- 6 Eylül 2009
- 6.749
- 3.471
- 373
- 38
Bebeğinizin normal doğumlarda kolay yerleşmesini sağlamak yada bebek doğarken bi sorun yoksa yuzunden makata bakarak cıkar ve lavman yapılsa bile bir miktar dışkı cıkar bu miktar artınca bebeğinizin yuzune gelme durumu daha fazla burda hemşirelerin işini kolaylaştıracak ne var onu anlamadım yalnız? Sezaryenden rahmin önünde mesane var arkasında bağırsak öndeki mesane sondayla boşaltılır küçülsün zarar görmesin diye genel olarak olmasa da dr tercihidir bağırsak ta boşaltılır... Batının acıldığı tüm ameliyatlarda lavman yapılması zorunlu değildir bağırsak ameliyatları dısında( hepsinde batın acıldığı için gaz fazlasıyla olur) ama ameliyat sonu bağırsak hareketi (gaz,dışkı) izlenmekzorundadır cunku bağırsak yaralanması düğümlenmesi Vs olabilecek komplikasyonlardır. Ve ameliyata girmeden önce imzalanan kağıtta bunların hepsi yazar ve kabul etmiş olursunuz bu riskleri...
Ben yapılması taraftarıyım :) gördüğüm manzaradan sonra...
Ayrıca o kadar normal doğum videosu izledim hani şu yabancıların videoları hemde. Bir tanesinde dışkı çıkması görmedim :)
Sancıyla doktora gittğinde on dakika içinde doğurmuyorsun ki :) sancılar 5dakika ara ile olunca gelin demelerine rağmen 3-4 belki yarım günü buluyor doğum.
İşte o an senin düşünmediğin herşeyi düşünüyorlar, lavmanı da düşünüyorlar, tahlilini de,
ailenizi şuan aramayın paniklemelerine gerek yok biz doğum yaklaşınca aramnızı söyleriz demeyi de akıl ediyorlar