- 10 Mayıs 2016
- 1.215
- 1.129
- 133
- Konu Sahibi pinkneoneffect
-
bebek arabasina biraz daha bakacagim gibi gorunuyor. ama beisk isini hallettim gibi birde odama turkcesi ne bilmiyorum kucuk hareketli besik begendim onu turkiyeden getirtecegim insallah. bence sallanan sandalye hem anneye hem babaya guzel sen emzirirken cok guzel olur esinde isten gelince hem ayaklarini uzatir kuzusunu koynuna alir sever. ay dusunmek bile insani ne kada rmutlu ediyor yarabbim herkese nasip etsin bu duygulari. odani masmavi mi yapacaksin yoksa sonra da kullanabilecegin bir renk mi olacak canim? ben tum duvarlar beyaz olsun besigi koyacagim taraf duvar beyaz mavi cizgili olsun istiyorum cok asiri cinsiyet islerini sevmiyorum hani hersey mavi yada pembe bogar beni. senin farkli bir fikrin varsa paylasir misin?
ayni fikirde olmamiza sevindim. fikir almayi seven birisiyimde ben azcik :) surekli nette arastiriyorum bende nette gormustum hosuma gitmisti. farkli fikirler olursa haber et guzel annecikBiliyor musun canım benim senin yazdıkların tam benim düşüncelerimle aynı
Beyaz sadelik saflık temizliktir komple mavi odayı boğar diye düşünüyorum bende, tek tarafı mavi çizgili gerçekten çok şirin hemde çok ferah olur düşüncen gerçekten çok güzel ama yinede farklı birşeyler aklıma gelirse kesinlikle paylasirim
4lu kan testi sonucum 79/1 riskli cikti amniyo yada genetik onerdiler ikili testim temizdi.cok moralsizim
Canimmm onemseyip aciklama bulmussun cok tesekkur ederim. Inan yikildim yavrum kocaman oldu nasil kiyarim sonuc kotu bile olsa. Ikilim temizdi simdi aklimiza comak sokuldu yuregimiz agzimiza geldi. Cok zormus bu surec cok zor Rabbim feraha cikarsin beni ve benim gibi olanlariİkili testin güvenilirlik oranı 4'lüye göre daha yüksek. Çünkü yapılan testler arttıkça yanlış poziftiflik oranı da artıyormuş. Yani ikilinin doğru olma olasılığı daha yüksek dörtlünün sonucuna göre. Bu yönden bakıp moralini yüksek tutmaya çalış...
Eğer amniyosentez yaptırmak istemiyorsan ama mutlaka araştırılmasını istiyorsan kandan bakılan genetik testler var. Benim bir arkadaşımın bebeğinde down sendromu riski çıktığında amniyosentez yerine bunu tercih etmişti.
Aşağıdaki yazıda da biraz bu testlerden bahsetmişler:
En sık düşülen hata!
Prof. Dr. Demir, tarama testlerinin toplumdaki sağlıklı görülen kişiler arasında risk taşıyan grupları belirleyen testler olduğunu, tüm gebelere uygulanması gerektiğini söyledi. Demir şöyle konuştu:
"Gebelikte sık yapılan yanlışlardan biri anne adaylarının çoğu bebeklerinde bir problem, bir eksiklik olmamasını sağlamak amacıyla bu tarama testlerinin hepsini yaptırmak istiyor. İlk üç ay tarama testi, ikinci ayda yapılan üçlü- dörtlü- beşli testler. Gebelerimiz bunu iyi niyetle yapıyorlar ama bu testlerin her birinin yanlış olarak pozitif gelme olasılığı var. Hepsini birden yaptırmak doğru değil. Sadece biri yeterli. Çünkü test, yüzde 3-5 oranında risk taşımayan gebelerde pozitif gelebiliyor. Yani iki testin birlikte yapılıp ayrı ayrı değerlendirilmesi sonucunda 100 gebeden 10'una (yanlış pozitiflik nedeniyle) gereksiz yere amniosentez yapılmış olacaktır. Gereksiz girişim de istenmeyen bir durum. Biz her hastamıza ilk üç ay tarama testini (ikili test), ancak bunu yaptıramamış olan gebelere ikinci üç ay tarama testini (üçlü-dörtlü test) öneriyoruz. Tarama test sonuçlarında yüksek risk grubuna giren gebelere genetik tanı testleri yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Korion Villus Örneklemesi (CVS) ve amniosentez yöntemleri anne karnındaki bebeklerde kromozomların kesin tanısı için kaçınılmaz olan ve tanı testi olarak bilinen testler. Ancak genetik biliminde ve teknolojideki gelişmeler sayesinde anne adayından alınan 20 ml. kanda da bebeğin kromozomlarını belli ölçüde tanır hale geldik. Anne kanından yapılan bu non invazive prenatal tanı testleri ile 21, 13, 18. Kromozomlar ile cinsiyet kromozomlarına ait bozukluklarının tanısı konulabiliyor. Bu testler biraz pahalı olmasına karşılık ülkemizde de uygulanmaya başladı. Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde bu testlerin çok daha ucuzlayacağını umuyorum."
Detayli ultrasona giricem amniyo yada genetik durumuna rontgene gore karar verecegiz. Off off evlatla sinama Allahim bu cana nasil kiyayim akli basinda sag salim kucagima almak tek duam. Rabbim yardim etsin cümlemizeOncelikle canını sıkma var bundada bir hayr. Yanlış bilmiyorsam kesinlik bildiren birsey değil yanılma pagi da var bunda
Peki ne düşünüyorsun yaptıracak misin ?
Amin arkadasim. Riskin 79/1 cikmis yani 79 bebegin 78 tanesinin saglikli olma ihtimali varrr boyle iyi yonden bak olur mu? Olumlama yapalim.Detayli ultrasona giricem amniyo yada genetik durumuna rontgene gore karar verecegiz. Off off evlatla sinama Allahim bu cana nasil kiyayim akli basinda sag salim kucagima almak tek duam. Rabbim yardim etsin cümlemize
2li guzel cikmis sonucta hadi ozaman belki mudahale ederdik suan kocaman oldu nasil kiyilir nasil yoketme karari alayim.olumlu dusunuyorum bu cani Rabbim verdi simdi diyorlarki hasta olabilir.nasil yandi yuregim el acip dua ediyorum bu karari vermek zorunda birakma Allahim diyeAmin arkadasim. Riskin 79/1 cikmis yani 79 bebegin 78 tanesinin saglikli olma ihtimali varrr boyle iyi yonden bak olur mu? Olumlama yapalim.
Ben yasadim o karar alma asamasini onceki gebeligimde 16. Haftanin bittigi gun ne yazik ki bebegimi suni sanci yoluyla dusuk yaptim. Bobrekleri olusmamisti ve yasamayacakti, dogduktan sonra en fazla bir iki ciglik atip olecek dediler, yani engelli olarak dahi yasamasi mumkun degildi, suyu da cok cok az kalmisti, anne icinde olme ihtimali ve anneye zarar verme ihtimali de vardi. Cok zor gunlerdi ama Allah'im sabrini da verdi.2li guzel cikmis sonucta hadi ozaman belki mudahale ederdik suan kocaman oldu nasil kiyilir nasil yoketme karari alayim.olumlu dusunuyorum bu cani Rabbim verdi simdi diyorlarki hasta olabilir.nasil yandi yuregim el acip dua ediyorum bu karari vermek zorunda birakma Allahim diye
Oo senin durumun cok zormus canim ya. Ciddi problemli oldugunu bilmek elbette bu karari vermeyi gerektirir. Insallah simdi yavrunu saglikla kucagina alirsin.haklisin ikili guzeldi ve ona gore icim rahat takdir Allahin.Ben yasadim o karar alma asamasini onceki gebeligimde 16. Haftanin bittigi gun ne yazik ki bebegimi suni sanci yoluyla dusuk yaptim. Bobrekleri olusmamisti ve yasamayacakti, dogduktan sonra en fazla bir iki ciglik atip olecek dediler, yani engelli olarak dahi yasamasi mumkun degildi, suyu da cok cok az kalmisti, anne icinde olme ihtimali ve anneye zarar verme ihtimali de vardi. Cok zor gunlerdi ama Allah'im sabrini da verdi.
Senin durumun cok daha iyi arkadasim bebisinin ultrasonda gorulen hic bi anomalisi yok, sadece yanilma payi olan bir testte riskin yuksek cikmis. Yuregini ferah tutmaya calis. Icin rahat etmeyecekse amniyosentez ya da kan testi yaptirirsin. Bir cok insan dortlu testi yaptirmadik bile. Ikilinin sonucuna gore hareket ediyoruz. Senin de ikili testin gayet guzel cikmis.
canim ben daha bebek cantasina bakmadim. netten baktim gucci nin hosuma gitti ama kullanimi nasil bilmiyorum gidip gormem lazim. aslinda cokda ileriye takilma daha biz ikinci bebisler yapacagiz ikinci bebisinde de kullanirsin ona gore bak modellere. ama sirt cantla seklinde olanlar bana da mantikli geliyor tasimasi da kolay olur.Tamam canım benim inşaAllah,bende fikir alış verisini seviyorum senin gibi, ayrica düzgün bi bebek çantası bulamadımhic baktinmi canım sen yada bildiğin bi marka var mi nike in sırt çantası bide spor çantası gibi olanlar var karar veremedim gitti bebek büyüyünce kendime pay çıkarayım dedim çok amaçlı arıyorum:))))
canim morelini bozma cogumlukta hatali oluyor. bana da doktorum riskli dedi ama morelini bozma bebekler gunu gunune bizlerin istedigi sekilde buyumuyor o yuzden hata paylari cok yuksek dedi. acikcasi bende cok kafama takmadim4lu kan testi sonucum 79/1 riskli cikti amniyo yada genetik onerdiler ikili testim temizdi.cok moralsizim
Tesekkur ederim kizlar moral oldunuz. Zor bir durum insan bebegin riskli sozunu kabullenemiyor zaten duygular tavan yapmis simdi bebegimide kendimide uzmuyorum artikcanim morelini bozma cogumlukta hatali oluyor. bana da doktorum riskli dedi ama morelini bozma bebekler gunu gunune bizlerin istedigi sekilde buyumuyor o yuzden hata paylari cok yuksek dedi. acikcasi bende cok kafama takmadim
canim emin ol yalniz degilsin bana da soyledi doktor istiyosan amniyo test yapalim dedi yok dedim tehlikeli sonucta dedim tamam o zaman kan testi yapariz dedi. haftaya sanirim kan testim yapilacak bi aksilik cikmazsa ama inan kimseye doktor boyle dedi bile demedim cunku hata paylari cok cok yuksek. sen bebisini sev bol bol dua et annesi insallah saglikla gelecek kucaklarimiza bebislerimiz :*Tesekkur ederim kizlar moral oldunuz. Zor bir durum insan bebegin riskli sozunu kabullenemiyor zaten duygular tavan yapmis simdi bebegimide kendimide uzmuyorum artik
canim ben daha bebek cantasina bakmadim. netten baktim gucci nin hosuma gitti ama kullanimi nasil bilmiyorum gidip gormem lazim. aslinda cokda ileriye takilma daha biz ikinci bebisler yapacagiz ikinci bebisinde de kullanirsin ona gore bak modellere. ama sirt cantla seklinde olanlar bana da mantikli geliyor tasimasi da kolay olur.
Inaniyorum ben bebeklerimiz saglikla dogacak Allahin izniyle. Cuma gunu ayrintili ultrasona girecegim. Oglumu insallah sag salim sapa saglam gorucez. Butun hamislere dua ediyorum. Allah benim evladimida herkesinkinide bizlere bagislasin. Amiiinnnncanim emin ol yalniz degilsin bana da soyledi doktor istiyosan amniyo test yapalim dedi yok dedim tehlikeli sonucta dedim tamam o zaman kan testi yapariz dedi. haftaya sanirim kan testim yapilacak bi aksilik cikmazsa ama inan kimseye doktor boyle dedi bile demedim cunku hata paylari cok cok yuksek. sen bebisini sev bol bol dua et annesi insallah saglikla gelecek kucaklarimiza bebislerimiz :*
Ne guzel doktorun gereksiz seni ugrastirmamis. Ikilimiz temizdi ne gerek var irdelemeye ve kizlar doktorlar zaten anliyormus ilk olcumlerde ense kalinligi ve burundan masallah benim oglumda hersey yolundaydi.Oda doğru canım benim bilmiyorum şimdilik araştırmaya devamm :) Dün doktora gitti k renkli ultrason vs ilk defa kendilerini bu kadar net gördüm, cinsiyetten emin olmak için tekrar sordum doktor öyle bi yakaladı ki görüntüyü şok oldum :))) tamam dedim bu irkekkkk :)))
Küçük olduklarından biraz çirkinler :) 19+3 günlük 23 cm 365 gr olmuş kendileri. Değişik bir duygu seyirme gibi atıyor tekmeleri arada 3 4 kere çok sert vurdu anlamadım ne oluyor dedim 4lu test önermedi doktor ikilinin aynısı dedi gerek yok dedi. Ki 4lu testi onerse bile yaptirmazdim, 2li iyiydı sonucu 4lu ile kafa karıştırmaya gerek yok, Rabbim korusun bizleri ve sonuç 4luyu Hic yaptirmadim , ayrıntılı ultrason dedi birtek vs vs Rabbim sağlıklı sıhhatli kucagimiza Almamızı nasip eyler inşaAllah
amin canim aminInaniyorum ben bebeklerimiz saglikla dogacak Allahin izniyle. Cuma gunu ayrintili ultrasona girecegim. Oglumu insallah sag salim sapa saglam gorucez. Butun hamislere dua ediyorum. Allah benim evladimida herkesinkinide bizlere bagislasin. Amiiinnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?