İkili test denilen sey bu,basit bir islem olarak dusunup o yuzden dillendirmemistir belki. Acikcasi bu doktorlari anlamak da zor gercekten.Ama endiselenme, sonucta 11-14.haftalar arasi diyor okudugum her yerde. Vaktin olacak eninde,sonunda. Kendi doktorun yapmazsa baska bir yerde yaptirirsin. Yine de ne olur ne olmaz 11.haftanin icinde git derim canim benimİstanbulda değilim keşke olsaydım . çünkü doktor bulmak çok zor . 10 haftalık dedi 2 hafta sonra gelin kontrole dedi hic unuttum 2li test ve diğerlerini hapı içmiştim o protestan o kafam beynim uçtu resmen uyuşuk uyuşuk geziyordum bugün aklıma geldi benimde , doktorun dediğine bakılırsa şuan 10 hafta 2 hafta sonra 12. Haftaya giriyoruz o zaman olacakmi ki kafama iyice takıldı şimdi . bu testler çok önemliymis çünkü canım benim bilmiyorum ne yapacagimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?