2016 Şubat Anneleri

Kizlar ya
oğlumun yyüzü cok kuru
Bepantol yüz kremi aldim kullandim fayda vermedi hatta biraz daha kuruttu

arada zeytinyağı sürüyordum bugun biraz süreyim dedim pofff nnasıl ağladı garibim sanırım yyandı :(

Kullandığınız kremler nelerdir ne tavsiye eedersiniz

Kaç saattir aglıyor deli gibi ac dedim sütüm yetmıyor artık dedim mama yaptm onuda almadı ağzından dış çıkaracak gibi salyaları akıyor biberonun basını alıyor emmıyor sanki dıslerını kasıyor gibi rahatlıyor emzık verıyorum atıyor biri bana birşey desin altı temız en son 3 kere ard arda şiddetli bir gaz çıkarttı ve şimdi uyudu :( bir günü diğerini asla tutmuyor aslaaa... Her gece saat ya 3 yada 5 de yine bir aglama krizimiz var kolik değil de ney??

Kizlar ya
oğlumun yyüzü cok kuru

arada zeytinyağı sürüyordum bugun biraz süreyim dedim pofff nnasıl ağladı garibim sanırım yyandı :KK43:

drum Sebamed önerdi canım istersen bi dene

Kaç saattir aglıyor deli gibi ac dedim sütüm yetmıyor artık dedim mama yaptm onuda almadı ağzından dış çıkaracak gibi salyaları akıyor biberonun basını alıyor emmıyor sanki dıslerını kasıyor gibi rahatlıyor emzık verıyorum atıyor biri bana birşey desin altı temız en son 3 kere ard arda şiddetli bir gaz çıkarttı ve şimdi uyudu :KK43: bir günü diğerini asla tutmuyor aslaaa... Her gece saat ya 3 yada 5 de yine bir aglama krizimiz var kolik değil de ney??
Canim sirf bu yuzden emzirmeyi birakmak mecburiyyetinde kaldik sagarak veriyorum sutumu boglece kac gram yediyini ve neden agladigini anlaya biliyorum yoksa kafayi siyiriyorduk uykusumu geliyordu acmiydi gazmiydi aglatan anlamiyorduk

Kızlar 7 kere kaka yaptı oğlum 3 keresi az az ama hep mukuslu hastaneye gtcez smdi ama yaroni mi beklesem diyorm bi taraftan da hepsinde çok mu yapması gerekiyo

Canim sirf bu yuzden emzirmeyi birakmak mecburiyyetinde kaldik sagarak veriyorum sutumu boglece kac gram yediyini ve neden agladigini anlaya biliyorum yoksa kafayi siyiriyorduk uykusumu geliyordu acmiydi gazmiydi aglatan anlamiyorduk

Seni emmiyor mu artık peki?

Seni emmiyor mu artık peki?
Canim benim bebegim erken dogdugu icin emme refleksi yoktu maalesef emmiyordu sonra bi ara emziriyim dedim emzirdim 15 gun falan emdi tam senin dediyin seyleri yasadik biraktik yeniden sagdim sonra yine emzirdim emdi sonra yine birakti emmedi boglece yuvarlanip gidiyoruz iste:) bu arada sutum yetmediyi icinde agliyordu ve sinirlendiyi icin mamayi yemiyordu

Samantha16 Samantha16
Kızlar bebeginiz çok keyifliyken koyun. Öncr konuşun gülücük atmaya başlayınca yavaş yavaş eğilin bebekle konuşmaya devam ederken koyun birde oyun halısının tepesinden sallanan oyuncakları çıkarın hepsi birden korkutuyor olabilir önce sade halde yatırın yatarken yavaş ça oyuncagı gösterin ağlamıyorsa takın. Yavaş yavaş oyuncakları takın alışır merak etmeyin.
Ben akşam tekrar koydum 10dk durdu ağlamadan böyle böyle alışmasını umuyorum bu arada canım sen rota aşısı yaptıracak mısın bidahaki ay için doktor karar ver dedi bana bende tabi bayan kararsızlık abidesi :KK45:

Kizlar ya
oğlumun yyüzü cok kuru

arada zeytinyağı sürüyordum bugun biraz süreyim dedim pofff nnasıl ağladı garibim sanırım yyandı :KK43:

canım mustelanın kremi var..doktor bana onu tavsiye etti emollient krem alerjik ve çok kuru bebek ciltleri için..ondan alcam bende..onun haricinde bioderma ve la'roche'nin de var kremleri..3 ü de aynı ayarda etkili imiş..doktor öyle demişti

Ben akşam tekrar koydum 10dk durdu ağlamadan böyle böyle alışmasını umuyorum bu arada canım sen rota aşısı yaptıracak mısın bidahaki ay için doktor karar ver dedi bana bende tabi bayan kararsızlık abidesi :KK45:
Yav bende muallaktayım canım büyük oğlana yaptırmayı unutmuştuk. Rota virüsüne yakalandı :KK43: bacaklarından akıyordu kaka bez tutmuyordu. Hastanede serum taktılar. Ateş düşürmekiçin habire suya soktular. Bebegim çok çekmişti. Bu bebişde yakalanırsa diye korkuyorum. Birde haberlerde rota virüsü salgınına dikkat! diyordu.
Aslında bunada yaptırmamayı düşünüyordum ama haberide görnce yine kafam karıştı ya :/ bilmiyorum :KK64:

Ayy bizim oglanin sirma saclari dokulmesin valla kiyamam aglarim.. babasi kestirelim biraz diyor nasil kiziyorum.. :KK43:((
:) kulaklari sirti hep inceden siyah siyah tuy ayni babasi bizim kiz. Bakalim belki cikan saclar birazcik anasina benzer de hafif sari olur yoksa kapkara ayni babasi :)
Yok canım dökülmedi sanırım herkeste dökülmüyor sanırım en çok uzerine yatılan bölge dökülüyor dökülecekse. senin bebisin döküldü mü peki canım?
Yok canim illa ayni taraf diye bisi yok gunduzleri sag aksamlari sol yarafina yatiriyorum ben yattigi yerler hep kil :)
devlet memuru almıyor sanırım canım ben yanlış biliyorum benide bilgilendirirsen çok sevinirim
Ben karistirdim cunkubben devletteyim ama memur statusunde degilim ve ekzirme parasi aldim ama 657 almiyor sanirim 4857 liyim ben.
çoktan önleri çok açıldı kızımın
kara kuzumun ellerinin ici bile kil oluyor bazen islak havlu ike temizliyorum o derece dokuluyor ya. Masaallah suphanallah...

Yav bende muallaktayım canım büyük oğlana yaptırmayı unutmuştuk. Rota virüsüne yakalandı :KK43: bacaklarından akıyordu kaka bez tutmuyordu. Hastanede serum taktılar. Ateş düşürmekiçin habire suya soktular. Bebegim çok çekmişti. Bu bebişde yakalanırsa diye korkuyorum. Birde haberlerde rota virüsü salgınına dikkat! diyordu.
Aslında bunada yaptırmamayı düşünüyordum ama haberide görnce yine kafam karıştı ya :/ bilmiyorum :KK64:
Ben yaptirdim ya hatta acayip kararsizdim larar vermem gereken hafta iki tane rota virusu hastaligi haberi aldim yaptirdim.

:) kulaklari sirti hep inceden siyah siyah tuy ayni babasi bizim kiz. Bakalim belki cikan saclar birazcik anasina benzer de hafif sari olur yoksa kapkara ayni babasi :)

Yok canim illa ayni taraf diye bisi yok gunduzleri sag aksamlari sol yarafina yatiriyorum ben yattigi yerler hep kil :)

Ben karistirdim cunkubben devletteyim ama memur statusunde degilim ve ekzirme parasi aldim ama 657 almiyor sanirim 4857 liyim ben.
kara kuzumun ellerinin ici bile kil oluyor bazen islak havlu ike temizliyorum o derece dokuluyor ya. Masaallah suphanallah...
Bizimkide kap kara ama ailede kara yok ahaha yeni saclar acik olur ve zamanla koyulasir benim bildigim ;)

Bızımkı pamukcuk varken emıyodu gayet, paumukcuk cok ılerlerse o zaman emmeyebılır. Bence pamukcuga baglama belkı bugun uykusunu tam alamadı ondan halsız hersey olabılır, benımkıde bazen cok ıstahlı bazen kırk saatte emıyo
Yarin bakici ablasina yemizletcem emdi uyudu ufaklik hic firsatim olmadi

Buzluğa patateli börek atınca çıktığında pek iyi olmuyor canım. Bende atmıştım. Tafı garip geldi bana.. anneme sordum meger patates hariç başka türlü atmak lazımmış.

Tobrased çok iyi geliyor canım benim bebiş ikinciye çapaklandı direk ecxaneden tobrased alıyorum 2.gün bugün azalttı hemen.

Canım maalesef iğneden korktukları için oluyor. Birkaçgün böyle gider. Kundaga alışmasını istemiyorsan üzerine örttüğün örtüyü kollarının üstünden örtüp kollarının altına sok kundak gibi tutuyor kollları.
Bebekler bu tarz şeylerden çok etkileniyor. Benim büyüğü bebekken tomografi çektirmiştik mecburen.. emzirip uyutun hetirin yatırın demişlerdi ama hep uyuttum o sesden hep uyanmıştı. En sonunda uyuşturarak çekmişlerdi. Bunun sonucunda 1 hafta çocuğumu her yatırdığımda biryeri acımış gibi çığlıkçıplığa ağladı. Yavaş yavaş unuttu :KK43: bu tarz irkilmeler olacak maalesef.

Yarom çybardagı suya 1 çay kaşığı karbonat koy canım parmagına gazlıbez yada kusmuk mendilerindeb sar suya sok ağzını iç yanaklarını dudak arkalarını sil. Birkaç dk sonra bak ağzında hala beyazlık varsa pamukçuk olmuştur. Mikostatin al. Doktora götürsende onu veriyor. Damlalığı yarısına kadar çekip minik minik beyax nokta olan yerlere sıktır. Toplamda yarım damlalık sıkacaksın. Günde 3 kere.. en fazla 1 hafta kullanılıyor. 1 haftadan sonra da karbonatlı su ile silmeye devam bçrkaç günde geçiyor canım. Karbonatta zararlı birşey yok.
Normal insanların bile içtiği suya karbonat katması ph degerini yükseltiyormuş :KK66:
Sadece bazı pamukçuklar kanatıyormuş ağzını silerken kanatmamak önemli :KK66:
Detayli anlatim icin tesekkurler canim soylediklerini uygulucam ;)

ben içmiyorum canım geçen misafirlerimle beraber içeyim dedin kadın den kahve içiyormusundedi ilk defa içeceğim dedim uyarıcı etki yapıyormuş dedi kızum gece zaten uyumuyor bir yudum içtim bıraktım arada sabahları bir bardak açık çay içiyorum
Maşallah canım ben iki taane içiyorym uykularını pek etkilemiyo çok şükür

Arkadaşlar tek göğsüm çok ağrıyor. Ağrıdan ziyade sızı şeklinde. Bir yerr çarpmış gibi bir sızı. Aynı göğsümün ucu da başladı ağrımaya.
Göğsüm Sert de değil halbuki, beze de yok, mastit dışında başka be olabilir ki ?

Back
X