2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kendiliginden mi yapmaya baslasi yoksa ozellikle mi ogrettin...benimki fazla da konusmuyor hadii gel baba o kadar anne bile demiyor...ama kendi kendine cok konusuyor kendi dilinde yani

Selam kizlarr...Ikinci bebiside dogurdum geldim yine buraya =) ne kadat hizliyim dimi =)
Canım hayırlı ömürlü olsun yeni bebegin.

Abisi kardesini ilk kez görünce ne yaptı? Nerede uyutuyorsun kuzulari, ikisi de yanında mi?
Minik bebek emerken büyük bebek neler yapıyor? O da istiyor mu?
Bir bebegin kardeşi olunca nasıl oluyor çok merak ediyorum, iki ay sonra tecrübe edecegim bu duyguyu :)

masallah ne kadar az kalmıs. demek ki az kilo alınca kilolar bebege gıdıyor
kaç kilo boyu neymıs, aşı ateş yaptı mı?
Cok kilolu degil bebis normal degerde. 3 kilo ya dogar ya dogmaz. Aşilar ates yapmadi. Gece biraz inledi. Uyanmadigi icin agri kesici vermedim. Uykulu uykuluda vermedim agri kesici.
11.300 kilo, 84 cm boy.

Bizimki anne baba anneme adini diyo. Nine de bir yerden ogrenmis arada nine diyor. Askim diyo. Gosteriyor bir sey isteyince. Yemem giymem vermem kalk kalkam der. cok net olmasada anlayabiliyorum. Aydede ogrenmis. Yalniz dedesine de bazen aydede diyor. Ucan herseye jet diyor. Cizgi filmden gormus. Dislerden dolayi emzige fena alisti. Gunduz cohu agzinda gece emmiyor. Memem diye istiyor. Nasil biraktircam bilmiyorum. Dislerinin hepsi ciksin o zamsn biraktiririm diye dusunuyorum. Elimden tutup kaldirip gosteriyor yaptiracagi seyi. Hayvanlari soyluyorum tek tek bilindik cogunun nasil bagirdigini biliyor soyluyor. Su diyemiyor daha. Soyluyorum devamli su, bu hangisi derse demiyor. Arada mama diyor su yada.

selam :=) 4 kilom kaldı o da göbekte tabii.
benımkı cok konusuyor ama ne konustugunu sadece kendı bılıyor
dişler 8 tane var daha.
1.5 yas aşısı derken 18. ay mı?

evet 18.ayında oldukları 3 tane aşı, ben suan hamıle kaldıgım kılodayım ama yınede hıc bır kıyafetım olmuyor , hamılelıkte 20 kılo alınca tabı vücut deforme oldu :/
benımkıde cok sey soyluyor ama korece konustugunu kanaat getırdım sonunda, anlaıyoruz

Arkadasim gecen ay dohum yapti. Biz gibi o da. İkiz buyutmek gibi diyor. Ayni seyi iki defa yapiyorsun. Kucugunu oyuncakla oynatinca buyugu kiskanip aliyormus. Arada seviyor arada kiskaniyor. Yalniz birakmiyorlar zaten. Kardesi yaninda yardim ediyor ona. Emzirurken nasil oluyor sormadim .
Bizimki , benkoca gobekli olunca farkediyor gelip seviyor sinitlenince vuruyor da bakalim nasil olacak. Yanima gelince eziyor oturuuor uzerine kollamaya calisiyorum .

bizde de altta 2 diş var. üst 4 ve üst 1. azılar cıktı saglı sollu
allah yardımcımız olsun
Dislerin cikmasinda kalsiyumun cok etkisi oldugunu dusunuyorum. Sute cok duskun. Gece ve sabah bazen bir bazen iki biberon iciyor hala. Anne sutu devam sutu agirlikli aldi. Kardesimle benim dislerimiz cok gec bitmisti. Annem kucuk hap verdigini soyledi bize. Eskiden dis hapi diyorlarmis. Kalsiyum hapiymis zaten oda.

Kendiliginden mi yapmaya baslasi yoksa ozellikle mi ogrettin...benimki fazla da konusmuyor hadii gel baba o kadar anne bile demiyor...ama kendi kendine cok konusuyor kendi dilinde yani
Yok ozellikle ogretmedim, ozellikle neyi ogretmeyi calissam inadina yapmiyor zaten evet-hayir bile dedittiremedim daha :) kendi dilleri bi tuhaf zaten gon gon cikti yeni 2-3 gundur cozmeye calisiyorum :)

Sizin boy kilo ne kadar. Bizde aglayarak is yaptirma hep var.
Iste dede anneanneye istedigini yaptiriyo aglayarakda ben yemiyorum :) o da gayet farkinda ama bazen kafasi karisiyo gibi hissediyorum. 82 cm 12,7 kilosu benim kizin. Ona kalsa ac yasar da ben ugrasiyorum hala bakalim nereye kadar, ekmek bile yemez asla.. fazla kaka yapinca muza patatese dayaniyorum o biraz yaradi da yeni aldi zaten

Benimkide kabiz diye erik kayisi armut veriyorum. Muz ayda yilda bir veriyorum. Seftali ustuste birkacgun verdim kabiz oldu. Oyle cokda istahli degilama makarna pilav bir yasa kadar cok az verdim simdide eskiye oranla biraz daha veriyorum kabiz yapiyor. Kasik mamasini bir aydir kestim. Yemiyor . Oda kiloyu etkiledi. Cok takmiyorum yesin birseyler yeter. Bende ugrasiyorum zaten video birseylerle yiyecek yiyecegi kadarini . Yoksa agzini acmiyor.

Çok heyecanla bekliyorum önümüzdeki günleri :)
En büyük avantajımız bebek bakımına dair bilgi ve tecrubeler tazeyken yeni gelecek bebegimize bakıyor olacak olmamız :)
Sağlıkla gelsinler de...

sen 20 almıssın yıne ben 30 almıstım 38 beden olmusum. ama göbek cok yavas ınıyor yaa
çok tatlı konuusuyor ama dimi

kızım sen o klasık '' cocugum yemıyor' dıyen ama cocugu tıka basa yedıren annelerdensın. ve cocugu yıyen de annelerdensın. yoksa zorla da olsa yıyemezdı alamadıgını.
yoksa o kız bu kıloda olmazdı. ulen aynı kıloda dogmuslardı dımı bızımkıler? benımkı şuan 82 cm ama kilosu 9.5 mesela.
ben hıc zorlamadım bu zamana kadar
yemek ıstemedıgı zaman 1 kasık dahı olsa vermedım. sakın ben de zorlamadım deme inanmam

Oldugu kadar artik miss, heleki hamileyken dahada zor oluyodur hersey.. bisey sorucam seninki kabiz ya mutemadiyen, hemoroidi falan yok dimi? Neden sordun dersen, benimkinin 6 ay once cikarttigi bi dis sonrasi daha dogrusu yine ishal sonrasi sislik olustu ve hala duruyo

Ivet ayni kiloda dogdular bende 25 kilo aldigimla kalmistim Inkar etmiyorum tatlim bak diyorumya 'zorla yediriyorum' ama gercekten kilo alsin diye degil, anne sutu de 10. Ayda bittigi icin devam sutunude 1 kere zorla ictigi icin saglikli beslensin diye ugrasiyorum baska bisey degil... yumurtasini yogurdunu yesin gerisine aklim kalmiyor gercekten heleki yaz simdi hic zorlama yok, un tuz seker zaten hic kullanmadim iyice yavan tikiyorum hala

Son düzenleme:
yok yok bu yogurt yumurtayla olacak iş degıl kaç öğün verıyorsun ve mıktarı nedır?
benımkı de her gün yumurtasını yogurdunu yer. mesela benımkı yemesın kesınlıkle zorlamam
ulan ne biçim anneyım bee.. ben de '' son bi kaşık daha'' meselesı yok
aç olunca nasıl olsa yıyor cunku. senınkı mınık dana olmus len maşşalah
ama zorla da versen galıba senınkıne su ıcse yarıyor
ya da metabolızması yavas calısıyor. helekı şu ayaklanma dönemınde bu kilosu cok ıyı cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…