2016 Şubat Anneleri

valla canım gaz yüzünden saatlerce ağlıyorduk kimyon ve biogaia sadece bu süreyi kısaltıyor ve ağrıyı bana göre biraz daha hafifletiyor

gecen hafta ishal olmuştu ya o zaman biogaia bıraktım kimyonu da az verdim nasıl olsa sık sık yapıyor diye
o günden beri sanki gaz sancılarımız azaldı ve ben sadece masaj ile gazı cıkarıyorum,
su an sıkıntımız kabızlık onu da halledersek sanırım biz bu dönemi atlatmış olacağız diye umud ediyorum

şom ağızlılık yada yineeeeee kendi kendime nazar değdirmezsem inşAllah :KK70:
Aman masallah diyelim gaz olmasin da
Kabızlik icin doktorumuz gunde iki uc cay kasigi organik zeytinyagi icirmeyi onerdi.bizde kabizlk yok ama cok sık yapmiyo artik.kabız olursa diye soyledi.dene istersen

Evde bir ton iş ve yazliklari cikarma gibi zahmetli bir is benu bekliyirken cadalozum yine durmuyordu.oynatmaya az kaldi.soktum banyoya döktüm bol bol su bi guzel yikadim mayişti ovdum.sicak su iyi geldi gazini da cikardi.bugun uyur artik.cidden banyo kurtaricim oluyor.banyodan sonra iyi uyuyor da hergun yikanmiyo ki.iki gunde bir yikarim artik havalar isindi.durmayan bebisler haydin banyoya

2 saat !!! Bizimki 2 saat içinde yiyor içiyor uyuyor Uyanıyor ağlıyor vs vs çok detaya girmiyim :)) 2 saat çok iyi.uykuyu bari TEk başına yapsa süper olacak da...Ahh Ahh hayaller Bora Bora adası hayatlar bizim mahalle :) böyle mi olacaktı ya :) ben seveyim diye beybi yaptım halbuki :KK70:

Canim kollarini hareket ettirmicek sekilde ince biseyle kundak yapsan gozlerini ortuyle kapatsan pispislasan falan uyumaz mi ki benimki uyumaz mizirdanirsa oyle yapiyorum bide ayagima alirsam teslim oluyor uykuya?

Benim acikinca uyaniyor elini emerek cok cok sesine korkup kalkiyor resmen :D emiyor altina yapiyor degistiriyorum 1saat etrafa bakiyor oynuyoruz falan sonra uyuyor. Bir 2saat uyuyor geri ayni seyleri yapiyoruz. Gece de 11den sonra uyuyor sabah 6da kalkiyor, gece sadece emmek icin mizirdanir onda da uykusu acilmadan agzina memeyi veriyorum uykuya dalinca birakiyorum geri besigine.

Sirf kucak ve ilgi istedigini bildigim zamanlar ( gaz cikardi karni tok altini degistirdiysem) ilgilenmiyorum, agliyor 5 - 10 dk falan sonra kendi kendine uyuya kaliyor ( zaten aglamiyor daha cok ciglik atiyor)

mesela bi kaç dr sordum ve canlı aşıların birlikte verilebilecegini söyledi. yani arada 1 ayın olmasına gerek yokmuş.hangisi doğru?
Ya aynı anda yapılması gerek eğer aynı anda yapılmıyorsa arada 4 hafta bırakmak gerek... Zaten ası takvimde o yuzden aynı anda 2- 3 aşı yapılıyo

Ay süt koruyor diye arkadaşım saldım çayıra Hesabı yaptı:) sonra 1,5 Yaşında oğlu varken yine hamile kaldı.biz kutluyoruz o ağlıyor,garip bir ortamdı yani:) eşim de Dr ye git adet olmadın madem bir görün diyor.git sen görün dicen,Döndüğünde beni beğenmicek seçimleri değişecek haberi yok :KK70:
Süt koruma muhabbeti dediğim gibi max3-4 saat arayla emzirildiği zaman bebek prolaktin hormonu %80 oranında yumurtlamayı engelliyor ama bebekler buyuduklrinin emzirme düzensizleştiği için koruma oranı da iyice düşüyor

bizim 3 büyük problemimiz var

1- KABIZLIK : 1 haftadır var, günde 1 yada 2 kere yapıyor oda ikiniyor, rengimiz sarının koyusu coook hafif yeşilimsi ve kakamız yoğun kıvamlı ve az , zaten onuda zeytinyağ ve masaj yardımıyla yapıyoruz. ben de 2 haftadır kabızım benden ona geciyor mu bilemedim

2- EMZİRME : Gündüzleri Saat başı emiyor ve her göğüs ortalama 3-4 dakika sürüyor sonra kendisi elleriye itekliyor , çekildiğinde ağzından süt aşağı akmazsa sütüm yok diyeceğim,

ya süt yok o ağzında tutuyo o damlayı yada oğlum sık sık az yemeyi sevenlerden bi türlü emin olamıyorum

3-UYKU : Gündüzleri neredeyse hiiiç uymuyoruz 3 saatte bir 15 dakika uyuyor, gece 12ye kadar böyle e son o saate emziriyorum saat 5e kadar uyuyor ve 15 dakikalım mesaimiz başlıyor

gündüzü nasıl düzene sokacağım bilmiyorum

Canim kollarini hareket ettirmicek sekilde ince biseyle kundak yapsan gozlerini ortuyle kapatsan pispislasan falan uyumaz mi ki benimki uyumaz mizirdanirsa oyle yapiyorum bide ayagima alirsam teslim oluyor uykuya?

Benim acikinca uyaniyor elini emerek cok cok sesine korkup kalkiyor resmen :KK70: emiyor altina yapiyor degistiriyorum 1saat etrafa bakiyor oynuyoruz falan sonra uyuyor. Bir 2saat uyuyor geri ayni seyleri yapiyoruz. Gece de 11den sonra uyuyor sabah 6da kalkiyor, gece sadece emmek icin mizirdanir onda da uykusu acilmadan agzina memeyi veriyorum uykuya dalinca birakiyorum geri besigine.

Sirf kucak ve ilgi istedigini bildigim zamanlar ( gaz cikardi karni tok altini degistirdiysem) ilgilenmiyorum, agliyor 5 - 10 dk falan sonra kendi kendine uyuya kaliyor ( zaten aglamiyor daha cok ciglik atiyor)
Benimki çok ağlıyor :( 5-10 dk bıraksam ağlarken çatlar.ne güzel düzene oturmuşsunuz.bizde de ben tüm gün onun dibimdeysem ok iyi.2 gün öğün yapayım artık her istediğinde emmesin atıştırmalık gibi oluyor diye.yok ya yıktı tarumar etti beni.sinirlerim yıprandı yollarda bas bas baürınınca Ağladım ben de...hayatım bitti gibi geldi.değişik duygular ara ara sinirim bozuluyor böyle:KK51: bir düzene otursak.kitaplar aldım okuyamadım ki izin vermiyor.doğru dürüst yemek bile yiyemiyorum.sütüm azaldı sanki...tahin iyi süt yapıyordu.o da dokundu çocuğa diye kestim.meyveyi bir kenara bırak karnımı doyursam ne ala...bir çözüm bulsam şu meme aşkına..emzik verdim onu da tutamıyor.yine ben olcam yanında.bazen çok yaşlandığımı hissediyorum.

bizim 3 büyük problemimiz var

1- KABIZLIK : 1 haftadır var, günde 1 yada 2 kere yapıyor oda ikiniyor, rengimiz sarının koyusu coook hafif yeşilimsi ve kakamız yoğun kıvamlı ve az , zaten onuda zeytinyağ ve masaj yardımıyla yapıyoruz. ben de 2 haftadır kabızım benden ona geciyor mu bilemedim

2- EMZİRME : Gündüzleri Saat başı emiyor ve her göğüs ortalama 3-4 dakika sürüyor sonra kendisi elleriye itekliyor , çekildiğinde ağzından süt aşağı akmazsa sütüm yok diyeceğim,

ya süt yok o ağzında tutuyo o damlayı yada oğlum sık sık az yemeyi sevenlerden bi türlü emin olamıyorum

3-UYKU : Gündüzleri neredeyse hiiiç uymuyoruz 3 saatte bir 15 dakika uyuyor, gece 12ye kadar böyle e son o saate emziriyorum saat 5e kadar uyuyor ve 15 dakikalım mesaimiz başlıyor

gündüzü nasıl düzene sokacağım bilmiyorum
Aynı sırunlar:( yoruldum.bensiz de durmuyor.gmdüz kucağımdaysa uyuyor.yoksa asla...

Kızlar süt yapsın diye neler yiyorsunuz? Tahin çok iyi gelmişti ama dokundu bize.still tea ve hipp içiyorum.çörek otu iyiymiş sanırım.rezene,kimyon,anason tıhumlarını karıştırdım onları içiyorum.incir yapıyodu dimi? Başka?

Bende bizim rutini anlatayım... Gündüzleri cok hafif 20 şer dk lık uykuları var 1 Saat pışpışlayarak uyut yerine bırak ( bu arada kitap sayfası çevirsem uyanır o derece hassas) ya bi işe koyulması calışırım yada sağlık ocağına ineyim derim kamerayı koyup inerim hemen ağlar cıkar emziğini veririm 5 dk da öyle tum gün böyle gecer 3 saatte bir emme ve alt değiştirme şeklinde tabi her türlü şebeklik yapılır paşaya :) gece 12-1 de kucağımda yatarak uyur sabah 7 ye kadar uyanmaz da etmez de sabah 7 den öğlene kadar yatakta saat bası em uyu şeklinde yuvarlanırız o uyurken kalkarsam anında uyanıyor ilginç bir şekilde yanında olursam kendi kendine uyuyor böyle olunca sükür uykusuzluk gibi bi sorunum olmuyor ama hiç bir iş yapamıyorum

1-2aya bu kıvama gelicem :D

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    33,9 KB · Görüntüleme: 60
Benimki çok ağlıyor :KK43: 5-10 dk bıraksam ağlarken çatlar.ne güzel düzene oturmuşsunuz.bizde de ben tüm gün onun dibimdeysem ok iyi.2 gün öğün yapayım artık her istediğinde emmesin atıştırmalık gibi oluyor diye.yok ya yıktı tarumar etti beni.sinirlerim yıprandı yollarda bas bas baürınınca Ağladım ben de...hayatım bitti gibi geldi.değişik duygular ara ara sinirim bozuluyor böyle:KK51: bir düzene otursak.kitaplar aldım okuyamadım ki izin vermiyor.doğru dürüst yemek bile yiyemiyorum.sütüm azaldı sanki...tahin iyi süt yapıyordu.o da dokundu çocuğa diye kestim.meyveyi bir kenara bırak karnımı doyursam ne ala...bir çözüm bulsam şu meme aşkına..emzik verdim onu da tutamıyor.yine ben olcam yanında.bazen çok yaşlandığımı hissediyorum.

Gecicek bu gunleride ama bir duzen kurmaya calisin. Senin istedigin olmuyorsa onun istedigi olsun ama bir duzen olsun. Mesela benim oglusum yanina yatayim istiyor ve emerken uyuya kalmaya bayiliyor. Yanina yattigimi gorunce rahatliyor 5dk emip uyuyor ve 15dk da bir uyanip eliyle memeyi agzina itekliyor 5dk daha emiyor. Bunu mastit olunca kesfettim. Tum gun sesi cikmadi 15dk araliklarla kisa kisa emdi uyudu.

Mastitken elimi kaldircak halim yoktu atesim 39.5 un altina inmiyordu ve gecmesi icin emzirmem gerekiyordu. Sagolsun oglusum kendisi bana yardim etti. Belki senin bebisde sever yaninda yatmani. En azindan is yapamasanda dinlenmis olursun aksam esinle rahat vakit gecirirsiniz :)

Su ara uykumuz gelince elini ağzına sokmaya çalışıyor kafayı yana çeviriyor sanki emme pozisyonu gibi. Kucağına alıyorum emzirmek için yirtiyor ortalığı. Ama eli cok cok emiyor resmen tüm eli sokmya calisiyor :( nasıl bırakacak ;( garip geliyor ya.

Su ara uykumuz gelince elini ağzına sokmaya çalışıyor kafayı yana çeviriyor sanki emme pozisyonu gibi. Kucağına alıyorum emzirmek için yirtiyor ortalığı. Ama eli cok cok emiyor resmen tüm eli sokmya calisiyor :KK43: nasıl bırakacak ;( garip geliyor ya.

Benimkide son 1 haftadir elini emmeye calisiyor surekli. Izin vermiyorum. Elini agzina alinca meme veriyorum. Uykudan zaten acikip elini cok cok emerek uyaniyor. O arada yakalayip meme verirsem uyumaya devam ediyor. Yetisemezsem ciglik atmaya basliyor

Su ara uykumuz gelince elini ağzına sokmaya çalışıyor kafayı yana çeviriyor sanki emme pozisyonu gibi. Kucağına alıyorum emzirmek için yirtiyor ortalığı. Ama eli cok cok emiyor resmen tüm eli sokmya calisiyor :KK43: nasıl bırakacak ;( garip geliyor ya.

korkma normal bi durum bizimki eli sığsa dibine kadar sokacak,
şimdilik ilk 3 parmağı sokuyor ahh bide iştahlı yalıyor kı
kocam diyor biraz büyüsün bal sürecem bari boşuna emmesin :D

Ya kizlar ben normalde prima normal yesil paket kullaniyorum. Bebek bezi pastasi diye hediyelikler varya sagolsun arkadaslar onlardan getirmislerdi ( hem benim is arkadaslarim hem esiminkiler) icindekiler 2 numara prima premium olunca kullanayimdaa bitsin dedim 3 numaraya baslicam cunku

Simdi actim altini bez resmen poposuna yapismis kakalarda oyle. Bezi poposundan zor ayirdim. Sanki saatlerdir kicinda da yapismis gibi :s Birde ben her alt degistirmede yarim tast su ile yikiyorum. Pamuk vs kullanmiyorum. Yikarken bile kakalar zor cikti nasil is anlamadim.

Back
X