• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
ya gerekliyse kullanılmalı bilinçle alakalı değil ki benim arkadaşlar var alıştırmadılar işte enfeksiyon riski vs olduğundan şimdi pişmanım diiyor bi tanesi.. durmadığında oyalayacak bişey yok diyor. ben sadece uzun süre kullanımını ve dikkatsiz kullanımını riskli buluyorum ama bazı bebekler sen vermesende bişeyleri hep emmek istiyor parmağına eline yapışıyor

enfeksiyon riski bir ihtimal ama doğru sterilizasyon la ve türk annelerinin yaptığı en büyük hatayı yapmazsan ( emziği temizlediğini sanarak kendi ağzına sokup çıkartmak ) ya da çaya batırmak vs. enfeksiyon kapmaz bebek. çünkü içtiğin içecekten ya da bebeğin emziğini kendi ağzına soktuğunda dişlerinden ya da ağzından ona geçebilme ihtimali olan enfeksiyonu düşün, en güzeli steril edemeyeceksen sabunla yıka bari :))
bir de 6. aydan sonra zaten biraz mikroba ihtiyaçları var. zaten katı gıdaya geçiş birçok şey için yeni başlangıç demek :) kullandığın kaşıklar, tabak, masa üstü vs. herşeyi steril edemezsin ki :) tabii bunları kabul etmek için tecrübe etmek gerekiyor. kızımda emziği tezgaha değse steril ederdim ama oğlan resmen pislik içinde büyüdü çünkü ablası ona yardım ediyorum diye ağzına sokmadığı şey kalmadı :)) emzik olmasa kıyafetlerini,parmağını, yanağını ya da dudağını emmeye başlıyor ve ben daha tehlikeli bir durum olduğunu düşünüyorum. çünkü kaynak kendisi iken bıraktıramıyorsun bunları maalesef :)

kesinlikle haklısın, gerekiyorsa kullanılacak bu biberon emzik mama vs. :)))

Kızlar bir sorum var size. İnternetten alışveriş yaparken, unibaby ıslak mendil de aldım. Ama yanlışlıkla 12lisi yerine 24lüsünü almışım. Sonradan farkettim bunu. Tecrübeli anneler, bir paket ıslak mendil ne kadar süre gider? 24 lüsü çok mu? beklediği yerde kurur mu? Sizce iptal edeyim mi siparişi? Şaşkın anne alışverişte :)
Canım ben kızımda 50 paket stoklamistim kurumasdi çok şükür bunda da aldım bi 50 60 paket civarı rahat edersin atılacak kurucak bişi deil fazla olması iyi olmus

denizbatiekin denizbatiekin Çok eğlendim okurken teşekkür ederim :) Gerçekten herkese göre değişkenlik gösteren bir mevzu.Herkesin kendi tercihi.Ama ben de veririm gibime geliyor.Amaaan hele bir sağlıkla sıhhatle dünyaya gelsinler de o zaman düşeyim derdine.ama insan işte duramıyor sorguluyor :)

amin, inşallah :)) ciddiyim bu veletlerin hepsi ayrı bir cins :) keşke bir kitabı kalıbı olsa da büyütsek rahat rahat ama yok işte :))

sorgulaman çok normal :) senin ilk bebeğin mi olacak bilemiyorum ama benim 3. olacak ve ben hala sorguluyorum :))

Kızlar bir sorum var size. İnternetten alışveriş yaparken, unibaby ıslak mendil de aldım. Ama yanlışlıkla 12lisi yerine 24lüsünü almışım. Sonradan farkettim bunu. Tecrübeli anneler, bir paket ıslak mendil ne kadar süre gider? 24 lüsü çok mu? beklediği yerde kurur mu? Sizce iptal edeyim mi siparişi? Şaşkın anne alışverişte :)

hatta imkanın varsa bi 24 daha al bence :)) gün geçtikçe, kakalar çoğaldıkça daha da çok kullanılıyor çünkü :))
merak etme kurumuyor eğer kapağını açmazsan. iptal etme şiparişini bence.

="gunesim, post: 46546887, member: 84849"]Kızlar siznde karnınızada agrılar kasılmalar varmı benm baya cokkkk siddetli anlmdm gitti kontrolm cumartesii[/QUOTE]

Kac haftaliksin cnm ben 30 haftaligim yaklasik bi 15 gundur benim basladi bebek toplanmalari seklinde oluyor bebek asagi yerlesimli oldugu icin de doktorum progeteron verdi vaginal. Ama kendimle ayni haftadaki arkadaslarda da oluyormus bebek toplanmalari . Ben de toplaniyo 2_3 sn bası yapiyo sonra gevsiyor. Insallah sagsalim vaktiyle gelsin kuzular

Kızlar siznde karnınızada agrılar kasılmalar varmı benm baya cokkkk siddetli anlmdm gitti kontrolm cumartesii

Kac haftaliksin cnm ben 30 haftaligim yaklasik bi 15 gundur benim basladi bebek toplanmalari seklinde oluyor bebek asagi yerlesimli oldugu icin de doktorum progeteron verdi vaginal. Ama kendimle ayni haftadaki arkadaslarda da oluyormus bebek toplanmalari . Ben de toplaniyo 2_3 sn bası yapiyo sonra gevsiyor. Insallah sagsalim vaktiyle gelsin kuzular

O baya gider cnmm dert etmeee oyle hemende kurumaz acmadgn sureceeee

Canım ben kızımda 50 paket stoklamistim kurumasdi çok şükür bunda da aldım bi 50 60 paket civarı rahat edersin atılacak kurucak bişi deil fazla olması iyi olmus

hatta imkanın varsa bi 24 daha al bence :)) gün geçtikçe, kakalar çoğaldıkça daha da çok kullanılıyor çünkü :))
merak etme kurumuyor eğer kapağını açmazsan. iptal etme şiparişini bence.

Çok teşekkür ederim kızlar. Yanlışlıkla da olsa doğru bişey yapmışım demek ki :) Yaşasın tecrübeli anneler :KK200:

enfeksiyon riski bir ihtimal ama doğru sterilizasyon la ve türk annelerinin yaptığı en büyük hatayı yapmazsan ( emziği temizlediğini sanarak kendi ağzına sokup çıkartmak ) ya da çaya batırmak vs. enfeksiyon kapmaz bebek. çünkü içtiğin içecekten ya da bebeğin emziğini kendi ağzına soktuğunda dişlerinden ya da ağzından ona geçebilme ihtimali olan enfeksiyonu düşün, en güzeli steril edemeyeceksen sabunla yıka bari :))
bir de 6. aydan sonra zaten biraz mikroba ihtiyaçları var. zaten katı gıdaya geçiş birçok şey için yeni başlangıç demek :) kullandığın kaşıklar, tabak, masa üstü vs. herşeyi steril edemezsin ki :) tabii bunları kabul etmek için tecrübe etmek gerekiyor. kızımda emziği tezgaha değse steril ederdim ama oğlan resmen pislik içinde büyüdü çünkü ablası ona yardım ediyorum diye ağzına sokmadığı şey kalmadı :)) emzik olmasa kıyafetlerini,parmağını, yanağını ya da dudağını emmeye başlıyor ve ben daha tehlikeli bir durum olduğunu düşünüyorum. çünkü kaynak kendisi iken bıraktıramıyorsun bunları maalesef :)

kesinlikle haklısın, gerekiyorsa kullanılacak bu biberon emzik mama vs. :)))
ya sadece anne ağzına sokup verse ben sürekli o bu şu emziği kendi ağzına koyup koyup bebişe veren ortamlar gördüm ya benimkine kimse yapmaz umarım :dua: çok abartınca o çocuk kesin sürekli hastalıkla uğraşıyor. etrafımda yeni bir nesil var ki titizlik abidesi ! onlar gibi olmam umarım çocuk bir yaşında annesinin evde kullandığı tek tip malzeme dışında ağzına başka malzeme sürmemiş, annenin özel tencerede mayaladığı yoğurt dışında bi kaşık yememiş.. hatta su bile özel bir su var onu içiyor. 1 yaşındayken bir dil dondurma da yalasın yazık ama çocuk belli tatlar dışında bi haber ..
mama vermeyip zavallı bebişleri zapzayıf bırakanlar sürekli ağlatanlarda çok.. zararlıymışmış.. ya umarım çok akıl verenim olmaz

Her ay ölçtürüyormusun canım değerlerin nasıl? Ben 4 gün 50 3 gün 25 lik kullanıyorum öyle ayarladılar dozu. Hipotiroid maalesef kilo aldırıyor. :KK43:
D Daisymom defnekiz defnekiz kızlar siz hangi haftadan beri kullanmaya başladınız bu ilacı. Ben 2 hafta önce doktorumu değiştirdim. Yeni doktorum farketti troid problemini. Şimdi 4 gün 25lik, 3 gün 50lik kullanıyorum. Çok kafama takmamaya çalışıyorum ama geç kalındığı için çok korkuyorum aslında. Sizin TSH'ınız kaç çıkıyor tahlillerde? Benim 4 küsür çıktı. Doktorlar endişelenecek kadar yüksek değil ama yine de ilaç başlayalım dediler. Topikte hiç yazmadım, konuşmak bile istemiyorum aslında bu konuyu ama siz yazınca dayanamayıp sormak istedim. Şimdi bile gözlerim doluyor yazarken.

ya sadece anne ağzına sokup verse ben sürekli o bu şu emziği kendi ağzına koyup koyup bebişe veren ortamlar gördüm ya benimkine kimse yapmaz umarım :dua: çok abartınca o çocuk kesin sürekli hastalıkla uğraşıyor. etrafımda yeni bir nesil var ki titizlik abidesi ! onlar gibi olmam umarım çocuk bir yaşında annesinin evde kullandığı tek tip malzeme dışında ağzına başka malzeme sürmemiş, annenin özel tencerede mayaladığı yoğurt dışında bi kaşık yememiş.. hatta su bile özel bir su var onu içiyor. 1 yaşındayken bir dil dondurma da yalasın yazık ama çocuk belli tatlar dışında bi haber ..
mama vermeyip zavallı bebişleri zapzayıf bırakanlar sürekli ağlatanlarda çok.. zararlıymışmış.. ya umarım çok akıl verenim olmaz

çok haklısın :) akıl verenin olsada kafam karışır diye endişelenme lütfen. hepimizin beyni var ve çalışıyor çok şükür :) tabiki insan tecrübelerden faydalanır ama körükörüne değil tabiki. sen dinlersin, kafana yatıyorsa yaparsın istemiyorsan yapmazsın.
yazık o bebeklere, bir sürü mikrobu geçtim bakteri alıyorlar gereksiz yere. tamam sokakta emziği yere düşünce bebeğine versin demiyorum ama bunun bebeğin emziğini kendi ağzına sokmaktan farkı yokki.

böyle bir dünya yok ya, heryer değil ama güvendiğin yerler varsa götür çocuğunu oraya, afiyetle ailecek yiyin yemeğinizi. bazen öyle zamanlar geliyor ki ben eşek sıpama sebze çorbasını dondurma ile, balığı da bisküvi ile yedirdim. adam onu tercih etti ne yapayım. sokağa çıkarken al yanına 2 tane emzik ve emzik tutucu, en azından yere düşmesini engelle :)

ya mama zararlı olsa doktorlar neden önersin ? sütün yoksa bebeğe ne vereceksin? inek sütü mü? e inek sütü de yasak 1 yaşına kadar. gerçi biz içmişiz hep inek sütlerini, yemişiz balları şekerleri :) herkes birşeyler söylüyor. tamam sindirim ve karaciğer konusuna bende katılıyorum şeker faydalı birşey değil sonuçta ama biz ölmediysek bizim veletlere hiçbirşey olmaz :))) ama bu kadar titizlenirsek kreşe başladılar mı ayvadı yedik demektir :)) inan oğlum abladan dolayı çok alışık hastalıklara, engelleyemiyorsun. kreşe giden abla ne var ne yok getiriyor eve ve kardeşini aşılıyor bir nevi :)))

="gunesim, post: 46546887, member: 84849"]Kızlar siznde karnınızada agrılar kasılmalar varmı benm baya cokkkk siddetli anlmdm gitti kontrolm cumartesii

Kac haftaliksin cnm ben 30 haftaligim yaklasik bi 15 gundur benim basladi bebek toplanmalari seklinde oluyor bebek asagi yerlesimli oldugu icin de doktorum progeteron verdi vaginal. Ama kendimle ayni haftadaki arkadaslarda da oluyormus bebek toplanmalari . Ben de toplaniyo 2_3 sn bası yapiyo sonra gevsiyor. Insallah sagsalim vaktiyle gelsin kuzular[/QUOTE]
34 un ıcındeym cnm ve n sın dr hersy nırml demstı asahı burunca cnm cok yanıyor kslmalrda cok bılemdm valla cumrtesı gıtcm bakalm ne durmdyz

Canim bende dun siparis ettim prima premium care ve unibaby yenidogan.ben bilincli 24 paket aldim :KK70:kururmu ya hic dusunmemistim onu bak :KK70:

defnekiz defnekiz inan ben de ondan korkuyorum

uamrım karışan eden pek olmaz

bi de köyde olacam ben ilk ay

hayırlısı olsun da insanların olumsuzca her şeyi pat pat söylemelerinden deli oluyorum

doktorum aramayın açamam acil bir şey olursa hastaneye gelin bana buradan bilgi verilir dedi :KK12: çok acil olmayınca o yüzden gidemiyorum da 2 gün sonra daha fena olur sallamazlar falan :110: sadece mesaj at gerekli bilgi verilir dedi off varya son aylar olmasa bu tripleri çekmem de sabırrr
Doktora bak sen bu ne havalar ben istediğim xaman ariyorum whatsapptan yaziyorum

Back
X