2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Selam herkese..
Bizde durumlar fena..
Recep ruzgar okula basladi
Ama isteksiz
Bu sabah yerlere yatti
Allahim kabus gibiydi
Servise verdim ben gorjrmiycem alismasi lazim ise baslayacagim
Izinlerrin durumuda malum oofff off bi tarafta oznur simayi nasil kime birakicam
Bi tarafta recep ruzgar nasil alisicak
Allahim yardim eeeettt

öyle dusunmeyın ben ıse baslayalı ıkı hafta oldu her sabah ben ıse gıtmeden once uyanır sevısırız yatakta, agucuklar bugucuklar gulucukler benı gecırır ve sonra uyur, akşamda benı ve babasını gorunce gulucukler saçıyor etrafa ve akşamları genelde bız ılgılenıyoruz bebegımızle gunduzde anneanne ve dede bakıyor , evden dısarı cıkmıyor zaten annemler bızımle kalıyor ....
ayrıca bende calısan anne cocuguyum kı annem ben 1 aylıkken ıse baslamıs hıcte onu suclamadım hatta ıyıkı çalışan bır kadın olmus hep gurur duyarım kendısıyle...
Heh iste.kararsiz kaldigim konu tam olarak bu.az once de yazdim mesajta.hangisi daha avantajli olur cocugumuz icin bilemedim.senin anneanne dede varmis süper.tadindan yenmez.biz de ya babaanne bakacak ya da bakici tutucaz.ama sanirim ben ise baslayacagim.
Bir de şoyle bir durum var bizim icin.babaannenin bakmasi elbet guzel.ama o ben geldigimgibi gidecek evine.eger bakiciolursa.ben eve 1 de gelicem.ama o 5 e kadar daha bizde.ben baska islerimi de halledebilicem.ya da o yapacak ben cocukla oynayacagim.

Heh iste.kararsiz kaldigim konu tam olarak bu.az once de yazdim mesajta.hangisi daha avantajli olur cocugumuz icin bilemedim.senin anneanne dede varmis süper.tadindan yenmez.biz de ya babaanne bakacak ya da bakici tutucaz.ama sanirim ben ise baslayacagim.
Bir de şoyle bir durum var bizim icin.babaannenin bakmasi elbet guzel.ama o ben geldigimgibi gidecek evine.eger bakiciolursa.ben eve 1 de gelicem.ama o 5 e kadar daha bizde.ben baska islerimi de halledebilicem.ya da o yapacak ben cocukla oynayacagim.
yarım gun calısacakmısın hıc dusunme bıle derım benım mesaım 8:30-17:30 su an sut ıznı dolayısıyla cumaları gelmıyorum işe, ıkı gun tam mesaı yapıyorum ıkı gunde 14:30 da çıkıyorum....
bence babaanne baksın sızın evınızde bakacak ıse , sız geldıgınızde bır ıkı saat evı toplar yemek falan yaparsınız o da evıne gıder...
bakıcıya pek guven olmuyor, maddı kulfetı de cabası...

Selam herkese..
Bizde durumlar fena..
Recep ruzgar okula basladi
Ama isteksiz
Bu sabah yerlere yatti
Allahim kabus gibiydi
Servise verdim ben gorjrmiycem alismasi lazim ise baslayacagim
Izinlerrin durumuda malum oofff off bi tarafta oznur simayi nasil kime birakicam
Bi tarafta recep ruzgar nasil alisicak
Allahim yardim eeeettt
Allah yardımcın olsun canım.
ben işe başladım ne izin ne rapor kullanabildim
mecbur başladım işe pazartesi
ağlaya ağlaya geldim işe
benim sıpada anlıyor sanırım
sabah dönüyor popoyu uyuyor
ben çıkınca kapıdan başlıyormuş ben öğlen gelene kadar ağylıyormuş

Kizlar benim kuzucuk emzik almadi nasil alistircam yontem soyleyin bana...
Abisi aliyodu yine bu sakiz gibi cigniyo
Dogdugu ilk gunden verdim azcik tutuo gibi oluo atio napsam ki ?
Eses50 slm canım beni hatirladin mi 2014 tüp bebek topiginden. Bu gireyim dedim seni ve bazı arkadaşları çok merak ediyorum
Maşallah kuzuına kavusmussun Rabbi. Hayırlı evlat eylesin
Gözün aydın canım benim. Çok sevindim. Ben hala uğraş veriyorum canım benim imtihanim dev ediyor :) ikinci tedavudetim şimdi. Yarın transferim var duana talibim arkadaşım. Çok heyecanlıyım :)

yarım gun calısacakmısın hıc dusunme bıle derım benım mesaım 8:30-17:30 su an sut ıznı dolayısıyla cumaları gelmıyorum işe, ıkı gun tam mesaı yapıyorum ıkı gunde 14:30 da çıkıyorum....
bence babaanne baksın sızın evınızde bakacak ıse , sız geldıgınızde bır ıkı saat evı toplar yemek falan yaparsınız o da evıne gıder...
bakıcıya pek guven olmuyor, maddı kulfetı de cabası...
Biz de babaannenin bakmasi da cok meşaketli.bi torunu sabah okula ugurlayacakmis.digerini alip bize gelecekmis.bize gelen torun de burdan servise binip olula gidecekmis.ben 1 de eve gelince direkt öteye gidecekmis.cunku sabah okula giden torun dönecekmis.falan filan.yani anlayacagin.biraz zorlama bir bakma oluyor.onlar buyuk.onlar bakici tutsun diyoruz.olmaz diyor.eşim bakici istemiyor.ama annesinin boyle yapmasina da uzuluyor.yillardir o torunlara gece gunduz bakiyor cunku.hala daha birakip bizimkine bakmiyor

Biz de babaannenin bakmasi da cok meşaketli.bi torunu sabah okula ugurlayacakmis.digerini alip bize gelecekmis.bize gelen torun de burdan servise binip olula gidecekmis.ben 1 de eve gelince direkt öteye gidecekmis.cunku sabah okula giden torun dönecekmis.falan filan.yani anlayacagin.biraz zorlama bir bakma oluyor.onlar buyuk.onlar bakici tutsun diyoruz.olmaz diyor.eşim bakici istemiyor.ama annesinin boyle yapmasina da uzuluyor.yillardir o torunlara gece gunduz bakiyor cunku.hala daha birakip bizimkine bakmiyor
o zaman yarım gun bakıcı tut sen geldıgınde o gıtsın, haftada bır gunde temızlıkçı bayan alırsın evını temızler sende bebgınle gecırırsın zamanını yemegı de esın gelınce yaparsın yada beebgın uyudugunda yaparsın...
maddı kulfetı ıle tam gun bakıcı tutsan odeyecegın parayı odemıs olursun hem bebegın bakılır hem evın temızlenır sana bır ıs kalmaz....

o zaman yarım gun bakıcı tut sen geldıgınde o gıtsın, haftada bır gunde temızlıkçı bayan alırsın evını temızler sende bebgınle gecırırsın zamanını yemegı de esın gelınce yaparsın yada beebgın uyudugunda yaparsın...
maddı kulfetı ıle tam gun bakıcı tutsan odeyecegın parayı odemıs olursun hem bebegın bakılır hem evın temızlenır sana bır ıs kalmaz....
Temizlikci her hafta geliyor.temizlik ve ütü yapiliyor.yemegi de cogu zaman disardan soyluyoruz.cunku esim cok yogun calisiyor.haftanin 7 gunu.sabah 7 aksam 10.yani göremiyorum bile.cocukla ilgilenme ihtimali sıfır. Gelen temizlikci ablaya soyledim.dedim 4 gun gel.oglene kadar cocuga bak.ogleden sonra diger islere.ama cocuk sorumlulugu alamam diyor.her hafta geldigi icin.kizim aliskin ona aslinda.

Temizlikci her hafta geliyor.temizlik ve ütü yapiliyor.yemegi de cogu zaman disardan soyluyoruz.cunku esim cok yogun calisiyor.haftanin 7 gunu.sabah 7 aksam 10.yani göremiyorum bile.cocukla ilgilenme ihtimali sıfır. Gelen temizlikci ablaya soyledim.dedim 4 gun gel.oglene kadar cocuga bak.ogleden sonra diger islere.ama cocuk sorumlulugu alamam diyor.her hafta geldigi icin.kizim aliskin ona aslinda.
canım yemek derdın yoksa temızlıgını yapan varsa ustune bırde bır gunun bos olup yarım gun calısıyorsan nıye sıkıntı yapıyorsun kı????

babaanne ısı pek mantıklı degıl gercekten yarım gun bakıcı tutacaksın olacak bıtecek...

bız napalım bakıcıya yada temızlıkcıye verecek paramız yok, ev aldık kredı borcu esya taksıtı var ve calısmak zorundayım kıtı kıtına yetıyor kazandıgımız, aılem sag olsunlar bakıyorlar o konuda sanslıyım ama yemekte temızlıkte bana bakıyor ve ben eve gelır gelmez bebegın bakımı da bana gecıyor , ev ev ustune olunca da ayrı sıkıntılar cıkıyor ....

ben yemegımı temızlıgımı yapıp cocugumla zaman gecırebılıyorsam , aynı zamanda esıme de ılgı gostermeye zamanım kalıyorsa senın dert ettıgın devede kulak valla :) bebegın zaten alısır hemen ortama onu takma kafana :)

yalsa yalsa cnm şimdi ben yeni başladım günlük birer kaşık yarım armut cok olmazmı mama saati yerine armutsa doyarmı üç saat sonra mama vericem.. Bide çorbalara başladınmı çok soru sordum :) aslında sana zahmet günlük yaptığın program nasıl anlatabilirmisin ne verdiğin kaç saat aralıklarla nekadar ve devam sütü gündr kaç kereye düşürdün :KK15::KK33:

kuzu belirttim ya 16 gün oldu diye. başta yarım armut zaten veremem. aslında detylı yazmıştım ama görmedin belki yine yazayım sana

3 gün patates 3 gün kabak 3 gün armut diye ilerledim

yarım kaşıkla başladım 3er günde 1 kaşık 2 kaşık arttırdım ama sadece armutu çok verdim diğerlerini hala 1-2 çay kaşığı veriyorum

yarım armut 1 öğün ediyor ama diğerleri az az olduğu için etmiyor

zaten erken başladık 1 öğün ek gıda olsun gibi düşünmüyorum ben amacım alışması ve 6.ayda tam olarak ek gıdaya geçiş yapmamız. sütüm olsa 6.ay başlıcaktım sonuçta.

yani eski sistem devam emme - mama. sadece yutmayı öğrensin diye 6.ayda rahay edelim diye alıştırmalar bunlar.

2-3 saatte yemek vakti değişmedi.

canım yemek derdın yoksa temızlıgını yapan varsa ustune bırde bır gunun bos olup yarım gun calısıyorsan nıye sıkıntı yapıyorsun kı????

babaanne ısı pek mantıklı degıl gercekten yarım gun bakıcı tutacaksın olacak bıtecek...

bız napalım bakıcıya yada temızlıkcıye verecek paramız yok, ev aldık kredı borcu esya taksıtı var ve calısmak zorundayım kıtı kıtına yetıyor kazandıgımız, aılem sag olsunlar bakıyorlar o konuda sanslıyım ama yemekte temızlıkte bana bakıyor ve ben eve gelır gelmez bebegın bakımı da bana gecıyor , ev ev ustune olunca da ayrı sıkıntılar cıkıyor ....

ben yemegımı temızlıgımı yapıp cocugumla zaman gecırebılıyorsam , aynı zamanda esıme de ılgı gostermeye zamanım kalıyorsa senın dert ettıgın devede kulak valla :) bebegın zaten alısır hemen ortama onu takma kafana :)
Aynen ev araba hepsi kredi.ama oncelikle kizin durumu tabi. Uzuldugum konu o. Ufff yarim gun bile olsa cok zor geliyor birine birakmak. Hatta bunu dusundugumden beri kizi besiginde vile yatirmayip uyuduktan sonra gizli gizli yanima yataga aliyorum.sarilip yatayim diye.kafayi yeşim iyice.sanki gunlerce ayri kalicaz:D

bende ek gıdaya gectım anne sutu almıyor, formul mama ile besleniyor...
mamayı ortalama 2,5 saatte bır ıcıyor tabıkı gunduz bu sekılde, gece uykusuna genelde 22:00 gıbı dalar gece bır kez kalkar bırde sabah kalkar 6-6:30 gıbı mama için....
bunun dısında sabah ıkıncı mama saatınde meyve puresı verıyoruz, oglen pırınc unlu muhallebı yıyor az mıktarda, arada her gun olmamakla bırlıkte meyve ouresı ıle karıstırılmıs cıcı bebe yıyor...
yakında yogurt ve corbalara gececegım az az olmak kaydıyla...
6 aylık oluncada kahvaltıya gecmeyı planlıyorum ...

Aryazin sima Aryazin sima

örnek

6 emme
8 mama
10 1-2 çay kaşığı sebze
11 mama veya meme (çünkü az ek gıda aldı ve doymadı)

13 mama
15meme
.............

6 meme
8mama
10 yarım armut
12meme (yarım armut 1 öğün etti, 1-2 çay kaşığı gibi az tutmadı. 2 saat tok tuttu bebeği)

Aynen ev araba hepsi kredi.ama oncelikle kizin durumu tabi. Uzuldugum konu o. Ufff yarim gun bile olsa cok zor geliyor birine birakmak. Hatta bunu dusundugumden beri kizi besiginde vile yatirmayip uyuduktan sonra gizli gizli yanima yataga aliyorum.sarilip yatayim diye.kafayi yeşim iyice.sanki gunlerce ayri kalicaz:KK70:
sen rahat ol ki bebegınde etkılenmesın cook, ben ıse basladıgım ılk ıkı gun bebegımı hıc gormedım ama hıc senın gıbıde tepkılerım olmadı belkıde bende calısan anne cocugu oldugumdan bu durumlara alıskın olmam bu durumu dogal karsılamam bır etkendır..

Senin yerinde olsam,ücretsiz izin hakkım varsa,kullanırdım,seneye tekrar düşünürdüm ne olacağını,ama çok minikler henüz,bize ihtiyaçlarının zirvede olduğu dönemler..Çalışan bütün anneler için böyle düşünüyorum,maddi olarak zorlanabilirsiniz ama emin ol,tek maaşla geçinen çook aile var..
keslnlikle maddi zorluk cekmemize ragmen isi biraktim annem kizkardeslerimde var ama yinede oglumla benim gibi kimse ilgilenemez.. tabii memur arkadaslarin ucretsiz haklari olmuyorsada isi birakin diyemeyiz.. ben ozel sektordum herzamanda is bulabilirim....

Atales Atales
@bisque

Kızlar noluuurr ilk 2 yıl kendiniz bakmaya çalışın. Size yalvarabilirim bile. Çünkü inanın çook ama çoook önemli. Eğer imkan yoksa tamam tabiki çalışın bu ölüm değil ama imkanları zorlayip bakmanızi oneririm. Karakter oturuyo 5 yılda zaten. Bence anne buyutmeli 5 yaş ama o çok uzun gelir diye 2 yıl en azından siz büyütün. Gelecek nesiller sağlıklı bireyler olsun (psikolojik sağlık)
ah keşki imkan olsa
ben ne izin alabiliyorum ne rapor malum olaylardan dolayı
nede ücretsiz izin çünkü ev kredisini benim maaştan ödüyoruz

@ yalsa çok sağol cnm...
Bn yoğurtla başladım şimdi senin gibi üçgün vericem azar azar veriyimki midesi alışsın yavaş yavaş da kaşık sayısını çoğaltırım diyorum.. Sonra öğün olarak veririm .. Ek gida dönemi daha zormuş ya

image.webp

Back
X