2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Alp izleyerek bircok sey ogrendi su ana kadar mesela cnm. Turk kanallarini izliyord ben,sirf onun icin cok azalttim. Arka planda aciksa da holllandaca acik oslun,mecbren ogrenmesi lazim cunku. Yegenlerim de izleyerek buyudu masallah cok aktifler her yonden. Dedign gbi izlememesi icin tv yi evden yok etmek lazim
Boşa vakit kaybi ama evde tv laptop telefon varken tamamen uzaklastrmak imkansz sadece suresini belirleyeblrz

Dil konusunu cok arastirdim. Erken mi diye 0-3 yas arasinda konusulursa yada ninni cizgi film yada aileden sadece biri o dili konusursa yada hem turkce hem ikinci dili ardindan tekrarlama ilerde o dili ogrenme daha hizli oluyor. Bide muhakeme kurma capraz yorumlama becerisi artiyor. İlerde kismetse yabanci dili olsn kres dusunuyoruz. Kucukken daha cabuk ogreniyor.
Bende ingilizce seyler soylesem gostersem ogrenir mi ki

Bende ingilizce seyler soylesem gostersem ogrenir mi ki
Niye ogrenmesin hangi dili konusursan onu ogrenir. İngilizce soyleyince saskin saskin bakiyor. Ama turkce sevdigi sarkiyi ingilizce dinletince taniyor. Gelip bakiyor hemen. Bazen goz burun kisa bir kac seyleri soyluyorum . Yada kisa cumle kuruyorum. Akrabamiz bakicisi gurcu kiz 2 yasinda gurcu bayagi ogrendi. 3 yasindada akrabamiz var cocuklarin yaninda uc dil konustular mecbur anne turkce bilmiyordu. Cocuk ingilizce daha iyi konusuyor ingilizce dinliyor izledigi seyleri turkce cinceyi anliyor onlardanda kelime icine arada kullaniyor. İngilizceyi daha benimsedi.

Niye ogrenmesin hangi dili konusursan onu ogrenir. İngilizce soyleyince saskin saskin bakiyor. Ama turkce sevdigi sarkiyi ingilizce dinletince taniyor. Gelip bakiyor hemen. Bazen goz burun kisa bir kac seyleri soyluyorum . Yada kisa cumle kuruyorum. Akrabamiz bakicisi gurcu kiz 2 yasinda gurcu bayagi ogrendi. 3 yasindada akrabamiz var cocuklarin yaninda uc dil konustular mecbur anne turkce bilmiyordu. Cocuk ingilizce daha iyi konusuyor ingilizce dinliyor izledigi seyleri turkce cinceyi anliyor onlardanda kelime icine arada kullaniyor. İngilizceyi daha benimsedi.
Ya hey masallah valla kucuk yaşta ogrenmesi daha kolay dedigin gbi cocukken gondermek lazm herseye

Nihayet 1 yaşından sonra ikinci dişi çıktı..:işsiz:
Ama enteresan bir şekilde alttakinin yanında çıkacağına üstte çıktı. Hepi topu iki dişi var onları da birbirine sürtüp gıcırdatmaya çalışıyor zilli.
Peki bu emzirme niye işkence halini aldı. Alttaki hiç acıtmıyordu üstteki canıma okudu. Hep böyle mi olacak tecrübeli anneler?

Ama enteresan bir şekilde alttakinin yanında çıkacağına üstte çıktı. Hepi topu iki dişi var onları da birbirine sürtüp gıcırdatmaya çalışıyor zilli.
Peki bu emzirme niye işkence halini aldı. Alttaki hiç acıtmıyordu üstteki canıma okudu. Hep böyle mi olacak tecrübeli anneler?
Şu an 7 hatta 2 tane de yarım dişle hiç sıkıntı yaşamıyorum diyebilirim kırk yılda bir olan ısırmaları saymazsak

Dişleri yeni çıkınca çok ısırmıştı benimki canım, sonra sonra bıraktı. Şimdi ısırmıyor artık

Ilk ciktiginda surekli isiriyodu ama smdi isirmiyo ilk agzina aldiginda memeyi aciyo biraz ama

Back
X