- 13 Ekim 2015
- 2.578
- 3.307
- 53
- Konu Sahibi matsiyahoje
- #54.141
Ay ablacim ya ne kadar guzel anlatmissin gozlerim doldu okurken.insanin kendisini bulmasi ve tanimasi acisindan zorda olsa guzel bir surec degil mi?ben kesinlikle sikayet etmiyorum halimden.topigimiz minik guclu ornek ablalari varken benimki simariklik olur.ben sadece simdiye kadar ihtimal vermedim erken gelecegine.psikolojimi hep yuksek tuttum.hasta muamelesi gormeyeyim diye anneme falan gitmedim kalmak icin."bebegin zayif" ve "erken dogum riskin cok artmis"cumleleri tokat gibi carpinca kendime gelmem zor oldu haliylecunku bu noktada insan kendinde suc buluyo.demekki kendime iyi bakmamisim,dinlenmemisim,beslenmemisim diyorum.vicdan azabi yani.yoksa hersey olacagina varir.bebegimin gelmesini elbette engelleyemem vakti geldiginde cikip gelecek sipa:) dogduktan sonraki hayatimida cok merak ediyorum.hele senin yazdiklarindan sonra acaba ben nasil olucam diye dusundum
![]()
canım benim, ne olur kendini suçlama, elinden hiçbirşey gelmez ve senin yiyip içmenle hiç alakası yok bu durumun inan. herkes biliyor ben kızıma hamileyken sigarayı bırakamıştım, içtim günde 3-5 tane. hem ağladım hem içtim. inan bana sigaradan daha fazla zarar verdim bu psikoloji ile bebeğime. ikinci gebeliğimde zaten bırakmıştım içmiyordum. bunda hafta içi içmeyip hafta sonu içerken doktorumla konuştum ve eğer kendini bu kadar suçlayacaksan iç dedi bana ve inanırmısın 1 hafta sonra içmeyi bıraktım. hiç içmiyorum şimdi. insanlar senin iyiliğin için birşeyler söylemeye ya da anlatmaya çalışsalar da ister istemez baskı kuruyorlar üstünde. ve sen yapmayacağın varsa da yapıyorsun bir şekilde ya da savaş veriyorsun kendinle ve bu durum inan daha çok yoruyor.
kendini suçlamak yerine, elimden geleni yaptım ama kısmet buymuş diyebilmeye başladığın gün zaten büyüyorsun bir bakıma :)) ama gerçekten çabaladığın ama olmadığı zaman geçerli bu. keşke armut pişip hep ağzımıza düşse ama nerdeeeeee :))))
bu kadar dinlenebilmişsin, bu kadar beslenebilmişsin napalım, 9 ay kusan annelerin bebekleri ne yapsın ?? turp gibi doğuyorlar vallahi :)) olan anneciklere oluyor maalesef. hem olay 9 ayda değil, 9 ay bittikten sonra ömür boyu sürecek bir sorumluluk bu. artık asla iki kişi olmayacaksınız, isteseniz de istemeseniz de :))
25 kilo aldım ben, bebeğimin 5 kilo doğması lazım ama değil :)) oğlumda 35 in üstünde kilo aldım, velet doğdu 3400 gr yakın. ne yapalım, yedim yedim zararı bana. yine bana yine bana :)))
sen içini ferah tut ve lütfen kendini suçlama,gerek yok. hem suçlasan ne olacak ki olmuş bitmiş :) allah sağlık versin hepimize, sağsalim, huzurla alalım kucağımıza sıpaları :))