- 13 Ekim 2015
- 2.578
- 3.307
- 53
- Konu Sahibi matsiyahoje
- #54.001
ya gerekliyse kullanılmalı bilinçle alakalı değil ki benim arkadaşlar var alıştırmadılar işte enfeksiyon riski vs olduğundan şimdi pişmanım diiyor bi tanesi.. durmadığında oyalayacak bişey yok diyor. ben sadece uzun süre kullanımını ve dikkatsiz kullanımını riskli buluyorum ama bazı bebekler sen vermesende bişeyleri hep emmek istiyor parmağına eline yapışıyor
enfeksiyon riski bir ihtimal ama doğru sterilizasyon la ve türk annelerinin yaptığı en büyük hatayı yapmazsan ( emziği temizlediğini sanarak kendi ağzına sokup çıkartmak ) ya da çaya batırmak vs. enfeksiyon kapmaz bebek. çünkü içtiğin içecekten ya da bebeğin emziğini kendi ağzına soktuğunda dişlerinden ya da ağzından ona geçebilme ihtimali olan enfeksiyonu düşün, en güzeli steril edemeyeceksen sabunla yıka bari :))
bir de 6. aydan sonra zaten biraz mikroba ihtiyaçları var. zaten katı gıdaya geçiş birçok şey için yeni başlangıç demek :) kullandığın kaşıklar, tabak, masa üstü vs. herşeyi steril edemezsin ki :) tabii bunları kabul etmek için tecrübe etmek gerekiyor. kızımda emziği tezgaha değse steril ederdim ama oğlan resmen pislik içinde büyüdü çünkü ablası ona yardım ediyorum diye ağzına sokmadığı şey kalmadı :)) emzik olmasa kıyafetlerini,parmağını, yanağını ya da dudağını emmeye başlıyor ve ben daha tehlikeli bir durum olduğunu düşünüyorum. çünkü kaynak kendisi iken bıraktıramıyorsun bunları maalesef :)
kesinlikle haklısın, gerekiyorsa kullanılacak bu biberon emzik mama vs. :)))