- 14 Mart 2014
- 639
- 90
- 48
- 35
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
- #7.201
ben progestan kullaniyorun dusugu olanlara veriyolar canim ic bence bi zarari yokmus bende doktoruma sordum.Gunde 3 kere kullniyorum ama cok kotu bi ilac sersem yapiyo insani.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım benimde kanamam ve bir sıkıntım yok. Sadece bebegin tutunmasi zayıf gibi dedi ve 2 haftadır progestan içiyorum ve 3 hafta daha içme gerekiyormuş. benimde kafam senin gibi karışık ama içmezsem birşey olursa kendimi suçlarım. Sırf bu yüzden içiyorum.Kızlar bişey sorucam ben şuan gittiğim doktoru çok araştırdım ve tavsiyeler üzerine gittim. Doktor okadar çok tercih ediliyor ki hastanede ona ayrı bi bölüm yapılmış resmen. Çok fazla hastası var ama randevularda çok sorun yaşamıyorum. Bukadar isteyerek gittiğim doktor evet hastaya yaklaşımı açısından çok beğendim pozitif ilgili her soruma sabırla cevap veriyor ama fütursuzca ilaç veren doktorlar var ya onlardan mı acaba diye düşünmeden de edemiyorum. Şuan 6+4üm ve doktorum ilk muayenede progestan ve coraspin verdi. Bi sorun mu var dedim hayır önlem için veriyorum daha önce düşük yaşadığın için dedi. İkinci randevuda da baktı evet gelişim olumlu yönde bi sıkıntımız yok gebeliğimin çok şükür başından beri lekelenmem falan da olmadı ama doktorun ilaca devam dedi. Ama ben bu ilaçları içerken çok gereksiz yere kullandığımı düşünmeden yapamıyorum. Tam kan sayımında şu PLT olan değer de kan pıhtilaşmasını gösteriyor bildiğim kadarıyla ve benim o değerim referans aralığının tam ortasında. Yani coraspini de kan pıhtilaşması için verdiğini varsayarsak sanırım onu da içmemem gerekiyor diye düşünüyorum. Böyle kanaması olmayıp progestan ve coraspin kullanan varmı? Ve ne düşünüyosunuz bu konuda? Azcık uzun oldu ama![]()
Coraspini bilmem ama ben marttaki adetimin 3.gunu doktora tedaviye gitmistim ve klomen baslamistik.Gunum gecince ve evdeki testler pozitif cikinca hemen aramistim oda crinon jeli al hemen kullanmaya basla dedi.Yani ogrendigim gunden beri 4.kutumdayim progestan kullaniyorum cnm..O zaman kanama yoktu ama bende bi kez kimyasal gecirdim diye verdi hemen galiba.Kanamam oluncada jele ek igne verdi 2 tane.Kızlar bişey sorucam ben şuan gittiğim doktoru çok araştırdım ve tavsiyeler üzerine gittim. Doktor okadar çok tercih ediliyor ki hastanede ona ayrı bi bölüm yapılmış resmen. Çok fazla hastası var ama randevularda çok sorun yaşamıyorum. Bukadar isteyerek gittiğim doktor evet hastaya yaklaşımı açısından çok beğendim pozitif ilgili her soruma sabırla cevap veriyor ama fütursuzca ilaç veren doktorlar var ya onlardan mı acaba diye düşünmeden de edemiyorum. Şuan 6+4üm ve doktorum ilk muayenede progestan ve coraspin verdi. Bi sorun mu var dedim hayır önlem için veriyorum daha önce düşük yaşadığın için dedi. İkinci randevuda da baktı evet gelişim olumlu yönde bi sıkıntımız yok gebeliğimin çok şükür başından beri lekelenmem falan da olmadı ama doktorun ilaca devam dedi. Ama ben bu ilaçları içerken çok gereksiz yere kullandığımı düşünmeden yapamıyorum. Tam kan sayımında şu PLT olan değer de kan pıhtilaşmasını gösteriyor bildiğim kadarıyla ve benim o değerim referans aralığının tam ortasında. Yani coraspini de kan pıhtilaşması için verdiğini varsayarsak sanırım onu da içmemem gerekiyor diye düşünüyorum. Böyle kanaması olmayıp progestan ve coraspin kullanan varmı? Ve ne düşünüyosunuz bu konuda? Azcık uzun oldu ama![]()
Rica ederim canım herşey olacağına varacak ve rabbim bizim için hayırlısını veriyor en nihayetinde. Bol bol su iç canım muz ceviz ve yumurta da bebeğin gelişimi için çok önemlîymiş unutmamusmutlu22 evet aslinda gercekten cok haklisin ne yazildiysa yasiyacagiz peki o zaman sana soz veriyorum ve su andan itibaren teslimiyetci olucam bos evham hep stres yapiyo minigime zarar vermiycem dunden beri hep destek verdin cok sagol icim rahatladi..
Canım 10. haftamın içerisindeyimCanım kaç haftalıksın duyulmadı erken mi acaba
Bilmiyorum canım yaa doktora da ısrarla sormak istemiyorum sanki çok şey biliyomuşum gibi ama ilaç yani sonuçta içime sinmiyo gerek yoksa da içmek istemiyorum açıkçası. Neyse ayın 15inde tekrar gidicem ne dicek bakalımCoraspini bilmem ama ben marttaki adetimin 3.gunu doktora tedaviye gitmistim ve klomen baslamistik.Gunum gecince ve evdeki testler pozitif cikinca hemen aramistim oda crinon jeli al hemen kullanmaya basla dedi.Yani ogrendigim gunden beri 4.kutumdayim progestan kullaniyorum cnm..O zaman kanama yoktu ama bende bi kez kimyasal gecirdim diye verdi hemen galiba.Kanamam oluncada jele ek igne verdi 2 tane.
adetlerin düzensizse belkide ondandır benimde sata göre 3 hafta gerideyim. Allah hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli en kısa zamanda nasip etsin canım üzmemeye çalış kendini.Canım 10. haftamın içerisindeyim![]()
Bana öyle bîşey de demedi ısrarla sordum sorun yok diyo. Ama sonra da doktor olan o gerek duymasa vermez heralde diyorun.Canım benimde kanamam ve bir sıkıntım yok. Sadece bebegin tutunmasi zayıf gibi dedi ve 2 haftadır progestan içiyorum ve 3 hafta daha içme gerekiyormuş. benimde kafam senin gibi karışık ama içmezsem birşey olursa kendimi suçlarım. Sırf bu yüzden içiyorum.
Ben tutacağım canım . Oğlumda da tutmuştum bunda da tutarım inşallah. Geçen gün kandilde tuttum ve hiç zorlanmadım. Darısı ramazanaKızlar oruç tutacak mısınız ne düşünüyorsunuz bu konuda
doktorum kan pıhtılaşmasını sadece plt ile anlayamayız onun özel testleri var dedi bnde kullanıyorum coraspin önlem olarak bence için doktor söylediyseBana öyle bîşey de demedi ısrarla sordum sorun yok diyo. Ama sonra da doktor olan o gerek duymasa vermez heralde diyorun.
genelde hep cm yazıyor zaten 0.335 cm 3.35 mm demek 6. ve 8. haftadaki değerleriniz de gayet normal maaşallah olması gerektiği gibiKızlar benim ultrason kağıdına mm değil cm şeklinde bir ölçüm car.acaba cihaz fark ediyor mu? 6 haftada 0.335 cm yazıyor, 8.haftada 1.81 cm sizin dediklerinize göre büyük gibi![]()
Canim korkma bende tam senin zamanlarından biraz once başlamıştım hatta apartmandakiler bana açıyordu geceleri sürekli ogurtu fln neyse kısaca şuan sorun yok zofran aldim 10tane ilaç içtim ama bitti mide bulantilarim erken başladı erken bitti bu aylarda fazla oluyormuş ama ben önceden yaşadım bitrdm maşallah o yüzden rahatol çok zor bilmiyorumselam kızlar
Ah bulantılar çoğumuz kıvranıyoruz. Bana göz açtırmıyor, dün gece 4 de apartman ayağa kalktı öğüttüden. Uykumdan uyandım. Artık dayanamadım Dr. Aradım. Premises diye bir ilaç verdi. Sabah biraz rahatlattı ama su an durum yine kötü. Kilo kaybı haftada 3 olursa hastaneye alırım seni dedi. Ben de şimdilik 1,5. Allah'ım sen bize yardım et.
Kızlar bu benim 4.paketim evet yan etkisi cok ama faydası da çok minnakim iyimis ona herşey değmez miCanım benimde kanamam ve bir sıkıntım yok. Sadece bebegin tutunmasi zayıf gibi dedi ve 2 haftadır progestan içiyorum ve 3 hafta daha içme gerekiyormuş. benimde kafam senin gibi karışık ama içmezsem birşey olursa kendimi suçlarım. Sırf bu yüzden içiyorum.
Canim ayetel kursi oku bol bol amin canım Allah esirgesinGüzel sözlerin için teşekkür ediyorum canım inşallah sende bebeğini sağlıkla kucağına alırsınRabbim kucaklarımızı boş bırakmasın
![]()
Amin canım inşallahBen tutacağım canım . Oğlumda da tutmuştum bunda da tutarım inşallah. Geçen gün kandilde tuttum ve hiç zorlanmadım. Darısı ramazana
canım ben 4.haftamın sonlarında çok çektim ishalden 2 gün sürdü bir gece sabahladım tuvalette. 3 günü geçerse doktora git. ben serum yedim öyle toparladım.İshal problemi olan var mı? Son iki haftadır bu sorunu yaşıyorum. Ne tavsiye edersiniz?