2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Blw yöntemide neciymiş durup durup yöntem uyduruyorlar:) bi arada sallamayın diyorlardı şimdi sallayın diyorlar eski düzen devam
Eline veremem ben herşeyi etraf mahvoluyor. Hadi kendi evim neyse başkasının evinde de döküp batırıyor onun peşinden gezemem. Heryer kırıntı meyve sebze parçaları. Bide onları temizlemekle uğraş, ser önüne sofrayı otursun yedireyim. Blw yöntemi böyleyse pek bana göre değil :) bi ara inceleyim.
Bu arada işe başladım 3 saatlik süt iznini sabah ve öğleden sonra kullanıyorum 3 saatte bir de eve gidince çocuk memeden fazla ayrı kalmıyor. Yinede 200 cc süt bırakıyorum ben yokken huysuzlandığında veriyor babam.
İnşallah gittikçe dahada düzelir bebeğimde bakımı kolaylaşır. Ek gıdaya da 1 ay sonra geçicem şuan 3,5 aylık 1 ay daha memeleri yormaya devam :)
Nasil gidiyor dedenin bakiciligi
Masallah ya
Benim babam 5 dakka zor tutuyor elinde :)

Canım bebeğinin kilo almamasının sebebi senin göğsünün sertleşmesini bekliyor olman olabilir. Nerdeyse 4.aya girecekler göğüslerimiz artık terbiye oldu sertleşmesini beklemene gerek yok. Göğğslerin yumuşak olsa da emzir görceksin başta boş çekecek ama bi kaç çekişi ardından süt üretilmeye başlayacak ve emecek. Ayrıca göğüste süt beklerse ki göğsünün sertleşmesini bekliyosun bekleyen sütten yağ ayrışır ve su oranı fazla olur bu da bebeğinin kilo almasını yavaşlatır. Hatta şöyle bir denklem var; Sertleşmiş meme=su oranı yüksek süt
Yumuşak meme=yağlı doyurucu süt
Benim göğüslerim 1 aydan fazladır sanırım hep yumuşak ve kızımın kilosu gayet iyi gidiyor çok şükür. Bir de ben hiç saate bakmıyorum. 6 ay bebek emebildiği kadar emmeli. Ek gıdaya başlamadan mama vermeden dediklerimi bi düşün derim canım. Sütün varsa denemeye değer bence.

Tamam bakayın teşekkürler :)
Canim bende dedigin gibi yapiyorum. Goguslerim yumusak ama sut hep var. Saatede bakmiyorum. Biraz huysuzlansin dayiyorum memeyi sakinlesiyo. Kilo alimi cok iyi degil ama sanki ayda 800 gr filan ortalamasi. Bu kadar sute daha cok almasi gerekmezmi yada sutum yagli mi degil acaba? Kafamda deli sorular:anne:

Aayyyhhhava 40 derece bursada ve ben recep ruzgarla hastayim
Ates var bogazlar yaniyor
Teallam yaaa
Kizceye bisi olmasa barii
Nasil terliyorum birden sonra birden titreme geliyor
Recep ruzgarda terliyorum ve usuyorum diyordu aksam calpol icirdim gece ateslenmedi sabahta keyifli kalkti ama ben kiytirik parol icebiliyorum ve bi etkisini goremedim
Limonlu acik cay ictim
Ihlamur humana ilik ilik ama bisiin oldugu yok hufff yutkunmaktan korkuyorummn

Aayyyhhhava 40 derece bursada ve ben recep ruzgarla hastayim
Ates var bogazlar yaniyor
Teallam yaaa
Kizceye bisi olmasa barii
Nasil terliyorum birden sonra birden titreme geliyor
Recep ruzgarda terliyorum ve usuyorum diyordu aksam calpol icirdim gece ateslenmedi sabahta keyifli kalkti ama ben kiytirik parol icebiliyorum ve bi etkisini goremedim
Limonlu acik cay ictim
Ihlamur humana ilik ilik ama bisiin oldugu yok hufff yutkunmaktan korkuyorummn

hamilelikte çok yazdım biliyorum ama kuşburnuuuuuuuuuuu al ve kaynattt. hep ıhlamur biliniyor ama kuşburnu aynı zamanda meyve olduğu için c vitamini de içmiş oluyorsun.

Kızlar 9 nisanda doğum yaptım ama daha adet olmadim. Karnım şiş yüzüm ergenler gibi sivilcelendi ama yok bi türlü olamadım. Bugün gittim yine kan verdim. Artık doktor sıkıldı benden. Daha geçen gün kan verdin hamile değilsindir dedi ama yok ben hissediyorum

Son düzenleme:
Kızlar 9 nisanda doğum yaptım ama daha adet olmadim. Karnım şiş yüzüm ergenler gibi sivilcelendi ama yok bi türlü olamadım. Bugün gittim yine kan verdim. Artık doktor sıkıldı benden. Daha geçen gün kan verdin hamile değilsindir dedi ama yok ben hissediyorum
Cabim ben ilk cocugumda 10 ay olmadim
Gayet normal bir durum
Emzirmeyi kesene kadar olmayacaksin belki de

Korunduktan sonra endiselenecek bir durum olmamasi lazim :)

Bende 28 martta dogum yaptim bende olmadim cnm.hani korkmuyorum desem yalanda olmaz:((
Dun okula gittim oglanin kaydi icin aman allahim nasil parfum kokusu midem bulandi hamilelugimde cok tiksinirim parfumden aman allahim buda ne boyle dedim zor attim kendimi disari.
Dr.gitmem lazim yine mantar oldum galiba ama hic gidesim yok cokkk sikildim artik k.dogumcudan:((

C coznur sanada oglunada cok gecmis olsun.Evet bursa pek sicak ama salgin var heralde yagizda ateslendi halen antibiotik kullaniyoruz inatci atesti bizim gunduz iyiydi gece ates yukseliyordu malesef dikkat et bir kac gun.

Bende 28 martta dogum yaptim bende olmadim cnm.hani korkmuyorum desem yalanda olmaz:KK43:(
Dun okula gittim oglanin kaydi icin aman allahim nasil parfum kokusu midem bulandi hamilelugimde cok tiksinirim parfumden aman allahim buda ne boyle dedim zor attim kendimi disari.
Dr.gitmem lazim yine mantar oldum galiba ama hic gidesim yok cokkk sikildim artik k.dogumcudan:KK43:(

C coznur sanada oglunada cok gecmis olsun.Evet bursa pek sicak ama salgin var heralde yagizda ateslendi halen antibiotik kullaniyoruz inatci atesti bizim gunduz iyiydi gece ates yukseliyordu malesef dikkat et bir kac gun.
Benimde bulantım ve baş dönmem var canım

Kızlar hasta olduk biz...

Orta kulak iltihabı başlangıç
Belirtiler ;
Huzursuzdu 2 gündür ,
2 gündür kusma
Bugün memede birden bırakıp ağlama ve emerken kulağı tutması

Doktora götürdüm biraz önce geldik,
Normalde antibiyotik başlar hastaneler dedi, vermedi bize birkaç gün dikkat etcez ona göre karar verecek ,

Yatarak emzirme dedi, sabahları bazen öyle yapıyordum ben, kucakta açılı tutcam,
Burnu tıkalı kalmayacak kesinlikle açık olacak,
6 saatte bir calpol vercem
Yanında sigara vs içilmeyecek içende durmayacak (biz içmiyoruz zaten içenlerde rüyasında görür artık çocuğumu )
Gecmis olsun canım

Bir sey soracagim kizlar, sagdiginiz sutleri birlestiriyor musunuz dolapta? Farkli zamanda sagilan sutler ayni posete koyulur mu ki?
Emzirme koçu bana koyma tek tek koy demişti . Eger cok azsa tek seferde sagilan aynı gün sagilanlar bence birleştirilwbilir. Biberon a koyarken birleştirilecek sonuçta.

korunmuyorsanız veya dandik korunuyorsanız :) endişen normal.
ama ihtimal verdiğin ilişkinin üstünden biraz zaman geçmesini bekle.

dilaraokan dilaraokan sonradan yazmışsın okudum. o bir korunma yöntemi değil be kuzum :)
olsun sorun olmaz diye düşünürsen belki ama kesinlikle olmasın diyosan acilen korunma yöntemi seç.
bide kendi düşüncem sakın kızma ama eşine yazık ya, en özel an'ı yaşayamıyor.
mide bulantın falan psikolojik veya sıcaklardan olabilir mi?

oo ben 5 nısanda dogurdum 3. ye adet oldum 4. cusu yolda gelır :D

ek gıdadan bahsedılmıs bız gectık ek gıdaya acıkcası doktorada sormadım spontonelerden yanayım demıstım...
sımdılık pırınc unlu muhallebı, seftalı-muz-kayısı puresı arada cıcı bebe ıle karıstırıp yıyor..
formul mamaya da devam edıyoruz, alerjık reaksıyon yok, yemeye ısteklı ve bagırsak sıstemımız ıyı calısıyor..
onumuzdekı gunlerde yogurt ve yavas yavas sebze corbası tarhana vs.. vermeyı planlıyorum...
6 aylıkken falan da kofte et balık gıbı seylerı azar azar verecegım..
bende puturlu vermekten yanayım kı yutma refleksı gelıssın...
bırde cocuk yemeye ısteklı ıse engel olmayın bence..
bırde bır yontemden bahsedılmıs elıne verıyorsun yıyor vs.. onu zaten 7-8 aylıktan sonra yada dıslerı cıkınca yapabılırsınız kendı kendıne yemeyı ogrenmesı ıcın...
bız yegenımı oyle alıstırdık yastıgı var onu alıp sandalyeye oturuyor onune tabagını catalını koyuyoruz kendısı yıyor yemegını....
arada meyve vb. seylerı elıne alıp kemırıyor etraf azıcık batıyor belkı ama cocugun gelısımı ıcın onemlı oldugunu dusunuyorum..

dilaraokan dilaraokan sonradan yazmışsın okudum. o bir korunma yöntemi değil be kuzum :)
olsun sorun olmaz diye düşünürsen belki ama kesinlikle olmasın diyosan acilen korunma yöntemi seç.
bide kendi düşüncem sakın kızma ama eşine yazık ya, en özel an'ı yaşayamıyor.
mide bulantın falan psikolojik veya sıcaklardan olabilir mi?
Canım psikolojik olabilir evet. Korunma olarak spiral taktırmak istiyorum fakat regl olmamız gerekiyormuş. Eşim prezervatif kullanmayı sevmiyor

Back
X