2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bende de var biraz. sabahları mesela. ekmekarasına zeytini koyuyorum da yiyorum. :) zeytin iştah açar diye biliyorum.
ekmekte genelde avucumun içi kadar oluyor. sonra bir yumurta yiyorum. bu ara iyi sayılır. iştahla yemesemde çabuk yutabiliyorum. bazen öyle oluyor ki ağzımda döndürüyorum döndürüyorum yutamıyordum. üstüne ağzımda tuttuğum için midem bulanıyordu.
su ile yutuyorum genelde.
bu sabahta sütü bu ara az içiyorum diye koca bardak içtim. içtim de, mideme ağrı giriyor sabah beri. böyle acıyor. gazdan mı ki...

benim gün içinde oturup kalkarken batıyor hep.
bazen öyle batıyor ki, sesli tepki veriyorum. yürüyüşüm değişiyor. :)) Allahtan çok sürmüyor.
ama iki sabahtır tam kalkacağım geriniyor gibi oluyorum, ayağıma kramp giriyor. çok sürmüyor ama rahatsız ediyor.
Canim benim o bacak kramplari kalsiyum eksikliginden falan diye biliyorum sen bi doktoruna sor bence onu.

Kayinvalidesiyle sorun yasayanlardan biride benim hele ilk zamanlar cok kotuydu zaten 1 sene konusmadim. Evlendigimizin ilk ayi bizde kalmaya geldi eşimi yatak odasindan ariyodu kalk yanima gel diye. Ooo neler neler yasadim en sonunda cildirdim kavga ettik konusmadim 1 sene. Sonra akli basina geldi neler yapmisim ben falan simdi iyi gibiyiz ama yine arada o icindeki canavar gozukuyo malesef. Isim konusundada olaylar yasadik. Siz ne istiyosaniz koyun ben ona istedigim isimle hitap edicem diyo. Beynime kan sicradi olabilirmi boyle bisey. Oyle bisey olmicagini uygun bi dille anlattim :KK70: hamile insana neler yasatiyolar neyse mubarek cuma gunu sinirlendim yine
Canım baya şeyler atlatmışsın siz ne isim koyarsanız koyun ben istediğim isimle hitap edicem ne demek yaaa çok saçma... Sürekli kendi dediğinin olmasını istiyor sanırım... Nasıl uygun bir dille anlattın ki.. Sakin olamaz insan.. Evet bende hamileliğimin başlarında çok hoş olmayan şeyler yaşadım kv ve eşimin halasıyla hala devam ediyor aramızdaki soğuk savaş :))) Oysa ki onların daha çok anlayışlı olmaları gerekiyor ama nerdeeeeeeee

Canım baya şeyler atlatmışsın siz ne isim koyarsanız koyun ben istediğim isimle hitap edicem ne demek yaaa çok saçma... Sürekli kendi dediğinin olmasını istiyor sanırım... Nasıl uygun bir dille anlattın ki.. Sakin olamaz insan.. Evet bende hamileliğimin başlarında çok hoş olmayan şeyler yaşadım kv ve eşimin halasıyla hala devam ediyor aramızdaki soğuk savaş :))) Oysa ki onların daha çok anlayışlı olmaları gerekiyor ama nerdeeeeeeee
Size daha komiğini anlatayım. Eşimin yeğeni ilk çocuğunun kimliği eve geldiğinde beyninden vurulmuşa dönmüş. Eşi çocuğa kendi ablasının (yani kızın görümcesinin) adını da ekletmiş kimlikte. Hem de eşine hiç birşey söylemeden. Ne manyaklar var daha.

Ilk bi sustum kalabalik ortamda soyledi. Aslinda ben cok sakin bi insanimdir saygiliyimdir ama beni bile cileden cikaran bi insan kendisi. Devam etti devamli ayni seyi soylemeye. Sonra yalniz kaldigimizda elimi masaya vurdum artik. Benim cocugumun tek adi olucak ve herkes o isimle hitap edicek. Buna asla izin vermem bunu bilin dedim. Bi jnsanin tek adi olur herkes onunla hitap eder boyle sacma bisey duymadim. Cocuguma boyle bisey yapilmasina asla musade etmem gerekirse iletisim kurmazsiniz olur bitere kadar getirdim. Yeter artik ama her seferinden cigirimdan cikartiyo beni.

Size daha komiğini anlatayım. Eşimin yeğeni ilk çocuğunun kimliği eve geldiğinde beyninden vurulmuşa dönmüş. Eşi çocuğa kendi ablasının (yani kızın görümcesinin) adını da ekletmiş kimlikte. Hem de eşine hiç birşey söylemeden. Ne manyaklar var daha.
Yok daha neler yaaa, ayy ne kötü nyse büyük konuşmayım ne malum bizim başımıza da gelebilir :))) eee kız ne yaptı peki ?

Yok daha neler yaaa, ayy ne kötü nyse büyük konuşmayım ne malum bizim başımıza da gelebilir :))) eee kız ne yaptı peki ?
Kız çok mülayim. Sanırım aşırı tepki vermedi. Yani en azından benim vereceğim tepki o olmazdı. Ama o isim kimse tarafından kullanılmıyor. İkincisi doğdu birkaç ay evvel. İsim konusunda kimsenin sesini çıkaramadığını biliyorum. Bebeğin ablası koymuş adını 5 yaşında velet :) Ama dediğim gibi evliliğin ilk yıllarında herkeste geline karşı bir güç gösterme çabası oluyor. Dişliysen ne ala.

Ilk bi sustum kalabalik ortamda soyledi. Aslinda ben cok sakin bi insanimdir saygiliyimdir ama beni bile cileden cikaran bi insan kendisi. Devam etti devamli ayni seyi soylemeye. Sonra yalniz kaldigimizda elimi masaya vurdum artik. Benim cocugumun tek adi olucak ve herkes o isimle hitap edicek. Buna asla izin vermem bunu bilin dedim. Bi jnsanin tek adi olur herkes onunla hitap eder boyle sacma bisey duymadim. Cocuguma boyle bisey yapilmasina asla musade etmem gerekirse iletisim kurmazsiniz olur bitere kadar getirdim. Yeter artik ama her seferinden cigirimdan cikartiyo beni.
Heee o kadar da sakin olmamış canım (ki zaten sakin olamaz insan). Eşinin tepkisi ne oldu peki?
Bizimkilerde sürekli şu ismi koyun falan diye karışıyorlardı hiç benim fikrimi sormadan söyledikleri isimlerde hep erkek ismiydi... Birde bana İnşAllah 3 oğlun olur hiç kızın olmaz da benim kızıma gözün düşer (içinde ukte kalır) demez mi... o an ne diyeceğimi şaşırmıştım.. Güldüm geçtim aradan haftalar geçti, Rabbimin lütfu bir kızım olacağını öğrendim.. Kv ben oğlan istiyordum ama diyor birde.. Tövbe YaRabbim....

Yok artık yaa, öyle saçma şey mi olur, hangi kafayla söylüyolar bu tarz şeyleri çok merak ediyorum cidden :KK43: bizimkisi Allah'tan karışmadı, sadece ilk başta kız olursa Yağmur erkek olursa Rüzgar düşünüyoduk, işte rüzgar gibi esermiş, yağmur gibi sürekli ağlarmış fln gibisinden bişeyler geveledi :KK70: neysee sonra biz eşimle Defne ismini düşünmeye başladık, doktor kontrolüne kv'de gelmişti, cinsiyet kesinleşince eşim Defne geliyoo dedii, aa çok güzel isimmiş çok beğendim dedii, bu meseleyi de böylece atlatmış olduk çok şükür :KK48:

Kız çok mülayim. Sanırım aşırı tepki vermedi. Yani en azından benim vereceğim tepki o olmazdı. Ama o isim kimse tarafından kullanılmıyor. İkincisi doğdu birkaç ay evvel. İsim konusunda kimsenin sesini çıkaramadığını biliyorum. Bebeğin ablası koymuş adını 5 yaşında velet :) Ama dediğim gibi evliliğin ilk yıllarında herkeste geline karşı bir güç gösterme çabası oluyor. Dişliysen ne ala.
Evet kesinlikle öyle ufaktan ufaktan bir yarış oluyar sanki niyeyse:))
Neyse ki kimse kullanmıyormuş o ismi :) 5 yaşındaki çocuğun isim koyması da ayrı bir olay ama küçükler saf ve temiz yüreklilikle koyuyorlar kayınvalidenin koymasından iyidir :))

Heee o kadar da sakin olmamış canım (ki zaten sakin olamaz insan). Eşinin tepkisi ne oldu peki?
Bizimkilerde sürekli şu ismi koyun falan diye karışıyorlardı hiç benim fikrimi sormadan söyledikleri isimlerde hep erkek ismiydi... Birde bana İnşAllah 3 oğlun olur hiç kızın olmaz da benim kızıma gözün düşer (içinde ukte kalır) demez mi... o an ne diyeceğimi şaşırmıştım.. Güldüm geçtim aradan haftalar geçti, Rabbimin lütfu bir kızım olacağını öğrendim.. Kv ben oğlan istiyordum ama diyor birde.. Tövbe YaRabbim....

Yuhh yaa o nasıl laf, ayy ben hiç gülüp geçemezdim böyle bi durumda, resmen dua etmiş kızın olmasın diyee neyse kii Allah kabul etmemiş duasını.. töbe töbee :(

Yuhh yaa o nasıl laf, ayy ben hiç gülüp geçemezdim böyle bi durumda, resmen dua etmiş kızın olmasın diyee neyse kii Allah kabul etmemiş duasını.. töbe töbee :KK43:
Evet sıktım dişimi resmen ama o dönemler zaten baya sorun yaşadık birde bunun için tartışmayalım daha belli bile değil dedim kendi kendime... Eşime anlattım annem psikolojik sorunlar geçirdi kardeşim doğarken 16 yıl önce, ondan öyle konuşmuştur dedi.. Hee tabi tabi dedim bende,, Benimde psikolojimi bozmaya çalışıyor ama izin vermicem :)))

Evet sıktım dişimi resmen ama o dönemler zaten baya sorun yaşadık birde bunun için tartışmayalım daha belli bile değil dedim kendi kendime... Eşime anlattım annem psikolojik sorunlar geçirdi kardeşim doğarken 16 yıl önce, ondan öyle konuşmuştur dedi.. Hee tabi tabi dedim bende,, Benimde psikolojimi bozmaya çalışıyor ama izin vermicem :)))

Hee 16 yıl önce psikolojik sorunlar geçirmiş şimdi aynısını sana da geçirmeye çalışmış herhalde, hey Allahımm.. sakın izin verme canını sıkmasına, en iyisini yapmışsın, hiç takmamak en iyisi aslında, gül geç daha da sinir olsun :KK48:

Hee 16 yıl önce psikolojik sorunlar geçirmiş şimdi aynısını sana da geçirmeye çalışmış herhalde, hey Allahımm.. sakın izin verme canını sıkmasına, en iyisini yapmışsın, hiç takmamak en iyisi aslında, gül geç daha da sinir olsun :KK48:
Yaaa bi insan sürekli bunun arkasına saklanır mı? Sürekli yaptığı bişey tabi eşimde annesi bişey diyemiyor ama dediğin gibi gülüp geçiyorum.. Her yerde de söylüyorum kv böyle dedi diye :)))

Yoğunluktan giremiyorum yineeeeee. İş iş iş. Neler olmuş kvler çekiştirilmiş. :) herkesler iyidir umarımmm. Benim minik bayaaa tekme atıyo artık. Hatta şuan :)) bende onun kadar hareketli olsam keşke.

Aman hamilelilkte ne zor iş dimi kızlar. Onla ugraş bunla uğraş kocayla ugraş kaynana ile uğraş yetmezmiş gibi zaten bütün vücut karışık..
Yok isim derdi. yok cinsiyeti .(yinemi erkek diyorlar bana)Yok çok kilo aldın muahbbeti insana bir huzur vermiyorlar.

Off çatlıycam şimdi...:KK61: :KK61: :KK61:
Canım bizi bize bıraksalar hiç de zor değil hamilelik bulantılara, kusmalara, ağrılara rağmen... Ama işte bazen öyle olamayabiliyor ne yapalım takmıcaz üzmicez hem kendimizi hem de meleklerimizi :)) En iyisi duymamazlıktan gelmek boşvermek...

Back
X