Karnina niye bastırdılar canimEvet canim bende saskinim ama hastanede benim karnima bastirdilar fena halde ben resmen inlettim bagirmakdan canimi cok acittilar ilk gün belki ondandir diyorum
Ah canım hiç derdim yokmus gibiAcmayiver kapiyi canim ben olsam ole yaparim uyumusum de zili duymadim de cocuga yazik ya pis pis opuyo birakio ben bile bazen evde olsam bile evde degilim diyorum çünkü cok uykusuzum bizim apartman yeni dogan dolu milletinki ole bi uyuyo ki herkez cin gibi bana sana nolmus diolar aksi gibi onlar varken uyuyunca benimki bana inanasi gelmio uykusuz kaldigima
Canim gidip lansinoh tekli elektrikli pompa aldim
İkinci doktorum sen oldun
Sagdim daha masaj yaparken akmaya başladı
Sabah baya emmisti çocuk
90 ml geldi
De napcam bilmiyorum bitmez bu süt
Uc çocuk emse
Yada dolgunluk hastalıktan var belkide
Nasil yapıyorsun sen kaç kere sagiyorsun
Pompayi göğse doğru baskı yapıyor musun
Kac seviyede falan bana da anlatır misin
Ah canım ben secilmisim demekki:)Susam-cik canim seninde nedir bunlardan cektigin ya.ne gerizekali bi kadin o oyle.uyuyan cocuk uyandirilir mi? Huysuz olup cikacak ondan sonra.tavrini koy canim yoksa ceremesini sen cekeceksin.ben cidden cok katiyim bu konuda.ilk cocugumda esimle cok kavga ederdik.isten gelip uyandirmaya kalkiyodu gecenin bi yarisi ozluyorum diye.izin vermezdim.sonra sonra bana hak vermisti.simdi bunda daha bilincli hic oyle seylere kalkismiyo.ben esime bile izin vermezken elalemin kadinina hic musade etmem.hem el kadar bebek ya opmek nedir.
Allah razı olsun senden canim. Evet senin izinden geliyorum:)Canım şimdi öncelikle göğsüne kahverengi bölgeye lansinoh sür ki tahriş etmesin pompa.uyarı fazıyla başladıktan bikaç dk sonra 1.seviyeye geçersin.alışınca da 2, 3 çekişi seni rahatsız etmeyecek seviyede devam edersin.son seviye yapma zorlama kendini.bebeğinin emmesine hangşsi yakınsa o seviyede yap.
Pompayı kahverengi bölgeyi içine alacak şekilde tam ortala ki kayarsa bi tuhaf oluyo göğsün sonra.asimetrik oluyo. Hava yapmayacak şekilde çok olmadan bastır.
Ben 15 er dk sağıyorum sağ ve sol toplam 30 dk.zaten hepsini bitirme elif kızıma da kalsın.
Akşama doğru yorulunca azaldığını göreceksin sütünün.90 ml tekindense çok fazla evet ama toplam 2sindense çok da değil.benim 2 sinden 150 ml sağdığım oldu senin zamanlarında.sonra bigün akşam sağmıştım 30 ml çıkmıştı
Ben düzenli sağmıyorum.senin zamanlarında böyle sıkıntım oldukça gece sağıyordum.gün içinde yine çok doluysa memişler 1 kere daha sağıyodum.ama bebişi muhakkak kendim emzirdim.o sütleri buzluğa attım.ben çok yorgun oldukça eşim çözdürüp biberonla verdi beni dinlendirdi.
Yanş zaten göğüslerinin rahatladığını sen anlarsın.maksat çok dolup sertleşip tıkanması.
Hayırlı olsun bu arads pompan:) hep aynı şeyler geliyor senle başımıza.
Çok sağarsan aventin süt saklama kaplarından alabilirsin onlardan memnunum ben.poşetler besin değerini öldürüyormuş.
Bir de her sağımdan sonra sabunlu sıcak suyla yıkayp kaynat aparatları bi yarım saat kadar bakteri olmasın Allah muhafaza.
Öpüyorum sizi...
Allah razı olsun senden canim. Evet senin izinden geliyorum:)
Kaynatmayi soyledim esim bi turlu musade etmedi yok erirmismis
Şimdi kaynatirim insaallah
Canim ben bu göğsü emzirmicem
Çocuk hep kustu sütü de döktum
Zaten diğeri fazlasıyla yetiyor
Yok tek gogusten geldi 90 ki gündüz o kadar emzirmeme rağmen
Ya ben bence surda hata yaptım aşırı komposto
Su
Süt
Ve lactamil süt yapıcı bisi ictim e çocuk altı aylık degilki 2 bucuk kilo canı var zaten ne emsin
Hep kaynananin süt yetiyor mu demeleri üzerine bunlar
O zaman abartmiyim sagmayi iki kere yeterli olur sanırım.
Sen de sadece sütü bosa harcamama adına mi aldın pompayi
Peki ne zaman azalma olur bu sütte
Ay psikolojik olarak sutten biktim
Net olmasa yemek yemeyi birakacaktim ama mastit en iyi su ile atılıyormuş
H Hasnur sen de hemen icmene devam et canim cunku vücudumuz bu iltihaplanma ile baş etme için savas içinde imis
Tamam canım. Evet bi buyuse insaallah. Her şey sabrımı deniyor bi hayatim dedim apartmandaki hanımlar asagda dedikodu yapmaktan yıktı ortaligi eşim de kayınpeder i almaya gitti tam gününü buldular. Ya sabır bakalımSen kaynat canım onlar ısıya dayanıklı malzemeden yapılıyo hiç bi şey olmaz.ben çok kaynattım.
Maşallah senin baya dolmuş sütün nazar değmesin, iltihaplanmadan heralde kusması.ama sen onu da sağ ki gitsin o iltihaplar.atarsın sağdığını .sonuçta o göğsün de doluyor boşaltman lazım ki yine tıkanmasın
Benim de çok şişmişti göğüslerim taş gibi olmaya yanmaya başladı.göğüs uçlarım zaten çok küçüktü bi de şişince bebeğim hiç ememedi.çok akıyodu bi de sütüm.sırılsıklam oluyodu her yerim.pedler de hemen dolup ağırlıktAn düşüyodu.
ondan aldım ben.ilk 2 hafta filan kullandım sanırım.şimdi 1 aylık olduk kullanmıyorum.uzun süre uyursa dolup geriliyo göğüslerim, onun dışında düzene girdi gibi.hala higöğüs pedi kullanıyorum ama.
Bi de evet ben de ilk zamanlar çok süt yapıcı şeyler yefim içtim.şimdi sadece günde 1 bardak rezene içiyorum.aazalma ondan mı yoksa bebeğim büyüdü daha mı çok emiyor bilmyorum canım..
Tamam canım. Evet bi buyuse insaallah. Her şey sabrımı deniyor bi hayatim dedim apartmandaki hanımlar asagda dedikodu yapmaktan yıktı ortaligi eşim de kayınpeder i almaya gitti tam gününü buldular. Ya sabır bakalım
Canim bugun d vitamini verdim ilk
O gaz vs yapar mı bebekte ilk zamanlar nasildi siz de durumlar
Benimde süt geliyor ama ağrıyan yere masaj yaptıkça sumukumsu iltihap geldi. Bir de o sagdigimi versem mi bebeğe bilemedim.İçinde varsa bilemem canim zaten deri altı meme dokusu iltihaanmsi mastitin açıklaması ama öyle iltihp aktı deyince benim saf süt geliyor
Onlara neymis seninle mi yatip kalkioda laf edio hey allahim yaAh canım hiç derdim yokmus gibi
İğne ilaçla ayaktayim
Aramis kaç kere annem açmış telefonunu diyormuş ki ne yine mi uyuyorlar diyormuş
Allah hepimizi iyi insanlarla karsilastirsin
Canim oyle deme ben geceleri uyuyamadigim icin sutum azalmisdi şükür ki esim arada bakio 1 2 saat uyuyorm ve ben yemek de yiyemiodum gunduzleri de dahil simdi sabah esim gitmeden hemen kendime kahvalti hazirliom onunla ikindine kadar gidiom sonra yiyebilirsem yemek yiyom yiyp icemedigim ve uyuyamadigim icin bi anda ne oldugunu anlamadim mama aldim ama icmedi akilli sipam sonra komsum aklima girdi yok deme allah verir bereketini diye diye her gun beni yemege cagirmaya basladilar saolsunlar da yeni yeni duzene girebildik ilk gunler senin gibi agrio sizlio die yakiniodum azalsa diodum ama artik acisin da aksin yeterki diyorum rabbim sizleri nazardan korusun kimseye demeyin cok olduğunu ben dedim ve sorun olduAllah razı olsun senden canim. Evet senin izinden geliyorum:)
Kaynatmayi soyledim esim bi turlu musade etmedi yok erirmismis
Şimdi kaynatirim insaallah
Canim ben bu göğsü emzirmicem
Çocuk hep kustu sütü de döktum
Zaten diğeri fazlasıyla yetiyor
Yok tek gogusten geldi 90 ki gündüz o kadar emzirmeme rağmen
Ya ben bence surda hata yaptım aşırı komposto
Su
Süt
Ve lactamil süt yapıcı bisi ictim e çocuk altı aylık degilki 2 bucuk kilo canı var zaten ne emsin
Hep kaynananin süt yetiyor mu demeleri üzerine bunlar
O zaman abartmiyim sagmayi iki kere yeterli olur sanırım.
Sen de sadece sütü bosa harcamama adına mi aldın pompayi
Peki ne zaman azalma olur bu sütte
Ay psikolojik olarak sutten biktim
Net olmasa yemek yemeyi birakacaktim ama mastit en iyi su ile atılıyormuş
H Hasnur sen de hemen icmene devam et canim cunku vücudumuz bu iltihaplanma ile baş etme için savas içinde imis
Canim benim o kadar çok kiBenimde süt geliyor ama ağrıyan yere masaj yaptıkça sumukumsu iltihap geldi. Bir de o sagdigimi versem mi bebeğe bilemedim.
Canimm Rabbim benden alıp sana versinKizlar masallah nazara gideceksiniz bahsetmeyin kimselere de emsin bebisler doya doya.
Bu arada ben emzirmeyi birakali bugun tam 1 hafta oldu.goguslerim iyilesti.dis agrilarim da hafifledi 2 gundur 3-4 saatte ilac icmiyorum cok sukur.suan emzirebilecegim bi agri kesici kullanabiliyorum.ve bugun tekrar emzirmeyi denedim.sutum kesilmemis.damla damla da olsa geldi.o nedenle acayip mutluyum kizlar.makinayla cekmiycem ama o daha cok zarar verdi cok guclu cektigi icin.hamileyken kullandigim vitamini icmeye basliycam dislerim curumesin diye.bi sure de boyle deniycem bakalim.dua edin kizlar en azindan bi 3 ay emzirebileyim.
Haklisin canimCanim oyle deme ben geceleri uyuyamadigim icin sutum azalmisdi şükür ki esim arada bakio 1 2 saat uyuyorm ve ben yemek de yiyemiodum gunduzleri de dahil simdi sabah esim gitmeden hemen kendime kahvalti hazirliom onunla ikindine kadar gidiom sonra yiyebilirsem yemek yiyom yiyp icemedigim ve uyuyamadigim icin bi anda ne oldugunu anlamadim mama aldim ama icmedi akilli sipam sonra komsum aklima girdi yok deme allah verir bereketini diye diye her gun beni yemege cagirmaya basladilar saolsunlar da yeni yeni duzene girebildik ilk gunler senin gibi agrio sizlio die yakiniodum azalsa diodum ama artik acisin da aksin yeterki diyorum rabbim sizleri nazardan korusun kimseye demeyin cok olduğunu ben dedim ve sorun oldu
Benim sutum o kadam yok canım hatta günde 1 2 sefer mama veriyorum.Canim benim o kadar çok ki
Tek gogus sabahtan beri vakum gibi emiyor bitmedi bitmeyecek
Vermedim ben ama istersen ver
Emzirdim ben bugün o gogusten çünkü digeri berbat oldu ucu
Doktorlar bana emzir hiçbir sakıncası yok dedi
He o dediğin bende de oluyor
Uzuyor böyle süt dimi
Dr yani dahiliye ve bebek dr u emzir hiçbir sıkıntı yok dediBenim sutum o kadam yok canım hatta günde 1 2 sefer mama veriyorum.
O Uzama bende de oldu iltihap o işte. Bebege vermeye içim el vermedi .dökemedim de:))
Evet canım çok şükür. Terör olayları olmadığı surece allahın izniyle burdayiz
Allah huzurunu daim etsin canımEvet canım çok şükür. Terör olayları olmadığı surece allahın izniyle burdayiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?