Evet canım aç gidiliyor. Ben de yarın gidicem inşallaharkadaşlar cehaletimi mazur görün şeker testine aç gidiyoruz değil mi?
Ben de baktım sımdı gercekten sezeryan onerılıyormus sızın durumunuzda. Bence onemlı olan bebegın ve sızın saglıgınız. Normal dogum olsun dıye rıske gırmeyın sakın.risk var normal doğumda o yüzden taktım dr. değiştircem ona göre. sezeryan yaptırıyorlar kan fazla sulandığı için. ama bazıları normali uygun görüyor. tabi çok azı. eğer risk yoksa ona göre bir dr. seçmem gerek. son anda dr. değişmek istemiyorum. normal yol varken sezeryan hiç istemiyrum: risk yoksa tabi.
Ben de anneme yuk olmak ıstemıyorum cunku esımın aılesı yuzunden fazlasıyla oldum yıllardır. O kendınce bıseyler yaptırıyor ama besıktır arabadır kendım alırım , esımın aılesı tarafından zaten boyle bır talep yokbenimde annem tutturdu alıcam diye. bende anne sen kendine yük yapma diyorum ama dinlemiyo beni.
Bende de aynı sorun var canım benımde sımdılık tansıyonum ıyı ama yınede dıkkat etmek lazım cunku bu centık gebelık zehırlenmesının de belırtısı olabılırmıs. Korkutmak ıcın demıyorum tabı ama herkesten daha fazla dıkkat etmemız lazımDetayli ultrasonda bebegi besleyen damarlarin birinde sag idi sanirim hafif centik pozitif izlendi diye bir yazi vardi.. gerci kendi doktorum gormedi daha..
Internetten arastirdigim kadariyla o damarda kan akisinin yavas olmasi demekmis.. cok onemli olmamakla birlikte dikkat etmekte fayda varmis..tuz yemem ve tansiyonumu duzenli kontrol etmem lazimmis.. (internette okudugum kadariyla) allaha sukur tansiyonum genelde dusuk tuzla da aram yok.. ama onlem amacli limonlu suya baslayim dedim..iyi geliyomus
Pijamalara bayıldım nerden aldın maviş mavişBunlarda pijamalar tane 55
Terlik 10
Coraplar10
Kapi süsü 20
Avize 10
10 alt 5 atlet çamaşır
Şal
Bukadar şimdilik
Eki Görüntüle 1666889 Eki Görüntüle 1666890
evet gördüm ama e-bebek daha güvenilir geliyor bana. Onlardan hiç alışveriş yapmadığım için güvenemedim.toker de kargo dahil 99 TL
minirome de 97 lira
evet gördüm ama e-bebek daha güvenilir geliyor bana. Onlardan hiç alışveriş yapmadığım için güvenemedim.
ben de bir süredir araştırıyorum canım uygun olduğunu görünce indirim kodunu filan unuttum heyecanla aldım ama şuan 2 siparişim oldu umarım ilki iptal olurÇok büyük bir fark yok aslında. Ben busseriyi istiyorum o sebebten benim bey sürekli netten araştırma yapıyor :)
Pendik çarşıdan aldım canım 125 lirayada vardi ama ben uygun buldum denk geldi her fiyat var aralık çok açıkPijamalara bayıldım nerden aldın maviş maviş
Gunaydin kizlar. Ben de bu aralar psikolojik olarak bunaldim ve eşimlehaftasonu degisiklik olsun diye sehir disina cikalim dedik. Arkadasin dugunu vardi 10 saatlik yolda doktor mecbur degilsenjz gitmeyin dedi orayi iptal edince 3 saatlik yerde dayimlar var oraya gidelim dedik. Ama bebim kayinvalide ve kayinpeder surekli ne isiniz var modundaydi. Esim de onlara hic soylemeyelim gidince biz mersindeyiz diye arariz dedi ok dedim. Dun oglen yola cikacakken kayinvalidem gorumceme gelmis(gorumcemle ayni binadayiz) biz de gorumceme ugradik cikmadan nereye gidiyosunuz dediler mersine dedik kayinvalidenin surati bes karis oldu. Esimle onlar salona gecti ben mutfaktaydim. Kayinvalide ne isiniz var illa bir yere mi gitmek zorundasiniz falan demis 5 dk sonra odaya bir girdim benim kocanin surat bes karis bisey demedim yola ciktik ne oldu dedim annem moralimi bozdu boyle dedi dedi. Ben de sanane diyemedin mi dedim dedim ama konustu durdu dedi. Simdiye kadar hic yapmadığım biseyi yaptim ve kayinvalideyi aradim ne bu senin yaptigin benim agzimin tadini niye bozuyorsun dedim ben naptim ki falan dedi ben oyle bisey demedim dedi ben de girdik kapidan suratin bes karis oldu dedim ben uykusuzdum da ondan oyleydim sizle alakasi yok falan dedi. Ben de tamam iyi gunler dedim kapattim. Esim de duydu annesinin soylediklerini hani annen oyle bisey dememis dedim yalan soyluyor dedi. Simdiye kadar kayinvalidemin surat astigi cok olmustu ama hic böyle birsey yapmamistim. Dedim madem o benim huzurumu bozdu o da huzursuz olsun.
Kusura bakmayin kizlar bdv ye cevirdim ortami ama kimseye anlatamadigim icin bu olayi sizinle paylasmak istedim.
Yoo önemli degil :) yanlış anladığını anladımda ondan açıklama yapayım dedim sogan degil kremlerde kimyasal maddeler çok ya...o mantıklı tabı ben yanlıs anlamısım sogan surme elleme yara olsun bı sekılde gecer gıbı anladım lan ne bıcım bısı oldum ben yaa boyle bırı degıldım bu hamılelık benı cok degıstırdı kusura bakma canım bır nevı onerı olmus hatta benzer bısıler kremden daha saglıklı seylermıs ben koku ısı ısın ıcıne gırınce benım sogan dusuncesıne karsılık yazdın sandım
ben sezeryandan çok korkuyorum kocaman bir kesik. epidural normal çok istemiştim. küçük yaraya bile bakamıyorum o iyleşme süreci gözümde çok büyüyor.Ben de baktım sımdı gercekten sezeryan onerılıyormus sızın durumunuzda. Bence onemlı olan bebegın ve sızın saglıgınız. Normal dogum olsun dıye rıske gırmeyın sakın.
bizim eşimin tarafından hiç bir ses yok. annen almasın diyor eşim. annemde çok hevesli almaya. eşim gurur yapıyor sanırım. ama keşke ailesi beni bukadar düşman görmeseydi. Allah biliyor ya yaptığım kötülük yok. sırf 31 yaşındaki k. birader ile oturmak istemiyorum diye bana düşman oldular. bizde kalacakmış (çalışmıyor, pskolojisi bozuk, ilaç kullanıyor.)neyse bdv ye dönmesin burası :) ben kimseden bişicik beklemiyorum sağlıkla doğsun alırım ben. alma desem annem üzülecek biliyorum. al desem eşim tepkili. hayat ne zor :)Ben de anneme yuk olmak ıstemıyorum cunku esımın aılesı yuzunden fazlasıyla oldum yıllardır. O kendınce bıseyler yaptırıyor ama besıktır arabadır kendım alırım , esımın aılesı tarafından zaten boyle bır talep yok
bizimkide babası elini koyunca tekmeleri kesiyor. annesini üzdüğünün farkında diyorum eşime kızıyor :) benim kardeşim geldiğinde (teyzesi) hiç atmadığı kadar tekme attı. oda bekar öyle şaşırdıki. ilk görünce şok oldu kız :)Son zamanlarda fark ettiğim bir şey var. Eşim yanındayken akşamları bebek çok faa hareket ediyor. Onun olmadığı zamanlar genelde çok sakin. Hissediyor sanki babasının yanımda olduğunu. Sizde de böyle oluyor mu yoksa bu rastlantı mi
Bizimde aynısı oluyor,tekmelemeye başladığında eşime söylüyorum gelip elini koyunca kesiyor aslında kendi halinde tepinirken iyi ben konuşunca yada dokununca da kesiyor hareketleri en çok kedime hareket ediyor anlamış değilim ben uzanınca kedim gelip karnıma yatıyor hemen bizim kız başlıyor dürtmeye tarçınında hoşuna gidiyor gurlayıp duruyor iyi anlaşacaklar sanırımbizimkide babası elini koyunca tekmeleri kesiyor. annesini üzdüğünün farkında diyorum eşime kızıyor :) benim kardeşim geldiğinde (teyzesi) hiç atmadığı kadar tekme attı. oda bekar öyle şaşırdıki. ilk görünce şok oldu kız :)
Canım kalkanı bilmiyorum benim dediğim gögüsucuydu. Zaten 5 sene önceydi. Ama benim kullanım amacım farklıydı sadece sütyen kapalıyken baskı yapıp sütü damlatsın diyeydi. Damlayan sütlerde o aparatın iççinde kaldığı için devamlı gögüsüm süt içindeydi. Gögüs yaram böyle geçti. Kalkanı görmedim hiç oda sütyen gögüse degmesin diye galiba... ben gögüs pedi kullanacagıım ondan almam herhalde bilemiyorum.canim gogus kalkani mi deniyordu bu urune... yoksa gogus ucu olmayanlar emzirirken kullaniyor ya onu mu diyorsun... ben ikisinide alcam... cok memnun kullananlar...
Canım benim ilkinde gecelik götürmüştüm yanımda ama hiç giymeden döndüm. Ben normaldede sevmem. Doğuma girmeden önce eger sezeryan ise ameliyat önlüğü giydiriyorlar. Sonra lavman yapıyorlar tuvaleyini yaptıktan sonra sonda takıyorlar. Doğum yapıncada getirip seni yatagına yatırıyorlar altına kocaman bir hasta bezi koyuyorlar. Üzerimede pijama üstümü istediler giydirdiler. Tabi üzerini örtüyorlar.Yaklaşık 1 saat sonra gelip kanamama baktılar sondayı çıkarıp çamaşırımı ve pijamamı giydirdiler. Yani sonda devamlı kalmıyor zaten bir süre sonra seni ayaga kaldırıp yürütüyorlar tuvaletede kendin gidiyorsun. Normal doğumda sonda takmıyorlar. Tabi benim doğum yaptığım hastane böyleydi.Kızlar gecelikte alın sonda takılıyormuş o yüzden bir tane gecelik bulunduralım yanımızda
Nee o ne yaaÜffff yaa bir atlatsaydık şu Doğumu hayırlısıyla.
Geçen gün de biri dedi göğüs ucunu çıkartmak için şırınga kullanmışlar kanamış.hepsi ayrı dert.püffff....
Evet 12. Saat açlık istiyorlar.arkadaşlar cehaletimi mazur görün şeker testine aç gidiyoruz değil mi?
Akşamları daha hareketli oluyor canım. Gündüz sen hareket halinde olduğun için bebiş uyuyor. Akşam oturuncada tepinmeye başlıyorSon zamanlarda fark ettiğim bir şey var. Eşim yanındayken akşamları bebek çok faa hareket ediyor. Onun olmadığı zamanlar genelde çok sakin. Hissediyor sanki babasının yanımda olduğunu. Sizde de böyle oluyor mu yoksa bu rastlantı mi
canım artık sezeryan dikişleri dikiş gibi gözükmüyor yara olmuyor sonradan alınan dikiş ipi olmuyor. estetik yapıştırıyorlarben sezeryandan çok korkuyorum kocaman bir kesik. epidural normal çok istemiştim. küçük yaraya bile bakamıyorum o iyleşme süreci gözümde çok büyüyor.
bugün bizim hastanede seminer var ilk defa gidicem doğumla ilgili. semineri kim vercek bilmiyorum sorucam bakalım şuan dr. um yok ayrıldı. biraz bu yüzdende kendimi güvende hissetmiyorum. dr.umu sevmiş ve güvenmiştim. ama aynı süreç son 3 ayda yine başladı. dr. arayışı çok zor.
bizim eşimin tarafından hiç bir ses yok. annen almasın diyor eşim. annemde çok hevesli almaya. eşim gurur yapıyor sanırım. ama keşke ailesi beni bukadar düşman görmeseydi. Allah biliyor ya yaptığım kötülük yok. sırf 31 yaşındaki k. birader ile oturmak istemiyorum diye bana düşman oldular. bizde kalacakmış (çalışmıyor, pskolojisi bozuk, ilaç kullanıyor.)neyse bdv ye dönmesin burası :) ben kimseden bişicik beklemiyorum sağlıkla doğsun alırım ben. alma desem annem üzülecek biliyorum. al desem eşim tepkili. hayat ne zor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?