2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
merhaba arkadaşlar. Biz de 3.5 aylık olduk. uzun yolculuga cıktık ve maalesef dönüste hastalandı. ateslenince doktoruna götürdük. enfeksiyon kapms. Esas sorun kilomuz 3 haftada sadece 100 gram almis. gecen ayda 400 gram almşti. inek sütü alerjimiz var 1 aydır diyetteyim bende kilo verdim ama sütüm masalah var. doktor alerjidendir endiselenme dedi. ve cok gezdiyseniz gezilen aylarda bebekler zaten kilo almaz ddi. baktı ki icim rahat etmiyo inek sütü alerjisi mamalarndan verdi. tadı kötü ıcine pekmez koyabilirsin dedi. ek gıdayı sordum 5 .aydan snra ddi. bizden bu kadar. bu arada oglum 7200 gram
Canım alerjiniz nasıl kesinleşti bende tüketmiyorum kilosu gayet iyi mama neden veriyosun internette o mamaların tadının igrenç oldunu yazıyolar genelde ek gıdayla beraber tüketiyolar bence bi hafta daha emzir bak bakalım kilosu düşük olsa tamam diyecem kaç kilo dogdu

Biz 1 aydır beraber duş alıyoruz. Onu kucağıma oturtturuyorum.kendim de bağdaş kurup yere oturuyorum.onu güzelce yıkıyorum. Benim kucağımda o kadar mutlu o kadar güvenli oluyor ki,kahkahalarla duş alıyoruz. Suyu çok ama çok seviyor. Soyunup banyoya gittiğimiz anda başlıyor gülmeler. Geçen gün boşta memeyi buldu. 2 fırt çekip bıraktı çok güldüm :KK70:
Çooook şekeeeerrr:) bayildim.oğlunu kizima istiyorum :)

Kizlar ben birkacgun once tavuk gögüs etini haşladim kalanini buzluga attim. Ilk kez boyle bir sey yaptim.su an onu nasil kullanacagimi bilmiyorum.yarin salatada kullanmak istiyorum.ama nasil çözdürücem.

Biz 1 aydır beraber duş alıyoruz. Onu kucağıma oturtturuyorum.kendim de bağdaş kurup yere oturuyorum.onu güzelce yıkıyorum. Benim kucağımda o kadar mutlu o kadar güvenli oluyor ki,kahkahalarla duş alıyoruz. Suyu çok ama çok seviyor. Soyunup banyoya gittiğimiz anda başlıyor gülmeler. Geçen gün boşta memeyi buldu. 2 fırt çekip bıraktı çok güldüm :KK70:

yaa çok tatlı bende çok güldüm bak serseriye:KK70::KK70:

Kızlar bizde bugün doktor a gittik. 4. Ay bitti ek gıdaya başlıyorz ama sadece yemeye alismasi ve yutma becerisi için. Doyumluk değil yani.6 aya kadar anne sütüyle doyacak dedi.
Hoca bikaç meyve söyledi onları cam rendede n sonra tulbentle sıkıp yarım çay brd meyve suyu ve günde bir fincan yoğurt. Bebek acken ve bizimle sofrada yiyecek ve üzerine meme emerek doyacak. Bunlar tek başına doyurmaz dedi. Yemezse asla ısrar yok ama ertesi gün yine teklif edilecek. Bir ay bu şekilde. Yoğurt günlük mayalanacak günlük süt ile. Bir öğün de yoğurt bir öğünde meyvesuyu. Ama sabah değil .biri öğlen biri akşam. Aynı meyve birkaç gün verilecek ard arda (3 gün kuralı ). Eğer bi reaksiyon görülürse kızarıklık döküntü gibi hocaya haber verilecek.
Suyu çıkarılacak meyveler
Ananas ,Elma,tatlı portakal, mandalina, kivi, armut, üzüm, şeftali, havuç, erik.

merhaba arkadaşlar. Biz de 3.5 aylık olduk. uzun yolculuga cıktık ve maalesef dönüste hastalandı. ateslenince doktoruna götürdük. enfeksiyon kapms. Esas sorun kilomuz 3 haftada sadece 100 gram almis. gecen ayda 400 gram almşti. inek sütü alerjimiz var 1 aydır diyetteyim bende kilo verdim ama sütüm masalah var. doktor alerjidendir endiselenme dedi. ve cok gezdiyseniz gezilen aylarda bebekler zaten kilo almaz ddi. baktı ki icim rahat etmiyo inek sütü alerjisi mamalarndan verdi. tadı kötü ıcine pekmez koyabilirsin dedi. ek gıdayı sordum 5 .aydan snra ddi. bizden bu kadar. bu arada oglum 7200 gram

Kilonuz gayet iyiymis masallah.Biz 4 ayligiz 6.300:))
Ama 3 haftada 100 gr almasi mamaya baslatti sizi sanirim.Eger sut varsa kilosuda ayina gore iyiyse mama gereksiz sanki.
Dr.sizi rahatlatmak icin mama onermis sanirim once bir gozlemleyin yine kilo alimi azsa oxaman baslarsiniz.

Kizlar ben birkacgun once tavuk gögüs etini haşladim kalanini buzluga attim. Ilk kez boyle bir sey yaptim.su an onu nasil kullanacagimi bilmiyorum.yarin salatada kullanmak istiyorum.ama nasil çözdürücem.

Aaaaaa ben hep yaparim cnm benim.Cok pratik oluyor salatada corbada pilavda mukemmel oluyor.
Ben alirim ozellikle haslayip atarim buzluga.
Yarin yapacaksan aksamdan buzlyktan dolabin ic kismina koyabilirsin.Yada tavaya azcik yag koyup orada cozdurebilirsin

Biz tam 120 günlüğüz.6400 gramız. Sizinki gayet iyi. Mama bence de gereksiz. Bizimki de 3.ayda 600 gram.bu ayda 500 gram aldı. Doğum kilosunu 4.ayda değilde 5.ayda ikiye katlayacağız.

Atales Atales o zaman damadını gör:)

IMG_20160804_212918.webp

Tostikdana Tostikdana öncelikle yardımın icin tesekkur ederim. senin psikolojinide cok iyi anliyorum biraz parka,yürüyüse falan gtsen ya da sevdigin birilerini yanına cagırsan iyi gelecektir.
bu arada toplu cevap vereyim Tostikdana Tostikdana sclkvnc sclkvnc A ARTVINLI9876 oglum 3750 dogdu 2. aya kadar ayda 1400 gram gbi aldı bırden önce 400 gram snrada 100 grama düsünce cok endiselendim. doktorda endiselenme dedi ama ana yüregi. vicdanen sorumlu hissedip mamaya yöneldim. yoksa kilolu olması degil amacım. evet mamanın tadı kötü diyodum ama abartmslar, pekmezle tadlandirarak icilebilır ben icip tadına baktım :) inek sütü alerjisi diyetle kesinlesti ama hala alerjisi olan biseyler var mukuslu kakadan dolayı. kan tahlili yapilck bakalm.
destegniz icin cok sagolun

Canım o benim bebişte de oluyor. Süt az olduğu için değil bazen böyle atak dönemleri meme reddi olabiliyormus. Özellikle aksam yatacagi vakit yapıyor sanki yatmak istemiyor. Sütünün azaldığını düşünme.

Maşallah kızlar benim ancak 5-6 saatte tek memeden 120 cc geliyor. Gerçi benim kızım da ufak demek ki bu kadar yetiyor. Meme böyle terbiye oldu.
@KardelenRuzgar inşallah öyledir 9 ay içinde veririz. Bir haftadır egzersiz yapıyorum o da pek işe yaramıyor sanki.

Onemli olan zaten bebisine yetmesi, bizimki istahli emdikce de sut uretimi artiyor..

Tostikdana Tostikdana öncelikle yardımın icin tesekkur ederim. senin psikolojinide cok iyi anliyorum biraz parka,yürüyüse falan gtsen ya da sevdigin birilerini yanına cagırsan iyi gelecektir.
bu arada toplu cevap vereyim Tostikdana Tostikdana sclkvnc sclkvnc A ARTVINLI9876 oglum 3750 dogdu 2. aya kadar ayda 1400 gram gbi aldı bırden önce 400 gram snrada 100 grama düsünce cok endiselendim. doktorda endiselenme dedi ama ana yüregi. vicdanen sorumlu hissedip mamaya yöneldim. yoksa kilolu olması degil amacım. evet mamanın tadı kötü diyodum ama abartmslar, pekmezle tadlandirarak icilebilır ben icip tadına baktım :) inek sütü alerjisi diyetle kesinlesti ama hala alerjisi olan biseyler var mukuslu kakadan dolayı. kan tahlili yapilck bakalm.
destegniz icin cok sagolun

Hay masallah dogum kilonuzda cok iyimis.
Biz 3.200 dogduk.Ilk ay 4.200 2.ay 5.200. 3.ay 5.700. 4.ay 6.200 bizde ilk aylar iyiydik ama 3.ve 4.ayda yariladik kilo alisimizi.
Bende olsam endiselenirdim ama dr.guveniyorsan sıkınti yok bence.
Mamayida dene severse devam edersin sevmezse zorlama bence

image.webp

Selamlar herkeslere :)
Kanguru aldım bugün mothercare den. İndirim vsrdı 120 lira. Momfortbaby alasım vardı aslında ama kullanacakmıyım kullanamayacakmıyım bilemediğimden fazla özenesim gelmedi :) özene bözene aldığım araba oyucak sepeti oldu çünkü :)
Paşanın keyfi yerinde gibiydi ama bir süre sonra sıkıldı babası normal kucağına aldı. İlk denemede yüzü dışarı bakacak şekilde koydum ama sonradan bana dönük koyucam öylesi daha sağlıklı.
O değilde büyüdükce çok tatlılaşmıyorlar mı? yüzü gözü açıldı artık agu gugu sesler oyyy kurban olurum. Allahım korusun onları çok başkalar çok..

Mikrovarsa atıver ona. Yoksa buharda benmari usulu çözdür kendi çözülürse sanki pörsür gibi geldi bana. Salata iyi fikir

Eki Görüntüle 1867219
Selamlar herkeslere :)
Kanguru aldım bugün mothercare den. İndirim vsrdı 120 lira. Momfortbaby alasım vardı aslında ama kullanacakmıyım kullanamayacakmıyım bilemediğimden fazla özenesim gelmedi :) özene bözene aldığım araba oyucak sepeti oldu çünkü :)
Paşanın keyfi yerinde gibiydi ama bir süre sonra sıkıldı babası normal kucağına aldı. İlk denemede yüzü dışarı bakacak şekilde koydum ama sonradan bana dönük koyucam öylesi daha sağlıklı.
O değilde büyüdükce çok tatlılaşmıyorlar mı? yüzü gözü açıldı artık agu gugu sesler oyyy kurban olurum. Allahım korusun onları çok başkalar çok..
Bizimki de kucagima aldigimda ilk hareketi beni yemek oluyor.agzini kocaman acip cenemi yanaklarimi yemeye calisip gülüyor. Ne ara oyun yapmaya basladilar.

Back
X