2016 Şubat Anneleri

Arkadaşlar bugün başıma bir olay geldi. Hiçbiriniz yaşamayın inşallah..sabah eşimin iş yerine geldim kahvaltı hazırladım masa basında bi ateş mide agrısı bas dönmesi basladı cok kısa sürdü kesildi sonra bi defa daha oldu herhalde daraldım diye düşündüm eşim lavaboya gitmişti. Merdiven boşluguna geçtim rahatlayayım diye oturdum yavaş yavaş ter bastı vücuduma içten daraldı içim kollarıma yüzüme. başım deli gibi karıncalandı uyuşur ya el ayak öyle gözlerim karardı göremedim siyahlıktan etrafı göz kapaklarıma agırlık cöktü kapattım gözümü kulaklarıma bişe oturdu sanki zor duymaya basladım eşimi gözlerimi zor açıp aradım doktora götür diye mırıldandıgımı hatırlıyorum elim ayagım boşaldı ölüyorum sandım tepkisiz kaldım cünkü geçsin artık, burada ölecekmiyim bebegime bişe oldu mu vs düşündüm o an sadece. eşim lavabodan çıkana kadar da yavas yavas kalktı etkisi ama net olarak duymam en son duzeldi sonra arabaya bindirdi beni biraz toparlandıgım için gitmedik doktora eşimin durumuda o an yoktu o geldi aklıma yukarda oda vardı uzandım oraya bebektende korktum bişe olmuşmudur diye aşagıda sıcaklık hissettim o an ama bişe yapamıyo insan allahtan bişe yok sanırım hareketlerini hissettim az önce cünkü neden böyle oldum ama anlayamadım :KK43: yaşayanınız var mı? Uzun zamandır evdeydim uzanırdım yerdim içerdim dışarı cıkmam mı etkiledi acaba bilmiyorum tekrar basıma gelmesin korkuyorum :KK43:
çok çok geçmiş olsun, inşallah bi daha yaşamazsın.
bende de şöyle oluyor. hiç bir şeyim yokken bir anda elim ayağım boşalıyor güç kalmıyor vücudumda. hemen bi yere uzanıyorum. 15 dk da düzeliyorum. ama bunun için doktora gitmedim.

Arkadaşım geçmiş olsun ben de aynı durumdayım tek arter tek ven. 5 tane dr ile görüştüm durumu, buna benzer çok doğum yaptıklarını kimisinin sadece doğumda belli olduğunu söylediler. detaylıya gir , fetal eko çektir. senin ikiz gebelikmiş bir de ikiz gebeliklerin %5inde görülebiliyor bu durum. ilk öğrendiğimde yerlere göklere sığamadım seni çok iyi anlıyorum. drun elbetteki yönlendirecektir seni. 20. haftada öğrendim ben de. stres yapmayacaksın iyi beslenmeye çalış. internette o kadar çok konu var ki anlatamam. hepsini okudum tıp makalelerine kadar. hatta detaylıyı yapan dr bana çok hastam verdı bölyle dedi sadece bir tanesi erken doğum yaptı o da hem miyomu vardı ve gebelikle büyüdü hem de 6. ayda annesini kaybetti, şimdi erken doğumunu tek damara mı miyoma mı annesini kaybetmesine mi bağlayalım dedi. kendi dr umda bana teşhis koyulduğu sabah böyle bir doğuma girmişti. biraz küçük doğdu ama sağlıklı dedi. seni çok iyi anlıyorum canım dua edicez inşallah sağlıkla sıhatle kucağımıza alıp sağlıkla sıhatle büyütürüz... yalnız 28. hafta sonrası daha sık muayeneye gitmemiz gerekiyor aklında bulunsun.
saol cnm inş bebeklerimiz sağlıkla doğar... çok korkuyorum ve üzülüyorum... ben kendi göbek deliğim çok ağrıyor diye gittim... böyle bir sonuç çıktı.... kendi acımı unuttum... kesin değil ama yüksek ihtimalle dedi detaylı da belli olurmuş daha ayrıntısı... çarşamba zaten yaptırcam detaylıyı... normalde zaten ikizlerde 28. hafta sonrası önemli bakalım... Allah onlara birşey olmasına izin vermesin... herşey dilediğimiz gibi iyi olur inş...

kızlar bugün çamaşırımda bir avuç kadar su gibi birşey olduğunu farkettim.zaten gidişinin hissetmiştim kahvaltıda. biraz beyaz bi akıntı gibiydi ama hiç bu kadar çok olmuyordu. suyum mu geldi acaba diye korktum. o saatten beri yatıyorum ama şimdi de adet sancısı gibi bi sancı var rahmimde. ama bebeğim baya hareket ediyor o beni rahatlatıyor. bunlrı yaşayanınız var mı. sizce ne ola ki:KK61:

SELAM GÜZEL ANNELER BEN GELDİMMMMMMMMMMMMMMM:)
yaklaşık 2 aydır yoktum belki unuttunuz bile beni :)
2 ay önce bi kaza geçirdim ayağım kırıldı alçıdaydı yattım 2 ay evde hem hamilelik hem sakatlık biraz zor bir dönem geçirdim nete falanda pek giremedim... çok şükür bugun işbaşı yaptım bakalım hayırlısı artık aranızdayımda:=)
hoşgeldin canım çok çok geçmiş olsun

kızlar bugün çamaşırımda bir avuç kadar su gibi birşey olduğunu farkettim.zaten gidişinin hissetmiştim kahvaltıda. biraz beyaz bi akıntı gibiydi ama hiç bu kadar çok olmuyordu. suyum mu geldi acaba diye korktum. o saatten beri yatıyorum ama şimdi de adet sancısı gibi bi sancı var rahmimde. ama bebeğim baya hareket ediyor o beni rahatlatıyor. bunlrı yaşayanınız var mı. sizce ne ola ki:KK61:

bence hemen doktora git yada doktorunu ara, mühim bişeyse belki müdahale gerikiyodur.
geçmiş olsun.
ama bebeğin hareket etmesi iyi birşey galiba.

epeyce sorunlar yaşanmış bu aralar kızlar.
tek tek yazamadım ama herbirinize geçmiş olsun. Allah bebekelerimizi korusun ve bizleri korusun. doğumlarıda vakti zamanı gelince olsun inşallah :nazar:

Canım benim iki gün önce oldu dediğin gibi 1 avuç gibi ama başka belirti olmadı biz iyiyiz çok şükür ki ben devamlı uzanan biriyim yatarken olmuştu su gibiydi benimki. Genelde beyaz akıntı olur az zorlandıgımda yürüdüğümde vs ama bu başkaydı benimde hiç bir fikrim yok canım

bence hemen doktora git yada doktorunu ara, mühim bişeyse belki müdahale gerikiyodur.
geçmiş olsun.
ama bebeğin hareket etmesi iyi birşey galiba.
bende hemen kalkıp gideyim diyordum.ama yarın zaten randevum diye bekliyorum.

saol cnm inş bebeklerimiz sağlıkla doğar... çok korkuyorum ve üzülüyorum... ben kendi göbek deliğim çok ağrıyor diye gittim... böyle bir sonuç çıktı.... kendi acımı unuttum... kesin değil ama yüksek ihtimalle dedi detaylı da belli olurmuş daha ayrıntısı... çarşamba zaten yaptırcam detaylıyı... normalde zaten ikizlerde 28. hafta sonrası önemli bakalım... Allah onlara birşey olmasına izin vermesin... herşey dilediğimiz gibi iyi olur inş...
amin amin amin.... dua edelim birbirimize :) inşallah güzelliklerle sağlıkla evlatlarımıza kavuşuruz...

bende hemen kalkıp gideyim diyordum.ama yarın zaten randevum diye bekliyorum.

bence telefonla da olsa ulaş druna bugün, hani benim fikrim böyle canım.
telefonla ulaşma imkanın yokmu, önemli değil derse yarın gidicen zaten ozaman söylersin durumu bakar gerekiyorsa bakması gerekenlere.

Braun IRT 6520 Kulaktan Ateş Ölçer
3272 Otribebe Nazal Aspiratör
8160 Lansinoh Manuel Göğüs Pompası
SCF157/02 Philips Avent SCF157/02 Göğüs Kalkanı 2li
Bunları webannemarketten aldım bugün. Fiyatları piyasanın bayağı aşağısına geldi. Bebek albumü kısa kollu çıtçıtlı badiler falan da almıştım önceden.

canım bu göğüspompasını biçok kşiden duydum alan ama niye kullanılıyor bu? hemen lazım olan birşey mi.

Arkadaşlar hamilelik ilerledikçe sanırım farklı farklı sıkıntılar çıkıyor, hepinize çok geçmiş olsun, inşallah önemli şeyler değildir, birbirimize dua edelim, ben her namazımda sizlere yer vermeye çalışıyorum, kadınlar kulübündeki arkadaşlara ve bebeklerine sağlık sıhhat ver diyorum, birbirimize ettiğimiz dualar daha çabuk kabul olur inşallah :)

Ben sadece demir ve magnezyum kullanıyorum folic demir hapının içinde var zaten (gyneferon ) en başından beri vitamine gerek yok sen zaten çok güzel besleniyorsun dedi doktor
Canım demiri günde kaç kez alıyorsun, magnezyumu ayrı olarak mı alıyorsun, adı nedir?
SELAM GÜZEL ANNELER BEN GELDİMMMMMMMMMMMMMMM:)
yaklaşık 2 aydır yoktum belki unuttunuz bile beni :)
2 ay önce bi kaza geçirdim ayağım kırıldı alçıdaydı yattım 2 ay evde hem hamilelik hem sakatlık biraz zor bir dönem geçirdim nete falanda pek giremedim... çok şükür bugun işbaşı yaptım bakalım hayırlısı artık aranızdayımda:=)
Hoşgeldin canım, evet bayağıdır yoktun sen, çok geçmiş olsun?
Arkadaşlar bugün başıma bir olay geldi. Hiçbiriniz yaşamayın inşallah..sabah eşimin iş yerine geldim kahvaltı hazırladım masa basında bi ateş mide agrısı bas dönmesi basladı cok kısa sürdü kesildi sonra bi defa daha oldu herhalde daraldım diye düşündüm eşim lavaboya gitmişti. Merdiven boşluguna geçtim rahatlayayım diye oturdum yavaş yavaş ter bastı vücuduma içten daraldı içim kollarıma yüzüme. başım deli gibi karıncalandı uyuşur ya el ayak öyle gözlerim karardı göremedim siyahlıktan etrafı göz kapaklarıma agırlık cöktü kapattım gözümü kulaklarıma bişe oturdu sanki zor duymaya basladım eşimi gözlerimi zor açıp aradım doktora götür diye mırıldandıgımı hatırlıyorum elim ayagım boşaldı ölüyorum sandım tepkisiz kaldım cünkü geçsin artık, burada ölecekmiyim bebegime bişe oldu mu vs düşündüm o an sadece. eşim lavabodan çıkana kadar da yavas yavas kalktı etkisi ama net olarak duymam en son duzeldi sonra arabaya bindirdi beni biraz toparlandıgım için gitmedik doktora eşimin durumuda o an yoktu o geldi aklıma yukarda oda vardı uzandım oraya bebektende korktum bişe olmuşmudur diye aşagıda sıcaklık hissettim o an ama bişe yapamıyo insan allahtan bişe yok sanırım hareketlerini hissettim az önce cünkü neden böyle oldum ama anlayamadım :KK43: yaşayanınız var mı? Uzun zamandır evdeydim uzanırdım yerdim içerdim dışarı cıkmam mı etkiledi acaba bilmiyorum tekrar basıma gelmesin korkuyorum :KK43:
Canım aynısını bu sabah ben yaşadım, evden kahvaltımı yapıp çıktım, metroya bindim, birisi yer verdi oturdum, sonra beni soğuk soğuk ter basmaya başladı, sanki bayılacak gibi oldum, sonra iş yerine gelince biraz dinlenip tansiyonuma baktırdım 10/7 çıktı, normalde de düşük çıkıyordu, ama sanırım biraz daha düşmüş, hemşire de normal dedi, bu sıralar ani düşüşler yaşanabilir dedi, Rabbim hepimizi ve bebişlerimi korusun, sağlık sıhhat versin

Arkadaslar cok yogun ishal oldum. 3 gundur boyleyim. İctigimnilaclar : demir, vitamin, magnezyum ve balik yagi. Acaba bu ilaclardan biri mi ishale sebep oldu.

ya aynen ben de o durumdayım.demir ilacı kullanıyorum ben de.3 gün içmemiştim geçmişti soracağım doktora gittiğimde.rahatsız edici.brde uzun süre olunca vitaminsiz kalmaktan korkuyorum

cok tesekkur ederim Cd ve foto verdiler mi acaba? Birde fiyat nedir?
Evet verdiler hemde çerçeveli :) birkaç poz foto cd ve rapor. Beni kendi dr'um yönlendirdiği için indirim yapıldı 225 tl ama normal fiyatı 290 sanırım.

Ya kızlar dünden beri acayip stres oldum. Ara ara görüştüğümüz bir arkadaş grubumuz var her buluştuğumuzda yanlarından aşırı huzursuzluk ve korkuyla ayrılıyorum. Doğum şöyle zor (hepsi sezaryen yapmış) böyle ağrı çekiyorsun kitleniyorsun yok yürüyemeyecek gibi oluyorsun flan. Normal doğum da çok zor ama o acı çekilmez riski çok bilmem ne diyip duruyorlar :KK43: en sonunda dinlemek istemiyorum dedim korkuyorum siz böyle anlatınca dedim ama yaşayacaksın korksan da diyorlar delirttiler beni ya!!
Sonra zar zor susturdum bu sefer başladılar gittiğim hastaneyi kötülemeye. Ben GATA'ya gidiyorum. Yok orası şöyle kötü böyle ilgisizler doğum sırasında çok kötü davranıyorlar flan. Bi arkadaşları varmış da GATA'da çalışıyormuş da o bile orda doğum yapmamış flan. Ben GATA'da bi profesöre gidiyorum ve çalıştığım yerde orda doğum yapan bir sürü bayan var hiçbirinden böyle şeyler duymadım. Doğum anı biraz şans diyorlar. Sonra da başladılar artık hayatın bitti çok zor büyüyor bebekler hasta oluyorlar bilmem ne kusması ayrı sorun yemesi ayrı sorun uykusu en büyük dert flan bitirdiler beni ya!! Yani bütün moral motivasyonum sıfır oldu acayip bi korku sardı o kadar huzursuzum ki dünden beri bebeğime yansıyacak diye korkuyorum.
Ne biçim insanlar anlamadım ne Gereği var bunları söylemenin :KK43:
Eşime söyledim doğuma kadar görmek istemiyorum Hiçbirini dedim. Sabah sabah uzattım ama çok doldum kızlar :KK43:(
canım tıka kulaklarını duyma.. evet dedikleri doğru olabilir. Sezeryanında normal doğumunda dezavantajları var. Bebek doğduğuktan sonra belkide hayatımızın en zorgünlerini yaşayacagız ama bunu hamile birbayana söyleyerek zaten zor geçirdiğimiz günlerimizi iyice çekilmez hale getiriyorlar. duyma onları canım
Günaydın anneler...Detaylı ultrasona farklı bir Dr a gittim.açıkçası benim doktorum kan Sayımı yapmadan tüm vitaminleri verdi.decavit,omega3...detaylıya gittiğim Dr dedi ki eğer haftada bir balık,her gün bir bardak süt ya da bir kase yoğurt yiyorsan bunlara gerek yok.tabii değerlerine bakmak lazım ama eğer iyiyse Demir ve folik asit yeterli dedi.fazlası da zarar.kan değerlerim de normal.napsam bilemedim.demiri zaten içiyordum ama folik ile mi devam etsem...sizin Dr lar ne diyor????
Canım benim doktorumda hiçbirşey içme demişti. Sadece demir depolarım boş diye demir hapı vermişti. Ama son tahlilimde b12 çok düşmüş vitamin verdi. Onu içince mide problemlerim başladı. :( şimdi gaviscon içiyorum. Sen tahlil yaptırdıysan herşeyin iyiyse içme ama bu tahlilide 2 ayda falan yaptırmak lazım bence ..

Kızlar Tetenos aşısı için sağlık ocağına gidrceğimde aç tok olmak fark ediyo mu
uzun zamandır tahlil yaptırmadıysan aç gitmelisin canım..
geçmiş olsun canım tansiyonun düşmüş olabilir..

Arkadaşlar hamilelik ilerledikçe sanırım farklı farklı sıkıntılar çıkıyor, hepinize çok geçmiş olsun, inşallah önemli şeyler değildir, birbirimize dua edelim, ben her namazımda sizlere yer vermeye çalışıyorum, kadınlar kulübündeki arkadaşlara ve bebeklerine sağlık sıhhat ver diyorum, birbirimize ettiğimiz dualar daha çabuk kabul olur inşallah :)

Canım demiri günde kaç kez alıyorsun, magnezyumu ayrı olarak mı alıyorsun, adı nedir?

Canım aynısını bu sabah ben yaşadım, evden kahvaltımı yapıp çıktım, metroya bindim, birisi yer verdi oturdum, sonra beni soğuk soğuk ter basmaya başladı, sanki bayılacak gibi oldum, sonra iş yerine gelince biraz dinlenip tansiyonuma baktırdım 10/7 çıktı, normalde de düşük çıkıyordu, ama sanırım biraz daha düşmüş, hemşire de normal dedi, bu sıralar ani düşüşler yaşanabilir dedi, Rabbim hepimizi ve bebişlerimi korusun, sağlık sıhhat versin
hoşbulduk cnm çok şükür atlattık. rabbim bebeklerimize sağlık sıhhat versin

canım tıka kulaklarını duyma.. evet dedikleri doğru olabilir. Sezeryanında normal doğumunda dezavantajları var. Bebek doğduğuktan sonra belkide hayatımızın en zorgünlerini yaşayacagız ama bunu hamile birbayana söyleyerek zaten zor geçirdiğimiz günlerimizi iyice çekilmez hale getiriyorlar. duyma onları canım

Canım benim doktorumda hiçbirşey içme demişti. Sadece demir depolarım boş diye demir hapı vermişti. Ama son tahlilimde b12 çok düşmüş vitamin verdi. Onu içince mide problemlerim başladı. :KK43: şimdi gaviscon içiyorum. Sen tahlil yaptırdıysan herşeyin iyiyse içme ama bu tahlilide 2 ayda falan yaptırmak lazım bence ..

uzun zamandır tahlil yaptırmadıysan aç gitmelisin canım..

geçmiş olsun canım tansiyonun düşmüş olabilir..
Sagolun arkadaşlar insan başına ne zaman ne gelecegi belli olmuyor gelincede böyle korkusu kötü oluyor. Rabbim hepimizi korusun. Sıkıntı yaşayan diğer arkadaşlarda sizlerde inşallah bundan sonra saglıklı hamilelik dönemi ve sonrası geçiririz.

Ogluma alt degistirme minderi yaptim

Eklentiler

• PhotoGrid_1444651816494.webp
    PhotoGrid_1444651816494.webp
    52,6 KB · Görüntüleme: 80
Back
X