2016 Şubat Anneleri

Ne güzel canm bu doktor işi biraz şans galıba :) .. Anladıgım kadarıyla ondan gelmesini vs beklememem için önden duvarı koyuyor çok yogun bir dr zaten bu çizgileri koymuş ki zırt pırt rahatsız edılmeyeyım.. Kafam Allak bullak annemle eşime de belli etmiyorum ki onlarında kafaları bulanmasın.
yenidoğan ünitesi olduğu için hastanemi değştirmeyi düşünmüyorum ama sanırım doktorumu değiştirebilirim

gunaydın hanımlarr bugun ııcmde acayıp bir sevinc var bugun kizimin kiyafetlerini yikamayi dusnuyorum erken mi bilemedim ama bugun tam 31 haftalik olduk siz ne;er yaptiniz yikayip utulediniz mi yoksa daha erken oldugunu mu dusnuyosunuz ?

Doguma gelıyormus ama işte 10 cm acıklık oldugunda yani ha dogurdun ha doğurucan o anda teşrif ediyor cnm doktorum :))) ay gülüyorum artık
fatmanur hanımın evi hastanenın karşısında hemen . benım yakın bi arkadaşım 1 kasımda fatmanur hnmla doğum yaptı. 7 cm açıklık olduğunda aradılar gece 4te geldi.
o açılma olana kadar gelsede pek birşey yapamayacaktı arkadaş bol bol yürüdü hatta duşa girdi hastane odasında açılma olana kadar rahat bırakılmak istedi falan. doğumuda çok iyi geçti fatmanur hanım kesi olmaması için uğraşıyor olduğundada eski haline döndürmek için özellikle belirtiyor falan. arkadaşım çok memnun kaldı bende hep o yüzden muallaktayım zaten resmen arada kaldım şuanda. fatmanur hanımdan hiç beklemeyeceğim tavırlar resmen :(
ama asistanı konusunda haklsıın suratı mahkeme duvarı

Bebek olduktan sonra hiçbişeyi umursamazsınız merak etmeyin. Sagda solda biryerlerde heran sızıp kalabilirsiniz :KK70: horlama ses koca falan hiçbişeyi gözünüz görmeyecek :KK70:
Uykuyu ozledim gercekten. Gece 1de bi uyandim hala daha uyku yok. Oturdum agladim ezan okununca o kadar sıkıntı yapti uykusuzluk. Gunlerdir uykusuz geziyorum

Ayy gunaydin kizlar sabaha kadar uyumadim masallah kizim cok haraketli kizlar bi sey sorucam benim bebegimin haraketleri bazen kalp atisi gibi oluyor o normalmi sizdede oglemi nasil anlatsam bilemedim bogle guclu bi haraketinden sonra aniden kalp atisi gibi vurmaya basliyo karnima?o_O
Kesinlikle oluyo ama kalvi daha hızlı atıyordur bence ya hickirik yada videoda izledim ziolamagibi bi hareket yapıyo . Bendede oluyo güçlü ardasik hareketler.

Günaydın kızlarrr.. Bende erken uyanıyim dedim, alışverişte son eksiklerime bakıcam.. Süt sağma makinesi önerebilicekler varmı acaba? Elektirikli almayı düşünüyorum, ama ilk önce doğumumu beklesem sütüm gelicekmi gelmicekmi bilmiyoruz kio_O Sanki şimdilik beklesem daha iyi..
Bencede bekle belki bi sposor birsey lazim mi der sende dersin (:.
Bana diyen olmadı bir dese 60 tane zikir matik dicem hahahahah Mevlüt icin

Arkadaşlar günaydınn..sizden bi konuda yardım istiyicem. 2 gün önceye kadar kızım çok hareketliydi. deli gibi tekmeliyor deli gibi esniyordu. karnım resmen şekil değiştiriyordu. Ama şu son 2 gündür hareketleri çok yavaşladı. hafif hafif iktiriyor sadece. sanki hiç gücü kalmamış gibi. ne yapsam bilemedim. Her şeye de dr. u aramak istemiyorum. Sizce 2 günde bu kadar yavaşlayabilirmi hareketleri? en son cumartesi dr. a gittim. herşey normal demişti:KK43:
Kesinlikle normal benimkide normalde hic durmaz ama bazen 1 2 gün duruyo .. Sonra yine devam benimki 2 3 saat durdugunda uyumustur inşallah diyorum sonra yi e başlıyor.

günaydın kızlarrr... ateşölçer kulaktanmı tavsiye edersiniz yoksa temassızmı?
Ben ikisinin olduğu bi ateş ölçer aldim 40tl ye medifine annelutfenden onun temazsizinida meth ediyorlar. Braun gereksiz pahali geldi bana birde kulak için uc degistirmek gerekiyormys galiba ama biz tek bebiskomuza kullaniriz onu silerim diyorum misafiri de alnindan ölçerim

Arkadaşımmmm beni nasıl rahatlattın anlatamam. çok teşekkür ederim. Artık buluttan nem kapar oldum. çok soğukkanlı biriydim. nolduysa çok panik birine dönüştüm. prematüre forumunda dolaşıp duruyorum sabahtan beri ya erken doğarsa ya bişey olursa diye. Allahım hepimizin bebeğini korusun. Sağ salim kucağımıza almamızı kokusunu duymamızı nasip etsin...
:) heee şimdi anlaşıldı.sen niye okuyorsun öyle şeyler bakim :KK12: kendini boşa telaşlandırıyorsun.bizim öyle durgun günlerimiz oluyor ki eşim artık diyor hareket edince bana da söyle.seninki de enerji topluyor ,yarın öbür gün başlar yüne annesi:)

Kızlar selam nasılsınız bayadır giremedim yoğunluk iş güç derken.. Dün doktor kontrolümüz vardı 32+0 idik çalışabilir raporu almak için o haftada çağırmıştı kontrole doktorum bebişimiz maşallah 1918 gr 43 cm olmuş :nazar::nazar::nazar: gözlerini bile açıp kapadı çok duygulandım vallahii Rabbim kucağımıza almayı da nasip etsin inşallahh

Hamişler, ben doğumdan sonra hediye için fidan dağıtmak istiyorum. Oğlumuzun adı Toprak, isteyenler de her yere O'nun vasıtasıyla bir ağaç ekmiş olsun istedik. Fakat fidanlar kaç gün saklanabilir bilemiyorum. Sonuçta doğumdan mevlüde kadar çok sayıda bekletsem ziyan olabilirler, az sayıda sık sık alsam bebiş varken zırt pırt süslemekle uğraşamam. Fidanları alacağım yerdeki kişi de cevap olarak elle tutulur bir şey diyemiyor. Var mıdır bilgisi olan acaba?

Kızlar selam nasılsınız bayadır giremedim yoğunluk iş güç derken.. Dün doktor kontrolümüz vardı 32+0 idik çalışabilir raporu almak için o haftada çağırmıştı kontrole doktorum bebişimiz maşallah 1918 gr 43 cm olmuş :nazar::nazar::nazar: gözlerini bile açıp kapadı çok duygulandım vallahii Rabbim kucağımıza almayı da nasip etsin inşallahh
maşallah canım :)
benımde haftaya pazartesi 32 haftam doluyor çalışabilir raporu almaya gideceğim inşAllah bende görürüm yaaaaaaaaaaa meleğimi :/:)

Kızlar bugün hastaneden çıkıyoruz. Dün kasilamalarim oldu yine. Akşam yine çatı muayenesi yaptı acilmam neyse ki artmamis hala 1 cm ymis ama bebeğin kafası aşağıda. Kasilmalar prepar serumdan sonra epey düzeldi. Dr. Preparin hapini verdi. Yan etkileri anneye biraz fazlaymis carpinti filan yapiyor ama etkilere göre azaltip cogalticaz. Ayrıca magnezyum progestan kullanicam. İnşallah eve gidince kasılmam. İnşallah en az 1 ay daha taşıyabilirim kuzumu. (Bebegin kilosu da 29+6da 1487 grmdi. Şimdi 1500 ancak vardır heralde. Cook büyümesi lazim)
Canım ya sevindim senin adına dün bebeğinin sağlıklı olması için şifa niyetine yasin okudum ona Allah im kabul eder de sağlıkla vakti zamanında dünyaya gelir inşallah

gunaydın hanımlarr bugun ııcmde acayıp bir sevinc var bugun kizimin kiyafetlerini yikamayi dusnuyorum erken mi bilemedim ama bugun tam 31 haftalik olduk siz ne;er yaptiniz yikayip utulediniz mi yoksa daha erken oldugunu mu dusnuyosunuz ?
merhaba !!bende 30 +4 hamileyim haftaya yıkayıp ütüleyeceğm...32. haftamda doğum çantası bebek kıyafetleri hazır olsun istiyorum...ne olur ne olmaz bebişlerimiz erken gelebilir ...sonrakı haftalar zaten karın ağırlaşır büyür hareket kısıtlı daha da zorlaşır ... önceden yapmakta fayda var diye düşünüyorum ... benim ilk gebeliğim düşüncem bu

Bence erken değil canım bende geçtiğimiz hafta sonu başladım yıkamaya 30 derecede 15 dak kısa programda yıkadım önce beyazlarını attım anca 2 günde kurudu :) :) dün akşamda renklileri attım onlar kurusun battaniye ve nevresimlerini de yıkıcam ütülicem ve çantamı hazırlıcam Allahın izniyle

fatmanur hanımın evi hastanenın karşısında hemen . benım yakın bi arkadaşım 1 kasımda fatmanur hnmla doğum yaptı. 7 cm açıklık olduğunda aradılar gece 4te geldi.
o açılma olana kadar gelsede pek birşey yapamayacaktı arkadaş bol bol yürüdü hatta duşa girdi hastane odasında açılma olana kadar rahat bırakılmak istedi falan. doğumuda çok iyi geçti fatmanur hanım kesi olmaması için uğraşıyor olduğundada eski haline döndürmek için özellikle belirtiyor falan. arkadaşım çok memnun kaldı bende hep o yüzden muallaktayım zaten resmen arada kaldım şuanda. fatmanur hanımdan hiç beklemeyeceğim tavırlar resmen :KK43:
ama asistanı konusunda haklsıın suratı mahkeme duvarı

Canım çok yogun bir dr oldugundan kendne sanırım o sekılde bir harf alarak savunma mekanızması olusturmus o tavırlarını bosvericez artık kesi olayını duydum ya suan senden daha bişe istemem :))) arkadaslar yazmıs doktorlar açılma olunca gelir diye dogum sürecinde bir sıkıntımız yok o halde hersey olması gerektıgı gibi ilerliyor demekki.. Sıkma canını bizde en ufak detaya takılıyor olabiliriz :)) hastane süper zaten ama diğer doktorlarında numara verdgnı sanmıyorum orda baska bir doktora gitmiştim fatmanur hanıma başlamadan onca cok yogun oldugundan o da numarasını veremiyordu.. Hakkımızda hayırlısı olsun kafanı bulandırma olumlu düşünelim sende bir dahaki randevunu bana anlat Böyle böyle doguma yaklasıcaz:)) bu arada bana sen 7 ayı bitirdin artık dedi ben hala kendimi 7 aylık sanıyordum.

Günaydın canım ben yıkadım ütüledim bi önceki hafta sadece çantayı yerleştirmesi kaldı bence erken değil sende yıka ütüle küçük küçük çok kıyafet olduğu için benim belim ağrımaya başlamıştı sonlara doğru

S serppp evet canım haklısın işte biz herseye suan için kendi acımızdan bakıyoruz acil bir sezaryen durumunda geliyordur muhtemelen çünkü evi hastanenın karşısındaymış diye biliyorum.

Heryerde sistem aynı canım gece ebeler acilmana bakar 7-8 cm olunca doktora haber verirler o sadece bebeği çekip çıkarır normal doğum düşünenler hastanenin dogumhanesinide araştırmalı o yüzden

Bende çok beğenerek aldım minderi yumuşacık bebisi ayakta sallamam gerekirse ayağımın üstüne onu koyup bebeği öyle yatırırim sırtı acımaz diye düşünerek aldım

Hastane ve ebeleri çok iyi canım baya arastırdım o yüzden Oray'a karar kılmıştım bakalım Hakkı'mızda hayırlısı. Bende çıkıyorum Smdı insallah kalmıstır ondann :)))

Canım doktorlar gece ötle kolay kolay gelmezler. Çünkü doğum zamanında bile kaç saatte doğacagın belli olmaz kimi 1 saat sancı çeker kimi 10 saat. Ablamın 4 doğumundada hastanedeydim. En son doğumunda sabah 9 da taktılar suni sancıyı akşam 18 de doğurdu. Öncekinde 3 saat çekti sancı... diyecegim gece gittiğinde hemen gelmezler açılmalarına bakarlar 8.10 cm olduğunda hastaneye gelirler. Çünkü ne zaman doguracagın tam bir muamma... gündüz bile olsa senin başında beklemiyorlar. Doğumhanede sancı odalarında sancılarını açılmalarını ebeler takip ediyor. En son anda seni doğumhaneye alıp doktorunu çağırıyorlar. Yani hiçbir doktor sancın boyunca senin başında beklemez :KK66:

Sagol canım duymak istediğim bunlardı:) morincim morincim yani dogum sürecinde anormal işleyen bir süreçle karsılasmıcaz

Kızlar buarada english homeda bebek kıyafet ve nevresimlerinde indirim devam ediyor ben akşam değiştirmelik olur diye lastikli çarşaf, yastık kılıfı ve yorgan çarşafını 28 TL aldım

Back
X