2016 ocakta hamile olduğunu öğrenenler

İnşallah canim ya. Adet olcam demi simdi ben :-( kurtaja gerek kalmaz deger düşünce
Gecmis olsun..normal adet gorursun onunla beraber dusuyor zaten ama arkadasin dedigi gibi kimyasal yasadiktan sonraki ay hemen hamile kaldim oglum 27 aylik su an :)

Merhaba,
Vajinal muayenenin hiçbir zararı yok, yeni yaptırdım, doktor hanım da söyledi merak etmeyin zararı yok diye. Bu tamamen bir hurafeymiş, içinizin rahat olması için yaptırın bence. Ama 8 haftaya kadar kese ya da bebek görünmeyebiliyormuş, yabancı kaynaklarda öyle okudum.

Herkese merhaba Ben de 2016 Ocak'ta hamile olduğunu öğrenenlerdenim. 31 yaşındayım ve 2,5 yıllık evliyim. Bu ilk hamileliğim. 1 yıldan beri bebek sahibi olmayı deniyoruz ve artık ümidimi yitirdiğim ve hiç beklemediğim bir anda, reglimin 3 gün gecikmesi ile, gidip eczaneden bir gebelik testi alayım dedim ve hiç ihtimal vermediğim için ÇOK büyük bir sürpriz oldu çift çizgiyi görünce!

Hemen hastaneye gidip hcg testi yaptırdım geçtiğimiz pazar günü ve 2634 çıktığını öğrendim. Hemen ardından ultrasona girdim, kesinleşmesi için. Doktor hanım 4+2 dedi ama farklı hesaplamalarda farklı sonuçlar çıkıyor. Ama son adet tarihim 8 Aralık olduğu için aşağı yukarı 4-5 haftalık. Kese henüz ultrasonda çok net görünmedi, daha çok erkenmiş zaten, normalmiş görünmemesi. Hem karından hem de vajinal ultrason çekildi. Bugün tekrar hcg değerimi kontrol ettirdim, yarın sonuçları alacağım. Eğer olması gerektiği gibi bir yükselme varsa hcg değerinde, 1 hafta sonra tekrar ultrasona gireceğim. Bakalım ufaklık bu sefer gösterecek mi kendini 8. haftaya kadar kesenin ya da bebeğin görülmemesi normal sayılıyormuş, dün yabancı bir kaynakta okudum. O yüzden şimdilik içim rahat.

Bu arada hemen folik asit yazdı doktorum, dediğine göre normal seyrinde bir gebelikmiş çünkü, az da olsa ultrasonda görünen kesenin büyüklüğü, tarih ile tutarlı bir boyuttaymış. Allah herkese sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin. Artık bol bol göreceksiniz beni buralarda, çünkü annelik ve bebek bakımı ile ilgili neredeyse hiçbir şey bilmiyorum, her şeyi tek tek soracağım, öğreneceğim

İlk belirtiler olarak, sanki her an regl olacakmış gibi 2 haftadır devam eden hafif bir kasık ağrısı, alt karın bölgesinde sanki su tutmuş gibi bir kalınlık, göğüslerde dolgunlaşma, ağız kuruması, burun tıkanıklığı ve burun akıntısı (evet bu bazı gebelerde görülebilen bir şeymiş)

Herkese sevgiler...

cevap için çok teşekkür ederim. bende de pko maalesef. ilaç kullanıyorum sürekli (((( şimdi adetimin 3. günü. soğan kürünü başlasam mi diye duşunuyorum. ama çalıştığım için nasıl yapacağımı bilemedim. yani sabah aç karına içmek lazım. benim onu hazırlamam için zamanım yok. yani sabah akşam içilmesi gerekiyor değil mi , sen nasıl yaptın ? yani bir kere içtin sonra adetin düzene mi girdi ?

Canım öncelikle hayırlı olsun burnum herzaman aktığı için onu bilemedim ben :) ama diğer belirtiler aynı inşallah sağlıkla kucağına alırsın bakalım yarın da kontrolüm var yaptırıcam vajinal ultrason gerek olursa güzel haberler vericem inşallahh

Kızlar merhaba... Sanırım bende hamileyim, dün öğrendim. Bugün bata 2 gün var aslında... Yarın doktora gidip kan testi ile de baktırıcam. İnşallah bu testler beni yanıltmaz...

Eklentiler

• image.webp
    2,7 KB · Görüntüleme: 103

Teşekkür ederim, amin, inşallah hepimiz hayırlısıyla alırız bebeklerimizi kucağımıza

Pazar günü 2634 çıkan hcg, Çarşamba günü 9005'e yükselmiş Şimdilik her şey yolunda görünüyor, karın ağrısı her gün birazcık daha artıyor, bugün hafif bir bel ağrısı da eklendi. Haftaya ultrasona giriyorum. Normal Hcg değerleri her kaynağa göre farklı gözüküyor, 9000'lik değer 6.-7. haftaya bile denk gelebiliyormuş ama benimki henüz 38. gününde, yani 5+3, doktorumun dediğine göre de tam 5. haftada.

Arkadaşlar, bir de öyle bir belirti var ki, gece uykularımı şenlendiriyor! 2-3 haftadan beri çok renkli, çok uzun ve çok karışık rüyalar görüyorum. Zaten hayatım boyunca nerdeyse her gün rüya gördüm ama bunlar her zamankinden farklı. Daha idrar testi yapmadan bir şeyler olduğunu anlamıştım bu renkli rüyalar yüzünden. Bu da bir hamilelik belirtisi, aklınızda olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…