Allahim ya iyiki varsinizCanim zaten hep sulu yapiyorlar merak etme kusmasi da olabilir küçük daha minigin cok emmistir ondan da kusar annesi
Canim benimkiler yaraliktan cikti artik.kanamaya etrafi kirmizi kirmizi sivilceler olmaya basladi.emziremiyorum o yuzden makinayla cekebiliyorum ancak.nette arastirdim biraz mikrop kaptigi zaman oyle oluyomus.oysa surekli yikiyorum gogus pedini gunde bikac defa degistiriyorum.o kadar dikkat etmeme ragmen niye boyle oldu anlamadim.yarin doktora gitcem bakalim ne diyecekCanım ya düzene girer inşallah biran önce.benim de ilk günler yara oldu, bi de çok küçüktü göğüslerimin uçları.sonra da birden sütüm geldi gerildi iyice yokoldu uçlar.sağdım bikaç kez rahatlattım, sonra senin dediğin uçlardan aldırdım.10 gün filan kullandım kendi uçlarımı çıkardı.son bikaç gündür de aldırmaya çalışıyorum uçsuz.bu seferde uca alışmış ağzını küçücük açıyo.ama azmettim zorla da olsa alıyo artık şükür.inşallah böyle gider.aslında o yaralar uçlar sayesinde iyileşti biliyo musun?içi süt dolunca yaralar yumuşadı döküldü.yami o kritik zamanlarda çok işime yaradı.çok sağol canım.
Bol su, armut, rezene iyi süt yapıyo bende canım.gerçi sen de bilirsin de..
Allah kolaylık versin...
Canim benimkiler yaraliktan cikti artik.kanamaya etrafi kirmizi kirmizi sivilceler olmaya basladi.emziremiyorum o yuzden makinayla cekebiliyorum ancak.nette arastirdim biraz mikrop kaptigi zaman oyle oluyomus.oysa surekli yikiyorum gogus pedini gunde bikac defa degistiriyorum.o kadar dikkat etmeme ragmen niye boyle oldu anlamadim.yarin doktora gitcem bakalim ne diyecek
Kızlar merhaba. Dün aksam 19.30 da kızımıza kavustuk. Allah isteyen herkese bu güzel duyguyu tattirsin
Sende iyiki varsin canim benim ben spinal olamadim genel oldum benide narkozdan sonra bogazim gicik tutmuştu sabaha kadar oksurememkden olecem sandim nefesim kesiliodu 1 hafta cekdim sonunda gecti ama hala oksurmek hapsurmak can acitio sulu kakaya endiselenme canim bebis süt icio normal sulu olmasi ilk anneligin acemilikleri benim ablamin 2 tane minigini gördüğüm icin ondan aliyorum bilgileri saridan yesile donerse kork der ablam o cocugu usutmussundur diye sende dikkat et kendine canim minige de gecmesinAllahim ya iyiki varsiniz
Hep zikir gibi dua eder oldum sizlere
Ben hep derim açken kuru ekmek iyidir
Token baklavayi görmez insan
Dr umuz yok ama muayene eden numara yazmis mesaj attim
Senin cevabını yazdı
Öğrenecek çok şey var
Doğum ve hamilelik ile çok fazla okudum araştırdım
Bebeği sona bıraktım araştırmayı
Birebir ustunde yapiyor um simdi
Millet de karışınca
Kaynanam arıyor diyorki bebeği ağlatma mama ver
Aman sakın mama verme emzir alışmasını
Sonra diyorki aglasin ciğeri açılır:))))
Sulu kaka için coooook endiselendim normali bu imis sanirim
Spinalin baş ağrı etkisi başladı galiba ben de
Gecmis olsun canim allah anali babali buyutsun inşallahKızlar merhaba. Dün aksam 19.30 da kızımıza kavustuk. Allah isteyen herkese bu güzel duyguyu tattirsin
Kizlar sizlerdende saglik ocaklarindan cocukdan kan aldilar mi topuktan
Biz normalde 1 haftalikken gidilio ama bayram girince 15 günlükken topukdan kan almak icin gittik 6 ekimde de asimiz var o zaman gidicem tekrardanTopuk kanını 2 kere doğum yaptığım hastanede aldılar canım daha sağlık ocağına gitmedik biz 1 aylık olunca gidilcekmiş heralde.siz gittiniz mi?
Canm gazini aliyormus die biliom sut artiriomus bnde alicam gunde ne kadar icilio bilmiorum cnm ama 1 2 bardak yeterli die dusunuomSelam kizlar daha yeni yeni alisiyrm bebisime bu rezene cayi bebek icin iyi degilmis diye duydum siz kullaniyr musunuz gunde kac bardak iciyrsnxz
Sagol canim.yok benim oyle sutum akmiyo fazla.makinayla iyice cektigim ve henuz cok fazla sutum olmadigi icin.Geçmiş olsun canım ya.sütün akıyo mu senin de, ondan koyuyosın di mi pedi? Benim sırılsıklam oluyo önler, ped durduruyo bi tek.acaba pedden mi oldu ki? Ufacık sivilce gibi şeyler bende de var da aynı şeyden mi bahsediyoruz tam bilemiyorum.emzirmeden ben de yıkıyorum uçları mümkün mertebe.
Benim de yavrumun yüzü sivilce oldu.dr sütün asitlidir ondan olabilir diyo.siliyorum her emdikten sonra, bi de gözlerimiz çapak;( antibiyotik damla vermişti 1 hafta oldu bi de kanlanmaya başlamıştı.damlayı kestik çayla siliyoruz daha iyi gibi ama inşallah geçer.senin bi fikrin var mı bu konularda?
Bi de sana bi şey daha sorucam; biberon, pompa aparatları, saklama kabı vb nasıl temixliyosun? Kaynatılcak deniyo ama kaynatınca bile yağlı yağlı kalıyo.önden bi yıkayıp kaynatmalı heralde? Sen nasıl neyle temizliyosun?
Hadi sende kurtuldun canim.gozunuz aydin.Rabbim anneli babali buyutmek nasip etsin insallah. ..Kızlar merhaba. Dün aksam 19.30 da kızımıza kavustuk. Allah isteyen herkese bu güzel duyguyu tattirsin
Canim doymuyo demek ki.bak yanlis anlasilmasin ben kesinlikle anne sutu taraftariyim.diger oglumu da 8 ay emzirdim saglik sorunu nedeniyle 2 gun emziremedigim icin birakmak zorunda kaldim.o da aynen senin dedigin gibiydi.megersem doymuyomus.oysa sutumde fazlaydi.hastanede olcum yapmislardi sabahlari 150-160ml sutum oluyodu.hemsireler bile sasiriyodu.ama aksam 30 ml e kadar dusuyodu.ki o kadarla bebegin doymasi mumkun degildi.gece surekli mememdeydi cocuk benim icin kabus olmaya baslamisti.esimle surekli kavga ediyodum.ben mama dedikce o emzirmek istemiyosun diyodu.oysa niye emzirmek istemeyim yavrumu.sonra gecelerj mama vermeye basladim dunya varmis dedim.cocugun karni doyunca misil misil uyuyodu.bende dinlenebiliyodum.sabaha sutum daha cok oluyodu.hastane de olcum yapilmamis olsaydi ben de bilemezdim sutun yeterli olup olmadigini.o gunden sonra esime birdaha cocugum olursa direk mamayla basliycam dedim ve oyle de yaptim.sutumu sagip veriyorum geri kalanida mama takviyesi yapiorum.karni doydugu icin krampi olmazsa uyuyo ben de az da olsa dinlenebiliyorum.Ah canım aynen, gece 4 den beri ayaktayım.bi uyuyo bi ağlıyo bi emiyo..bu ne zamana kadar böyle gidecek ki?
Canim doymuyo demek ki.bak yanlis anlasilmasin ben kesinlikle anne sutu taraftariyim.diger oglumu da 8 ay emzirdim saglik sorunu nedeniyle 2 gun emziremedigim icin birakmak zorunda kaldim.o da aynen senin dedigin gibiydi.megersem doymuyomus.oysa sutumde fazlaydi.hastanede olcum yapmislardi sabahlari 150-160ml sutum oluyodu.hemsireler bile sasiriyodu.ama aksam 30 ml e kadar dusuyodu.ki o kadarla bebegin doymasi mumkun degildi.gece surekli mememdeydi cocuk benim icin kabus olmaya baslamisti.esimle surekli kavga ediyodum.ben mama dedikce o emzirmek istemiyosun diyodu.oysa niye emzirmek istemeyim yavrumu.sonra gecelerj mama vermeye basladim dunya varmis dedim.cocugun karni doyunca misil misil uyuyodu.bende dinlenebiliyodum.sabaha sutum daha cok oluyodu.hastane de olcum yapilmamis olsaydi ben de bilemezdim sutun yeterli olup olmadigini.o gunden sonra esime birdaha cocugum olursa direk mamayla basliycam dedim ve oyle de yaptim.sutumu sagip veriyorum geri kalanida mama takviyesi yapiorum.karni doydugu icin krampi olmazsa uyuyo ben de az da olsa dinlenebiliyorum.
Canim senin sutun cok olabilir ama doyurucu degildir belki.bazi anne sutleri yagli oluyomus o nedenle doyurucuymus.mama takviyesi yap bence en azindan geceleri.yoksa boyle giderse 6 aylik olup ek gidalara gecene kadar perisan olursun.
Prof. Dr. Alparslan Baksu
Web Sitesine Hoşgeldiniz...
Prof. Dr. Alparslan Baksu'nun uzmanlık alanları konusunda hazırladığı bilgilendirme yazılarını ve Prof. Dr. Alparslan Baksu'ya ait güncel iletişim bilgilerini web sitemizden rahatlıkla takip edebilirsiniz.
daha fazla bilgi
Gebelik ve Doğum
Gebelik ve Doğum konusunda gebelik takibi, erken doğum, normal doğum, doğum kontrolü, gebelikte şeker hastalığı, coğul gebelikler gibi pek çok konu hakkında sitemizde ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz.
daha fazla bilgi
Hafta Hafta GebelikGebelik TakibiGebelik Haftası TespitiNormal DoğumÇoğul GebeliklerAnne Karnındaki Fetusun Büyüme KısıtlılığıErken Doğum Tehlikesi ve Erken DoğumGebelik Zarlarının Erken YırtılmasıGebelikte Şeker HastalığıGebelikte ve Doğum Sonrasında Psikolojik Sorunlar
Gebelik 37. haftasını tamamlamışsa miadında (zamanını tamamlamış) olarak isimlendirilir. 24.-37. haftalar arası gebeliklere ise prematür adı verilir. Gebelik zarlarının 37. gebelik haftasından sonra, fakat doğum ağrıları başlamadan yırtılmasına ‘zarların erken yırtılması’ , 37. gebelik haftasından önce doğum ağrıları başlamadan yırtılmasına ise ‘zamanını tamamlamamış gebelikte erken yırtılma’ denir. 37. gebelik haftasından önce erken yırtılma, bebek zamanını tamamladığı için genellikle bir sorun oluşturmaz. Fakat zamanını tamamlamamış bir gebelikte zarlar erken yırtılırsa, bebeğin küçüklüğünden kaynaklanan ciddi risklerle karşılaşılabilir.
Görülme sıklığı nedir?
Zarların erken yırtılması gebeliklerin %5-10 kadarında görülürken, zamanını tamamlamamış gebelikte erken yırtılma yaklaşık % 1 gebelikte görülmektedir. Zarların erken yırtılmasının getirebileceği en büyük risk gerek zarlarda, gerekse bebekte gelişebilecek enfeksiyondur.
Başlıca risk faktörleri nelerdir?
Alt genital sistem enfeksiyonları, annedeki beslenme bozuklukları, sigara kullanımı, gebeliğin erken döneminde geçirilmiş kanama, rahim ağzında yetmezlik bulunması, annenin daha önce erken doğum yapmış olması başlıca risk faktörleri olarak sayılabilir.
Teşhis nasıl konulur?
Gebe kadın kendiliğinden bacaklarından aşağıya sıvı bir şeylerin aktığını ve çamaşırlarının ıslandığını ifade eder. En sık idrar kaçırma, normal gebelik akıntısı ve alt genital sistemdeki enfeksiyonlara bağlı akıntılarla karışabilir. Muayene sırasında rahim ağzından berrak sıvının geldiğinin görülmesi, ultrasonografide gebelik suyunun azaldığının tespit edilmesi teşhisi koydurur. Bu yöntemlerle teşhis konulamıyorsa, gebelik sıvısını tespit eden özel testler (nitrazin kağıdının renk değişikliği, amniosure testi vb.) kullanılabilir.
Takip ve tedavi nasıl olmalıdır?
Bu hastalardaki en önemli risk enfeksiyon olduğu için, muayeneler çok titizlikle yapılmalıdır. Gelişebilecek enfeksiyonu erken teşhis edebilmek için bazı tetkikler alınmalı ( tam kan sayımı, sedimantasyon, CRP) ve ateş takibi yapılmalıdır. Doğum zamanı uzayacaksa, koruyucu amaçlı uygun bir antibiyotik başlanmalıdır. Hastalar gebelik haftalarına göre gruplandırılarak takip ve tedavileri planlanmalıdır.
a- 37. gebelik haftasını tamamlamış gebelikler: Bu durumda hekimler iki farklı yaklaşımda bulunabilirler. Rahim ağzı doğum için uygunsa, hemen suni sancı verilerek doğum gerçekleştirilebilir. Bazı hekimler de doğum ağrılarının kendiliğinden başlaması için en fazla 3 gün kadar beklemeyi tercih etmektedirler.
b- 34.-37. haftalar arası gebelikler: 34. gebelik haftasını tamamlamış gebeliklerde, bebeğin yaşama şansı çok yüksek olduğu için uzun süre beklemeyi gerektirecek bir yaklaşıma ihtiyaç duyulmaz. Genellikle bu gebelerin birkaç gün içerisinde doğurtulması tercih edilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?