2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Mismommy nasil gidiyor hamilelik? Yine de oglunla ugrasiyosun okuduguma gore:) allah kolaylik versinn ikisi bir arada guc
Cok zor canim ya. Gobegim cok fazla biyuk. İlk gebelikten kalma gobegim vardi. O yuzden sanirim. Agirlastim cok. Kilo almadim cok. Egil kalk kucakta tasi. Bez bile zor degistiriyorum. Alt degistirmiyor. Giydirmek ayri bi dert. Egilmektdn iki buklum oluyorum . Belim cok agriyor tutuluyor bazen. Disarda oesinden gez. Sicaklarda su gibi terliyorum . Son iki ay kaldi. Yaza denk geldi . Cok zorluyor. Disari cikarmasan olmaz. Hayirlisiyla atlatmak istiyorum.

kızlar oğlumu doktora götürdüm.2 ay önce 78 cm dedi doktor.minyon olacak dedi.çok canım sıkıldı.kilosuda düşük.9.600 ama çok hareketli beş dakka durmuyo.boyu gerçekten kısamı.6 ocakta 18 aylık olcak
yapısı öyle
neden canın sıkılıyor kı? yerınde durmuyorsa kilosu da cok normal. kaç kilo dogdu?

kızlar oğlumu doktora götürdüm.2 ay önce 78 cm dedi doktor.minyon olacak dedi.çok canım sıkıldı.kilosuda düşük.9.600 ama çok hareketli beş dakka durmuyo.boyu gerçekten kısamı.6 ocakta 18 aylık olcak
Canim erkekler 20 yasina kadar uzar. Kuzlar regl donemine kadar . Erkekler avantajli vede sonradan boy atiyor. Minyon olabilir. Bizim akrabada vardi minyon diyorlardi ama 20 tasinda birden boy atti 1.75 en az vardir. Bunu dert etmen icin erken. Kalsiyum alsin. D vit onemli.kilosu boyuna gore normal. Bir yas sonrasi bizimkide zor kilo aliyor hareketli uykusu az. Sicaklar geldi.

Kızlar sünnet yaptırdınız mı biz yaptırmadık şimdi düşünüyoruz ama karar veremedim genel anestezi mi yoksa pipi den uyuşturma mı

Sur 1.5 yas asiya goturdunmu. Boy kilo nasil .
hemşire 26 yerıne 22 yazmıs
demek ki o kadardan bişi olmuyor yoksa mal degıl ya dimi?
ben de bulundugum yerın saglık ocagında yaptırdım. baya kınadılar bızım hemsıreyı :KK70:
kilo 9.6 g
boy 82 cm
hemsıre kılosu bıraz dusuk dedı ama bence bu enerjıye gayet normal kılosu. çocuk bıldıgın atom karınca
sadece uyku ve yemeklerde oturuyor :=)
o yuzden kilo bence sorun degıl artık cunku alt sınırda degıl. normal yani.
gören ılk bas zayıf dıyor, sonra bıraz zaman gecırınce herkesın tek soyledıgı '' sen bununla nasıl baş edıyorsun, kilosu hareketlerıne gore ıyı bıle ''

hemşire 26 yerıne 22 yazmıs
demek ki o kadardan bişi olmuyor yoksa mal degıl ya dimi?
ben de bulundugum yerın saglık ocagında yaptırdım. baya kınadılar bızım hemsıreyı :KK70:
kilo 9.6 g
boy 82 cm
hemsıre kılosu bıraz dusuk dedı ama bence bu enerjıye gayet normal kılosu. çocuk bıldıgın atom karınca
sadece uyku ve yemeklerde oturuyor :=)
o yuzden kilo bence sorun degıl artık cunku alt sınırda degıl. normal yani.
gören ılk bas zayıf dıyor, sonra bıraz zaman gecırınce herkesın tek soyledıgı '' sen bununla nasıl baş edıyorsun, kilosu hareketlerıne gore ıyı bıle ''
Masallah. Sagligi yerinde olsun. Bizdede oyle boy yzadikca zayif gozukuyor zaten. Benimkide ohle cok istahli degil. Normal yiyor. Uyku yok oturma yok normal . Banada oyle diyorlar. Hatta ikinci de geliyor aciyor halime beni goren.

Masallah. Sagligi yerinde olsun. Bizdede oyle boy yzadikca zayif gozukuyor zaten. Benimkide ohle cok istahli degil. Normal yiyor. Uyku yok oturma yok normal . Banada oyle diyorlar. Hatta ikinci de geliyor aciyor halime beni goren.
bi yandan da şanslısın aslında. cocuga arkadas yaptın resmen :=) doguma da baya az kalmıs.
bi müddet sonra rahatlayacaksın ve biz cocuk dusunecez, kısır dongu olacak :D
ayyy nefret ettım hamılelıkten. hiç sevmıyorum

bi yandan da şanslısın aslında. cocuga arkadas yaptın resmen :=) doguma da baya az kalmıs.
bi müddet sonra rahatlayacaksın ve biz cocuk dusunecez, kısır dongu olacak :KK70:
En azindan bezden ciksa iyidi. Bez degistirirken degistirtirmiyir. İki buklum oluyorum. Kaldir koy devamli. Tekme atiyor degistirirken. Ter icinde kaliyorum. Normaldede gelip eziyor . Bu kadar erkende olmamali. Netseki az kaldi. Ne cabuk gecti anlamiyorum. Kurbsndan sonra erken gelmezse. 2 ay kaldi.

bi müddet sonra rahatlayacaksın ve biz cocuk dusunecez, kısır dongu olacak :KK70:
En azindan bezden ciksa iyidi. Bez degistirirken degistirtirmiyir. İki buklum oluyorum. Kaldir koy devamli. Tekme atiyor degistirirken. Ter icinde kaliyorum. Normaldede gelip eziyor . Bu kadar erkende olmamali. Netseki az kaldi. Ne cabuk gecti anlamiyorum. Kurbsndan sonra erken gelmezse. 2 ay kaldi.

hepsı aynı sanırım. bez degıstırmek ıskence resmen. telden bişi açıp elıne verıyorum oyalansın dıye. ben bır de her acısımda 5 dk havalandırıyorum ezıyet ıkıye katlanıyor :D
bişi kalmamıs, zaman nasıl gecıyor yaa.
bez dedın de aklıma geldı.
var mı bezı bıraktıran? ya da bıraktırmaya calısan?:KK53:

hepsı aynı sanırım. bez degıstırmek ıskence resmen. telden bişi açıp elıne verıyorum oyalansın dıye. ben bır de her acısımda 5 dk havalandırıyorum ezıyet ıkıye katlanıyor :KK70:
Ben bıraktıracam canım kaka demeye başladı

hepsı aynı sanırım. bez degıstırmek ıskence resmen. telden bişi açıp elıne verıyorum oyalansın dıye. ben bır de her acısımda 5 dk havalandırıyorum ezıyet ıkıye katlanıyor :KK70:
1.5-3 yaş çocukların oral dönemden anal döneme geçtikleri yeni bir gelişim süreciymis.
Bu dönemde bebeklerin bezini onların izni olmadan almamak gerekiyormuş.
Sabiha paktuna hoca bu konuda diyor ki "pisik popo düzelir, ama kendi kararlarını kendi veremeyen kişilik asla düzelmez"
"Bebek için anal dönemde, yaptığı kakasi onun için kendisine ait çok önemli birşeydir"
"Mutlaka bebekten müsade alınmalı, aksi takdirde bezi alinmamali, bebek durumun keyfini çıkarmalı"
Böylelikle bebegin bu dönemdeki beyin gelişimi desteklenmiş oluyormuş.

Ben bebegime soruyorum "bezini bana verir misin?" diye.
Ne zaman "hı hı" diyor o vakit alıyorum.
Bu nedenle geçtiğimiz cuma gunu poposu pişti hatta. Dün akşam düzelmeye başladı.

Böylece ne o inatlasiyor, ne de ben sinirleniyorum. Ikimizde mutluyuz.

Paylaşmak istedim.

0-3 yaş bebek davranışlarının altında yatan sebep uygun kaynaklardan ogrenilmeli, ve ona göre bir davranış ile gelişiminin bu aşaması desteklenmeli.

Ben bıraktıracam canım kaka demeye başladı
Canım kaka demeye başlaması, bebeginin tuvalet eğitimine hazır olduğunu gösteren tek parametre olmayabilir.

Sabah uyandığında bezi kuru kalkıyor mu?
Önümüzdeki en azından 3 ay bebegin duygusal bir süreç (ev değişikliği, tatile gitme, bakıcı değişikliği, yeni bir kardeş gelişi, anne ya da babadan ayrılık gibi bir süreç) yaşayacak mi?

Diğer taraftan sen hazır misin?
Bebeğin kakasini yapmamak için direndiginde,
Salon halisinin orta yerine yaptığında,
Dışarı çıktığında tuvaletini tutamadiginda,
Tuvalete oturduginda birakamadiginda,

...nebileyim böyle durumlarda onu incitmeden nasıl davranman gerektiğine dair bilgi edindin mi?

Tuvalet eğitimindeki yanlışlar ömür boyu kabizlik problemine sebep olabilecek önemli süreç.

Kolayliklar diliyorum.

allah sabır versin çok zor durumun

2 yaştan önce zorlanmamamlı çocukların kasları daha tam gelişmemiş oluyormuş acele etmeyin diyolar

Back
X