• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
kızlarrrrr bebek şekerleri / hediyelikleri kapı süsü hastane süsü gibi şeyleri kendim yapmak istiyorum. bunlar için gerekli malzemeleri internetten bulabileceğim site fln önerebilir misiniz?:KK73:

Canim kasilma oldugu zaman karnin tas gibi sertlesiyo bi sure sonra gevsiyo.devam ediyo bi sure o sekilde.doktorum kasilma dedi.birde arada bicak saplanir gibi biranda bi agri giriyo hem vajinadan hem de bazen karindan :KK43:
Vajinadan bıçak saplanması gibi ağrı bende de oluyo canım sebebi ne acaba?

Hic bilmiyorum canim ya.uzun zamandir oluyo bende.bebek asagi baski yapiyo diye midir acaba bilemedim.ama cok rahatsiz edici ya insani yerinden hoplatiyo.sende ne zamandir var?

doğum sancısı olarak sordugumda solemişlerdi canım :KK17: çok seri mi oluo ki? 2 gün önce fln bi iki kez sankı vajinama dogru vuruo gibi hissetmiştim bende

Hic bilmiyorum canim ya.uzun zamandir oluyo bende.bebek asagi baski yapiyo diye midir acaba bilemedim.ama cok rahatsiz edici ya insani yerinden hoplatiyo.sende ne zamandir var?
İlk defa geçen hafta oldu. Ayaktaydım yoruldum diye oldu sandım. Ama sonra arada bir daha oldu. Bir iki haftada toplam 5-6 kere olmyştur. Genelde bebek hareket ederken oluyo ben de ona bağlıyorum. Sende bebek hareket ederken mi oluyo sabitken mi?

doğum sancısı olarak sordugumda solemişlerdi canım :KK17: çok seri mi oluo ki? 2 gün önce fln bi iki kez sankı vajinama dogru vuruo gibi hissetmiştim bende
Deme canım ya. Ama doğum sancısı belli aralıklarla oluyomuş bende iki günde bir kere falan oluyo doğumla alakalı olduğunu hiç sanmıyorum :(

Seninki de mi adını sormadı :) Ama çok saçma değil mi ya, hiç mi merak etmez insan. Ben hamileliğimin ilk 3 ayı hastalıktan kafamı kaldıramadım. 3 ay yattım, su bile içemiyordum kusmaktan. Hiç arayıp sormadı. Hala da sormaz nasılsın diye. Ama karşı karşıya gelince canım cicim.
Ben de eskiden sinirleniyordum ama artık gülüyorum. Sen de hiç sinirlenme. Olduğu gibi kabullenince kafan daha rahat oluyor :)

Canım inan bilmiyorum belki de meraklı gözükmek istemiyorlar, inan artık kafamı da yormuyorum çünkü ben bu tarz insanlar için şunu düşünüyorum ''işleri güçleri yok bütün gün oturup kafada 1000 tane şey kuruyorlar''. Ciddiye almıyorum hiç, özel de davranmıyorum. Ama tabiki saygısızlık etmiyorum, arıyorum soruyorum, ama asla birşeyi sırf onlar istiyor diye vs yapmıyorum ne gibi mesela bize geldiklerinde asla işimi bırakıp extra vakit ayırmıyorum (evden tam zamanlı home-office çalışıyorum). Ya da uykum mu geldi ben yatıyorum deyip yatıyorum yani kısaca rahat davranıyorum.... Sonradan birşey söylerse de eşim çok abartıyorlar sen sakinleştir vs deyip kapıyorum konuyu, Allah'tan eşim anlayışlı

Ben de salı gidicrm canım sen yazınca heyecanlandım benimki de bu kilolara gelmiştir. Ayy maşallah kuzulara :)

Canım inşallah hayırlı haberlerle gelirsin :KK200: Mide yanması için istersen hap vereyim dedi gaviscon bebeğe geçmediği için yok gaviscona devam edeyim dedim ilaca başlamak istemedim, zaten artık alıştım mide yanmalarına :) Artık bacak bacak üstüne atma ve uzun süre hareketsiz kalma kan dolaşımın çok zayıflar varislerin olur dedi gerçi çok şükür daha birşey yok... Bir de benim bel ağrım çoktu artık magnezyum takviyesini hergün al, bir tane de maden suyu mutlaka iç dedi... Kontroller artık 15 günde 1'e düştü:anneadayı:

Amin arkadaşım ins. Ben iyi olmaya gayret ediyorum. Ama günler geçtikçe daha zor gelmeye başladı. Biran önce makineden kurtulsun kendisi nefes alabilsin, başka bir sıkıntı çıkmadan yavrumuzu evimize getirebilelim diye dua ediyorum. Yanında kalamıyorum. 15 dk cık görebiliyorum hergün. Dua edin bizim ve bizim durumumuzda olan herkes için...
Ah yavrum ya hayatta bebeğiyle karsiniza çıkan ilk ve tek zorlugunuz bu olsun hersey güzel olacak ilerisini dusun öpüyorum mis kokulunu teyzesinin bal kizi

Tuz olayının dogrulugu olabilir esim hiç kokmaz terlemez bile ve çevremde çok gördüğüm var ama inan yapmadik oğlana biz

eastnbull eastnbull kızlar bu tuzlama çok eski bir gelenek ama nasıl yapıldığı çok önemli. Benim annemler banyo suyuna az miktarda kaya tuzu atarak yapıyorlar;bir nevi ritüel yani yapmadık dememek için, annem hepimize yapmış, yeğenlerime de yaptık. Ama kimi yerlerde çocukları tuzla falan ovuyorlarmış tuz direkt teninden emildiği için bebeğin cildinde yanma , en önemlisi de susuz kalma ( dehidratasyon ) olma ihtimali olması. Bu yüzden aman dikkat :110:

Sevgili yol arkadaslarim umarım minnaklarinizla beraber iyisinizdir kendi el emeğim kapı susum isminide aynalı harflerle yapicam fikir olur diye paylaşmak istedim.

Eklentiler

• IMG_20160513_172457-1.webp
    IMG_20160513_172457-1.webp
    37,6 KB · Görüntüleme: 102
en iyisi solgarmış cnm ben çok araştırdım onu içiyorum

eastnbull eastnbull kızlar ben doktoruma sormuştum hamileliğim başında balıktan tiksindim yiyemiyorum,IMOM kullanıyorum, ama solgar daha iyi solgara mı geçsem acaba diye? Bana aynen şunu söyledi; o kadar para vermene gerek yok bebeğin senden alacağı miktar belli IMOM da bunu fazla fazla karşılıyor dedi. Ben aynen IMOM a devam :) Bu arada doktor özel hastahanede Ankara'nın en çok tercih edilen doktorlarından biri

günaydın canım bana ara ara geliyor sanki ayak kramplarıda başladı :KK43:

Canım dün doktorum bacak bacak üstüne atma çok ayaklarını sarkıtarak oturma hep uzat krampları tetiklersin dedi. Bir de yine kramplar ve sancılar için artık magnezyumun yanında her gün 1 tane maden suyu iç dedi..

İlk defa geçen hafta oldu. Ayaktaydım yoruldum diye oldu sandım. Ama sonra arada bir daha oldu. Bir iki haftada toplam 5-6 kere olmyştur. Genelde bebek hareket ederken oluyo ben de ona bağlıyorum. Sende bebek hareket ederken mi oluyo sabitken mi?
Canim bazen ayaktayken oluyo bazen catlak yagimi surerken oluyo.bebek hareketiyle ilgisi yok bendekinin ya cunku iki turlude oluyo

Back
X