2016 Şubat Anneleri

kızlar bebeğinizin hareketlerini saymaya başladınız mı?
benim gün içinde pek hareket etmiyor ediyorsa da hafif şekilde hissediyorum çalıştığımdan pek hareket etmiyor saymıyorum bende..ama akşamları ve evde dinlenirken durmuyor sanırım gecekuşu olacak kızım:-)

kızlar bebeğinizin hareketlerini saymaya başladınız mı?
benim gün içinde pek hareket etmiyor ediyorsa da hafif şekilde hissediyorum çalıştığımdan pek hareket etmiyor saymıyorum bende..ama akşamları ve evde dinlenirken durmuyor sanırım gecekuşu olacak kızım:-)
Bnm ki de öyle cnm

Günaydın kızlar...

Ya benim içimi acayip bir huzursuzluk kapladı :KK43:
6 senedir hipotiroidi hastasıyım ilaç kullanıyorum. Gebelik süresince de kadın doğum doktorum aralıkların normal olduğunu söyledi sadece geçen ay kontrol amaçlı endokrin uzmanına gittim o da normal olduğunu söyledi ilk 3 ay geçmiş zaten dedi. O zaman anlamamıştım neden ilk 3 ay dediğini.
Dün bi yazı okudum gebeliğin ilk 3 ayında TSH en fazla 2,5 olmalı diyor. Benim şimdiye kadar en yüksek 2,95 çıktı ama o çıkan değer de gebeliğin ilk 3 ayındaydı doktorum neden bişi söylemedi normal dedi :KK43:(
Bu hormonun ilk 3 ayda yüksekliği Bebek'te zeka geriliği yapabiliyormuş :KK43:(
İlk 3 aydaki diğer tahlillerim 2,1 flan ama sonuçta 1 kere de olsa 2,95 çıkmış doktor niye uyarmadı ya çok moralim bozuldu. Bu saatten sonra elimden bişi de gelmez ama o dönem ya daha da yükseldiyse bebeğimin zekasını etkilediyse diye içim içimi yiyor dünden beri :KK43:(
canım bende de haşimato tiroidi çıktı ilk kontrolümde kan testinde öğrendim. TSH 6.28 çıktı. Haşimato ile ilgili internetten birsürü şey okudum gelişim geriliğinden düşüğe zeka geriliğine neler neler yazmışlar. Mahvoldum tüm gün moralim bozuktu ağlamaktan mahvolmuştum. O akşam bi akrabam misafirliğe geldi onda da yıllardır tiroit rahatsızlığı varmış günde 100 mcg ilaç kullanıyormuş. İki kızı var biri matematik öğretmeni, diğeri tıp okuyor hem de en iyi üniversitelerden birinde ve Türkiye derecesi ile girdi. İnşallah bizde de bi sıkıntı olamyacak. İnternetteki bilgilere bakarsan eğer tiroit hastalarının hamile kalma ihtimali de düşük diyor. Çok şükür ben ilk istediğimde hamile kaldım. Hamilelik sürecimiz de güzel gidiyor sonu da güzel olacak bir sıkıntı olmayacak Allah'ın izniyle içini ferah tut:KK39:

Dikkat edersin cnm sende

işte o zor görünüyor özellikle geceleri çok acıkıyorum, meyve yada süt içiyorum ama o acıkma geçmiyor
illa peynir , zeytin ekmek yemeliyim, az az yıyorum da gene de billemiyorum ne olacak

Kızlar bugün sabah eşimi işe göndermek için yatağımdan kalktım lavaboya gittm sonra rahimden mi geldi idrar mıydı bilmiyorum ama 4 5 damla su geldi.İnşallah idrardır ama öyle idrarada sıkışık değildim ne ola ki acaba :110:

@kahveyesil
İnş çok düşük çıkmaz bu arada baık yemeye çalış. Doktor bana ton balığı uskumru ye dedi. Kahvaltılık gevreklerdede b12 vitamini varmış. En çokda kuzu ciğerinde... ama ben ciğer yiyemiyorum :KK43:

ya ben hamsiden başka balık yiyemiyorum, çoğunu denedim başlarda ama olmadı, ciğerde olduğunu bilmiyodum. öğrendiğim iyi oldu çok saol :)[/QUOTE]
B12 vitamini en çok kuzu ciğerinde sonra sığır ciğerinde varmış. Sonrada uskumrugillerde varmış canım. Doktor sırasını böyle söyledi. Bende ciğer hiç sevmem. Ton balığındanda hoşlanmıyorum ama ne yapayım zorlada olsa yemwye çalışıyorum.

Sağol canım doktor iri bir bebek dedi bide bunun şekerle falan ilgisi yoktur inşallah
İnşallah yoktur cnm sende bnm gibi dikkat edersin yediklerine bnde pastayı çok severim ama bundan sonra yemem az kaldı doğumdan sonra herşey serbestt

Sağlık ocağı verdi ama doktor yok sadece bunu iç dedi acaba o yüzden mi kilo almıyorum
Vitaminlerin kiloyla cok alakası yok sadece elevit decavit bazı bünyelerde iştah acıyor ama senin beslenme alışkanlığı vr yapısaldır diye düşünüyorum canım

ya ben hamsiden başka balık yiyemiyorum, çoğunu denedim başlarda ama olmadı, ciğerde olduğunu bilmiyodum. öğrendiğim iyi oldu çok saol :)
B12 vitamini en çok kuzu ciğerinde sonra sığır ciğerinde varmış. Sonrada uskumrugillerde varmış canım. Doktor sırasını böyle söyledi. Bende ciğer hiç sevmem. Ton balığındanda hoşlanmıyorum ama ne yapayım zorlada olsa yemwye çalışıyorum.[/QUOTE]
Ton balığını dr um hiç tavsiye etmesi kapsül iç daha iyi dedi küçük kılcıklı balıklar en faydalı zaten ciğer de yuksek A vitanininden dolayı gebelikte cok sık tüketmemek gerekli aklınızda bulunsun

Günaydın hamişlerrr....

Geçenlerde görümcem dediki doğum yaptığın gün eğer çocuk emmezse ya da sütün gelmezse hemen o gün mama alıp mama almalıyız. bebek aç kalır yoksa dedi...

bende bu görüşe karşı çıktım tabi. mamaya hemen geçersek bebek beni nasıl emecek bir daha ağzını bile sürmez herhalde...
dün de emzirmeyle alakalı bir yazı okudum. bebeklerin doğduğu gün midesi misket kadarmış. 2-3 damla süt de gelse doyabilirmiş. bir de bebekler doğduğunda midesinde 3 günlük stok varmış yani bişey olmazmış emmese de ya da az emse falan..

Siz ne düşünüyorsunuz? hemen pes etmek doğru mu??

Canim benim arkadasim yeni dogum yapti daha. Bebegi memeyi ememiyordu. Memede emmeden uyuyordu. Hemsire dogru seklini falan gosterdi surekli emzirmeyi denemesini istedi ve 3-4gun gecmesine ragmen sonunda alismazsa kilo kaybedecegi icin mamaya baslamamiz gerekecek demisti. Bizde mamaya baslatmak istemedigimizden baya uhrasmistik. Ilk gun beceremedi sonra yavas yavas emdi. Suan emiyor. Ilk gunun sonunda mamaya baslamak gereksiz bence. Baslatan vardir tabi ama memeyi bir daha hic almaz

Back
X