Sanırm rahim kasılmalarından oluyor canım çünkü benimde ilişki sonrası bebek top gibi avcuma geliyor sanki 2 3 dk sonra düzeliyorBebek karnımda toplanıyor sanki kısa süre sonra düzeliyor. Bu düzenli olmuyor ama o bile benim canımı sıkmaya yetiyor internetten araştırdım biraz erken doğum falan diyor başına böyle bir şey gelen var mı 23. Haftadayim normal mi yoksa kötü bir şey mi bilemedim bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi?
Hadi yaBana dr ilk kizimda sakin gogus pedi kullanma demisti ayni gunluk pedler gibi o da daha cok nemli tutup daha cok tahris ediyormus
Hihi o zaman babaya nazlanıyor :)firkan yok canım mesela dün akşam eşim yoktu cok az hareket etti. Yanı endiselendirecek kadar az hareket etti :) ama baba varken cosuyor :)
Sezeryandan korkma canım durumun riskliyse kendini zorlama.. 1 hafta içinde normal hayatına dönüyorsun ilk günler biraz aşagı çekiyor tam dümdüz yürüyemiyorsun zamanla düzeliyor. 1 haftadan sonra rahattım benöylemi hiç bilgim yok canım. pıhtılaşma konusu riskli durum. zorunlıu sezeryan diyor % 90 dr. ama normal de olur diyen var. anlamadım gitti. bakalım bugün epeyce doğum anlatılacak seminerde. bende bilgi edinmiş olurum :)
sende olmaz belki kisiye gore deyisiyormus cunki
Alala en korktugum seydir aslinda biliyormusunuz ben ogrencilik yillarimda incitmistim cunku kuyruk sokumumu, doktorda yaslanana kadar cekersin demisti.. gerci gecti tabi de hep korkarim, cunku o ayri gercekten tahammul edilemezdi..Valla biz agustosta tatile gitmistik o yolculuktan beri cekiyorum bu agriyi
500 biraz fazla cok degil mi ya? .. ne kadar surdu peki?aydan biride 500 tl ye yaptırdım ama cd falan vermedi. bende zaten panikle çokta bilmiyordum cd verdikleini istemedim. öyle kaldı. ben araştırdım ama çok uygun yer yok ankarad
o benim eski dr. um canım perinatolog. normal muayene bile 400 tl. ayrıntılı 600 aslında ama 100 tl indirim yaptı :) içim yandı tabide ne yapalım verdik artık :) 20-30 dk sürdü. açıklayıcı zaten kendisi işinin ehli ama yinede çok tabi.Alala en korktugum seydir aslinda biliyormusunuz ben ogrencilik yillarimda incitmistim cunku kuyruk sokumumu, doktorda yaslanana kadar cekersin demisti.. gerci gecti tabi de hep korkarim, cunku o ayri gercekten tahammul edilemezdi..
500 biraz fazla cok degil mi ya? .. ne kadar surdu peki?
Doktorun soglediyi kadariyla o bolgeyi incitenlerde agri daha erken basliyormis ama cok sukur sende baslamamisAlala en korktugum seydir aslinda biliyormusunuz ben ogrencilik yillarimda incitmistim cunku kuyruk sokumumu, doktorda yaslanana kadar cekersin demisti.. gerci gecti tabi de hep korkarim, cunku o ayri gercekten tahammul edilemezdi..
500 biraz fazla cok degil mi ya? .. ne kadar surdu peki?
Tatlim suyuna limon suyu bir az karistip icersen tansiyonun dusurur kendini kotu hiss edersen yapa bilirsin3 litre kadar su tüketiyorumdur belki biraz fazla ya da az ama 2 litreyi çok rahat geçtiği kesin. kahve çay neredeyse hiç içmiyorum. Tansiyon yüksek çıkınca bir de günde 200-300 gr almaya başlayınca korktum açıkçası. birkaç gün daha takip edeyim bakalım durumlar ne olacak
Gereksiz pahali kuzum yaaa, hani o kadar sigortali olupta ozellerde bu kadar paralar harcamak, ah bu duzeni bir duzeltemediler, doktorlar kafalarina gore soygunculuk yapiyor bana gore.. yurt disinda bu tur seyler hic gormedigim icin cook garipsiyorum ve aciyorum o verilen paralarao benim eski dr. um canım perinatolog. normal muayene bile 400 tl. ayrıntılı 600 aslında ama 100 tl indirim yaptı :) içim yandı tabide ne yapalım verdik artık :) 20-30 dk sürdü. açıklayıcı zaten kendisi işinin ehli ama yinede çok tabi.
Bu dünyada bir çocuğun üzerinde en çok hakkı olan kişi ANNEDİR . Baba ne yapıyorki çocuğun olmasına yarayan spermden başka... birde işten geldiğinde sevmekten başka...Fazla gelenekçi. lmanın ne anlamı var,insanları neden huzursuz ediyorlar anlamadım...sanki sadece taşıyıcıyım,anne vasfı baba vasfından daha mı zayıf...çocuk bana benzesin istenmiyor,hep onlara düşkünlük olsun isteniyor...Dünya'da neler oluyor biz nelerle uğraşıyoruz...
Ya ben bir sene agrisini cekmistim, oturamiyordum resmen.. ameliyat filan dusundum, doktor dahada kotuye gidebilir diye tavsiye etmedi.. ama agrinin donem donem geri donecegini soylemisti, ama odur budur hic agrim olmadi cok sukur kismet hamilelikte artikDoktorun soglediyi kadariyla o bolgeyi incitenlerde agri daha erken basliyormis ama cok sukur sende baslamamis
Kayınpederim tam kaynana olurmuş.çok sinirlerim bozuk.eşim yokken söylüyor bir de söyleyeceğini...Yüzüm yanıyor üzüntüden.kendi ailem de dahil çevremdekilerle uğraşmaktan çok yoruldum.ben hiç böyle hayal etmedim yaa...Bu dünyada bir çocuğun üzerinde en çok hakkı olan kişi ANNEDİR . Baba ne yapıyorki çocuğun olmasına yarayan spermden başka... birde işten geldiğinde sevmekten başka...
Tabiki Allah başımızdan eksik etmesinonları. Ama bu çocuk üzerindeki hak konusunda anneler aşagılanınca sinirlerim tepeme çıkıyor. Kim ne derse desin bu degişmez. Maalesef hala bazı insanlar kadınları küçük görüyor ( kendileri kadın olduğu halde bunu yapana da var. ) duyma canım onları bazı insanlar ne yaparsan yap degişmezler. Tıka kulaklarını.. Allah cenneti bile annenin ayakları altına sermiş. Onlar kimki küçük görsünler...
Canim birsey sormak istiyorum ozur dileyerek, biraz fevri ve sinirli bir yapin mi var.. bu kadar kisinin ustune gelmesi icin bir sebep olmasi lazim, istemedende olsa insanlari iritemi ediyorsun acaba, ha bu hakli olduklari anlamina hic gelmiyor! o ayri.. ama etki tepki olayina ben cok inaniyorum..Kayınpederim tam kaynana olurmuş.çok sinirlerim bozuk.eşim yokken söylüyor bir de söyleyeceğini...Yüzüm yanıyor üzüntüden.kendi ailem de dahil çevremdekilerle uğraşmaktan çok yoruldum.ben hiç böyle hayal etmedim yaa...
Evdeyken bi sure kalkan kullaniyordum bi sure surekli ustumu degistiriyordum disarda mecburen ped kullaniyordum ama cok fazla islanmadan degistiriyordum yanimda yedek gogus pedi tasiyordum hepHadi yaAma ilk zamanlar çok süt akıyor o zaman ne yapacagız. Kıyafetlerin önü hep ıslanır
Hihi o zaman babaya nazlanıyor :)
Sezeryandan korkma canım durumun riskliyse kendini zorlama.. 1 hafta içinde normal hayatına dönüyorsun ilk günler biraz aşagı çekiyor tam dümdüz yürüyemiyorsun zamanla düzeliyor. 1 haftadan sonra rahattım ben
Canim ozellikle cocuk gelince basliyor sorunlar. Evlendik rahat rahat gezip tozuyirduk cocuk olunca ben kimi nasil mutlu edecegimi sasirdim bi de herkes ayagina bekliyordu ben calisiyorum kucuk bebegim var ev isleri de hep kadinda. Bilmiyormus gibi her gun gidip cocugu gostermemizi bekliyorlardi.cocugu emzirip altini degistirip yikayip paklayip goturceksin onlara da orda hizmet edeceksin. Bi iki laf ettiler ben de her tel.da yakinmaya basladim yakinmak derken onceden soylemedigim yetistirmekte zorlandigim seyleri tek tek soylemeye basladim ozlediyseniz gelin gorun ev herkese acik dedim kizima annem bakiyor kv.me istersen yarin sen gel bak dedimKayınpederim tam kaynana olurmuş.çok sinirlerim bozuk.eşim yokken söylüyor bir de söyleyeceğini...Yüzüm yanıyor üzüntüden.kendi ailem de dahil çevremdekilerle uğraşmaktan çok yoruldum.ben hiç böyle hayal etmedim yaa...
Allah korusun canim ogle demeYa ben bir sene agrisini cekmistim, oturamiyordum resmen.. ameliyat filan dusundum, doktor dahada kotuye gidebilir diye tavsiye etmedi.. ama agrinin donem donem geri donecegini soylemisti, ama odur budur hic agrim olmadi cok sukur kismet hamilelikte artik
Yok cnm dırduk yere oluyor ve o an cevap veremiyorum.mesela çay içerken tv ye bakıyoruz.pat diye bişey ortaya atılıyor.ben şaşkınlıktan cvp veremiyorum.keşke etki tepki olsa da...hep diyorum nerden akıllarına esiyor,havadan sudan konuşmak varken laf sokmak...mesela ultrason izlerken hepimizin yüzü Gülüyor.hoop ordan bir laf sessizliği bozuyor.anı bozmamak için bişi diyemiyorsun.neyse ne işte amaan...hassasız tabii bu dönemde.belki ben alınıyorumdur.Canim birsey sormak istiyorum ozur dileyerek, biraz fevri ve sinirli bir yapin mi var.. bu kadar kisinin ustune gelmesi icin bir sebep olmasi lazim, istemedende olsa insanlari iritemi ediyorsun acaba, ha bu hakli olduklari anlamina hic gelmiyor! o ayri.. ama etki tepki olayina ben cok inaniyorum..
Canim yaa eşin iyiyse gerisini takma bence cunki bende tam tersi ailem esimin ailesi herkes ustume o kadar dusuyor ki o kadar iyi ki ama esim sanii ben hic yokmusum gib8 ben yokum hamile degilim gibi sonuc tartisma sonrasi konusmadigimiz icin annesi ona kizarken benim icin evden gitsin dedi tabi ben duyunca evi terk ettim iki haftadirda annemdeyim ne geldi ne aradi yani bebeklerimiz icin herseye katlanmaliyiz ve uzmemeliyiz ben en azindn uzmemeye calisiyorum kendi mi sizde aynisini yapinKayınpederim tam kaynana olurmuş.çok sinirlerim bozuk.eşim yokken söylüyor bir de söyleyeceğini...Yüzüm yanıyor üzüntüden.kendi ailem de dahil çevremdekilerle uğraşmaktan çok yoruldum.ben hiç böyle hayal etmedim yaa...
Oda ayrı bir zor canım ya adam birde ne desen olmazKayınpederim tam kaynana olurmuş.çok sinirlerim bozuk.eşim yokken söylüyor bir de söyleyeceğini...Yüzüm yanıyor üzüntüden.kendi ailem de dahil çevremdekilerle uğraşmaktan çok yoruldum.ben hiç böyle hayal etmedim yaa...
amaann emzirmeninde ayrı zorlukları var.Evdeyken bi sure kalkan kullaniyordum bi sure surekli ustumu degistiriyordum disarda mecburen ped kullaniyordum ama cok fazla islanmadan degistiriyordum yanimda yedek gogus pedi tasiyordum hepcok akiyorsa zaten sagmak gerekiyor sut atesi cikiyor 40dereceyle hastaneye gitmistim ben. Bebegim daha 20-25gunluktu gogsumden sut de akmiyordu ama icerde birikmis demek ki. Ara ara saginca da cok sorun olmuyor. Ise basladigimda 3saat sut iznim vardi sagip gidiyordum gelene kadar idare ediyordu
Nasıl yani anlamadım kv iyiyse nasıl sana gitsin dediCanim yaa eşin iyiyse gerisini takma bence cunki bende tam tersi ailem esimin ailesi herkes ustume o kadar dusuyor ki o kadar iyi ki ama esim sanii ben hic yokmusum gib8 ben yokum hamile degilim gibi sonuc tartisma sonrasi konusmadigimiz icin annesi ona kizarken benim icin evden gitsin dedi tabi ben duyunca evi terk ettim iki haftadirda annemdeyim ne geldi ne aradi yani bebeklerimiz icin herseye katlanmaliyiz ve uzmemeliyiz ben en azindn uzmemeye calisiyorum kendi mi sizde aynisini yapin
Senin durumunda zormuş caanım ya.. Allah yardım etsin sanada... eşinde belki senin hamileliğin yüzünden böyle olmuştur . Hamilelilkten öncedemi böyleydi?Canim yaa eşin iyiyse gerisini takma bence cunki bende tam tersi ai. m esimin ailesi herkes ustume o kadar dusuyor ki o kadar iyi ki ama esim sanii ben hic yokmusum gib8 ben yokum hamile degilim gibi sonuc tartisma sonrasi konusmadigimiz icin annesi ona kizarken benim icin evden gitsin dedi tabi ben duyunca evi terk ettim iki haftadirda annemdeyim ne geldi ne aradi yani bebeklerimiz icin herseye katlanmaliyiz ve uzmemeliyiz ben en azindn uzmemeye calisiyorum kendi mi sizde aynisini yapin
Kültürel çatışma var canım biraz.yani birbirlerine çok düşkünler.buna hep özenmiştim ama işin iç yüzü başkaymış.yani dediğin gibi sıkılıyorum.hani her bir araya gelişimizde birşey söyleniyor.ben dede değil büyükbabayım( aksini iddia etmedik ki,durduk yere söylüyor) ya da inşallah düşkün olur bize,beşiğini siz almayın anneanne alır,usg Görüntüsü izlenirken sana benziyor diyorlar o seyretmeden kenardan yorumu: anlaşılmaz ki ordan.yani hep itici...bir kere pozitif bişi duymadım.Canim ozellikle cocuk gelince basliyor sorunlar. Evlendik rahat rahat gezip tozuyirduk cocuk olunca ben kimi nasil mutlu edecegimi sasirdim bi de herkes ayagina bekliyordu ben calisiyorum kucuk bebegim var ev isleri de hep kadinda. Bilmiyormus gibi her gun gidip cocugu gostermemizi bekliyorlardi.cocugu emzirip altini degistirip yikayip paklayip goturceksin onlara da orda hizmet edeceksin. Bi iki laf ettiler ben de her tel.da yakinmaya basladim yakinmak derken onceden soylemedigim yetistirmekte zorlandigim seyleri tek tek soylemeye basladim ozlediyseniz gelin gorun ev herkese acik dedim kizima annem bakiyor kv.me istersen yarin sen gel bak dedimiyi yoldan kirmadan herseyi soyluyorum artik onlar da beni cok fazla bunaltmiyor benim de icim rahat kimseyi kirmadan isin icinden siyrildigim icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?