• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba arkadaslar,
sayfalar çok hızlı ilerliyor takip edemiyorum.
Dilerim herkesin bebişleri iyidir.
geçtiğimiz çarşamba günü DR kontolunde çok ciddi düşük tehlikem olduğunu öğrendim.
Çok ağladım.
DR "bir kaç güne kanaman başlar, içeride bu kadar kanama olup dişarıya gelmemesi ilginç, muhtemelen düşük olacak" dedi.
5 gün sonra (yani bugun) kontrole çağırdı.
"kanama alanı küçülmüş, kese büyümüş" ama hala düşük riskim devam ediyormuş.
Dua edin, bebeğim beni bırakmasın.
Tüm bebekler annelerine sımsıkı tutunsunlar, bırakmasınlar.
Sevgiler.
inşallah bu dönemi sağlıkla atlatırsınız bu mübarek gecede dualarım sizinle siz de bol bol dua edin duanın gücü çoook büyük. stres olmamaya çalışın bu hormonları çok etkiliyor iyi düşünün iyisini isteyin Allah hepimizin yardımcısı olsun :)

Kızlar bol bol meyve yiyorum kilo da aldırmıyor midem de bulanmıyor yanma hiç yok artık :nazar:
Yemek çok az yiyorum.
Şu ana kadar kilo almadım 6 kilo da verdim. Kiloluyum zaten bebeğe zararı yoksa memnunum halimden.:anneadayı:
şu 6 kilonun sırrını versene banada :KK70: fazla kilonun bebeğe hiç bir yararı yok valla...

Bence bugünlerinin tadını çıkar canım benim 3 haftadır yerde miyim gökte miyim bilmiyorum.. Çok halsiz kaldım.. Allah'tan annem geldide duruma el attı. Yoksa berbat bir haldeydim... Bu durumda çok şanslısın inşAllah hiç de bulanmazsın..
benim hayatım boyunca mide bulantısı ne bilmedim, inş bilmem de, ama iştah açıklığı konusu cidden fena, her gördüğümü yemek istiyorum cidden :KK49::KK49:

Elhamdulillah yazmaya cesaret buldum bugün :KK45: 10 gündür gizli gizli takipteyim ama emin olamadan yazmak istemedim. Rabbim nasip ederse inşallah bende ocak annesiyim. 6 ay önce kürtaj oldum meleğim bu ayda dogacakti ama minik kalbi 6.haftada durmus. Cuma günü kalp atışlarını duymak için gittiğim dr kalp atışlarını göremedim pazartesi gel olmazsa kürtaj dedi. Bugün başka bir dr ggittim şükürler olsun ki duydum minik pıt pıtları. Listeye eklenirsem sevinirim Rabbim hepimizin yavrularını korusun sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin inşallah. ..
ayy 2 hafta sonra bende kalp atışlarını duyacağım, inş rabbim bana da o duyguyu tattırır :KK17::KK17:

ayy seni o kadar iyi anlıyorum ki....
mide bulantım yok, bu güzel bişey ama kilo alcam. Ki aldım da sanırım 1 kg falan:kk77:

hah , nihayet benim gibi iştahı açık bir hamile var :KK46::KK46: beslenme uzmanı 20. haftaya kadar kilo alımı yasak dedi, nası olacaksa:KK53::KK53: şu an henüz -500 gr verebildim :KK70::KK70:bakalım yol uzun, minişler sağlıklı olsunda,gerisi boş :anneadayı:

Çok güldüm canım ya, aynı ben. İlk doğumumda 24 kilo alınca ( dahası var mı bilmiyorum son dönem tartıya çıkmıyordum moralim bozulmasın diye) ben de senin gibi kılı kırk yarıyorum. Aman az yeyim aman spor yapayım. Ya keşke bulantım mı olsaydı da birkaç kilo verseydim diye düşünür oldum. Ama şanslıyız canım bu konıda.

şu an her gün 5 km yürüyorum, kaliteli karbonhidrat tüketmeye çalışıyorum , sağlıklı şeylerden çok yemeye çalışıyorum, aynen ilk doğumundaki gibi kılı kırk yarıyorum desem yeri :KK49::KK49: keseyi görmeye gittiğimizde doktora hangi sporları yapabilirim diye sormuştum, adamın yüz ifadesini görmeliydiniz :KK70: yazın tatile de gidicez, eskiden olsa bir ay pilates yapıp form tutardım ama şimdi nerde, tempolu yürüyüş bile yasak :KK43::KK43:
ama daha 6. haftadaymışsın. gerçi benim 6. haftada da çok bi şey istemedi canım ama en azından bebeği de öğrenmenin ilk heyecanıyla besleniyordum. midem de bulanmıyor ne güzel diye nazar ettim kendime:KK34: hazır yiyebiliyoken sağlıklı bi şekilde beslen süt yoğurt yumurta ceviz... bunlar ben ağzıma süremiyorum ve çok üzülüyorum :KK61:
benim ilk gebeliğim ya, birazcıkda psikolojik her şeyden istiyorum, çevremde ohh ohh ye hamilesin modunda zaten :KK76: ilk üç ay yediklerimizden beslenmeyeceği için ne yesek boş şimdi,üzülme o yüzden, anca depoları dolduruyorum şu an...

yaaa bende aynılarını yaşıyorum. öğrendiğimin ilk 3-4 günü çok kötüydüm. ama 1 haftadır öyle yiyorumki ve öyle yemek istiyorumki zapdetmekte zorlanıyorum kendimi. eşimde midem kötüdür yiyemem diye akşam ne yiyebilirsin napalım falan diye soruyor bana farketmez herşeyi yerim diyorum :p

yaşasın yemek yemek o zaman :kk77::kk77:

kızlar ben daha bebeğimin kalp atışını bile duymadım ve kayınvalidemi sıkı sıkı tembihledim kimseye söylemesin diye dün piknikte söylemiş herkese nasıl sinir oldum anlatamam. Yani ben büyüyene kadar millet anlayana kadar kimseye söylemiycektim. Yani bu durumda ne desem ne yapsam bilmiyorum sinir küpü oldum resmen.

seninki gene iyi, benimki faceden yayınlamaya kalktı, kıyameti kopardım :63::63: valla ben sinirlenmemeye çalışıyorum ve açıkca istemediğimi söylüyorum, boşver sinirlensek de sinirlenmesek de bildiklerini okuyorlar, hem bebeğe zarar :KK46::KK46:

Kızlar cumartesi doktora gittim.Bebeğimde bir sorun yok kalp atışları kuvvetli kese ve bebek iyi dedi ama beni o kadar çok korkuttu ki. Çok riskli demeye başladı daha kalp atışını dinletmeden bende moral sıfır oldu.Bebeğimin kalp atışlarını bile dikkat edemedim.bana miyomlarımın rahim ağzını kapattığını normal doğum olamayacağını düşük tehlikem olduğunu söyledi .Tamam dedim ikimiz sağlıklı olalımda.Sonra felaket haberleri bitmedi. sezeryanda kesi yerinin miyomlara denk gelebileceğini ve çok kanama olabileceğini o sebeple rahmimin bile alınabileceğini böyle birşey gerekirse üniversite hastanesinde olacağını yoğun bakımda yatabileceğimi söyledi o anda başımdan kaynar sular döküldü.Aklıma bu olasılığın yüzde kaç olduğunu sormak aklıma geldi bana korkulacak birşey yok %5 bile değil dedi. iyice sinirlendim bu kadarlık bir olasılık için bu kadar erken beni korkutması çok üzdü

canım yanlış anlamada , senin morale ihtiyacın varken neden bu kadar telaşa kaptırmış seni, benim arkadaşımda da miyom vardı, hatta gebeliğinde öğrendi, 6. ay olsun ameliyatla alacağız dendi, çok ağrı çekti tamam ama nur topu gibi kızını da eline aldı... Bence bir başka doktora git derim...

kzlar sizce kesnin büyümesinin su tüketimi ve gerekli besinleri almakla ilgisi var mı.yani yeterince beslenmezsek kese gelişimi geriden mi gelir

ilk üç ay bebek çok etkilenmiyor ama sonrası için oldukça önem taşıyor canım, tabi şimdiden sağlıklı beslenmeye başlasak iyi olur...

Bana doktor.yemene.cok.dikkat et,her gun.yumurta ye, hergun mutlaka kirmizi et tuket,sut yogur peynir bol bol.yenecek dedi. Ama benim etten midem bulabiyor pisiriken bile cok kotu oluyorum.sut.icebiliyorum ama yumurtayi da her gun yiyemiyorum,insallah besleniyordur icerde minnos.

Ben soUm ona organik diye organik yazanlardan aliyorum ama yuzde yuz gezen tavuk yumurtasi bulamayiz gibime geliyor istanbulda

flopy diye organik yumurta markası var, migrosta, carfeurda falan var, biraz pahalı ama en iyi yumurta o , tabi köyden falan tanıdık yerden organik yumurta bulabiliyorsan ne ala ama marketten almak zorundaysan benim gibi floppy derim, kutuda satılıyor :KK59:

Bu mevsimde kucuk balik yok hic.zaten cupra ve levrek ciftlik baligi oldugundan yemesinide hic sevmiyorum,baliktan cok yem tadi geliyor, bir de onlari hemen buyutuyorlar gdo lu yemlerle bilmiyorum ki omega 3 tablet kullansak daha mi iyi olur acaba, bir de omega 3 semiz otunda bolca varmis saplariyla beraber yogurtlu yapip tuketebiliriz hem mide bulantimiza da iyi gelir,hem de dogal omega 3 almis oluruz

deniz olanlar var çupra da, ben tanıdık balıkçıdan deniz alıyorum hep, omega-3 olarak da 2 günde bir kullanmamı önerdi beslenme uzmanı, ektra d vitamini de alıyorum 2 güne bir. eimde ocean marka omega -3 olduğu için ona devam ediyorum şimdilik, tek bebek için değil hayat boyu dışardan omega-3 takviyesi almamız gerekiyor sağlıklı yaşam için Hoppa
fikri olan yok mu kızlar ya da dr u bu konuda bilgi veren

canım dediğim gibi beslenmenin hiç bir yararı yok ilk üç ay içinde bebeğe, hatta dr bulantın olacak yemek yiyemeyeceksin, et-tavuk-balıktan tiksiniyor genelde anne adayları bu dönemde, yemesen de olur bunları , hiç üzülme , nasıl biz sabahtan akşama kadar aç durabiliyorsak, bebeğinde rezervi var, kendini bir şekilde idare eder dedi... O yüzden fazla kilolu hamilelere ilk üç ay kilo verebilirsiniz derler zaten...
ama mide bulantın olmuyorsa kesinlikle kaliteli karbonhidrat, protein , iyi yağlar ve bol sebze yemelisin. Misal ben şu an yavaş yavaş calsiyum alımımı artırdım, ilerde bebeğin çok ihtiyacı olacak diye... Hoş bunlar eksikse de bir şekilde doktor vitaminlerle tamamlayacak ilerde ...
Su konusuna gelince en az 2 -3 lt içmeye çalış, ben zaten çok susuyorum bu dönemde, normalde 2 lt içerdim şu aralar 3 lt içiyorum

flopy diye organik yumurta markası var, migrosta, carfeurda falan var, biraz pahalı ama en iyi yumurta o , tabi köyden falan tanıdık yerden organik yumurta bulabiliyorsan ne ala ama marketten almak zorundaysan benim gibi floppy derim, kutuda satılıyor :KK59:

deniz olanlar var çupra da, ben tanıdık balıkçıdan deniz alıyorum hep, omega-3 olarak da 2 günde bir kullanmamı önerdi beslenme uzmanı, ektra d vitamini de alıyorum 2 güne bir. eimde ocean marka omega -3 olduğu için ona devam ediyorum şimdilik, tek bebek için değil hayat boyu dışardan omega-3 takviyesi almamız gerekiyor sağlıklı yaşam için Hoppa

canım dediğim gibi beslenmenin hiç bir yararı yok ilk üç ay içinde bebeğe, hatta dr bulantın olacak yemek yiyemeyeceksin, et-tavuk-balıktan tiksiniyor genelde anne adayları bu dönemde, yemesen de olur bunları , hiç üzülme , nasıl biz sabahtan akşama kadar aç durabiliyorsak, bebeğinde rezervi var, kendini bir şekilde idare eder dedi... O yüzden fazla kilolu hamilelere ilk üç ay kilo verebilirsiniz derler zaten...
ama mide bulantın olmuyorsa kesinlikle kaliteli karbonhidrat, protein , iyi yağlar ve bol sebze yemelisin. Misal ben şu an yavaş yavaş calsiyum alımımı artırdım, ilerde bebeğin çok ihtiyacı olacak diye... Hoş bunlar eksikse de bir şekilde doktor vitaminlerle tamamlayacak ilerde ...
Su konusuna gelince en az 2 -3 lt içmeye çalış, ben zaten çok susuyorum bu dönemde, normalde 2 lt içerdim şu aralar 3 lt içiyorum[/QU

benim testlerim bugün çıktı dr az su tüketmiş çok içsin dedi.5. haftaya girmedim daha şimdiden dediğine göre etkisi var demek keseye ama yemek için bir şey demedi kızlar iyi beslenmeye çalış genel ifade yani.ama dr giden olursa lütfen sorsun.yeme içme keseyi etkiliyor u bakalım sizin dr lar nediyecek

kızlar ben aranıza yeni katıldım. kuzucugumun kalp sesini 6 hafta 2 günlükken vajinal ultrasonla dinledik. artık o benim pıtırcığım oldu. inşallah sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz. bu benim ilk bebeğim ve çok heyecanlıyım.

bulantım, kusmamm, baş dönmem falan olmadı hiç. sadece uyku yoğundu bir ara şimdi o da geçti. canımın özellikle istediği bişey de olmadı. hiç hamile gibi hissetmiyorum , ben de bi sorun mu var acaba?

arada bi kokudan midem bulanıyor, o da zaten olurdu bana.

günde bir bardak süt içmeye çalışıorum, ve şimdi cevize başladım. yumurta yemeye çalışıyorum. ama et ve balık hiç istemiyor canım. sizin nasıl?

doktor bir tek folik asit verdi. başka vitamin yok mu dedim. ilk üç ay bu yeter dedi.siz hangi ilacı kullanıyorsunuz? şimdiden teşekkürler.

Kizlar mide bulantim 2 gundur iyice artti. Yedigim hicbi sey midemde durmuyo. İyice halsiz dustum. Gerci yarin ogleden sonra doktor kontrolum var ama bu kadar yogunlasinca ne yaptiniz? Napmami onerirsiniz? :(

gittiğim doktor çok korkuttu beni o yüzden başka bir doktora görünmek istedim.Sen bu doktoramı gidiyorsun canım
Evet cnm benimde gittiğim başka Dr beni korkuttu bebeğimin kalbini duyduğum gün hastane koridorlarında aglamaktan en mutlu günümü ağlayarak gecirmemden sorumlu oldu eski dr......hemen koşarak ahmet yilmaza gittim kapısında dünya kadar insan olmasına rağmen beni randevusuz kabul etti içeri ultrason goruntume baktı ne agliyosun dedi kesimin içinde yuvarlak birsey vardı çünkü bebek büyüdükçe zararlı olacak diye düşündüm..Ahmet yilmazda bebeğin sağlıklı unut o görüntüyü dedi kalbini duymussun git sevin dedi....rahatladım sonra 4 gün önce randevum vardı gayet ilgileniyor odasinda uzun kalıyorsun kosturarak bilgi vermiyor yani ben beğendim açıkçası muayene ücreti ssk lira 112 tl mesai saati dışında ise yani 17.00 den sonra 150 tl ama çok yoğun erkenden randevu almak gerek

Slm kizlar hersey yolunda giderken bugun kahverengi cok az kanama oldu calistigimicin yakinlarda bi hastaneye gidiverdim dr.suanda bi sıkıntı yok kese atrafinda hafif bir karalti goruyrm ama kafani bununla bulandirma dedi progestan verdi sonra eve geldigimde kanama daha fazlalasmis apar topar kendi druma gittim kese etrafinda hafif kanama var bebek iyi dedi simdi birsz daha iyiyim ama bugun aglamaktan helak oldum benim gibi kese etrafinda kanamasi olan varmi baska ins bebislerimiz bizr sıkiı sıkıya tutunur allah saglikli sihhatli kucagimiza almayi nasip eder

Slm kizlar hersey yolunda giderken bugun kahverengi cok az kanama oldu calistigimicin yakinlarda bi hastaneye gidiverdim dr.suanda bi sıkıntı yok kese atrafinda hafif bir karalti goruyrm ama kafani bununla bulandirma dedi progestan verdi sonra eve geldigimde kanama daha fazlalasmis apar topar kendi druma gittim kese etrafinda hafif kanama var bebek iyi dedi simdi birsz daha iyiyim ama bugun aglamaktan helak oldum benim gibi kese etrafinda kanamasi olan varmi baska ins bebislerimiz bizr sıkiı sıkıya tutunur allah saglikli sihhatli kucagimiza almayi nasip eder
Rapor aldinmi cnm dinlenmen lazım hep uzan lütfen kendinede sıkıntı yapma Rabbim korusun bebeğini :KK19:

Merhaba arkadaslar,
sayfalar çok hızlı ilerliyor takip edemiyorum.
Dilerim herkesin bebişleri iyidir.
geçtiğimiz çarşamba günü DR kontolunde çok ciddi düşük tehlikem olduğunu öğrendim.
Çok ağladım.
DR "bir kaç güne kanaman başlar, içeride bu kadar kanama olup dişarıya gelmemesi ilginç, muhtemelen düşük olacak" dedi.
5 gün sonra (yani bugun) kontrole çağırdı.
"kanama alanı küçülmüş, kese büyümüş" ama hala düşük riskim devam ediyormuş.
Dua edin, bebeğim beni bırakmasın.
Tüm bebekler annelerine sımsıkı tutunsunlar, bırakmasınlar.
Sevgiler.
Allah yardimcin olsun canım. İnsan hamile olunca böyle durumlari daha iyi anliyor. İnsallah bir sıkıntı olmaz bundan sonra da bebisin icinde sağlikla büyür. Pozitif düsünmeye calis. Biliyorum söylemesi kolay ama bak ilk iyi adim baslamis. Kan azalmis kese büyümüs. Belki de böylelikle gelisir. Beslenmene dikkat et. Bolca dinlen. :KK15::KK15:

Evet cnm benimde gittiğim başka Dr beni korkuttu bebeğimin kalbini duyduğum gün hastane koridorlarında aglamaktan en mutlu günümü ağlayarak gecirmemden sorumlu oldu eski dr......hemen koşarak ahmet yilmaza gittim kapısında dünya kadar insan olmasına rağmen beni randevusuz kabul etti içeri ultrason goruntume baktı ne agliyosun dedi kesimin içinde yuvarlak birsey vardı çünkü bebek büyüdükçe zararlı olacak diye düşündüm..Ahmet yilmazda bebeğin sağlıklı unut o görüntüyü dedi kalbini duymussun git sevin dedi....rahatladım sonra 4 gün önce randevum vardı gayet ilgileniyor odasinda uzun kalıyorsun kosturarak bilgi vermiyor yani ben beğendim açıkçası muayene ücreti ssk lira 112 tl mesai saati dışında ise yani 17.00 den sonra 150 tl ama çok yoğun erkenden randevu almak gerek
bana çok uzak orası baktım şimdi de gidemem nilüferde olursa çok daha iyi olur benim için.Benim doktorda miyomlardan dolayı çok riskli yok miyom rahim ağzını kapatmış yok sezeryan doğum olur miyomlar kesinin olacağı yerde olduğu için çok kanama olur rahmini alabiliriz üniversite hast. yapmak lazım yoğun bakımda da yatacaksın dedi eşimle şoka girdik. yüzdelik oranı sorduğumda söylediği risklerle ilgili %5 bile değil korkulck bişey yok baştan söylüyorum sonra olaylar gelişince daha sorun oluyor dedi bana.çok kızdım çok moralim bozuldu.Kalp atışları iyi kesede ve bebekte sorun yok anlamadım bu tavrını bende başkasına gitmek istiyorum

bana çok uzak orası baktım şimdi de gidemem nilüferde olursa çok daha iyi olur benim için.Benim doktorda miyomlardan dolayı çok riskli yok miyom rahim ağzını kapatmış yok sezeryan doğum olur miyomlar kesinin olacağı yerde olduğu için çok kanama olur rahmini alabiliriz üniversite hast. yapmak lazım yoğun bakımda da yatacaksın dedi eşimle şoka girdik. yüzdelik oranı sorduğumda söylediği risklerle ilgili %5 bile değil korkulck bişey yok baştan söylüyorum sonra olaylar gelişince daha sorun oluyor dedi bana.çok kızdım çok moralim bozuldu.Kalp atışları iyi kesede ve bebekte sorun yok anlamadım bu tavrını bende başkasına gitmek istiyorum
Rentipta selim bey varmış niluferde ona iyi diyorlardı. ....birde jimerde cenk askali mi asgalimi onuda çok duydum cnm ama gitmedim hiç yani

Sıkıldım sizden napim şaka şaka :KK60: bugün depresif tim yeni yeni toparliyom okumamaya çalışıyorum burayı herkes midesinden bahsediyor malesef benimde psikolojik burda okuyunca kötü oluyorum :KK20:
bugun bende öyle arada baktım canım sıkılıyor benimde. gezesim var uzaklara gidesim. şu 3 ay bi geçseydi.

bugun bende öyle arada baktım canım sıkılıyor benimde. gezesim var uzaklara gidesim. şu 3 ay bi geçseydi.
Geçecek Allahin izniyle çok çok daha mutlu olacağımız günler olacak...Mutfakta yemek yaparken ingaaaaaaaaa diye sesleri duyacagiz hoplaya ziplaya uyandı diye sevinerek yanına gidip öpüp koklayacagiz :KK200::KK24:

Back
X