- 25 Aralık 2015
- 2.721
- 2.546
- 133
- 32
- Konu Sahibi pinkneoneffect
-
bende basladim folok asite bide kan yapici hap aliyorum ac karninaArkadaşlar kimse folik asit d vitamini kullanmıyormu?
Hamileliğin başında hemen folik asite başlanıyor.
Benden başka baslayan yok sanırım.
Bende folik asit aliyorum biede kan yapici hap ac karnina aliyorum onudaArkadaşlar kimse folik asit d vitamini kullanmıyormu?
Hamileliğin başında hemen folik asite başlanıyor.
Benden başka baslayan yok sanırım.
Benim 4 senden sonraaa:)merhaba guzel anne adayları :) bizde mayıs 11 de çalışmalara başladık ama sanırım bu aydan güzel haber veremeyeceğim reglime 2 3 gün var olacak gibiyim ... sizlerin ilk denemelerimi acaba :)
Kızlar kalp atışı için ne zaman gidiyorsunuzaman doktora?
Benim 4 senden sonraaa:)[/QUOTE
bende basladim folok asite bide kan yapici hap aliyorum ac karnina
Bende folik asit aliyorum biede kan yapici hap ac karnina aliyorum onuda
Insllh cnmmm kafani cok fazla takma duzelir InsaAllahBana kan yapicı ilaç vermedi de folik asit ve vitamini verdi.
Benim d vitamini 5 normal değerlerin altındaymış inşallah normale döner bebiş için
Bugün gittim bende doktora acayip bir doktor denk geldi sinirlerimi bozdu
Sanki 10. Çocuğumu doğuruyormuşum gibi herşeyi bilen tecrübe sahibiymiş im muamele yaptı ilgisiz kronik hastalığın varmı dedi yok dedim ilk hamileliğin mi evet dedim hemen ultrason... Ne kan testi nede başka birsey... Yok kılcal damar kanlanması var büyüye bilir kuculede bilir... Sağ yumurtalığın de kistte var dedi....
kesesi oluşmuş dedi ama kendisi hala görünmüyor haftaya gelin kalp sesini duyabiliriz dedi
Yok Allahtan ruhsat çıkarsa yaşar yarinin garantisini veremem dedi dedi dedi dedi...
En sonda herşey normal dedi folik asit yazdı postaladı...
Garip ya soktayim hala....
Biz daha küçüğüz 4 buçuk hafta anca..Nasilsin bakalim. Kac haftaliksiniz annesi
Aynen benim de öyle. Kanda hcg 77.17 gördüm dayanamadım gittim doktora 3 gün snr .Dr o kadar rahat ki (30 yillik ) daha göremeyiz hiç birşey ama gel alttan bakalım dedi ve gerçekten hiç bir şey göremedik. 1 hafta snr gel rahatlıkla görürüz ,git tadini cikar gebeliginin dedi. Erken gittiğimi biliyordum ama duramadım işte .1 hafta nasil geçer hiç bilmiyorum...gebelikte yapilan testleri yaptır dedi o arada. Sağlık ocağı yapior mu o testleri acaba yoksa illa kadın doğum mu olacak ,bilen var mı ???Folik asite ben hamileliğimden 1 ay önce başladım. Hala kullanıyorum. Sanırım 3 ay toplam kullanacağım. Keseyi görmedik henüz. Çok erken gitmiştim doktora. Daha reglim gelmeden test yapıp pozitif görünce atladık gittik. Onun için keseyi görmek için ayrı gitmedik kontrole daha. 7. Haftada gideceğim inşallah sabredersem. Günler geçmiyo sizin de öyle mi ?
Gebelikte yapılan testler ne ki :) ben ; TSH, TAM KAN SAYIMI, BHCG ve PROGESTERON testleri istedi onları yaptırdım. Sağlık Ocakları da yapar bence ama bilmiyorum canımAynen benim de öyle. Kanda hcg 77.17 gördüm dayanamadım gittim doktora 3 gün snr .Dr o kadar rahat ki (30 yillik ) daha göremeyiz hiç birşey ama gel alttan bakalım dedi ve gerçekten hiç bir şey göremedik. 1 hafta snr gel rahatlıkla görürüz ,git tadini cikar gebeliginin dedi. Erken gittiğimi biliyordum ama duramadım işte .1 hafta nasil geçer hiç bilmiyorum...gebelikte yapilan testleri yaptır dedi o arada. Sağlık ocağı yapior mu o testleri acaba yoksa illa kadın doğum mu olacak ,bilen var mı ???
Ay canim inanmiyorum o nasil bir doktormus oyle ya. Herhalde hamilelik onun kesin dogacagi anlamina gelmez bizde biliyoruz doguma kadar bir risk var. Ama kendimizi olumluya alistiriyoruz stres yapmamaya calisiyoruz. Stres zaten bebisleri kaybetmemize sebep olur. Bildigin seni strese sokmus canim bakma sen catlak doktora. Tabiki cok normal bebisi gormemesi daha kucuk o. Hersey olacak bebisini kucagina da alacaksin. Sen iyi bi doktor bul kendine daha da o doktora gideni bile uyar
Merhaba canım, benim doktorum folik asitin hamilelik öncesinde alınması gerektiğini söyler hep. Bilmiyorum ama al istErsen. Hatta kendi bile kullanıyor, vücuttaki eksik vitaminlerin yerine..Arkadaşlar bi sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim :)
Bizde 3 yıllık evliyiz ve bu ay bebek çalışmalarına başladık fakat tutturamadık sanırım regl ağrılarım kendini göstermeye başladı gibi bişey 2 3 gün reglime her neyse herşeyin hayırlısı..
Sorum ; folik asit kullanmak şart mı ? Ben hamile kaldıgımı öğrendiğim ay kullanmaya başlasam olur mu? Çünkü ne zaman tutacak onuda bilemiyoruz atıyorum 3 4 ay sonra hamile kalacaksam o kadar süre folik asit içmek tuhaf geliyor bana ki ben hap içemiyorum dogum kontrol hapı bile içememiştim ilk zamanlar.
Açıkcası pekte bilgim yok fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?