2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

lojistik canım, taşımaların nakliyelerini ayarlıyorum bu yüzden geldi mi gitti diye telefon trafiği çok oluyor gün içinde, Allah'tan cidden çok uslu. Mesela bu sabah 9'da zor kaldırdım acıkmıştır diye, 10 da babası ile uyudular hala yatıyorlar, genelde öğlene kadar böyle gidiyor, öğleden sonra uyanıyor artık onda da yanında görse yeter pusetinde yatıp dönence ile ilgileniyor...Yemeği düene soksam iyi olacak ama yetişmem mümkün değil gibi gözüküyor

canım

canım bizimki artık 2 haftadır hep yeşil kaka yapıyor, kabızlığı yok ama yine granüllü kaka katı değil, ishal de değil. Doktoru anne sütünü ağırlıklı alırsa sarıya dönüyor ama mama desteğini arttırırsan yeşile dönmesi normal mamaların içinde demir desteği olduğu için kakasını yeşil yapar dedi. Ben de acaba üşüyor mu vs diye çok takmıştım kafaya ama alakası yokmuş; bağırsakları geliştiği için zaman zaman kakasının yeşil olması normal dedi....Gerçekten de bazen iyi emiyor o gün hemen sarıya dönüyor bizimki. Eğer sadece emziriyorsan demir ağırlıklı besleniyorsan yine bebeğe geçiyor yine yeşile dönmesi normalmiş

canım bizimki gece uyandırmasan uyanmaz yani o derece ağır uyuyor. Kendi durumuna göre düzene sok bence sonuçta çocuk uyuya uyuya büyüyecek. Bizimkinin gece 9 da banyo saati hık mık derken 11 gibi uyuyor, gece 3 gibi kaldırıp besliyorum sonra 9-10'a kadar uyuyor. Bu saatten sonra genelde 2-3 saat uyku 1 saat uyanıklık olarak geçiyor. Gündüz bazen aralıksız uyuyor bazen de kısa kısa çok fazla zorlamıyorum da uyusun diye gece mızmızlanmasın yeter :)

Bu arada doktor muaynelerimizide bilgilendirmek için yazacağım kızlar. Kimse yazmamış acaba sadece bizim doktormuzmu böyle merak ettim. Her muayneden sonra ev ödevimiz oluyor bizim. İlk ay muaynesinde emzirme bebeği tutma onla konuşma vs.

2. Ay muaynemizi pazartesi olduk. Oturur oturmaz şunları sordu;

1-ellerini emiyor mu?
2-sağa sola havaya bakıyormu dikkatli dikkatli.
3-sosyal gülümseme başladımı?
4-tükürüğünü boğazına kaçırıp öksürüyormu?
5-Gece maksimum uyanmadan kaç saat yatıyor. Biz 5 saati gördük bunu söyledim güzel 6 saate kadar çıkacak dedi. İlk 4 madde bizde aynen yaşanıyor :)

Bu ayki ödevimiz çıngırakla konuşmak ve dikkatini çıngırağa çekmek. Sonra çıngırağı sağa sola götürdğümüzde sesini takip edecek. Bir iki kez denedim baktı oğlum.çalışmaya devam. Belki sizde denersiniz.

Kaka için 2 ile 4 aylar arasında azala azala haftada 1 kereye bile düşebilir dedi. Müdahele etmeyin dedi. Bağırsaklar tembelleşebilirmiş.

Aklıma gelen olursa yazarım yine. Sevgiler güzel annişler :)

yıkanabilir bez aldın mı alacak mısın? amazonda buldum ben almayı düşünüyorum biraz zahmetli ama zaten kışın evden çıkamıcam yıkar yıkar kaloriferin üstüne koyarım artık

Almadim canim su an evimde degilim bayramdan sonra evime gecicem o zaman once bi dikmeyi denicem yapamazsam alicam yani kesin olarak yokanabilir beze gecicem ben de. Senin baktiklarin hangi marka? Bedeni ayarlanabilirlerden dusuniyorum ben. Aynen kisin kaloriferde kurituruz

Biz sadece anne sütü ile besleniyoruz. Doktorda tamamen yediklerime odaklı ve pek tınmıyo. Ben evham yapıyorum sanırım. Yediklerimi yazıyorum artık. Bakalım ne olacak bu işin sonu bugün sarıyla başladık neyseki :)

Maaşallah maaşalah :) bizde gece 12-1 den sonra ertesi öğlen 1 e kadar aynıyız :)

Canim bziimkisi cok gulmuyo digerlerini yapiyo.Huzursuz oldugu icin sanirim cok gulmuyo. Biz hep farkli doktorlara girlttik tatilde oldugumuz icin. Kendi adima cok tesekkur ederim iyi ki bizimle paylastin. Emerken oksurmesinden korkuyodum ben de. 62 gunluguz biz siz kac funluguz cingirak aldim simdi cingirakla bitlikte konusmam mi gerekiyo

Bugun asi gunumuzdu ama burda asi carsamba gunleriymis. Yani kacirdik. 4 ekime kadar yaptirabilirsiniz dedi. Bisey olmaz insallah. Bide oglum memeyi reddediyo geri cekiyo kendini 3 4 gundur baya cogaldi bu hareket. S.ocagindaki doktor biberon basligini degistirin dedi. Dr. Browns bibeton almistimbhala o baslik vsr siz baslik degistirdiniz mi? Bide gecen hafta 5.300du simdi 5200 kilo kaybimiz var cok kusuyo bu aralar

Gelince yazarsan sevinirim ben de alicam ama bebeknodasina koyucam penceresi kac metre bilmiyorum 2 cam var cok buyuk degil. Cok pahali olmadina gerek yok dedigin gibi is gorsun

bizim doktor da çıngırak alın dedi ama başka bişey söylemedi. çıngırakla nasıl konuşturcaz bebeği

markası yok canım amazon .com dan alıcam.bedeni 1 yaşa kadar kullanılıyor yazıyor

Sonra yaninizda mi uyuyo? Ben de yuzustu koyuyom bazen ama hep rahat edemiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…