• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Aynı biz :) valla bir sorun olsa rahatlıcam diyeceğim ki böyle Dedi , ben de böyle yaptım ama o kadar bile görüşmüyoruz :) görüşünce de o kızzıııımmm diye sever bende annecim annecim :) resmen tiyatro :) eşim aradı hamile olduğumu söyledi 1 hafta sonra aradı :) bu Zamana kadar da 3 kere sanırım, geçen ay 2 gün geldi oturdu oturdu gitti ne adını sordu ne birşey artık bana sinir geldi ben söyledim :)

benimkide cinsiyetini bile sormadı eşimden öğrenmiş ama hayırlı olsun demedi. Çünkü kızının iki kızı var benim oğlan oluyor hatta akrabalarına kardeşlerine bile söylememiş cinsiyetini. dayısının hanımı ile konuştuk yoo haberim yok söylemedi dedi. hasetliği siz düşünün. 14 sene önceki ilk şokumu anlatayım birde. teni evliyim bir aylık falan. eşimin müdürü bir sürü oymalı sandıklar şamdanlar falan göndermişti ertesi günde kv. de geldi içeri girer girmez bunları gördü dediği şu " AA BUNLARDAN KIZIMIN YOKKİİİ" ben şokta insan önce güle güle kullanın der hasetliği tavan yapıyor bizde olan birşey onda yoksa.. ben ilk hamilelik haberini verdiğimde ki ilk torun haberiydi "yaa öylemi e hyırlı olsun " o kadar suratsızca ve isteksizceydiki anlatamam. çünkü kızı 6 aydır uğraşıyordu olmuyordu. benden bir ay sonra oda hamile kaldı kv benimde sevinç çığlıkları atarak ağlayarak karşıladı haberi.....
yani daha o kadar çok şeyi varki böyle tepki verdiği ev aldığımızda araba aldığımızda....

sonuçta tüy dökücü kremlerin ve birçok normal kremin de içinde bir sürü kimyasal madde var ancak devamlılık arz etmediği sürece yapacak birşey de yok bence. ağda sıkıntılı olabiliyor, özellikle aspirin ya da kan sulandırıcı kullananlar için. hemen kan oturuyor çok hassas ciltlerde. ya jilet ya güvenilir bir yere ağdaya ya da evde tüy dökücü :) en azından 2 haftada bir :)
evet ben yaptırıyorum dışarıda o yüzden ağda. tüy dökücü normal zamanlarda yani hamile değilken bi kaç markada denedim yanık gibi yaptı tenimi çok tahriş etti. yoksa cidden rahat olurdu

Tecrubeli anneler birsey soracagim size yardimci olur musunuz? Ben 4 aydan sonra calismaya baslayacagim icin sut sagip evde oldugum donem boyunca dolaba atmayi planliyordum 6 aya kadar duruyor diye. Bugun bir arkadasim dedi ki bebege gelisi guzel veremezsin sagdigin sutleri, hangi saatte sagdiysan o saatteki ogunu olarak icebilir. Sizden bunu yapan duyan vb.. varmi?
Gunaydinlar canım saat olarak hiç farketmio ama söyle bişi var Bebeğin o zamn ki hastalık ihtiyaç durumunua göre wucur süt üretir sagdigin sütü tarihlerini yazıp sakliosun en eskiden başlayarak yeniye verirsin benim kızım 5.5 aylık ameliyat oldu o dönem emmedi serumla beslendi o kadar sagmustumki hiç birini sonrasında kabul etmedi biberonla bebek memeye alisinca biberon u istemeyebilir

Gğnaydın kızlar nasılsınızzz yıne bayadır yazamadım düğün telaşı vardı kosturduk oyna oynaaa valla bıttm hala dnlenyrm dugun bitti karnmda harktlenme arttı evde ıslerım bitmedi topicte degsklık varmı doguran eden hadı guzl haberlerrrr dıyorum opüyorm sizleri

sonuçta tüy dökücü kremlerin ve birçok normal kremin de içinde bir sürü kimyasal madde var ancak devamlılık arz etmediği sürece yapacak birşey de yok bence. ağda sıkıntılı olabiliyor, özellikle aspirin ya da kan sulandırıcı kullananlar için. hemen kan oturuyor çok hassas ciltlerde. ya jilet ya güvenilir bir yere ağdaya ya da evde tüy dökücü :) en azından 2 haftada bir :)
Aynen agdada etlerim cürüdu benim jilet e dewam ettim krem de kullanabilirim ztn zor görüyorum o taraflari aramiza göbis grdi:olamaz:

Tecrubeli anneler birsey soracagim size yardimci olur musunuz? Ben 4 aydan sonra calismaya baslayacagim icin sut sagip evde oldugum donem boyunca dolaba atmayi planliyordum 6 aya kadar duruyor diye. Bugun bir arkadasim dedi ki bebege gelisi guzel veremezsin sagdigin sutleri, hangi saatte sagdiysan o saatteki ogunu olarak icebilir. Sizden bunu yapan duyan vb.. varmi?

Canim onu su durumda soylemis olabilir. Bebegin gelisimine gore vucudun sut yapimida bebegin ihtiyacina gore degisiyor. atiyorum mesela bugun sagdigin sutu 6 ay sonra vermen belki besleyici veya o ayda gereken vitaminleri desteklemeyebilir. Ama sagip sakladigin sutlerin tarihlerini yazarsan sutler ona gore verilir hemde sut cok uzun sure beklememis olur. Ama simdiki ogunle bi sonraki ogunun sut kalitesinin degisecegini zannetmiyorum. Daha uzun vadeli bu durum. Allah versin insallah dolaba saklayacak kadar sutun olur. Kizimda cok istememe ragmen vucudum zar zor 10 ay uretti sutu. hep imrendim sagip sagip dolaba saklayanlari. insallah bu sefer daha fazla olur.

Günaydın annecikler
ALTINIM ALTINIM keşke o doktordan çıkar çıkmaz başka doktora gitseydin. Böyle muallakta konuşma mi olur. Doktorunu değiştir bence yazacaktim zaten kendi doktorun değilmiş. Kordon dolanmış ise nst ile takip edilir kalp atışı nasıl normal mi diye . Hamilelik esnasında hersey olabiliyor son anda bile dolanabilir veya dolanık şekilde günün dolmasida beklenebilir. En önemlisi senin serin kanlı olup bebeğin hareketlerini takip etmen . Hareket ediyorsa bir problem çıkmaz inşallah. Acilmada ultrasonda görülür. Serviks uzunluguna bakıp ölçüp anlar. Güzel haberlerle gel insallah

misam misam canım arkadaşım doktorumdan alamadığım bilgiyi senden almış oldum...adam bişiy soruyoruz diye dövecek nerdeyse :) hergün alıyorum aslında düzenli ama pek değişim olmadı...ayrıca midemi bulandırıyor kapsül şeklinde suda eritip içiyorum aynı kalsiyum gibi ...ben senin söylediklerini uygulayacağım her ne kadar artık uykusuz geceler başlamış olsada:)artık pek hareket de edemiyorum hem gücüm yok hemde bu şeker olayı artık iyiden iyiye sıktı beni bunaldım çok...cevap verdiğin için teşekkür ederim

canım inşallah sen de faydasını görürsün, ben de doktorum başka hastahaneye gittiği için doktor değiştirmek durumunda kaldım ve yenisi inanılmaz yoğun artık son saat randevusunu almaya çalışıyorum da uzun uzun istediğimi soruyorum. Uykusuz geceler bende de başladı, şükür kramplar geçti ama şimdi de gece kaçta yatarsam yatayım sabah 7 de kalkıyorum :)

günaydın cefakar hamişler dün dr kontrolumüz vardı bebeğim gayet iyi ama bir türlü yüzünü göstermiyor.Dr doğunca görürsünüz dedi.2040 gram 44 cm olmuş. Sezeryan tarihi 1 temmuz diye kararlaştırdık genel mi spinal mi olacak ona karar veremedim anestezi uzmanıyla görüşeceğim nst ye bağlamadı endişen yada kasılman varsa nst ye gir ama bir olumsuzluk yok şuan için rahim ağzı kapalı herşey normal dedi D vit için tahlil istedim bence gerekli değil büyük ihtimalle düşük çıkacak türk toplumunun geneli böyle yine de yaptırabiliriz dedi yaptırdım.10 gün içinde kontrol sonra 15 güne bir gideceğim bu aralar geceleri uyanıyorum uykumu iyi alamıyorum.çalışabilir raporumuda aldım 5 hafta daha gidip geleceğim işe Allah yardımcımız olsun hepinizi öpüyorum.

günaydın cefakar hamişler dün dr kontrolumüz vardı bebeğim gayet iyi ama bir türlü yüzünü göstermiyor.Dr doğunca görürsünüz dedi.2040 gram 44 cm olmuş. Sezeryan tarihi 1 temmuz diye kararlaştırdık genel mi spinal mi olacak ona karar veremedim anestezi uzmanıyla görüşeceğim nst ye bağlamadı endişen yada kasılman varsa nst ye gir ama bir olumsuzluk yok şuan için rahim ağzı kapalı herşey normal dedi D vit için tahlil istedim bence gerekli değil büyük ihtimalle düşük çıkacak türk toplumunun geneli böyle yine de yaptırabiliriz dedi yaptırdım.10 gün içinde kontrol sonra 15 güne bir gideceğim bu aralar geceleri uyanıyorum uykumu iyi alamıyorum.çalışabilir raporumuda aldım 5 hafta daha gidip geleceğim işe Allah yardımcımız olsun hepinizi öpüyorum.
Benim kızımda hic göstermedi canım.simdi oğlus hep gosterio valla kızlar utangaç olabilir seninkide kız sa belki ondan dir. Ben genel anestezi tercihi olan biriyim tansiyon fln firlar benim Ayık olursam:kahve: bizimde 15 temmuz doğum tarihimiz günümüz belli çok sukur:KK200:

Canim benimki 2 hafta onden gidiyo hep. 27. Haftada 1400 gr 39 cm di. 30. Haftada 2000gr 45 cm olmuş. Sekerden suphelendi dr basta ama seker yuklemelerimde sıkıntı cikmadi. Esimde bende uzun boylu yapiliyiz. Ona bagladi en son dr. Bude ultroson olcumleri net olmuyor. Ben bu ozel hastanede bide devlet hastanesinde iki dr. Takip ediyorum. Olcumlerde arada muhakkak fark oluyo. Devlet hast. Daha yuksek olcuyo hep. Tamamen cihaza bagli bi durum.
Benimde 31+2 de 2.015 gr 2 hafta onden gidiyo dedi dr. Basindan beri onde gidiyo. Ilk.oglumda onden gidiyodu 4 kilo dogdu.

benimkide cinsiyetini bile sormadı eşimden öğrenmiş ama hayırlı olsun demedi. Çünkü kızının iki kızı var benim oğlan oluyor hatta akrabalarına kardeşlerine bile söylememiş cinsiyetini. dayısının hanımı ile konuştuk yoo haberim yok söylemedi dedi. hasetliği siz düşünün. 14 sene önceki ilk şokumu anlatayım birde. teni evliyim bir aylık falan. eşimin müdürü bir sürü oymalı sandıklar şamdanlar falan göndermişti ertesi günde kv. de geldi içeri girer girmez bunları gördü dediği şu " AA BUNLARDAN KIZIMIN YOKKİİİ" ben şokta insan önce güle güle kullanın der hasetliği tavan yapıyor bizde olan birşey onda yoksa.. ben ilk hamilelik haberini verdiğimde ki ilk torun haberiydi "yaa öylemi e hyırlı olsun " o kadar suratsızca ve isteksizceydiki anlatamam. çünkü kızı 6 aydır uğraşıyordu olmuyordu. benden bir ay sonra oda hamile kaldı kv benimde sevinç çığlıkları atarak ağlayarak karşıladı haberi.....
yani daha o kadar çok şeyi varki böyle tepki verdiği ev aldığımızda araba aldığımızda....

Canım o durum da insanın siniri çok bozar, huyunu biliyorsun çözmüşsün artık sallama hiç onları öyle kabul et, kendinden de ödün verme. Bizimkiler de durum farklı eşim 2 kardeş bir de ablası var ama onlara karşı da öyleler, yani genel bir soğukluk hali... Ne görümcemin ne bizim evimizin hiçbirşeyine vs karışmazlar hep el gibi dışarıdan izlerler, bir sıkıntımız olsa vs herkesin sıkıntısı var gibi yabancı insan olsa söylenecek lafları söylerler...Ben artık beklentimi hep aşağıda tutuyorum hatta hiçbirşey beklemiyorum. Ben samimiyeti seviyorum karşıdan göremeyince üzülüyordum baştan ama baktım onlar böyleler ben de öyle davranıyorum, onlar bana geldiklerinde oturuyorlarsa ben de onlara gidince kalkmıyorum. Eğer yeni birşey aldılarsa vs hımm güzelmiş deyip en soğuk tepkiyi veriyorum şimdi aramızda kocaman bir duvar var ama inan çok memnunum herşey resmi böylece hiç sıkıntı olmuyor

Günaydın canlarim bizim yarın doktor kontrolü var uzun aradan sonra bebegimin suyu fazla buda sıkıntılı durum birçok kişi 30 33 hafta arası dogum etti çevremde suyu boşaldığı için. Işin enteresan yani oglumda dogum edeceğim gün sancilarim oldu sadece dogurdum. 4 gündür düzensiz sancilarim var esim bile izne çıktı mecbur belime vuran zaman zaman kasigimda olan ağrılar karnım kocaman ve taş gibi oluyor hep yarın nst girmek isteyeceğim kesin sancilarim var kendimi bîlirim cunku. Hiçbir şey hazır değil yani yikanmadi yerlesmedi nasıl olacak bilmiyorum vaktiyle gelir tüm bebisler insallah

Gunaydinlar canım saat olarak hiç farketmio ama söyle bişi var Bebeğin o zamn ki hastalık ihtiyaç durumunua göre wucur süt üretir sagdigin sütü tarihlerini yazıp sakliosun en eskiden başlayarak yeniye verirsin benim kızım 5.5 aylık ameliyat oldu o dönem emmedi serumla beslendi o kadar sagmustumki hiç birini sonrasında kabul etmedi biberonla bebek memeye alisinca biberon u istemeyebilir

Emmek kuvvet isteyen bir eylem olduğu için ve bebekler biberonda kendi geldiği için emmek zor geliyor. Ama şimdi yeni biberonlarda yeni doğan akış başlıkları var, yani aynı bebek memeden emer gibi çekmesi gerekiyor böylece emme refleksini kaybetmemiş oluyor aklınızda bulunsun

Back
X