2016 temmuz bebişlerinin cicileri

Poposu temizse önemli bir adımı halletmis oluruz saniyorum :) Iyi etmişsin :)

Ama alınacak dunya sey var ya. Ben haftasonu ilk kez bişeyler baktım. Bulamiyorsun da istedigini. Tulum falan yoktu hic magazalarda.

0-3 ay için de uzun kollu alayım mı sence? Temmuzda, ağustosta terler mi?

Canım benim büyük oğlan Mayıs dogumlu o yıl çok fazla kisa kol giydirmemistim 0-3 ay genel olarak uzun kollu giydi bunda da en az 1 ay uzun kollu giyer diye düşünüyorum oğlandan kalan cit citli badiler yeter bize :)

Biraz da cesaret edemeyip bir şeyler alamıyordum, geçen gün ilk adımı attım vee iki beyaz zıbın aldım, yazın çok gerekecek inşaallah. İnşaallah sonraki adımları da atabilirim :) hayırlı sağlıklı olsun da bebeklerimiz... :)

güle güle giysin bebişin. darısı başıma inşallah. ben de daha hiçbişey alamadım

Benim ilk oglum 4 kilo 52 cm dogdu 0-3 ay giyemefi pek kisa geldi tulumlar. 3 6 giydi. Sindide kararsizm kac beden alsam diye

Benim ilk oglum 4 kilo 52 cm dogdu 0-3 ay giyemefi pek kisa geldi tulumlar. 3 6 giydi. Sindide kararsizm kac beden alsam diye
Benim kizima da aldiklarimizin hepsi cok buyuk gelmisti. 3kilo 60 gr.kilo 50 cm boyuydu.. Daha 1 haftalikken gidip kucucuk takimlar tulumlar aradik. Yeniden aldk. Ihtiyaclarimi daha iyi anladim kizim dogduktan sonra :)
Mesela patikli alt cok almam gerektigini dusunuyordum fakat ustluk cok cok fazla degistiriyorduk.. Fakat yaz bebegi olunca rahat.. Ilk bir ay citcitli badi.. Daha sonrasi icin almak daha mantikli..

Merhabalar..
Uzun zamandir kizimda kendime cikardigim listemi sizlerle paylasmak istiyordum. Sonunda kismet oldu. Buraz ayrintiya girdim. Cok arastirinca insan boyle oluyor. InsaAllah faydali olur.

BEBEK IHTIYAC LISTESI
* Hastane Cikisi (Bir adet yeterli. Battaniyeleri cok kucuk oluyor genelde.)
*Zibin takimlari ( Su bes parca olanlardan. Hast.cikisiyla ayni. 4/5 Adet yeterli. Tercihe bagli.)
*Tulumlar (4/5 adet yeterli. Bazilari tulumla rahat ediyo, bazi annisler zibin takimiyla. Tercihe bagli sayisi)
*Citcitli badiler (Yaz bebegi olacagi icin en cok bunlar kullanilacak. Kisa kollu daha uygun olur. 0-3 ve 3-6 aylik plarak alinabilir. 10 adet baslangic olarak :))
*Pijama tk.
*Yazlik kisa tulum
*Sapka,bere,onluk,eldiven (5 li takimlarda zaten oluyor)
*Corap, patik
*Agiz Mendili (Cok fazla lazim oluyor. Kendiniz veya anneniz de yapabilir. Hazirlari daha cok sevdim ben. Daha kalin oluyorlar.)
*Penye Battaniye ( Cok lazim oluyo. 5/6 Tane almistim)
* Kalin Battaniye
*Fermuarli Battaniye ( Cok kullanisli. En cok onu kullanmistim disari cikarken)
* Alt Acma ( Bundan da 5/6 cesit almistim ama gereksizmis. Tek kullanimliklardan kullandim hep. Pofidik olanlari pusete bebek arabasina, koltukta bebegimin altina serdim.)
*Yelek, hirka
*Havlu (2 adet. Donusumlu kulalnmak icin.. Bornoza hic gerek yok.Havlu cok kullanisli)

*Emzik+ kutusu ( Marka veremicem. Kizima almadigimiz marka kalmamisti. Tutamiyordu. Avent ve sonrasinda wee ve nuk kullandik. Nuk almayi dusunuyorum simdi)
*Tirnak Makasi. ( Bebedorun bombeli tirnak makasindan cook memnunum. Kendime senelerdir khllaniyorum. Kizima da.. Simdi yeniden alacagim bebisim icin)
*Biberon + Fircasi
( Dr. Browns un cam biberonunu aldim. Gaz onleyici. Ama kizim biberon kullanmadi. )
*Mini alistirma bardagi
*Mama Kasigi ( Ilk etapta bebis emmezse mamanin kasikla verilmesi uygun olur. Biberona alisan bebek anne gogsunu tutmada zorluk cekebilir.)
* Ates Olcer ( Kulaktan olanlar kullanisli )
*Oda ve banyo termometreleri
*Banyo kuveti
*Kuvet Filesi
*Banyo sungeri
*Kova + masrapa
*Pisik Kremi ( Sudocrem / Eczanelerde)
*Bebe Yagi ( Her banyodan sonra bebisin vucuduna surmek ici. Zeytin yagi kullandik ilk zamanlar. Daha cok tavsiye ediliyor. Surmesi zor. Puskurtmeli bir siseye koyarsaniz cok rahat edersiniz )
*Sampuan ( Sebamed tavsiye ediliyo genelde. Ben chicco kullandim.)
*Bebek Deterjani ( Hepsini kullandim. Dalin sivi en iyi leke cikarici)
*Kulak Cubugu ( Uny )

*PUDRA ZARARLI...
* Pamuk ( ilk 3 ay kaynatilmis ilitilmis su ile yaptik popo temizligini.. Pamugu o nedenle yazdim)
*Islak Mendil ( Dr.tavsiyesi uzerine Uny yeni dogan. Parfumsuz. Su ve pamuktan olusuyor)
*Bebek Bezi ( Tercihe bagli)

*Besik ( Oyun parki aldik. Oda yapmadik. 6.aydan sonra kiyafetler arttikca artiyor. Gardrop aldik)
*Nevresim Takimi
*Puset ( Benim elim ayagim oldu. Ilk 3 ay ozellikle.. Icinde uyuyordu kizim)

ANNE ICIN IHTIYACLAR
*Gogus ucu kremi ( Lansinoh aldim. Ilk 15 gun mahvoldum. 15.gunden aobra faydasini gordum)
*Gogus pedi (Cok cesit kullandim. Bebedorunki kotu..Chicco begenmedim.. Kraft jelli super. Aventinki de guzel birde Lansinoh iyiydi yanlis hatirlamiyorskotu
*Ic camasiri ( Hast.icin genis atletler..
* Emzirme Sudyeni (Atletini kullanmadim)
*Anne pijama sabahlik tk. ( Ben 2 pijama 1 geceleik almistim. Sadece sabahlikli olani kullandim. Gereksiz para vermisim. XXL beden pijama alip yedekleri o sekilde halledebirsiniz)

Unuttugum olmustur.
Aklima geldikce yazarim..
KoLay gelsin hepimize..
Allah saglikla hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip etsin ininsaAllah..
Hepimize rahat bir hamilelik, kolay dogumlar diliyorum.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…