• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Benim bebeğim bazen 8 saat uyuyor uyandırmıyor, gelişimi kilosu falanda iyi. Ben uyandırma taraftarı değilim uykuda iyi bir besin. Birde psikolojik tarafı var hatta bu konuyu derste yeni gördük. Eğer bebeği uzun sure ağlatır beslemezsek ileriki yaşamında güvensiz ve kaygılı biri olabilir. Akside yanlış yani bebek ağlamadan, sürekli saat tutup emzirirsek ileride kayıtsız, hazıra alışan, başarmak için cabalamayan biri olabilir. Yani bence uyandırma hiçbir sorun olmaz o açılınca ağlar zaten istesende durduramazsın. Kişilik gelişimi için bugünden nasıl davrandığını önemli. Benim onerim böyle Buarada maşallah iyi uyuyormus seninkide:-)

Masallh nazar degmesin uykulariniza tututu.. Peki anne sutu mu veriyosnuz? Yatmadan once emziriyomusnz yoksa biberonla mi veriyosnuz? Yani nasil okdr tok kaliyoo merak icindeymm:)

Uzun zaman sonra uykuya, memeye, emziğe, battaniyeye savaş açtı yine. Bu çocuğun ergenliği çok zor geçecek, çook... Tersi çok pis zira :):KK35:

Neyse size birkaç sorum var. Bugün 83 gün oldu ameliyat olalı. Sezeryandan sonra da birkaç gün kanama olmuştu, ondan beridir hastalanamadım. Ben kadar uzun süre hala hastalanmayan var mı?

İkincsi evdeyken sürekli sütyen takıyor musunuz? Ben nerdeyse sadece dışarı çıkarken takıyorum da merak ettim.

Son soru doğumdan sonra daha da kilo alan bi manyak ben miyim yaa:KK14:
Bnim de kilolarim duruyo malesef sut olsun diye yuklndm bozaya helvaya zamannda smdi got gobek duruyo halaa:)
Bn hic sutyen takmiyorum hep emzirme atleti iyiki kesfettim onu da cok raht ediyorum.

Bn de sezeryanim 8 ocak dogumlu hala hastalnmadim ki norml bnce.

Uzun zaman sonra uykuya, memeye, emziğe, battaniyeye savaş açtı yine. Bu çocuğun ergenliği çok zor geçecek, çook... Tersi çok pis zira :):KK35:

Neyse size birkaç sorum var. Bugün 83 gün oldu ameliyat olalı. Sezeryandan sonra da birkaç gün kanama olmuştu, ondan beridir hastalanamadım. Ben kadar uzun süre hala hastalanmayan var mı?

İkincsi evdeyken sürekli sütyen takıyor musunuz? Ben nerdeyse sadece dışarı çıkarken takıyorum da merak ettim.

Bende hastalanmadim daha ama normal değil mi ya ben hep sutyen takyrm evdede disardada hiç cikarmiyorum hatta emzrme sutyenini hiç sevemedim çünkü doguma 8 kilo alms olarak gttm dogmdsn sonra 10 kilo gtmsti emzirirken kilo alcam diye bende çok korkyrm surekli tatlı yeme isteği bi bitmedi :KK70:

Geçmiş olsun cnm.
Bebeğinin kıyafetlerini incelt.
38i geçerse 2cc calpol ver. En erken 6 saat sora tekrar verebilirsin eğer atesi 38 üstü ise.
Yüksek atesi 39 a kadar tolere edebilirmis bebekler. 38i geçmeden ilaç vermemek gerekiyormuş. Atesin yükselme hızını yavaşlatmak gerekiyormuş havaleyi önlemek icin. Bebegi rahatlatmak için de onun soğuk yerlerini (el,ayak gibi) ısıtmak, sıcak yerlerini de serinletmek gerekiyor. Tüm bunlara rağmen ateş
39u bulursa ya da 3 günden uzun sürerse mutlaka doktor Kontrolü gerekli.
Çok geçmiş olsun. Dilerim atesi 38i bulmaz.
Sağol canım allahtan yükselmedi atşi
Şimdi 36 lara düşmüş :)
Tekrar teşekkür ederim önerilerin için

Canım benim de 66 gün falan oldu şu an adetli gibiyim ama olacağı mı vardı ypksaspiralden mi anlamafım
Ama dpktorum ilk altı ay düzensizlikler olabileceğini söylemişti telaşlanma bwnce.
Sütyen dışarı çıkarlen takıyorum evde takmıyorum
Sıkılıyprum çok
Bir de göğüslerimin altı çok terliyo sütyrn olınca

Cocuk bildigin gazman. Gazdan dogru duzgun ememedi butun gun. Ne zaman gececek bu gazlar yaaa :110:
Canm sizin gazların saati belli mi ( örneğin saat 18-20 arası gibi) yoksa sürekli mi
Dun bu sebepten hastaneye gittik.
Biogaia diye prebiyotik damla önerdi.
Aldık, iki gündür kullanıyoruz bakalım. İnsallah iyi gelir.
Henüz etkisini göremedik.
Karnının agrisindan ememiyor da yavrum, çaresiz ağlıyor gücü yettiğince...
Senin kuzuya da geçmiş olsun cnm.
İlaç etkisini gösterdikten sonra yazarsan çok sevinirin
Ben annemle bakiyorum bebege ayriyetten ablam 2,5 yasindaki dunyalar tatlisi yegenimi bize birakiyo hergun( haftasonu haric) . O da bna cok duskun hep oyun istiyo:) tek cocuk yeter diyorum hep. Ve 2 cocuga tek bakanlara hayranlikla bakiyorum :) elbet ikinci lazim ama nezamn:))
Zor ama ileriyi düşününce çok güzel elbet bu zor günler geçecek . Daha da önemlisi bu üç günlük dünyada insanın sırtını dayabilecegi en güvenilir yer kardeş değil mi. Cesaretim olsa kendime güvensen üçüncüyü de yapardım. Herşey evlatlarm için :KK60:

Benim bir ay kanamam oldu sonra kesildi. Ama 2. Haftadan sonrası lekelenme gibiydi. 86 günlük olduk bizde. Maalesef doğumdan sonra 5. Gün o kadar incelmistim ki sadece 5 kilo fln kalmıştı. Sonra süt olsun diye yedim de yedim 2 kilo aldım. Çok kötü bu kilolar ama kızım için değer anne sütü ile büyüyor çok şükür. Sütyen takınca goguslerim in daha çabuk dolduğunu farkettim hatta burda da yazmıştım. Ama evde takmak çok sıkıcı oluyor takamiyorum

22.00 da uyumus bir bebek neden sabah 5.30 da uyanır? ? Saatlerin ileri alınmasıyla 21.00 den 22.00 ye degisti uyku saati ama uyanmasi neden 6.30 dan 5.30 a geriledi. 5.30 da uyanıyor emziriyorum ama sonrasinda uykuya dalamiyor aksine gulucukler dağıtıyor etrafa. 5.30 dan önce bir iki kere emip geri uyuyor aslinda. O saatte bebisi tekrar nasıl uyutmaliyim? Sizlerde durum nasıl kızlar ? Sabah kaçta kalkıyor bebisler ve sonrasında kaç saat sonra ve hangi yontemle tekrar uyuyor?

22.00 da uyumus bir bebek neden sabah 5.30 da uyanır? ? Saatlerin ileri alınmasıyla 21.00 den 22.00 ye degisti uyku saati ama uyanmasi neden 6.30 dan 5.30 a geriledi. 5.30 da uyanıyor emziriyorum ama sonrasinda uykuya dalamiyor aksine gulucukler dağıtıyor etrafa. 5.30 dan önce bir iki kere emip geri uyuyor aslinda. O saatte bebisi tekrar nasıl uyutmaliyim? Sizlerde durum nasıl kızlar ? Sabah kaçta kalkıyor bebisler ve sonrasında kaç saat sonra ve hangi yontemle tekrar uyuyor?
Benim de 22-23 gibi daliyo 5-5.30 a kadar iyi uyur tabi arada emer sonrasında ise sürekli mizirdanir ben de sürekli ya besikte ya da ayagmda sallarm 9 a kadar böyle idare ederiz çoğu zaman dokuzdan önce kalkarız

Bende bugun ayni seyi soyluyordum sadece ogluma degil banada kiyafet yetismiyor. Allahtan kotu bir koku yok ortada. Kilo alimi iyise kusmayi sallamiyor bile doktorlar. Benim en cok uzuldugum sey uyurken surekli agzina gelip oksurmesine neden olmasi. Yavrucagima uykuda da rahat yok, icim gidiyor.
:D geçen hafta saçlarımı boyarken aynada farkettim ,üzerimdeki tişört siyah renk ama omuz kısımları beyaz beyaz leke olmuş hep kusmuktan, ne pasaklı oldum ben yaaaa

Bunalimin esigindeyummm :( 3 pglan beni cok yordu buyukler ne yapsamda cok kiskaniyorlar degisik degisik hareket yapmaya basladilar bunaldimmm artik bebegede zarar vermeye calisiyorlar

Biz odamiza ciktik diye mi bilmiyorum gece uykusu cok bozuldu,dun ozellikle baya cektirdi..tumgunun yorgunlugunun uzerine de bu eklenince dun canavara donustum bi ara,sanki bebek bilerekyapiyor gibi ve cok utaniyorum :( esim de konustu hem destek oldu hem de guzel seyler hatirlatti.. Bidaha of bile dememeye caliscam :KK43: Anne olmak buyuk sorunluluk ve sabir isi gercekten de

Yine maşallah iyi uyumuş. . Bizimki 23.00 -24.00 civarı uyuyor. 4 de kalkıyor. 5 de tekrar yatıyor 9 da kalkıyor. 10 gibi geri yatıyor. 11 de kalkıyor. . Sonrası çok düzensiz. 13.30 da yatıyor 15-16 gibi kalkiyor bazen.. başka da uyumuyor.. 3 ayligiz bu arada

Bundan sikayet mi ediyosun diger saatlerde mi uyumuyo yoksa 2 de uyuyodu 4e 5e cekti uyuma saatini 9dada kalkiyo arada uyanip emiyo 2 kere felan yarim saat 1 saat suruyo uyumasi gunduzde bi bakiyosun uyuyo bi bakiyosun 5 dk uyuyo

Kızlar bebeklerinizin kilosu ne kadar. Biz 65günlüğüz kız bebeğim var 3.1 kilo doğdı şu an evde kendim tartıyorum 4.7 -4.8 civarı çıkıyor. Biraz az gibi geliyor bana günde bir kere 60cc mama veriyordum aslında doktor artır demişti ama dinlemedim. Özellikle kız bebeklerin kilolarını yazarsanıx karşılaştırmış oluruz

Back
X