Çok şükür doğum çantamı hazırladım kızlar

Belki yardımcı olur sizlere diye paylaşmak istedim
Anne çantası;
2 adet pijama (1 tanesi ilk giyeceğim dantelli belden ayarlamalı 75tl, diğeri kirlenme durumunda giyeceğim spor tarzda 15tl. Sezeryanda olsam belleri yüksek bu pijamaların, kışın rahat etmek adına tercih ettim)
1 adet hırka ( sabahlık yerine tercih ettim daha sonra da giyebilmeye müsait yumuşacık tunik boyunda sade bir model 30tl)
Lohusa terliği, tacı( kendim yaptıgım için 2sinin maliyeti 25tl)
1 adet emzirme atleti (ilk etapta pijamanın altına giymek için 20tl)
1 adet emzirme sütyeni ( atletim kirlenirse eğer yedek aldım yanıma)
Askısız straplez Atlet( emzirme sütyeninin üzerine giymek için sütyen kirlenmeyip atlet kirlenir ise veya tam tersi durumda ikisinden birini değiştirmek adına, ama atletlide öyle imkan olmuyor, hemde atletliler gögüs dekolteli yazın üstüne kıyafet giysenizde dekoltesinden dolayı üzerine tekrar atlet giyme imkanınız yok o yüzden sütyen ve straplez atlet tavsiye ederim)
3 adet gögüs pedi (krem sürersem çamaşırıma geçmesin diye lansinohun 60lı paketinden almıştım fiyatını hatırlamıyorum indirimeydi)
1 adet gögüs ücü kremi( lansinoh indirimde 20tl almıştım)
4 adet iç çamaşırı büyük (kirlenme durumunda)
1 tane pofuduk çorap (doğumdan sonra üşüyormuş ayaklarımız 2.5tl)
1 tane havlu ( hastane de var fakat kendi sterillik açısından kendi havlumu aldım)
1 tane depend hasta bezi külot( numune gelmişti)
1 paket canped mesane pedi büyük boy
(Hastanem hasta bezini karşılıyor normalde ama an gelir beklemek zorunda kalmayayım hemde kanamam azalsada evde kullanmaya devam edeyim diye aldım 8.50tl)
1 adet şampuan (küçük bir şişeye koydum)
1 adet dudak bakım kremi (doğumdan sonra dudaklar kuruyor)
Kozmetik ürünlerinizden ihtiyaç duyduğunuz ekleyebilirsiniz (tarak, makyaj malz vs)
Bebek çantası
10'lu hastane çıkışı( battaniye, tulum, alt, üst takım,zıbın, eldiven, şapka, içzıbın, göbek kordonu üstüne bezi, 60tl)
1 tane kışlık battaniye( hastane çıkışını odada kullansakta o an veya hastaneden ayrılırken ihtiyaç olacak)
2 adet zıbın (kirlenme durumunda)
1 adet alt-üst takım, şapka (hastane çıkışındaki tulumu ve takımı kirlenmesi durumunda yedek)
2 adet çorap
1 adet uni baby ıslak havlu
1 adet uni baby pişik önleyici krem
10 adet bez prima premium care
1 adet Emzik (başlarda alışkanlık edindirmek istemiyorum ama her ihtimale karşı aldım)
(Biberon almadım çünkü memeyi bırakma ihtimali olduğundan kaşıkla vermeyi düşündüğümden veya daha sonradan koyabilirim
(Avent 120ml 1 tane akışlı)
1 tane hastane sonrası bebeği taşımak için puset ya da anakucagı)
( bu bezden olan portbebelerden aldım, bebek düz yatsın rahat diye diğer anakucakları sırt üstü yatmıyor çünkü)
Bebek şekeri, sepeti,kapı süsü
Şimdilik aklıma gelip yerleştirdiklerim bunlar fazla kalabalık değil ve tamamen genel ihtiyaçlar üzerine hazırladım. Eğer önemli atladığım malzemeler varsa paylaşalım lütfen :) Sizler kişisel ihtiyaçlarınıza göre ekleme yapabilirsiniz. Benim malzemelerim 1 tane küçük boy tekerlekli valize yetti. Bebeğiminkide portbebenin çantasına sığdı, portbebenin içine de bebek kapı süsü, şeker ve sepeti poşetleyip yerleştirdim. Eşim tek başına rahatça taşıyabilsin diye :) zaten benim valizim ve portbebe odamıza çıkar. Bebeğimin çantası yanımda kalır doğumdan sonra giyecekleri hazır bulunsun diye. bebeğimin çantasına sadece hastane çıkısı, bezi, çorabı, pişik kremi ve ıslak havlusunu koydum diğer yedek eşyalarını kendi cantama koydum ki giyecekleri belli olsun karıştırmasınlar diye annelik işte :)
İnşallah hepimiz bebeklerimizi kolay ve sağlıcakla kucağımıza alırız. Allahım emeklerimizi ve bekleyişlerimizi boşa çevirmesin.