- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #3.241
Hunileşme döneminde kanama olmadı canım. Yat hiç kalkma ben 3 haftadır sadece tuvalet ve yemek için kalkıyorum onun dışında hep yatıyorum. Bacak arana yastık koy sırtını yastıkla destekle ama kalkma bebişlerimiz için dayanmak zorundayızBiliyorum tatlımbana dr serkraj yapalım diyor haftaya tekrar kontrol edecekmiş bh süre içerisinde kalkma hiç dedi. Fakat yatamıyorum 2 saat içinde bütün kemiklerim ağrımaya başladı resmen.sende kanama olmuşmuydu ?
Yemek ve tuvalet dışında kalkmayı düşünmüyorum. Haftaya bakıcaz dedi dr inşallah serkraja gerek kalmazHunileşme döneminde kanama olmadı canım. Yat hiç kalkma ben 3 haftadır sadece tuvalet ve yemek için kalkıyorum onun dışında hep yatıyorum. Bacak arana yastık koy sırtını yastıkla destekle ama kalkma bebişlerimiz için dayanmak zorundayız
Haftada 2 banyo yapıyorum o da çabucak yıkanıp çıkıyorum çok uzun süre ve sıcak su olmamasına dikkat ediyorum.Amin canım inş. Bana banyoyuda yasakladılar doğum eylemini başlatır diye sadece saçımı haftada bi kez yıkayabiliyorum seninde bilgin olsun banyo yapmamaya çalış
Çok teşekkür ederim. İnşallahYeni gelen arkadaşa hoş geldin diyeyim önce. Başlarda bi gün bende hafif pembemsi leke görmüştüm.sonra geçti.
Estetik arkadaşım geçmiş olsun. İnşallah serklaja gerek kalmaz.
Canım korkma doktorun en doğrusunu bilir senin için. Yapılması gerektiğini söylüyor sa dr mutlaka yaptır. Bak yolun sonuna doğru geldik. Allah korusun bebişlere bişey olursa sen üzülürsün.Çok teşekkür ederim. İnşallahserkrajdan korkuom sanırım
Allah korusun üzülürüm tabiki. Fakat dr da çok emin konuşmuyor ki kafam karışıyor serkrajında riskleri var diyor. Kesin çözüm değil diyor.Canım korkma doktorun en doğrusunu bilir senin için. Yapılması gerektiğini söylüyor sa dr mutlaka yaptır. Bak yolun sonuna doğru geldik. Allah korusun bebişlere bişey olursa sen üzülürsün.
Canım bişey sormak istiyorum sen hangi hastanede kalıyorsun ? Yanında refakatçi kalabiliyor mu ?Amin canım inş. Bana banyoyuda yasakladılar doğum eylemini başlatır diye sadece saçımı haftada bi kez yıkayabiliyorum seninde bilgin olsun banyo yapmamaya çalış
Bizede önerildi ama ben kabul etmedim üçüzlerle yola devam kararı aldım. Fakat gerçekten çok zor bir süreç ve bu süreçte herkez şanslı olabilir diye bişey yok. Ya tüm riskleri göze alıp bizim gibi yola devam etmek yada redüksiyon. Karar senin.Arkadaslar bizde üçüzlerimle 6.haftadayiz daha yeni ögrendik 3 tane oldugunu..sevinemedim cünku doktorlar bitanesine reduksiyon yaptirmamiz gerektigini soyluyor..yaptirmazsak hepsini kaybedebilirsiniz diyorlarreduksiyonun da riskleri var..sonradan diger ikisinede zarar verebilir..ne yapacagimizi sasirdik..cok uzgunum 2 gundur ruhum iskence cekiyor..size de onerildimi? Neler yaptiniz? Yardimci olun ben bebegime nasil kiyarim
Iki seceneginde tum risklerini biliyorum..o yuzden cok uzgunum.ben bitanesine bile kiymak istemiyorum, benim kararim yaptirmamak..ama doktorlar yaptirmam gerektigini soyluyor..henuz haftamiz kucuk biraz vaktimiz var ama buyudukce is daha da zor olcak..Bizede önerildi ama ben kabul etmedim üçüzlerle yola devam kararı aldım. Fakat gerçekten çok zor bir süreç ve bu süreçte herkez şanslı olabilir diye bişey yok. Ya tüm riskleri göze alıp bizim gibi yola devam etmek yada redüksiyon. Karar senin.
Arkadaslar bizde üçüzlerimle 6.haftadayiz daha yeni ögrendik 3 tane oldugunu..sevinemedim cünku doktorlar bitanesine reduksiyon yaptirmamiz gerektigini soyluyor..yaptirmazsak hepsini kaybedebilirsiniz diyorlarreduksiyonun da riskleri var..sonradan diger ikisinede zarar verebilir..ne yapacagimizi sasirdik..cok uzgunum 2 gundur ruhum iskence cekiyor..size de onerildimi? Neler yaptiniz? Yardimci olun ben bebegime nasil kiyarim
Hic oyle seyler soylemediler..üçüz doguran cok var ama 20li haftalarda kaybeden de cok var dediler..reduksiyonunda, ücünun kalmasininda risklerini anlattilar..işe duygularini karistirma ikiz gebelik bile cok riskli, en mantiklisi birinin indirgenmesi dedilerBanada aynısını dediler ama benim doktorum biraz daha iyimser. Biri için bunu teklif etti risk fazla dedi ama alınca risklerin hepsi ortadan kalkmiyor çünkü ikiz hamileliginde riskleri var dedi. Bende allahın verdiği can Kıyamam diyerek böyle devam etmeye karar verdim.
Ayy kiyamam seninkilerdemi kucuk daha? Eger ücüzken birsey olcaksa bebeklere, keske bitanesi kendiliginden gitse,bize kalmasa karar..ama bisey olmuycaksa üçünede saglikla kavussak..hic biseyin garantisi yok..hakkimizda hayirlisi insallahRiskler evet var ama ben tamamen duygusal karar verdim. Çok zor biliyorum hatta cok korkuyorum ama vazgeçemedim. Ki bana ikiz bile sürpriz olmuşken 10. Haftamda ucuz olduğunu öğrendim. Bu cuma kontrolüm var doktorum kesin cevap istemedi yine de duruma bi bakalım dedi belki birinin kalbi kendiliğinden durur işlem yapmaya gerek kalmaz dedi
Bende hayırlısı diyorum artık
Valla benim ilk 4 ayım çok güzel geçti. Sadece mide bulantılarım çok olmuştu ama aldırış etmiyordum. 4. Aydan sonra yavaş yavaş sıkıntılar oluşmaya başladı. Önce yüksek tansiyon doktorlar gebelik zehirlenme belirtisi dediler. Sonra ayrıntılı ultrasona girdim bebeğimin birinin sol böbreğinde genişleme olduğunu söyledi dr. %10 down sendormlu olabilir ama büyük ihtimal sıkıntı olmaz dediler kafamızı karkştırlar. Ardından mutlaka tatlı,şekerli,unlu hiç bişey tüketmemem gerektiğini suyumun çok arttığını bebeklere gelişebilecek yer kalmadığını sölediler. Şeker yükleme testi yapıldı. Ne ailemde nede bende böle problem olmamadına rağmen şekerim sınırda çıktı. Ne tatlı,ne tuzlu,ne unlu herşey yasaklandı. Sadece protein ağırlıklı besleniyorum. En sonda bana söyleneen rahimde hınileşme olsuğu acil serkraj yapılabileceği yapılsada yapılmasada bebeklerin vaktinden önce gelebileceği söylendi. İlk başlarda böyle sorunlarla karşılaşacağımı hiç düşğnmemiştim bile. Şimdi ise sürekli yatmam gerekiyor lavabo ihtiyacı dışında ayağa kalkmamalıyım. Her an bişey olacak korkusuyla ödüm kopuyor. Bol bol dua ediyorum. Bunları seni korkutmak için anlatmıyorum ama tercihini yaparken herşeye hazırlıklı olmalısın. Erkenden doğum yapıp bebeklerini kaybeden insanlarda olabiliyor. İnşallah bizler yavrularımızdan vazgeçmeden devam kararı aldık Rabbimde onları zamanında sağlıklı sıhhatli bizlere bağışlar. Ben ne gelirse Rabbimden dedim bu yola devam ettim. Sizinde hakkınızda hayırlısıIki seceneginde tum risklerini biliyorum..o yuzden cok uzgunum.ben bitanesine bile kiymak istemiyorum, benim kararim yaptirmamak..ama doktorlar yaptirmam gerektigini soyluyor..henuz haftamiz kucuk biraz vaktimiz var ama buyudukce is daha da zor olcak..
Peki siz kacinci haftadasiniz? Kanama,agri, vs gibi seyler oluyor mu?? Nasil geciyor üçüzlerle gebelik?
Canim benim hakkinizda hayirlisi olsun insallah..senin verdigin karar hakkinizda hayirli olanmis ki o zaman oyle karar verilmis..aslinda okuyunca ikiye indirgemek daha mantikli geliyor ama isin duygusal ve vijdani kismida cok agir basiyor..butun riskler tek gebeliktede var..mesela ben oglumu 38.haftada birden karnimda kaybettim,bir sabah uyandim kalbi durmustuValla benim ilk 4 ayım çok güzel geçti. Sadece mide bulantılarım çok olmuştu ama aldırış etmiyordum. 4. Aydan sonra yavaş yavaş sıkıntılar oluşmaya başladı. Önce yüksek tansiyon doktorlar gebelik zehirlenme belirtisi dediler. Sonra ayrıntılı ultrasona girdim bebeğimin birinin sol böbreğinde genişleme olduğunu söyledi dr. %10 down sendormlu olabilir ama büyük ihtimal sıkıntı olmaz dediler kafamızı karkştırlar. Ardından mutlaka tatlı,şekerli,unlu hiç bişey tüketmemem gerektiğini suyumun çok arttığını bebeklere gelişebilecek yer kalmadığını sölediler. Şeker yükleme testi yapıldı. Ne ailemde nede bende böle problem olmamadına rağmen şekerim sınırda çıktı. Ne tatlı,ne tuzlu,ne unlu herşey yasaklandı. Sadece protein ağırlıklı besleniyorum. En sonda bana söyleneen rahimde hınileşme olsuğu acil serkraj yapılabileceği yapılsada yapılmasada bebeklerin vaktinden önce gelebileceği söylendi. İlk başlarda böyle sorunlarla karşılaşacağımı hiç düşğnmemiştim bile. Şimdi ise sürekli yatmam gerekiyor lavabo ihtiyacı dışında ayağa kalkmamalıyım. Her an bişey olacak korkusuyla ödüm kopuyor. Bol bol dua ediyorum. Bunları seni korkutmak için anlatmıyorum ama tercihini yaparken herşeye hazırlıklı olmalısın. Erkenden doğum yapıp bebeklerini kaybeden insanlarda olabiliyor. İnşallah bizler yavrularımızdan vazgeçmeden devam kararı aldık Rabbimde onları zamanında sağlıklı sıhhatli bizlere bağışlar. Ben ne gelirse Rabbimden dedim bu yola devam ettim. Sizinde hakkınızda hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?