2016 Şubat Anneleri

Kızlar benim minigim bu ara emzigini ağzından atıp 4 parmağını birden emmiye başlıyor.. alışkanlık yapacak diye çok korkuyorum

Silikon uç bendede ise yaramadı, ayakta tam emdi derken yine ayni manzara, çığlık çığlığa sanki zehir vermişim gibi, pes mi etsem, bunaldım, 6 ay boyunca sağmak eziyet gibi :KK43:((

Evet kolay değil ama kuzum için katlaniyorum ben pek mama vermiyorum. Doktor da beğendi gelisimini alti ayi doldurana kadar idare et en azından dedi. Ben de pes etmeyi düşünmüyorum şuan çocuğun gelişimi hastalıklardan korunması için anne sütü önemli çünkü. Bir de git gide bana bağlanıyor belki alir sonra diye düşünüyorum

Benim oglumda enfeksiyon var ondan reddediyor diyorlar ama bilmiyorum cok iştahsız. Sütum çok azaldı ilaca başladım 2.günde arttı çok sukur. İçerken alttan sağdan soldan puskurtuyor içim gidiyor süt ziyan oluyor diye
Canım ne ilac i kullandın sut artsın diye.

Evet kolay değil ama kuzum için katlaniyorum ben pek mama vermiyorum. Doktor da beğendi gelisimini alti ayi doldurana kadar idare et en azından dedi. Ben de pes etmeyi düşünmüyorum şuan çocuğun gelişimi hastalıklardan korunması için anne sütü önemli çünkü. Bir de git gide bana bağlanıyor belki alir sonra diye düşünüyorum
Yok kuzu ben emzirmeye zorlamaya pes mi etsem diyorum, yoksa sagmaya devam.

ya arkadaşlar burada bir çoğumuzun ilk çocuğu ve bir şekilde hepimiz bildiğimiz kadarı ile en iyi şekilde evlatlarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz okuyoruz araştırıyoruz birbirimize danışıyoruz ki evladımız daha huzurlu Mutlu olsun. ama sürekli bir annelerimiz bizi Nasıl büyüttü lafı var ki anlayamıyorum annelerimizin bizi büyüttüğü dönemdeki yenidoğan ölüm oranlarına bakın ya da zeka ortalamalarına bakın boy uzunluğuna bakın psikolojik olarak geçirilen rahatsızlık oranlarına bakın ve o Zaman gelin o Zaman'lar ne güzel büyütüyorlarmış deyin lütfen. neden bilmiyorum ülkede iyi birşey için çabalayan her insan illaki ne gerek var ya da bizim yoktu bize birşey olmadı diyen insanla muhatap olup suçlu gibi derdini anlatmak zorunda kalıyor son olarak pimpirikli olduğumda ben uyuyamam en fazla ama umursamadığımda çocuğum uyuyamayacak ve hiçbirşey buna değmez

çok çok geçmiş olsun inan tahmin ediyordum anlattığından ama görünce yine de inanamadım gözümden yaş geldi kuzuma Allah bir daha yaşatmasın elinden birşey gelmemesi de en zor kısmı olsa gerek ama maşallah sana bilgili ilgili annesi var da çaresini buluyor inan şu an senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı. umarım daha fazla destek alırsın ve kendini daha da iyi hissedersin bebişin iyileşip rahatladıkça. benim bu alerji meselesinde anlamadığım birşey var bebekler büyüdükçe bu alerjenlere tepkisi azalacak mı yoksa hayat boyu süt ürünü tüketmesi sıkıntı mı olacak?

bu arada biz müzmin kabız olduğumuz için kakayı 10 günde bir falan görüyoruz yabancısıyız burada okuyorum mesela mukuslu kaka diye diyorum bizimkinde de var mı acaba ama kaka yaptığında o kadar sevinçli oluyorum ki mukus bakmayı unutuyorum :) bu hafta ilaç kullanıyoruz hergün kaka yaptık ya hemen baktım bezine :p böyle uzayan birşey var mı diye bakıyorum eşim soruyor hayırdır diye bir de bilgiç bilgiç mukus var mı onu kontrol ediyorum diyorum ahahah sorsa daha normal pütürlü kakayı göreli 2 gün olmuş kaka cahiliyim ama olsun
Sözlerim şu ya da bu kişiye değildi önce bu konuyu anlamanızı isterim zira suçlayıcı bir tek cümle yok yazdıklarımda.Aksine siz şöyle yapıyorsunuz falan gibi bir ifadede bulunmamış şunu şunu yapıyoruz demişim.Çünkü bunları ben de yapıyorum zaman zaman. Neden böyle bir cevap verme geregi duyduğunuzu da anlamış degilim.Sözlerim birilerinin hoşuna gitmemiş olabilir herkes aynı fikirde olacak diye bir kural yok.
Annelerimizin zamanında lafını da kullanmaktaki amacım ufak sıkıntıları dert edip hayatı kendimize zindan etmeyelim demekti.Haa eğer biz böyle mutluyuz karanlık güzel diyen varsa da kör kuyularda merdivensiz kalasınız o vakit derim mutluluklara gark olun manasında...

@dreamy kızlar bir de sütü meme ucuna bağlı kalın serumla akıtıyorlar sütün memeden geldiğini sanıp emiyor bebiş. Öyle öyle alıyormuş. Bu yöntemi denediniz mi?

Bu yöntemi geçen gün duydum denesem mi diye düşünüyorum ben de. Genelde sütü olmayanlar sut gelsin diye yapiyormus ama bizde de işe yarar belki haklısın denemek lazım

Bu yöntemi geçen gün duydum denesem mi diye düşünüyorum ben de. Genelde sütü olmayanlar sut gelsin diye yapiyormus ama bizde de işe yarar belki haklısın denemek lazım
Meme de mama yöntemi dediğiniz galiba. Bi arkadaşım yaptı ve sonucu aldı. Yapın isterseniz

Sütüm gittikçe azaldı artk nerdeyse kesilmek üzere neyapıcam bilmiyorum :KK43::KK43:

Canjm ben motillium TB. Başladım sutum baya azalmıştı, 2 güne farketti arttı sutum ilacın yan etkisi süt arttırıyor. Bana kadın doğum Dr.um verdi. İstersen dr.na dsnisip kullanmaya basla

Kizlar sanirim 2 ayin sonunda bunalima dogru sürükleniyorum..uyumayan genelikle aglayan bir bebek ihtiyaclari giderilemeyen baska bir cocuk ..surekli besik salliyorum kucagimda gezdiriyorum yoruldum disari cikamiyorum zaten b.k gibi bi ilcede yasiyorum bi park dahi yok oglumuda aliyim gidelim illa aracla sehirmerkezine gidecen...

2gun sonra kv gitcek iyi kotu bebegin besigini salliyordu ondada durmuyor zaten..suan agliyorum sinirlerim bozuldu artik sirtlarim agriyor..kizim gozunu kapatmiyo ya cit sese uyaniyo.disarda kut pat ust kattan felan supurge sesi uyuycak aha diyorum hopp uyaniyo..napayim ya buyugume yetisemiyorum cok canim skiliyor..

Ayybcok zor bir durum canım Allah yardımcın olsun. Aklıma şey geldi eğer mümkünse sende kv gitsen veya anennelere gitsen ya ne kadar durmasada bebek onda bir yerden yardımcı olur sana. Kendini bırakma canjm sana ihtiyacı olan iki yavru var güçlü olmaya çalış. Esin ne kadar destek sana?

Benimki okadar gezmeci ki kanguruda evin içinde yürüsem uyuyo :KK70: Ağlaklıkları aynı aslında da çok gezgn benmki ozaman sakinşeliyo :) Markası ne canm senin kangurunun belki ucuzcudur bebiş :KK53:

Canm sonunda yaptı hem yeşildi hemde biraz katıydı herzamanki cıvıklıkta değildi mahvetmiş yavrumu.. Yaoar yapmaz uykuya daldı nasıl rahatladı. Çok sağol :KK19:
Momfortbaby benimki, daha önce icinde hemen uyuyuveriyordu sonradan huy değişti.. Simdi bekliyorum belki yine alışır :KK53:

Kızlar benim minigim bu ara emzigini ağzından atıp 4 parmağını birden emmiye başlıyor.. alışkanlık yapacak diye çok korkuyorum
Tıpkısının aynısından bende de var. Tamam o yumuk eller çok tatlı olabilir ama alışkanlık olacak diye korkuyorum ben de. Çünkü emziği bıraktırmaktan daha zor elini bıraktırmak.

Canım ben prima pampers kullanıyorum başından beri hiç premium almadım. Çokda memnunum
Kakayı sünger gibi hemen emen bez yokki zaten. Yapar yapmaz açarsan poposunda kaka görmen çok normal. Birde bez kupkuruyken kaka yaparsa hemen emmiyor o an ememez. Bezde biraz çiş varsa kakayı emmesi daha kolay oluyor.
Ama kaka yaptıktan 5.10 dk sonra açıpta hala hiiç emilmemiş kaka görüyorsan o zaman bez iyi degildir.
Ben kaka yaptığını duysam bile bikaç dk bekliyorum belki yine yaparsa diye.. yapmazsa açıyorum. Bezini daha açmadan dışından baktığında kakanın emilmiş olduğunuda görüyorsun zaten..
Ayrıca sırtından kaka çıkmasının sebebi çiş dolu beze yapması yada kaka yaptıktan sonra ayaklarını çok hareket ettirmesi yada anakucagında oturur pozisyonda yapması..

Çok kakalı bir post olmuş kusura bakmayın :KK70:

Canım birde iyi yönünden düşün ya ikisi birden aynı saatlerde uyanık olup mızıldasaydı.
Gerçi davulun sesi uzaktan hoş gelir derler. Bize konuşması kolay ama ikisi birden aynı zamanlarda huysuzlansa senin için daha zor olur gibi. Polyanna gibi hissettim kendimi :KK48:
Ama tabi ikisi birden uyudugundada çok rahat ediyorsundur. Öff aman en iyisi susayım ben :oops:
canım genelde kuzım sesli kaka yapıyor o yüzden yaptıktan 5 dk içinde hemen değişiyorum bezini üst üste belinden sızdırma yapınca huggıese geçeyim dedim şimdi hasta devamlı üzerini değiştir üşütecek diye korktum en son kuzımın bezini değiştirdikten hemen sonra yeni beze kaka yapmıştı yine beline sızmıştı dedim ben mi baci bağlamayı beceremiyorum acaba

Back
X