2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Gectigimiz hafta 3 kez oglun sesli guldugune sahit oldum cok tatliydi ams simdi gulmuyo sizinki guluyo mu sesli

Uykusunda kahkaha atiyor :) Bizimki bir haftalıkken başlamıştı. Bir de kendi sesine uyaniyor şapşik

Yok nerden bulabilirim canim kim yapar orijinalini hangi sehir? Pamukcuk var mi sizde de acaba biberondan dolayi mi reddediyo bizi

Cnm pamukcuk yok dilinin üstü beyaz oluyor hemen karbonatlı suyla siliyorum. Bizde biberonu istemiyor meme istiyor.
Canları ne isterse artık bizi elinde oynatıyorlar.
Cnm adana bölgesinde tanıdık varsa sor.benim kv her sene yapardı bu sene benim doğum yüzünden yapamadı. Yapsa sana da yollardım. Aktardan al hiç yoktan iyidir.
Bir de aklınızda olsun kendimiz de yapabiliyoruz bu yağı. Kantaron u bir şişe de zeytinyağınin içinde gunes te bekletiyorlar diye biliyorum.

Aynen benimki de öyle

Sagol csnim ben bi bakayim aktarlara. Benim oglumun dilininustu de bryaz. Aynen oyle vallahi csnlari nasil isterse kuzucuklarin :)

Ben de karanlıkta beklwtiyorlar diye biliyorum canım

canım kilo alımı iyiyse aç değildir emme isteği varsa da açlıktan değildir bebekler için meme bir sığınak bir güvencedir. boşuna kilo da alma mama da verme. sütü artırmak için ne yapıyorsun bu arada? süt artıran şeylerin çoğu kilo yapmıyor şaşırdım bu kadar kilo almana

Bizde ayni surumdayiz bide pisik oldu cok fena araba park hicbiri kar etmiyo

ozguleysa

Eczaneden hametan krem alabilirsin, var sa kantaron yağı, yok sa zeytinyağı sür. Sudocreme de işe yarıyor.

Temizliğini yaptıktan sonra biraz havalandır, hemen kapatma bezini. İnşallah çabucak iyileşsin :)

Canımcım, üzme kendini. Ben uzun zamandır mama takviyesi yapıyorum. Süt yoksa mama var. Biliyorum ki insanın canı sıkılıyor ama yapacak birşey yok maalesef. Aç kalacak değil ya :)

Üzerimizde çok baskı var anne sütü verin diye, ama sütü olmayan anneler ne yapsın.

Sen içini ferah tut, emzirmenin yetmediği yerde verirsin mamanı :))

canım inşallah yardımcı olabilirim. emzirme kampı yaptın mı? bir de sinir stres altındasın hem çalışıyorsun hem eşinle sıkıntılar var sütün azalması çok normal.bir de onu kafaya takma. bir de uyuman dinlenmen lazım yardım edenin de yok bildiğim kadarıyla. işin kolay değil süt etkileniyor hemen. yediklerime dikkat ediyorum demişsin ne yiyorsun? bol bol salata maydonoz semizotu özellikle dereotu bulgur çok süt yapıyor. meyve ve sebzeler özellikle koyu yeşil sebzeler. havuç çok süt yapıyor. yarmalı yoğurtlu sıcak çorba mesela. sıcak şeyler de süt yapıyor. lactamil de hem vitamin hem süt artırıcı. rezene anason çok faydalı.
en büyük süt artırıcı şey su, stressiz olmak ve dinlenmek lazım. sakince dinlenebileceğin bir ortam olmaz mı bayramda. ailenin yanı falan?
sen elinden geleni yaparsın olmazsa da olmaz canım bir de ona sıkma canını. ben 6 ay sırf anne sütü almışım hastalıktan doğrulamıyom bir akrabamız hiç süt almadı çakı gibi geziyor.

M melda983 canım biz bu nedenden dolayı geçen Dr a gittik.biberonu almıyodu.dr çok fazla zorlamışssın inatlaşmış biraz acıkmasına izin ver dedi.rana bebiş de memeyle doyuyor olabilir o Yüzden reddedebilir biberonu.acıktığında emiyorsa bence bi sorun yoktur.çok acıktığında memeyle değilde biberonla vermeyi dene emeceğini düşünüyorum öyle.arya biberonla savaşıyor ne yapsam emmiyor çok acıkmadığında.işe başlamana daha çok var sıkıntı yapma geçicidir inşallah

canım senden başkası versin biberonu alacak mı bir dene bakalım? ben sağdığım sütü bile kızıma biberonla içiremiyorum beni emmek istediği için kokumu aldığı için benim elimden biberonu almıyor ama babası verince cuk cuk emiyor. yanında biri var mı o versin bakalım alacak mı. yaz bana

canım sağdan veriyormuş gibi tutup soldan vermeyi denedin mi?

Bebisine su veriyomusun canim. Bana hemsire arada su ver ki süt bulasigi agzinda kalmasin pamukcuk olmasin dedi ginde 1 2 cay kasigi kadar

emzirirken hafif hafif sallıyor musun ? tempoyu bozmaman lazım hep aynı tempoda sallaman lazım

Yahu bu bebişlere atlet olarak giydirdiğimiz zıbınlar hep çıtçıtlı.e buralarda havalar serinledi aryanın uzun kollu zıbınları da hep çıtçıtlı.ikisini üst üste giydiren var mı?kalça çıkığına filan(Allah korusun) sebep olur mu?

canım rezene anason kimyon demleyip vermek neyse de şeker verme çocuğa sakın.
evet her kafadan bir ses çıkıyor valla. eskiler verirmiş rezene anason kimyon vs. ben de veriyorum bir çay kaşığı günde üç kere. ben de içiyorum. hem de sütü artırıyor.
uyku konusunda da şunu farkettim. sabah 7 de uyanıyor kızım. 8:30 da uyutmaya başlıyorum 9-9:30 dan önce uyumuyor çok yıpranıyorum. şimdi artık 9 da uyutmaya başlıyorum hemen uyuyor. biraz suyuna gitmek lazımmış. bir şekilde uyutman lazım uyumazsa huysuzlanır hiç uyuyamaz. uyuduğu zaman başında bekleyerek uyanır gibi olunca sallayıp hemen geri uyutmayı deneyebilirsin.ilk başta derin uykuya dalması bir saati buluyor ama sonra sonra daha hızlı dalmaya başlıyor.
banyo konusunda da bence sen de banyoya git bebeğinin başında ol. neyi yanlış yapıorsa düzelt canım. çünkü bu gidişle çocuk banyodan soğur. yanında dur bakalım sıcak mı banyo yaptırıyor yanlış mı tutuyor ne yapıyor. foşş diye döküyorsa çocuk korkar mesela..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…