2016 Şubat Anneleri

doktor once karbonatla sıl sonra ılacı kullan dedı, bence kesınlıkle karbonat al hatta bu ılacı da al eger yazdırmadan alınıyosa, her doktor bunu verıyo zaten
Benimkinde de oldu pamukçuk siliyorum karbanotlu suyla ama ertesi gün gene çıkıyor. Damla kullanmadan geçmicek sanırım.

veee an itibariyle adet oldum kızlar aranızda adet olan var mı? adet olmadan rahattim ya

canım bizde var devlet hast poliklinik gittik ilaç vermedi üşütmüş dedi gönderdi 2 gün sonra acile gittik kan tahlili yapıldı burnunu temizle dedi gönderdi ctsi özel e gittik oda grip olmuş burnunu temizle dedi gönderdi geçmezse 4-5 gün sonra gelin dedi kendi kendine nasıl geçecek bilmiyorum
Ben bu yuzden kizimi kuvezde biraktim ..kucucuk bebek grip olmussa o virus cigere inip bronsiolit yapiyor.banada antibiyotuk vermediler ventolin ise yaramadi burun acmasida .

Okean Okean hametan kullandinmi..bizdede vardi pisik bi defa surmek yetti bizde sut urunu diyetindeyiz
denedim canim kizarikligi aldi biraz ama sora fayda etmedi. Biliyorum canim sit urunleri doyetinde oldugunu yakindan takipteyim diyetteki arkadaslari. Malum sikintili durumlar :(

Sağ
Allah sifa versin canim simdi nasil? Yok yapmiyorum gunde 6 defa 10 sefer yap canim gecicek
sağol canım amin i̇nşallah yoktu bir süredir bende yapmadım geçti sanarak kuzım grip oldu çok ağlıyor ve çapaklarda geri geldi malesef

Kaç saattir aglıyor deli gibi ac dedim sütüm yetmıyor artık dedim mama yaptm onuda almadı ağzından dış çıkaracak gibi salyaları akıyor biberonun basını alıyor emmıyor sanki dıslerını kasıyor gibi rahatlıyor emzık verıyorum atıyor biri bana birşey desin altı temız en son 3 kere ard arda şiddetli bir gaz çıkarttı ve şimdi uyudu :( bir günü diğerini asla tutmuyor aslaaa... Her gece saat ya 3 yada 5 de yine bir aglama krizimiz var kolik değil de ney??
canım kaç gündür bizde aynı durumdayız bugün sabah 7 de uyuduk gece hep ağladı şimdi uyuyor geceye hazırlık

Can'ım biz Bursa da yaşıyoruz doğumdan itibaren düzenli olarak gittiğimiz çocuk doktorumuz çeşitli tedavi denemelerine karşın kusmalarda değişiklik olmayınca Uludağ üniversitesinde bir doktor arkadaşına yönlendirdi bizi süt alerjisi orada çıktı
Öyle ki doktor yedigin kraker tarzı paket ürünlerde peynir altı suyu kullanılmışsa onları dahi yeme dedi
Benimde aklıma sorularım hep eve dönerken gelir bebeğim daha 2 aylık 6 ay diyet devam edecek peki ben kalsiyum ihtiyacımı nereden karşılayacağım ya da bu durum kalıcı mı ek gıdalara geçtiğimiz de sorun yaşarmıyız kafamda bir sürü soru işareti eşim bugün tahlilleri çocuk doktorumuza götürdüğünde bunları da soracak
geçmiş olsun canım benim kızımda kusuyor ama her zaman değil bazen fışkırarak çok fazla kusuyor baxende normal bazen hiç nasıl bu teşhis konuldu ben kusma normal diye üzerinde durmadım

Kızlar bu akşam doktorumuza gittik bursada acıbademde dr aşı yaptı omzuna 2 bacagına ve Agzından verdıler cıkarkende eczaneye ödeme yspmamız için aşı kutusu verdi farkettim ki rota asısı bize sormadı burda okumustum sordum 5 li dedi çok iyi dedi ama sormadı bile bize ne kadar acaba bu aşı birde özel sigortalar karşılıyor mu bilen var mı arkadaslar

geçmiş olsun canım benim kızımda kusuyor ama her zaman değil bazen fışkırarak çok fazla kusuyor baxende normal bazen hiç nasıl bu teşhis konuldu ben kusma normal diye üzerinde durmadım
Can'ım bizim kusmalarımız çok şiddetliydi hemen hemen her beslenmeden sonra yendiğinden daha fazla çıkarıyordu bu arada ben hem anne sütü hemde mama veriyorum çünkü sütüm çok az dr kilo alımını takip etti eğer kilo alımı iyi oksadı sıkıntı yokmuş istediği kadar kusabilirmiş fakat benim bebeğim çık az kilo aldı o yüzden testler yapıldı şimdi çok daha iyi şükürler olsun

Kızlar bu akşam doktorumuza gittik bursada acıbademde dr aşı yaptı omzuna 2 bacagına ve Agzından verdıler cıkarkende eczaneye ödeme yspmamız için aşı kutusu verdi farkettim ki rota asısı bize sormadı burda okumustum sordum 5 li dedi çok iyi dedi ama sormadı bile bize ne kadar acaba bu aşı birde özel sigortalar karşılıyor mu bilen var mı arkadaslar
Sana danışmadan böyle bir dayatma yapması ilginç olmuş yani:/

tekndenemediğim sudokrem kaldı en iyisi onu da deneyim canım @mevsimMehtap canım kullandığımız kremlerle eczane işletiriz walla açık da bırakıyorum çok ağlıyo yıkıyorum katılarak ağlıyo bunlara rağmen tam toparlancak diyorum bi bakıyorum yine kızarıyor bu nasıl bir hasaasiyet. Süt ürünleri diyetindeyiz kuruyemiş hiç yemiyorum pamukla temizliyorum her açışta iyice kurusun diye 5dk havalandırıyorum kurulamama rağmen bezi de değiştim bu neymiş geçmiyor canım Allah sabır versin sana da cidden çok mıral bozucu @Cey99
Süt ürünlerni kestm demişsin. Mutlaka kaçak oluyordur, çaprazlamalara da dikkat et. Ben dün yumurta yedim ve bugün mukuslu kaka ile güne merhaba dedik, akşama da kanlı kaka. (Aslında önceden de kan görüyormuşum ama onların kan olduğunu bilmiyrdum:( )
10gün sıkı diyet ile (sadece patates, pirinç ve evde kesme makarna, zeytin, havuç, marul yeşillik ile beslendim) çok şükür pişiğimiz geçti. Diyeti biraz aksatınca hemen pişşk tekrarlamaya başladı ama o pişik kadar değil. O zaten öyle böyle bir pişşk değildi :(

Ben sudocremi de kullandim ama sonuc alamadim sen yine de dene belki sende ise yarar. Ama bu pisik icten geliyor yani diyete devam et bizimkinin gecmesinde diyet ve surekli acik kalmasi ise yaradi. Bir hafta icindegecti. Bi de bizimko cok sisık altına yaptığı icin o da etken. Resmen yapmadan havada kapiyorduk kakasini artik. Faceden de alerji ile yasam platformunu takip edersen eger bebis alerjikse kakasini yorumluyorlar tecrübeli arkadaslar. Inşallah kosa zamanda duzelir bebis. bskn bskn da ayni konudan muzdaripti en iyi biz anlariz :KK51:
Ah ahhh ne çektik. Allah tekrarını yaşatmasın :(

Benimki de öle bu arada çok sık altına yapıyor her bezimiz kakalı ve bolu ki iki saati kesinlikle geçmez berdeyse her saat açıyoruz altını havallansın diye altını açıyorum en az iki çiş bir kaka :KK43: asıl sebeplerden biri de bu bencede @Cey99
Evet alerjiden sebep çok gaz yapıyor gaz çok olunca her gaz da kaka da öıkıyor. Kaka popoyu yyakıyor. Zaten nemli ortamda mantar türüyor, kaka mantarı besliyor kısır döngüye giriyor...
Sindirlmemiş sütte var mı kaka da?

@keryneia kızlar bezde çiş çoksa - bebek kaka yaptıktan sonra çok hareketlendiyse - yada kaka yaptıktan sonra popodan pişpişlendiyse kaka sırttan çıkabiliyor.

Güzelde canım kakadan sonra nasıl kaynatılacak.. nasıl hijyen saglanacak ki :/
Birde çok uğraştırmazmı yaa.. annelerimiz ne yapmış ya..
Onlara da bir hal çare düşündüm ama uğraştırıcı olacak tabi. Şu hayatımızı güya kolaylaştıran teknolojik aletler olmasa çok zamanımız kalacak aslında ;)

Popo kizarikligi icin Bepathen pisik koruyucu krem oneririm ben her alt açmada sürüyorum simdiye kadar ne pisik nede kizariklik oldu.. molfixs 2 numara kullanıyorum

Süt ürünlerni kestm demişsin. Mutlaka kaçak oluyordur, çaprazlamalara da dikkat et. Ben dün yumurta yedim ve bugün mukuslu kaka ile güne merhaba dedik, akşama da kanlı kaka. (Aslında önceden de kan görüyormuşum ama onların kan olduğunu bilmiyrdum:KK43: )
10gün sıkı diyet ile (sadece patates, pirinç ve evde kesme makarna, zeytin, havuç, marul yeşillik ile beslendim) çok şükür pişiğimiz geçti. Diyeti biraz aksatınca hemen pişşk tekrarlamaya başladı ama o pişik kadar değil. O zaten öyle böyle bir pişşk değildi :KK43:

Ah ahhh ne çektik. Allah tekrarını yaşatmasın :KK43:

Evet alerjiden sebep çok gaz yapıyor gaz çok olunca her gaz da kaka da öıkıyor. Kaka popoyu yyakıyor. Zaten nemli ortamda mantar türüyor, kaka mantarı besliyor kısır döngüye giriyor...

Onlara da bir hal çare düşündüm ama uğraştırıcı olacak tabi. Şu hayatımızı güya kolaylaştıran teknolojik aletler olmasa çok zamanımız kalacak aslında :KK66:
Caprazlalara da dikkat ediyorum canim. Muz yesil elma bulgur pilavi yesil mercimekle besleniyorum. Fix. Dr arada et de yemelisin demisti arada da et. Sindirilmemis sut her kakada var canim :(

Arkadaşlar tek göğsüm çok ağrıyor. Ağrıdan ziyade sızı şeklinde. Bir yerr çarpmış gibi bir sızı. Aynı göğsümün ucu da başladı ağrımaya.
Göğsüm Sert de değil halbuki, beze de yok, mastit dışında başka be olabilir ki ?
şu an bahsettiğiniz durumun aynısı bende de var sağıp boşaltmaya çalıştım biraz rahatladı gögüs ucumda diğerine göre daha şiş şu an ne durumdasınız doktora gittiniz mi

Süt ürünlerni kestm demişsin. Mutlaka kaçak oluyordur, çaprazlamalara da dikkat et. Ben dün yumurta yedim ve bugün mukuslu kaka ile güne merhaba dedik, akşama da kanlı kaka. (Aslında önceden de kan görüyormuşum ama onların kan olduğunu bilmiyrdum:KK43: )
10gün sıkı diyet ile (sadece patates, pirinç ve evde kesme makarna, zeytin, havuç, marul yeşillik ile beslendim) çok şükür pişiğimiz geçti. Diyeti biraz aksatınca hemen pişşk tekrarlamaya başladı ama o pişik kadar değil. O zaten öyle böyle bir pişşk değildi :KK43:

Ah ahhh ne çektik. Allah tekrarını yaşatmasın :KK43:

Onlara da bir hal çare düşündüm ama uğraştırıcı olacak tabi. Şu hayatımızı güya kolaylaştıran teknolojik aletler olmasa çok zamanımız kalacak aslında :KK66:
Sindirilmemis sut dediginiz putur putur olan seyler mi? Bizim her kakada mevcut onlar bir zarari var mi?

Kızlar ikinci ay aşısını dün yaptırdık bebeğim dün ve bugün emmedi normal mi sizce
canım benim bebeğim de pazartesi 2 aylık aşısı oldu. İlk gün çok ağladı, huzursuzdu, hafif ateşi çıktı ve çok az emiyordu. 2. Gün memeyi diliyle itiyodu istemiyordu. Mama verdim aç kalmasın diye. Az önce çok aciktı herhalde ki ondan tuttu. Ve çok huzursuzdu ağrısı vardı. Ağrı kesici İlaç verdim onunla durdu

KıZlar bebeğim çok huysuz oldu.neşeyle veya sakin şekilde sağa sola bakarak durduğu anlar çooook az.anne karın sesleri,salıncak işe yaramıyor artık.aşırı derecede meme bağımlısı.çok yoruluyorum.gazlı veya gazsız,hele kaka yapmak üzereyse aman Allahım! Kaç saatlik çekişme oluyor anlatamam...
Bu memede kalma isteği çok sıkıcı bir durum.bebek için de benim için de....:KK43: emzik sadece soothie aldı onu da kendi başına ememiyor.imdat diye bağırasım var.
Çok zor Allah kolaylık versin canım. Benimki de çok huysuz. Yeni yeni alıştırdım emziği zorla tutturdum. Ama birkaç dakikalık tutuyor sonra diliyle atıyor. Bi süreliğine kendine hakim ol canım memede tutma biraz ağlasın kendini ağlayarak ifade edebilir başka yolu yok ağlayacak elbet. memede bırakma, kaldıkça alışır alıştıkça daha çok kalmak ister.. ben de bu yöntem sayesinde yavaş yavaş dize getirmeye başladım . Emzir-bırak her aglayışında meme verme. (Aç olduğu zamanlar dışında) Bi süre sonra alışır bebek sonuçta. Büyük birinden almıştım bu tavsiyeleri ama Yinede karar senin canım :)
veee an itibariyle adet oldum kızlar aranızda adet olan var mı? adet olmadan rahattim ya
evettt canım. Kırktan sonraki
3. Gün adet oldum. Çok garip geldi :)

Back
X