• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bak mesela bende şeker çıktı kilo almamam için neler yasak ben sana yazayım onlarıda kendin ne yiyip ne yememen gerektiğine karar ver. meyvegillerden sadece ekşi erik ve yeşil elma serbest diğer herşey yasak. makarna, pilav, hamur işi, havuç patates yasak. sebze yemekleri yasak sadece haşlaması serbest., ekmek sadece günde bir dilim oda diyet, kola ve meyve suları yasak sadece sade soda ve bir bardak zero kola serbest. her öğünümde yoğurt var. açık çay günde bir bardak serbest. barbunya bezelyenin sadece haşlaması serbest yemekleri yasak. domates salatalık serbest ama yağsız ve tuzsuzzz. daha yazayım mı açım ben be aç. hadi bunları uygula bakalım. ben 7 kilo verdim halada almıyorum. :-)

Bu ne yahuu, her şey yasak, ne yiyosun sen, kıyamamm :110: hepsini uygulayamam daa hamur işi ve tatlı kısmını uygulayacam mecbur zaten olmadı doktor beni diyetisyene yollayacak sonum senin gibi olucakk :KK53:

Ahhh canım senin şeker ne kadar çıktı ki benimde biraz yüksekti. Devlet hastanesindki doktorum baya baya yasak koydu tıpkı senin listen gibi.. Ama özeldeki o kadar da yüksek değil dedi.. 113'tü bu arada şekerim
benim 210 çıktı tatlım şu an 100 lerde geziyor. ama açımmmm :rolleyes:

İyi bir ustamız vardı, odasını ona yaptırdım, gittim mağazadakilerin resimlerini çektim aynısını daha iyi malzemeyle daha uyguna yaptırdım. Yatak yaptırmadım çünkü aynı siz gibi kararsız kalmıştım. Ablamda ve diğer arkadaşlarımda gördüğüm hiç kimse büyüyen yatağı kullanmıyordu. Bende şimdilik park yatakla başlıyayım sonra düşünürüm dedim. Dediğim gibi 2 yıl park yatakta uyuttum. İki yılın sonunda da oğluma tek kişilik bazalı yatak aldım. Aklı erdiği için park yataktan kendi yatağına geçmek onun için çok önemliydi. Bu sayede odasını da ayırdım, hepsi bir arada çıktı.
benimde ilk cocugum ama ben oda kurmayi düşünmüyorum. cocuk zaten ne kadar besikte olsa anne yanina aliyor. bizler nekdr birakiriz desekte bebegimizi ole yapamiyoruz. cocuk ya kucakta ya ayakta sallanio sonra besigne yatio. gorumcemde ve abimin cocugunda gördüğüm bu. gorumcemin bebegi cok gazliydi 2 yil hic yatmadi biyerde. birtek ucuz sallanan bi besikte uyudu.chiccodan alinan besiklere yatmadi bile hic kullanamadan kaldrdi gorumcem. 2 yasindan 3.5 yasina kadr yatak odasnda park yatagnda yatirdi sonra baza alip odasini ayirdi. 5 yaşında da oda yaptrdi. yegenine gelirsek o 3 yasinda hala park yatakta yatmadi gep ayakta sallanarak uyutuldu. oyuzden bende park yatak almayi düşünmüyorum. baza almistik bi bos odamiz vardi ilerde cocuk odasi olur diodum oraya bi gardrop alicam. oda kucuk oldgu icin baska bisi koyamam. besigide sallanan duruma gore uzaktan kumandalu olanlardan ve sokulup arabanın bagajina sigan heryere goturebilecegmz turden alicam. allah omur verir yavrum buyudugunde akli erdiginde ona tabiki en guzel odayi alirim ama bana suan fuzuli geliyor

Bu ne yahuu, her şey yasak, ne yiyosun sen, kıyamamm :110: hepsini uygulayamam daa hamur işi ve tatlı kısmını uygulayacam mecbur zaten olmadı doktor beni diyetisyene yollayacak sonum senin gibi olucakk :KK53:
aman benim gibi olmasın canım varlık içinde yokluk çekiyom. en kötüsüde eşime işkence edemiyom aşeriyorum diye. aşeriyom desem gidip almayacağına göre en çok bu koyuyo :KK53:

ayyy benim dr benim bi ayda 4 kilo aldgmi gorse o bayilir heralde birbucuk kiloya ole asiri tepki verdiki utandim :) yemiyorum valla dedim. ilk 2 ay geceleri cok acikiodum ekmek yemeyen ben ekmek arasi yiyip duruodum ozaman bile ayda 1 kilo almistim gecen ay yemedim yesem zaten yedim oldu derim uzulmem ama yemeden nası aldim bende bilmiyorum. dr un tepkisinden korkuma karnim aciksada yiyemiyorum gece :KK66: gecen misir patlagi istedi canim kalktim mikrodalgada yagsiz tuzsuz patlattim :KK66: peh dedim buda hic bi zevk vermedi misir dedign tuzlu tuzlu olacak :KK66: gerci tuzu da biraktgmdan midir nedir disardaki yemekler cok tuzlu gelio agzim bi tuhaf oluo. artik hakkimizda hayirlisi :KK66:
mikro dalganın önünde sakın durma radyasyon yayıyo bebeğe çok zaralı

kiz onuda ilk 2 ay yedim bida yemedim. benimde karnimda bisi yokta bacaklarimin yaninda cizgiler cikmaya basladi :KK43: ama bi oluo bi olmuo catlakmi degilmi cozemedim.valla bilmiomki be canim tatilden once hayatin nasidi hareket varmi yoksa yiyip oturuomuydun. baksana pilav makarna vs hep kilo aldrio sen neler yiyorsun. cok ekmek yiyormusun. bunayda alırsan dr seni yonlendrsin ama korkma benim gorumcem 20 kilo alms smdi yine 34 beden zayiflar daha cok.aliomus. sende verirsin gider

Yaa işte hep oturuyorum en büyük sıkıntı orda sanırım, iş yerinde masa başı çalışıyorum, akşam da evde yemek yiyip uzanıyorum, ekmek ve pilav çok yemiyorum da tatlı ve çikolata yiyorum, sanırım onları biraz abarttım bu ay :kk77: İnşallah veririm valla, bünyem normalde de kilo almaya müsaitti çünkü, hamile kalmadan önce 5 kilo fazlam vardı onu vermeye çalışıyodum bir de onun üstüne hamile kalınca tam olduu.. tek umudum emzirirken verirsin diyolar, İnşallah emen bir bebeğim olur da çabucak verebilirim :KK17:

Bu arada çatlak kremini her gün 2 defa mutlaka sür canım, ihmal etme, belli kiii çıkmaya çalışıyolar izin vermee :KK45:

Merhabalar
Hastahanedeyim şuan da doktoru bekliyorum. Geçen ay doktor erkeğe benzetmişti. Dua edin lütfen kız desin!!!(tabi en önemlisi sağlıklı olması) çünkü benim zaten 3 tane oğlum var...
Allah önce hayırlısını sonra gönlündekini versin canım.

Yaa işte hep oturuyorum en büyük sıkıntı orda sanırım, iş yerinde masa başı çalışıyorum, akşam da evde yemek yiyip uzanıyorum, ekmek ve pilav çok yemiyorum da tatlı ve çikolata yiyorum, sanırım onları biraz abarttım bu ay :kk77: İnşallah veririm valla, bünyem normalde de kilo almaya müsaitti çünkü, hamile kalmadan önce 5 kilo fazlam vardı onu vermeye çalışıyodum bir de onun üstüne hamile kalınca tam olduu.. tek umudum emzirirken verirsin diyolar, İnşallah emen bir bebeğim olur da çabucak verebilirim :KK17:

Bu arada çatlak kremini her gün 2 defa mutlaka sür canım, ihmal etme, belli kiii çıkmaya çalışıyolar izin vermee :KK45:
bende ole oturuyor um ama sabah gelirken aksam giderken metro uzakta kalio yuruom ii gelio. bendr hamileligimi ogrendgimden beri tatlidan tiksindim bide erkek bebisim ama ye tatliyi dogur hakkiyi olmadi bende ;) aksine nasi eksi yiyorum anlatamam. havada cok sicak zaten nemli die surmuom ama bu aksam sureyim bari 3 gndr surmuodum.

bende ole oturuyor um ama sabah gelirken aksam giderken metro uzakta kalio yuruom ii gelio. bendr hamileligimi ogrendgimden beri tatlidan tiksindim bide erkek bebisim ama ye tatliyi dogur hakkiyi olmadi bende :KK66: aksine nasi eksi yiyorum anlatamam. havada cok sicak zaten nemli die surmuom ama bu aksam sureyim bari 3 gndr surmuodum.

bol bol su iç bi de canım, sıcaklar daha fenaa su kaybediyo vücut.. :KK39:

kızlar biz de bebişimizin cinsiyetini öğrendik ...17 haftalıktı yavrum o gün ve randevulu olmamıza rağmen konya anıt hastanesinde 3 saat 40 dakika bekledik. doktor bi hasta muayene ederken acil biri geliyor doğuma alıyor falan.böyle böyle bekledik resmen. hastaneye ilk girdiğimde o kadar heyecanlıydım ki beklerken yavaş yavaş söndü heyecanım..

doktor adı SİBEL.. tecrübeli ve çok tatlı bir doktor..ama dediğim gibi dogumlarada kendisi girdiği için çok ama çok bekledik. benim doktorum FARABİ DE MEHMET BARDAKCI ydı aslında . yıllık izinde oldugu için başkasına gittik.

neyse doktor hanım % 95 erkek dedi, bir de böyle çizgi gibi bişey gösterdi. alın bu da kanıtı diye işaretledi falan. kız olma ihtimali yok mu diye sordum. var tabi % 5 dedi.

o kadar da kutumda kız hissediyorum diye dolandım etrafta. yedim ekşi elmaları , erikleri, içtim limonataları.. yok inanmayın siz o ye ekşiyi, ye tatlıyı efsanesine...

o kadar hazırlamışım ki kız cocuga kendimi , doktor öyle deyince bi afalladım.. yarın devlet hastanesine gitcem faruk sükana. onların ultrasonu süper ayna gibi. bir de renkli ultrason için randevu almaya çalışacağım. özelde fiyatını sormadım, sizden yaptıranlar ne kadar ödedi? bu ara elimizi biraz sıkıştı. ev taşıycaz bi de. o yüzden eğer çok pahalıysa devlet hastanesinde yaptırmayı düşünüyorum. yardımcı olabilir misiniz?

bir diğer konu da şeker yüklemesi kaçıncı haftada yapılıyor? onu soramadım şaşkınlıktan doktora..

gunaydinnn guzel anneler biz oglumla is yerimize geldik oturuoz :KK66: bisi sorcam size oguz ismini hep koymayo dusunuoduk Turk ismi olsun die ama anlamina baktgmda hantal kelimeside gecio. kafami karıştırdı hantal agir kanli cocuk olursa die. etrafinda hic oguz olan var mı kisiligi, karakteri nasil. bana yardimci olun kizlarrrrr :KK43:

Back
X