Haklisin canimCanım sen kaçıncı haftanda doğum yapmıştın? İkimizin durumu aynı, ozaman bende de bahsettiğin durum olmuş.ben 37+6 da doğurdum.ben de ilk günler senin gibi çok sorguladım her şeyi şöyle mi yapsaydım böyle mi olsaydı diye ama inan seni üzmekten başka işe yaramıyo.sonuçta doğurduk bebeğimiz de kendimiz de sağlıklıyız.geçmişe bi şey yapamayız Allah biİm için en hayırlısını vermiştir emin ol.biraz da ilk günler lohusalıktan oluyo canım böyle çok takılma.biz ne dersek diyelim sonunda olacak olan oluyor.seçim bizim elimizde gibi düşünüyoruz ama bu kader..
Canim bence kendini de bebeği de riske atma dene rabbim gonlune gore doğum nasip etsin inşallah ama zor bi karar ne desek boş en iyisini doktorun ve sen bilirsinKizlar dr.dayim.Bebegim hala dogum kanalina girmemis.Doktor 40+4 de suni sanci baslatacagini soyledi.Ama yanlizca 3 saat deniyomus suni sanciyi.Gelen bebek 3 saatte de harekete geciyo daha fazla aci cektirmenin anlami olmuyo anneye dedi.3 saat bana az geldi.Acaba sezeryan olsun diye mi oyle yapiyo cok moralim bozuldu.Kan hastasi oldugum icin takipli hastasiyi degistirmem cok zor bu saatten sonra
Gunaydin canim benimHe bir de gunaydin teyzisler
Su anda sabah ezanı okunuyor
Güzel günleriniz olsun insaallah
Ben ağlayıp anneyi uyandirdim
Kalmışken sizede selam edeyim dedim..
Canim kendini daha fazla üzme allah korusun sütun gider sikintidan bunlari yasaman gerekiomus ki yasamissin bak herkesin farkli hikayesi var inan bana hakkinda hayirlisi bu sekildeymis demekki ben kendi istegimle sezeryan oldum acısını anlayinca normali denemedigime pisman oldum ama hayirlisi belki normalin de acisina dayanamayip gene sezeryan olcakdim ki ben igneden uc bucuk atan birisiyim hala oleyim bunlari unut canim iyi olmaya ve bebegine odaklan canim benimBenim de memem kaniyor
Dr a gidince bebek dr umu bakacak kadın doğum mu bilmiyorum ama lansinoh kullandım
Hayvanın çekirdeğini bekleyip jel olunca surdum
Bakalim ne olacak
Aynı anda adım adım gitmek iyi
Zaten ben geride idim baksaniza aramıza katılan diye doguruverdim:)
Dostlar benim dr bana devamli erken doğum cümlesi ile beynimi yikayinca su gelmeyi de normal kabul etmiştim heleki 28den 38, e yaklaşınca amenna dedim
Ama nette bir de baktım ki reptur dediğimiz yırtılma imis benim doğum şekline
Yani ben öyle teşhis koydum
Ve çok üzüldüm
İki sebebi yada hiç sebepsiz olabiliyor
Birisi çok su olması vücut tutamıyorum
İki enfeksiyon
Ben çok su ictim ondan olur mu
Dr a idrar tahlili istedim biliyorsunuz oda var ama şu iç geçer demisti
Ben çok üzüldüm dun gece resmen ondan uyuyamadim
Suclu muyum diye
Nette diyorki bekle 24 saat sancin gelir
Gitmesemiydim
Evde yıkanıp beklese mıydım
Ama hiç sancim yoktu
Yada su gidince bebek çok tehlikeye giriyor,24saat cokmuydu diye yedim kendimi
Ne diyorsunuz. He geçti gitti ilimizde saglikliyiz diyorsunuz ama sanki yavruma bosu bosuna eziyet ettim içerde kimildamadi bile(
Ah canim normali de ha deyince olamiuosunki zaten keske olsa..bebek dogum kanalina gircek de, sanci gelcek de acilman olcak da..bak benimki kanala bile inmiyo ki normal dogurma ihtimalim baslasin..O yuzden Allah hepimize istedigimizden ziyade bizim ve bebegimiz icin hayirlisi olan dogumlar versin ve buna gönlümüzü razı eylesin.Canim kendini daha fazla üzme allah korusun sütun gider sikintidan bunlari yasaman gerekiomus ki yasamissin bak herkesin farkli hikayesi var inan bana hakkinda hayirlisi bu sekildeymis demekki ben kendi istegimle sezeryan oldum acısını anlayinca normali denemedigime pisman oldum ama hayirlisi belki normalin de acisina dayanamayip gene sezeryan olcakdim ki ben igneden uc bucuk atan birisiyim hala oleyim bunlari unut canim iyi olmaya ve bebegine odaklan canim benim
Kizlar lutfen bana yardim edin oglum 2 gundur cok hapsiriyr cok mu giydiriyrm az mi anlamadim ustunu acsam hapsiriyr giydirs3m sicak.mi oldu diyrm siz nasil giydiriyrsnz bebislerinizi acil yardimmmm
Kizlar dr.dayim.Bebegim hala dogum kanalina girmemis.Doktor 40+4 de suni sanci baslatacagini soyledi.Ama yanlizca 3 saat deniyomus suni sanciyi.Gelen bebek 3 saatte de harekete geciyo daha fazla aci cektirmenin anlami olmuyo anneye dedi.3 saat bana az geldi.Acaba sezeryan olsun diye mi oyle yapiyo cok moralim bozuldu.Kan hastasi oldugum icin takipli hastasiyi degistirmem cok zor bu saatten sonra
Tesekkrler tatlimnnnCanım o içerdeki her ağzına burnuna dolan şeyleri çıkarıyomuş hapşırarak korkma.yenidoğan bebeklerde hep oluyormuş bizimkinde de vardı.
Çorap, içine atlet çıtçıtlı, tulum, üstüne bi alt pijama, bi de örgü yelek var bizim oğluşta şimdi.bi de battaniyesine sarılı penye.evde kombi açık 40 ta:)
Canim kulaklari burnu sicaksa usumuyordur zaten yüzünü felan kontrol et arada anlarsin cok da giydirme terlerse de hasta olur minikKizlar lutfen bana yardim edin oglum 2 gundur cok hapsiriyr cok mu giydiriyrm az mi anlamadim ustunu acsam hapsiriyr giydirs3m sicak.mi oldu diyrm siz nasil giydiriyrsnz bebislerinizi acil yardimmmm
Canim tekrar tesekkurler icumi rahattin bebegi emzirirken tam yazamadim opuldunuz teyzeleriCanım o içerdeki her ağzına burnuna dolan şeyleri çıkarıyomuş hapşırarak korkma.yenidoğan bebeklerde hep oluyormuş bizimkinde de vardı.
Çorap, içine atlet çıtçıtlı, tulum, üstüne bi alt pijama, bi de örgü yelek var bizim oğluşta şimdi.bi de battaniyesine sarılı penye.evde kombi açık 40 ta:)
Canim tesekkurler bizim hatamiz coook giydirmek oluyr sanirim biraz soydum yaramazi insaallah dengelenirCanim kulaklari burnu sicaksa usumuyordur zaten yüzünü felan kontrol et arada anlarsin cok da giydirme terlerse de hasta olur minik
Canim hic oyle dusunme.bak benimde rahim incelmiyodu.acilmam 3 cm oldugu halde rahim incelmedigi icin bebek dogum kanalina giremiyodu.sabah kontrolde doktor eliyle zorladi kanamam oldu gece de sancilarim baslayip doguma gittim.yani demem o ki bi gecede bebek kanala indi.o isler hic belli olmaz umitsizlige kapilma.Ah canim normali de ha deyince olamiuosunki zaten keske olsa..bebek dogum kanalina gircek de, sanci gelcek de acilman olcak da..bak benimki kanala bile inmiyo ki normal dogurma ihtimalim baslasin..O yuzden Allah hepimize istedigimizden ziyade bizim ve bebegimiz icin hayirlisi olan dogumlar versin ve buna gönlümüzü razı eylesin.
Canim bebeklerin elleri ayaklari soguk olur genelde.ona aldanip iyice sarip sarmalama cocugu.bebeklerde en iyi yontem ense sicakligi.ensesi soguksa usuyodur.ozellikle gece dikkat etmek lazim.cok giydirmek iyi degil.cok kalin giydirmek bebegin nefes almasini zorlastirir.besik olumu denen sey oyle gerceklesir genelde.Allahim korusun...C
Canim tesekkurler bizim hatamiz coook giydirmek oluyr sanirim biraz soydum yaramazi insaallah dengelenir
Doyuyosa cok iyi demek ki sutun yagli canim.yagli sut yararmis.ama 130 ml de dedigin sut aksamlari inanki 30-40ml lere dusuyo yoruldugun icin.keske cekme sansin olsa sutunu daha iyi anlasilir o zamanYok canım yanlış anlaşılmaz iyi niyetinden şüphem yok.doğru söylüyosun olabilir başına gelmiş uyarıyosun çok sağol.
O ölçüm dediğini sağıp bakıyosun kaç ml diye di mi? Benim geçen hafta 130 civarıydı sanırım.kakasını yapıyo günde 7-8 kere.benim göğüslerden de süt akıyo sürekli.en son dr a gittiğimizde de 250 gr almıştı.dr sütün yarıyo demek dedi.yanakları filan tombak tombak oldu.bi de öyle çok emince kusuyo.nebilim ben de yetiyo diye düşünüyorum.ama haklısın bi sorup danışmakta yarar var.
Tüm bu durumlar böyle diye sarılığını bile farketmemişiz yükselmiş gitmişti gerçi.temkinnli olmalı..
Şimdi uyuyo teyzesi.gerçi gündüz rahat uyuyo gece huysuzlanıyo.şimdi emzirdim uyuttum beşiğine koyunca uyandı.aldım kucağımda şimdi, yine uyudu.kucağa mı alıştırdım acaba?
Ay maşallah iltihap filan olmasın da..
ne zormuş ya, herkeste, kendi çocuklarının arasında bile değişken her şey..Allah ım kolaylık versin, sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?