2016 Şubat Anneleri

kızlar bugün çamaşırımda bir avuç kadar su gibi birşey olduğunu farkettim.zaten gidişinin hissetmiştim kahvaltıda. biraz beyaz bi akıntı gibiydi ama hiç bu kadar çok olmuyordu. suyum mu geldi acaba diye korktum. o saatten beri yatıyorum ama şimdi de adet sancısı gibi bi sancı var rahmimde. ama bebeğim baya hareket ediyor o beni rahatlatıyor. bunlrı yaşayanınız var mı. sizce ne ola ki:KK61:
Canım bendede olmuştu çamaşırım ıslaktı Ama akıntı degildi. Doktora gittiğimde suyum normalmi çamaşırımda ıslaklık vardı dedim. Doktor su normal akıntıdır o yada idrardır bazen kaçırırsınız anlamazsınız dedi. Problem yoktur inş. sendede...
Ogluma alt degistirme minderi yaptim
eklerine saglık güzel olmuş canım

Selam hamişlerr =)

Bende 20+1 haftalık hamileyim. Oğlum olacak Allah kısmet ederse...

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah sağlıkla kolaylıkla bebeklerimizi dünyaya getirelim...

Dünyanın en güzell duygusu anne olmakmış.. Rabbim herkese nasip etsin inşallah..

Benim doktorum 17 haftalıkken gittiğimde 1 ay içerisinde renkli doppler yaptırmamı istedi. kendi hastanem çok pahalı olduğundan baska bi hastanede yaptıracağım. yalnız doktora sormayı unuttum bunu kaçıncı haftamda yaptırmam gerekiyor??? Siz yaptırdınız mı?

canım bu göğüspompasını biçok kşiden duydum alan ama niye kullanılıyor bu? hemen lazım olan birşey mi.
İlk başta çocuk göğsü tutamazsa veya sütün gelmezse çocuğa mama vermek yerine bunu kullanmak çok işe yarıyormuş. Göğüs ucunun çıkmasını ve sütün gelmesini kolaylaştırdığı için hastane çantamda bulunsun istedim. İlerleyen süreçte de dışarı çıkarken sağmaya yarar diye düşünüyorum.

Merhabalar geçmiş kaldım bilmiyirum grup baya ilerlemiş ama bende aranıza katılmak istiyorum .olur derseniz bilgileri vereyim bende .ikinci bebeğim. Martin ilk haftası normal doğum gibi ama Dr subatın son haftası alacağını söyledi sezaryan olacağım.

Ya kızlar dünden beri acayip stres oldum. Ara ara görüştüğümüz bir arkadaş grubumuz var her buluştuğumuzda yanlarından aşırı huzursuzluk ve korkuyla ayrılıyorum. Doğum şöyle zor (hepsi sezaryen yapmış) böyle ağrı çekiyorsun kitleniyorsun yok yürüyemeyecek gibi oluyorsun flan. Normal doğum da çok zor ama o acı çekilmez riski çok bilmem ne diyip duruyorlar :KK43: en sonunda dinlemek istemiyorum dedim korkuyorum siz böyle anlatınca dedim ama yaşayacaksın korksan da diyorlar delirttiler beni ya!!
Sonra zar zor susturdum bu sefer başladılar gittiğim hastaneyi kötülemeye. Ben GATA'ya gidiyorum. Yok orası şöyle kötü böyle ilgisizler doğum sırasında çok kötü davranıyorlar flan. Bi arkadaşları varmış da GATA'da çalışıyormuş da o bile orda doğum yapmamış flan. Ben GATA'da bi profesöre gidiyorum ve çalıştığım yerde orda doğum yapan bir sürü bayan var hiçbirinden böyle şeyler duymadım. Doğum anı biraz şans diyorlar. Sonra da başladılar artık hayatın bitti çok zor büyüyor bebekler hasta oluyorlar bilmem ne kusması ayrı sorun yemesi ayrı sorun uykusu en büyük dert flan bitirdiler beni ya!! Yani bütün moral motivasyonum sıfır oldu acayip bi korku sardı o kadar huzursuzum ki dünden beri bebeğime yansıyacak diye korkuyorum.
Ne biçim insanlar anlamadım ne Gereği var bunları söylemenin :KK43:
Eşime söyledim doğuma kadar görmek istemiyorum Hiçbirini dedim. Sabah sabah uzattım ama çok doldum kızlar :KK43:(
Canim ben de sez.oldum sadece ilk bi iki gun sadece kalkma aninda biraz sancim oldu kalktiktan sonra gerisi cok rahatti ilk dk.dan itibarek bebegimi kucagima aldim altini degistirdim her isini yaptim iki gun icinde o sanci da gecti bebek bakimi zor mu bilmiyorum cunku bebegin yureginde o kadar yer kapliyor ki her seyiyle sen ilgilenmek istiyorsun ben kucagimdan indirmek istemiyordum annemler kucaga alistircaksin diye kiziyordu zaten en fazla bi kac ay kucakta duruyorlar onlarin bi gulusu anne deyisi yetiyor butun yorgunlugu unutturuyor

bir arkadaş hikayeside ben anlatayım mı ? bdv ye açaydım daha iyiydi :KK48:
kısa yorum yaparsanız sevinirim kızlar dert değilde tabi :)
artık gebelik dışarıdan epeyce belli bende. zayıf bacak ve kollar. ama kocaman karın :) 3 haftadır herkes anlıyor gebeliğimi istisnasız. bekarlar bile anlıyorki gebelik geç,irmişler ay bile tespit ediyorlar. 2 gün önce arkadaşla görüştük. tek kelime demedi hayırlı olsun, gebe misin ? ya da kilo mu aldın sen ? çok konuşmadı suratı asıktı ? bende artık görüşme konusunda endişeliyim çünkü bir kıskançlık ya da sinir etme tavrı sezdim. bu insanın çocuğu var niye art niyetli olsun diyorum birde. ama kafama takıldı gerçekten. 2 düşüğüm var ilk defa bu kadar ilerledik bir hayırlı olsun demek çok mu güçtü ? sizce nasıl bir durum var ?
6senedir cocugu nedensiz yere olmayan bi ark.im bile sagolsun cok sevindi acikcasi anlam veremedim ark.inin yaptigina ici fesatmis demek ki

Yaaa kizlar su erken cikma isini ben mudurumle gorustum.. simdide gelmis yok muasebe cok yogun ulasamiyorum vs tivirlarinda :/ sinir oldum ya.. Ne yapicagimi bilmiyorum ama sanirim bunlar yan ciziyor. 170'i aradim gecmise dair fazla saatleri odemeleri gerek dedi.. bilmiyorum ne kadar dogruluk payi var kafam karisti simdi

Evet tabii hayirlisi da canim ikizlerde cogu zaman ultrasonda yanilma payinoluyor sen ayrintiliya girdinmi? Orda kesin gorunmustur
Ayrintilida da baska dr yine aynisini dedi acikcasi ikisini de tatmak isterdim ama kizimin da mutlaka kiz kardesi olsun istedim hayirla saglikla gelsinler ins. Ve ilk 6ay hemen gecsin istiyorum 3 cocukla ikisini sadece emzirerek beslemek cok zor olacak

bugun agrım oldugu ıcın doktora gıttım... carsamba detaylıya gırcem ama emın olmamakla bırlıkte bır bebegımın tek atardamarla beslendıgını soyledı... cok uzuldumm :KK43::KK43: gelişim geriliği yapabılıyormus... yarısı normal dogarken yarısında bir cok anamolılıkler gorulebılıyormus... sımdı ısteyım ogleden sonra farklı bı doktora daha gıdeyım dıyorum... carsamba da detaylı ıcın gıtcem...

bırı 21+2 bırı 21+3 kıloları 424 ve 427 gr haftası uyumlu dedı ama bakalım... tedırgın oldum...
Canım inşallah bir şey yoktur. Sağlıkla alırsın kucagina

ütü örtüsünden mi yaptın tatlım.eğer öyle değilse ben bu hayal gücümle kendime bir fikir vermiş oldum. ütü masası örtüsünden yapabilirim :KK66:

evet kalın ipsiz bi ütü örtüm vardı, yeni aldım ama kullanamadığım , içine yün koyup kenarlarını diktim :KK22:
3-4 ay kullanırız, kış bebişlerine bence denemelisin

bugun agrım oldugu ıcın doktora gıttım... carsamba detaylıya gırcem ama emın olmamakla bırlıkte bır bebegımın tek atardamarla beslendıgını soyledı... cok uzuldumm :KK43::KK43: gelişim geriliği yapabılıyormus... yarısı normal dogarken yarısında bir cok anamolılıkler gorulebılıyormus... sımdı ısteyım ogleden sonra farklı bı doktora daha gıdeyım dıyorum... carsamba da detaylı ıcın gıtcem...

bırı 21+2 bırı 21+3 kıloları 424 ve 427 gr haftası uyumlu dedı ama bakalım... tedırgın oldum...
Canim haftalari uyumluysa demek ki yetiyor besin. Ikizlerde gelisim zaten digerlerine gore yavaslamaya baslayacak 30.hf.dan sonra insallah bi sorun cikmaz bol bol dua et hayirla saglikla dogarlar insallah

Arkadaşlar bugün başıma bir olay geldi. Hiçbiriniz yaşamayın inşallah..sabah eşimin iş yerine geldim kahvaltı hazırladım masa basında bi ateş mide agrısı bas dönmesi basladı cok kısa sürdü kesildi sonra bi defa daha oldu herhalde daraldım diye düşündüm eşim lavaboya gitmişti. Merdiven boşluguna geçtim rahatlayayım diye oturdum yavaş yavaş ter bastı vücuduma içten daraldı içim kollarıma yüzüme. başım deli gibi karıncalandı uyuşur ya el ayak öyle gözlerim karardı göremedim siyahlıktan etrafı göz kapaklarıma agırlık cöktü kapattım gözümü kulaklarıma bişe oturdu sanki zor duymaya basladım eşimi gözlerimi zor açıp aradım doktora götür diye mırıldandıgımı hatırlıyorum elim ayagım boşaldı ölüyorum sandım tepkisiz kaldım cünkü geçsin artık, burada ölecekmiyim bebegime bişe oldu mu vs düşündüm o an sadece. eşim lavabodan çıkana kadar da yavas yavas kalktı etkisi ama net olarak duymam en son duzeldi sonra arabaya bindirdi beni biraz toparlandıgım için gitmedik doktora eşimin durumuda o an yoktu o geldi aklıma yukarda oda vardı uzandım oraya bebektende korktum bişe olmuşmudur diye aşagıda sıcaklık hissettim o an ama bişe yapamıyo insan allahtan bişe yok sanırım hareketlerini hissettim az önce cünkü neden böyle oldum ama anlayamadım :KK43: yaşayanınız var mı? Uzun zamandır evdeydim uzanırdım yerdim içerdim dışarı cıkmam mı etkiledi acaba bilmiyorum tekrar basıma gelmesin korkuyorum :KK43:
Canim ben de benzer seyler yasamistim tansiyonum cok dusmustu oyle bi sey olabilir mi olctunuz mu

sdss sdss inşallah yanılmıştır her şey gönlünce güzel olur bebişlerün sağlıklı olur canım. Ya kızlar cts sabah tartıldım 57.5 bu sabah tartıldım 60 kg geldim evet bu iki günde biraz fazla yedim falan tamam da 2.5 kilo da almamışımdır değil mi

KimSe görmedi beni sanırım :) gruba bende katilmak istiyorum .18+3 günlük hamleyim ama şubatta olacak doğum. Sezaryan olacağım için.

• Beğen
Reactions: wsw
Arkadaslar cok yogun ishal oldum. 3 gundur boyleyim. İctigimnilaclar : demir, vitamin, magnezyum ve balik yagi. Acaba bu ilaclardan biri mi ishale sebep oldu.
Bunda henuz baslamadim ama ilk hamileligimde kalsiyum dokunmustu bana bence her ilaci 1-2 gun keserek dene ortaya cikar

kızlar bugün çamaşırımda bir avuç kadar su gibi birşey olduğunu farkettim.zaten gidişinin hissetmiştim kahvaltıda. biraz beyaz bi akıntı gibiydi ama hiç bu kadar çok olmuyordu. suyum mu geldi acaba diye korktum. o saatten beri yatıyorum ama şimdi de adet sancısı gibi bi sancı var rahmimde. ama bebeğim baya hareket ediyor o beni rahatlatıyor. bunlrı yaşayanınız var mı. sizce ne ola ki:KK61:
Bende de ara ara oluyordu cuma gunu dr.a bebegin suyunu sordum sorun yok dedi buyuk ihtimal mantardir ama gittiginde devam ederse dr.a sor istersen

Back
X