2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Meme de uyutuyorum canım. Uyku saatine göre de hafif emzirmeyi ayarliyorum. Bende eskiden arada ayakta sallardim bikaç gün dayanip unutturdum . Zorda kalirsam emerken saç kurutma açıp daldiriyorum (eğer çok uykusu var ve dalamiyor ise ) uyku eğitimini hala okuyorum ama çok karşı olanlar da var bu eğitimlere . Hala arastiriyorum orta yolu bulmaya calisacagim. Ama ayakta sallama en sakat yollardan biri. Hemen bırak cnm. Ve inat et asla sallama. Gerekirse yemek yapma bikaç gün is yapma bebeğini gezdirin oyala kendi uyuyakalsin emerken yada gezerken. O sallama uykusu ztn çok diken üstü bi uyku çok çabuk uyaniyor bebek. Alistiginda göreceksin sallamayinca daha uzun uyuyor. Meme de dalsin besigine bırak. Ağlarsa bi daha al emmeye bidaha dene böyle böyle alsir.
Canım çok sakat demişşin bende hiç sevmiyorum ayakta sallamayı ama memede uyuma yokkk hiç yokkk ayakta sallamasam uykusuz kalacak uyku uykuyu getriyo eminim buna aman geç yatsın geç kalkar mantıgındaydım mesela öyle bişey yok 7 de de yatsa sabah 6 da kalkıyor 12 dede yatsa aynı vallahi otomatik sallanan beşik bile aldım yok sevmiyor olmuyor nasıl yapıcam bilmiyorum

Meme de uyutuyorum canım. Uyku saatine göre de hafif emzirmeyi ayarliyorum. Bende eskiden arada ayakta sallardim bikaç gün dayanip unutturdum . Zorda kalirsam emerken saç kurutma açıp daldiriyorum (eğer çok uykusu var ve dalamiyor ise ) uyku eğitimini hala okuyorum ama çok karşı olanlar da var bu eğitimlere . Hala arastiriyorum orta yolu bulmaya calisacagim. Ama ayakta sallama en sakat yollardan biri. Hemen bırak cnm. Ve inat et asla sallama. Gerekirse yemek yapma bikaç gün is yapma bebeğini gezdirin oyala kendi uyuyakalsin emerken yada gezerken. O sallama uykusu ztn çok diken üstü bi uyku çok çabuk uyaniyor bebek. Alistiginda göreceksin sallamayinca daha uzun uyuyor. Meme de dalsin besigine bırak. Ağlarsa bi daha al emmeye bidaha dene böyle böyle alsir.
Ben de emzirirken uyutmuş oluyorum.dısardaysak uyku saatinde,bebek arabasında dalıveriyor.ama gündüz cok zor uyku tutmuyor en fazla 10dk.dısarda yine yatış.avm'ye gitcem artık uyku alsın diye;)
Uyku egitimi okudum biraz ama 6aydan önce olmaz gibime geliyo.uyku saati yatagna yatırcam hicbi sey yapmadan dalacak.kıyamet kopartır:)

4 aylık olduk.. Aşımızıda olduk iki bacağa ilkinde ağlamadı içinde ağladı hemşire yakıyor ikincisi oyüzden ağladı... 7 kilo olmuşuz mamayla beslendiğimiz için ek gidaya başlıyacaz önce tadımlık üçgün kuralıyla yoğurtla başlıyacam günlük birer kaşık sonra sebzeler meyveler çorbalar ve muhallebi diye düşünüyorum inş yapabilirim..
Bu arada hazır kaşık mamaları yerine bana önerebileceğiniz muhallebi tarifi varmı 4 aylığa göre

Himm simdi gordum bunu meme ye de alismayacaksa nasıl yapacaksın bilemedim. Uyku eğitimi vermeyi deneyebilirsin çelik gibi sinir ve güçlü bi bünye lazım ama ilk aşamasında :/
Valla ona alismasin buna alismasin derken zaten yiprandim:) uyusunda yeter modundayim.6 aydan sonra bakayim ona simdi ise baslayincada yaninda olmayacagim huyu iyice degisecek bakalim sabirr

Kizlar dün 4.ay asilarini olduk.gece gayet guzeldi ama bu sabah atesi 37.3 oldu.calpol verdim.düstü.aksam uzeri yine cikti.yine calpol verdim.su an iyi gibi ama her n yukseledebilir.sanki asıdan degil gibi.ertesi sabah cikar mi etkisi sizce.daha once hicbir asida ates olmadi.

Uyku egitimi nasil vir sey ben bilmem ama benimki eger memede uyumazsa.yanina yatip emzigi veriyorum.yanagina sacina dokunuyorum.o da iyice suratima degdiriyo yuzunu.öyle uyuyor. Calismaya baslayinca yandik.

Kizlar dün 4.ay asilarini olduk.gece gayet guzeldi ama bu sabah atesi 37.3 oldu.calpol verdim.düstü.aksam uzeri yine cikti.yine calpol verdim.su an iyi gibi ama her n yukseledebilir.sanki asıdan degil gibi.ertesi sabah cikar mi etkisi sizce.daha once hicbir asida ates olmadi.
37.3 ateş değil ki canım ya .

Bizde bugun olduk asimizi gunduz iyiydik ama simdi 37.2 oldu atesimiz calpol verdim artmaz insallah.Bizimde diger asilarimizda ates olmamisti.:((

Selam kızlar :KK54:
Malum ikizlerden dolayı çok nadir yazabiliyorum, ama mümkün olduğunca takipteyim. Bebişlerinizin kilolarından bahsetmişsiniz. Biz de hala meme+mama şeklinde gitmekteyiz. Merak ettiğim şey günde kaç kere ve kaç cc mama veriyorsunuz?
Mama vermek istemediğim ama mecbur olduğum için veriyorum. Az vere vere yavrularımı açlığa alıştırdım mı diyorum bazen acaba. 4. Ay kontrollerinde 5.700 düler. Haftaya 5. Ayımız gelicek inşallah bakalım ne kadar olmuşuz o_O

ya benim kizim gundur emerken surekli memeyi cekistiriyor eliyle memeyi itiyor agziylada cekistirio meme cikincada sinirlenio. bunun anlami nedir anlayamadim. sut mu azaldi yoksa memeyi mi reddediyor. bu durumu yasalanlar varmi?birde memeyi sagdim 60 cc sut cikti tek memeden. cok az geldi bu bana. sizde kac cc cikiyor

Bizde bugun olduk asimizi gunduz iyiydik ama simdi 37.2 oldu atesimiz calpol verdim artmaz insallah.Bizimde diger asilarimizda ates olmamisti.:KK43:(
38i gecmeden vermeyin surup 37.2 yuksek degil bosuna surup vermeyin yavrunuza:/bu gibi artislardada once ilik pres yapin suyla.gecmedi 5 10 dakika ilik dus. limon suyu sikilmis corap giydirin.sirke ani ates dusurur ama ic atesi kalir diyor.olmazsa surup diye okudum bgun face de anneler icin cok yararli gruplar var.takip edin :KK66: minik insan rehberi grubun adi

Son düzenleme:
ya benim kizim gundur emerken surekli memeyi cekistiriyor eliyle memeyi itiyor agziylada cekistirio meme cikincada sinirlenio. bunun anlami nedir anlayamadim. sut mu azaldi yoksa memeyi mi reddediyor. bu durumu yasalanlar varmi?birde memeyi sagdim 60 cc sut cikti tek memeden. cok az geldi bu bana. sizde kac cc cikiyor
Emzirme problemlerini face te emziren anneler grubuna yazin adminler cevapliyor hemen .bnm bazen 60 bile cikmiyor.calisinca zorlanacagim sanirim 1 ayim kaldi:/

38i gecmeden vermeyin surup 37.2 yuksek degil bosuna surup vermeyin yavrunuza:/bu gibi artislardada once ilik pres yapin suyla.gecmedi 5 10 dakika ilik dus. limon suyu sikilmis corap giydirin.sirke ani ates dusurur ama ic atesi kalir diyor.olmazsa surup diye okudum bgun face de anneler icin cok yararli gruplar var.takip edin :KK66: minik insan rehberi grubun adi
Ben de ilaca suruba cok karsiyim aslinda.o yuzden ilk ılık pres yaptim dedigin gibi.baktim gözleri zor acmaya basladi.evde de yalnizim.korktum.vereyim surup dedim.gerci ne kadar içti bilmem.sanirim hepsini tükürdü.

Kizlar benim moralim cok bozuk yaa.okula baslayacagim ve yavrumdan ayrilacagim diye.gözleri beni arayacak.beni gördüğünden o gülüsler çırpınışlar geliyor gözümün önüne. Gecen sene basinda bir arkadasi hatirliyorum da ilk gun okulda aglamisti.cok hakliymis.Bu durumda birakma o zaman diyebilirsiniz tabi ki.
Ama hem maddi acidan zorlanacagiz.hem iyice alisirsa seneye nasil yaparim.hem benim okul zaten en en en fazla 1 e kadar ki 1 gün de bos.hem benim icin de degisiklik olur.şimdi yaz eşime de tatli.güzel.ama kışın.hava erken kararacak ve ben hep ayni modda.nihayetinde calismaya alistim.
Bir sürü sey sayabilirim calismak icin bahane.ama diger yanda tek bir sey KIZIMIN GÜLEN YÜZÜ.

Kizlar benim moralim cok bozuk yaa.okula baslayacagim ve yavrumdan ayrilacagim diye.gözleri beni arayacak.beni gördüğünden o gülüsler çırpınışlar geliyor gözümün önüne. Gecen sene basinda bir arkadasi hatirliyorum da ilk gun okulda aglamisti.cok hakliymis.Bu durumda birakma o zaman diyebilirsiniz tabi ki.
Ama hem maddi acidan zorlanacagiz.hem iyice alisirsa seneye nasil yaparim.hem benim okul zaten en en en fazla 1 e kadar ki 1 gün de bos.hem benim icin de degisiklik olur.şimdi yaz eşime de tatli.güzel.ama kışın.hava erken kararacak ve ben hep ayni modda.nihayetinde calismaya alistim.
Bir sürü sey sayabilirim calismak icin bahane.ama diger yanda tek bir sey KIZIMIN GÜLEN YÜZÜ.
Canim bende ayni durumdayim ve bakici bile bulmadim.agladim sinirimden.sutum yetmezse vs.off annelik cok zormusss

KardelenRuzgar KardelenRuzgar çok geçmiş olsun. Çabucak iyileşir inşallah. Onlara geleceğine bize gelsin hastalıklar.

Sormayın benim de komşum 2 hafta önce hasta oldu. Ateşlendi titreme üşüme filan. Dr A giderken de biri 2 aylık biri 3 yaşında kızlarını bana bıraktı. Ben de seve seve baktım. 2 saat bile olmadan serum yiyip geri geldi. Kapida konustuk sadece ve tayinleri ciktigi icin vedalastik. Bu kisa zamanda hastalık ondan bana geçti. Cumartesi günü her yanım ağrımaya başladı ve ateşim bi anda 38.8 e çıktı. Birden titreme ve aşırı derecede üşüme. Hemen sezaryen sonrası verilen ağrı kesici dicloflam dan içtim. Duş aldım. Ateşim 1 saat içinde geçti ama uçuk çıktı. Bebeğime de geçer mi diye kara kara düşünmeye başladım. Ona sordum onun uçuklari geçmemiş kızlarına...inşallah bizimde geçmez. Yoksa oğlanın uçuk çıkarmasına hasta olmasına dayanamam. :KK43:

Uzak kalamazsın Tabiki bebekyrn ama
Cekilme ile korunanların %25 i istemedemd hamile kalıyormus

Kıs oyuncaga niye karşısın:KK66:

Çok karşı değilim ama mümkün olduğunca hazır oyuncaktan ziyade birlikte yapılabilecek yap boz maket tarzı şeylerden yanayım :)

Canım yeşil kaka korkutmasın seni bizimkinin kakası nerdeyse maydanozu sıkmışsın o kıvam ve renkteydi şükür hep temiz çıktı sonra düzelmedi amerikadan gelen d vitaminini kullanıyordum onu kesip multivitamin verdim sonra bildigin altın sarısına döndü yani zaten hamileliğimde ben vitamin kullanamamıştım hemen midemi bozuyodu bize degen o oldu şimdide d vitaminini devit verdi doktor 10 gün kullanmalı dedi 5. Gündeyiz inan hiç bu kadar huysuz oldunu hatırlamıyorum illallah ettim 5 günümüz daha var işte ellerinden tutup kaldırmaya çalışıyorum kafayı kaldıramıyor ona canım sıkılıyor derken bugun ilk defa arabayla annemlere gittim giderken usluydu gelirkende usluydu takiiii tırnagıyla göz pınarının orayı çizmiş allah korudu gözüne gelmedi çarşamba hemen göz doktorundan randevu alacagım parmagını keserim diye korkuyodum tövbee parmagı kesilsin yüzüne gözüne bişey olmasında artık dipten kesicem
Sağol canım geçmiş olsun bişey çıkmadı zaten çok şükür ama içim rahatladı ben de decavit kullanıyorum kızıma da multivitamin kullanıyorum onlardan olabilir

Biz üç kez yeşil kakadan tahlil verdik bişi çıkmadı halada arada yapıyo ben önsüte bağlıyorum artık..mukusuda genelde süt ve süt ürünlerini çok tükettiğimde görüyorum.. doktor bi kısıtlama getirmedi gayet normal dedi kan olmadığı sürece.. takmıyorum artık tahlil temiz çıktıysa ikide bir çocuğun her yaptığını incelemiyorum karış karış :))
Bizim de temiz çıktı şükür rahatladım haklısın ben de takmıycam

Back
X