kızlar bu listelerdeki elzem ve bana göre tabii, gereksiz şeyleri paylaşmak isterim sizinle.
puset sinekliği ve yağmurluğu çoook kullanışlı ancak listenin geri kalanını ihtiyaçlarınıza göre karşılamalısınız.
biberon ısıtıcı baya kullandım ben, biberon temizleyici jel e para vereceğinize sabun kullanın anacım. ama asla deterjan değil.
meyve filesini bir arkadaşım vermişti, bizimkiler ağızlarına sürmedi ama diş çıkarma döneminde çook kullanan arkadaşım oldu :) hemde faydalı birşey :)
göbek bağı bandı nedir ya? valla bilmiyorum. annem eczacı ve bana baticon dan başka hiçbirşey sürdürmedi.
ya tırnak makası ya çıtçıt makas :)
vücut losyonu, bebek yağı, pişik kremi :) ben kullanmadım. vücuduna hiç birşey kullanmadım. eğer çok kurumuşsa bepanten krem sürdüm. pişik olmasın diye her alt değişiminden sonra mutlaka bepanten sürdüm, krem yada merhem. pişik kremlerinin içinde gereksiz birsürü kimyasal var ve makattan çok hızlı emiliyor bunlar. eğer fena pişik olmuşsa köyden gelme zeytin yağı yada köyden gelme kantoron yağı sürün. gözlerinize inanamazsınız :)) yara halini alırsa hemen doktora ama :))
organik sıcak yastık nedir bilmem ama illa sıcak birşey olacaksa termoforum var benim, her derde deva :)))
bebek deterjanı mı aslaaaaaaa!!!! dalan roxy ya da paklar toz sabun alıyorsunuz, mis gibi güvenle, allerji olmadan bebeğinizin çamaşırlarını yıkıyorsunuz. hatta kendi iç çamaşırlarınız için de şiddetle tavsiye ederim :)
yumuşatıcı kendi çamaşırlarınıza bile kullanmayın.
kızlar, emzirme konusunda ben biraz rahat bir anneyim ve her kadının bunu hak ettiğini düşünüyorum. günün her saati ve her yerde bebeğimi emziririm ve emzirdim. emzirme önlüğü olmadan. bu bizim yasal hakkımız ve yobazlara asla söz hakkı bile tanımam!
emzirme sütyeni çok kullanışlı, mutlaka bir siyah bir beyaz edinin derim.
göğüs ucu kremi olarak şöyle bir tavsiyem var; 7. aydan itibaren göğüs uçlarınıza her gün ya da gece mutlaka bepanten sürün ki oradaki doku biraz kuvvetlenip esnesin.emzirmeye karşı doğal kalkan oluşsun. ve her emzirme arasında mutlaka kreminizi sürün. bepantenin hiçbir zararı olmadığını bildiğim için her halta kullanıyorum ben :))
ayrıca, bir bardak suya bir çay kaşığı karbonat koyup, her emzirme sonrası göğsünüzü bu suyla silin ki bebişiniz pamukçuk olmasın. ilk günden itibaren yapın bunu.çekinmeyin çünkü karbonattan birşeycik olmaz :)) ama sargı bezi kullanın, pamuk kullanmayın ki küçük liflerin memeye yapışma ihtimali olmasın.
pompa, süt saklama poşeti, gögüs ucu çıkarıcı, göğüs kalkanı gibi şeyleri ihtiyacınıza göre alın ve pompa için en iyi marka medela, süt saklama poşeti için de en uygunu milkway dir.
müslin bez çok kullanışlı oluyor. en güzeli ikeada satılanlar ama artık lcw de de var hemde şirin şeyler ama önce annelerinize sorun, mermerşahi bulun, kesin biçin dikin :)) boy boy 5 sene kullanın :))))
kızlar biz yazın ortasında doğum yapacağız ve en rahat edebileceğimiz kıyafetleri tercih etmeliyiz. ben geceliğe nazaran alt-üst pijamayı tercih ediyorum çünkü tuvalet vs. giderken tüm geceliği toplamaktan sa sadece pijama altını indirmek emin olun çok kolay.
sezaryen ihtimali için yazıyorum. bildiğiniz babanne kulodu alın, hani pazarda satılan çoook yüksek belli olanlardan. 3 tane işinizi görecektir. tabii pamuklu. çünkü dikişle temas etmeyen tek çamasır çeşidi o babannem külotları :)))
kızlar,bunlar tamamen kendi tecrübe ve fikirlerim. mutlaka sizlere uyan yada uymayanlar olacaktır. asla kalp kırmak istemem fikirlerimle.
eğer ihtiyacı olanlara fikir verebilmişsem ne mutlu bana.
sağlıkla alalım kucaklarımıza
:))
@Catmom
google a 0-13 kg oto koltuğu yaz, akakce.com dan fiyatlara bak ve al :) 79 a da var 499a da :))
isofix çok güvenli birşey ancak olmuyorsa da isofixsiz koltuk koltuksuzluktan iyidir :))
kızlar, bu haftalarda emniyet kemeri çok sıkıntı olmuyor ancak 20. haftalardan sonra ben hep yarım kemerle araba kullandım şıkıstırma olasılığından dolayı.tarif etmeye çalışayım ; sen koltuğa oturmadan önce kemeri olması gerektiği gibi bağlıyorsun boş koltukta, sonra koltuğa oturup sadece üst kısmını göğsünden geçiriyorsun.
kalça kısmın boşta kalıyor ama göğüs kısmın kemerin altında oluyor.
tabiki güvenli DEĞİL!
eğer imkanınız varsa internetten emniyet kemeri aparatları bulup alabilirsiniz.
erken haftalar için hiç bir sıkıntı yok tam emniyet kemeri kullanmakta :))
kızlar lcw ye güvenebilirsiniz. kullanılan boya,baskı vs. güvenilir ve kaliteli, zehirsiz malzeme. h&m, marks&spencer, zara, mango, only ve bir kaç markanın kumaşlarındaki boyalar iyi değil. hatta birkaç yıl önce greenpeace ayaklanmıştı bu konuda.
aklınızda bulunsun :)
Biz de tam dediğin gibi düşünüp 2 hafta önce aldık canım, çok doğru demişsin. Çocuk olunca çamaşır çok olacak malum. Geldiğinden beri kullanıyorum çok memnunum. Bilseydim daha önce alırdımkızlar, aklıma geldi birden. eğer durumunuz müsaitse evinize mutlaka çamaşır kurutma mak. almanızı tavsiye ederim ancak öyle siemens vs gibi pahalı markalar değil. arçelik ya da beko nun en düz modeli. ben 6 senedir ütü yapmıyorum eşimin gömlekleri hariç ve ütüsüz giyilmeyecek tarzda pantolonlar hariç.
ayrıca bütün çamaşırları birlikte atabilirsiniz yıkamaya, ayırmanıza gerek kalmaz çünkü hijyenik anlamda mükemmel oluyor. mak. biter bitmez kapağı açtığınız da elinizi değdiremezsiniz, o kadar sıcak oluyor ve bakteri mikrop vs. kalmıyor. ayrıca ister sabun ister deterjan kullanın, çamaşırlar yumuşacık oluyor. yumuşatıcıya elvedaaaaaa
aklınızda bulunsun diye yazdım, ben şiddetle tavsiye ederim :))
Süper, modeli aratınca o çıktı tesadüf bildiğin yere denk gelmişcalliope videodaki yeride biliyorum ii tesaduf oldu bende bursadayim hatta bi ara burda kraftin baska modeline bakmistik bidaha bi giderim olmadi adamlar en sonunda kovacak ya al ya git gelme die
Biz de tam dediğin gibi düşünüp 2 hafta önce aldık canım, çok doğru demişsin. Çocuk olunca çamaşır çok olacak malum. Geldiğinden beri kullanıyorum çok memnunum. Bilseydim daha önce alırdım
Süper, modeli aratınca o çıktı tesadüf bildiğin yere denk gelmiş
Sen bebek alışverişini nerelerden yapçaksın? Haftaya geliyorum bursaya annemle bi kapalıçarşı turu yapıcaz. Önerdiğin mağazalar varsa bakayım, park yatak ve ufak tefek tekstil türevi şeylere bakacağız.
Mavi çok güzel görünüyor canımBu arada burda büyük bi bebek mağazası vardı oraya gittik. Marka olmayınca nasıl da ucuz oluyo bebek kıyafetleri. 5 liraya pamuklu bodyler 10 liraya hırkalar 15 liraya battaniyeler alt açmalar. Pek bi uygun geldi bana. Ama markalı şeyler aynı fiyattı internetle.
Yataklara baktık park yatağı eşim beğenmedi sepet beşik alalım diyor ben de büyüyen beşik istiyorum. Araştırıyoruz bakalım.
Bebek arabalarına da baktık casual cadillac hoşuma gitmedi tam yatmiyor portbebe olarak da kullanılmıyor. Baby2go nun iki travel system modeli hoşuma gitti.
Kırmızı olan milenium xlt modeli. 1100 tl
Mavi olan fidello modeli. Ana kucağı çok hafif. Rengi de hoş. 950 tl. Fidello daha çok hoşuma gitti.
Bir de 15kg ye kadar diye satılıyor ama bu türk standartlarına göre böyleymiş. Aslında 25 kg ye kadar taşırmış. Satıcı öyle dedi.
Dimi yaa benim de aklım onda kaldı :)Mavi çok güzel görünüyor canım
E bebek gereksiz pahalı canım ya, bostancı köprüsünde var kocaman, bizim eve yakın. Bursa'da kapalıçarşıdakilere annem bakmış daha ucuz dedi. Haftaya bi bakıcam bakalım.Cnm zaten kapali carsida sira sira dizilmis bebek tekstil yatak araba satan yerler toplu bi yerde baska bi yer goremedim ben ama oralarda da guzel çeşitler var sahsen istanbulda olsam e bebek in magazasina giderdim insan kendini kaybediyor goztepe koprusune yakin cok buyuk bi magaza oraya da bakmani tavsiye ederim
E bebek gereksiz pahalı canım ya, bostancı köprüsünde var kocaman, bizim eve yakın. Bursa'da kapalıçarşıdakilere annem bakmış daha ucuz dedi. Haftaya bi bakıcam bakalım.
Pamuklu olsun yeter diye düşünüyorum kıyafet işinde, zaten bütün gün kusucak kaka yapıcak kaç kere değişecek, en cicilisini alsak kaç dk durcak ki üstündeEvt aslinda doğru söylüyorsun cnm bizde ordan alicaz ztn bosa para sacmaya gerek yok ne kadar giycekler ki dimi
Kız bebeğim olursa bikaç tane çıtçıtlı body alıcam bellerinde tütü olanlardanPamuklu olsun yeter diye düşünüyorum kıyafet işinde, zaten bütün gün kusucak kaka yapıcak kaç kere değişecek, en cicilisini alsak kaç dk durcak ki üstünde
İlk zaman arkadaşlardan da hediye gelir, düğün bayram vs organizasyonları dışında cicili kıyafet almayı pek düşünmüyorum ilk 6 ay. Zaten sıcak incecik efil efil pamuklu giysin minnak.
Baya cicişmiş. Bunda bişey yok canım, çok daha abartı kokoş şeyler var ben onları gereksiz görüyorum sadece. Hemencecik büyücek zaten minnoşlarKız bebeğim olursa bikaç tane çıtçıtlı body alıcam bellerinde tütü olanlardandüğüne de bayrama da olur. Baksana tatlılığa
Baya cicişmiş. Bunda bişey yok canım, çok daha abartı kokoş şeyler var ben onları gereksiz görüyorum sadece. Hemencecik büyücek zaten minnoşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?