- 7 Mart 2016
- 555
- 260
- 33
- 38
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #3.261
Amin inş. Cümlemize. Allahım hiç kimseyi evlatlarıyla sınamasın inş.Canim benim hakkinizda hayirlisi olsun insallah..senin verdigin karar hakkinizda hayirli olanmis ki o zaman oyle karar verilmis..aslinda okuyunca ikiye indirgemek daha mantikli geliyor ama isin duygusal ve vijdani kismida cok agir basiyor..butun riskler tek gebeliktede var..mesela ben oglumu 38.haftada birden karnimda kaybettim,bir sabah uyandim kalbi durmustueger bir sey olcaksa tekkende oluyor..o yuzden suan daha cok korkuyorum 1 tane kaybettim 3 tane daha kaybetmek istemiyorum..isinin ehli bir doktorla goruscem birde onu dinleyeyim..gonlum ücününde kalmasindan yana..yaptirmak istemiyorum..bakalim zaman ne getircek..insallah sizde sag saglim kucaginiza alirsiniz 3 mucizenizide..okadar sıkıntının mukafatini alirsiniz insallah
Öncelikle hayırlı olsun,bizde ilk öğrendiğimizde doktorumuz ilk olarak redüksiyondan bahsetti, üçüylede devam etmenin risklerini anlattı hep,ben her nekadar o dönem psikolojim üçüzler fikrine alışma sürecinden dolayı berbat olsada kesinlikle atan bir kalbi durdurmak için bir girişimi asla kabul edemezdim,kaç sene bir çocuğumuz olsun diye uğraşmışken Rabbimin şimdi 3 tane vermesi ve birinden vazgeçmek..Arkadaslar bizde üçüzlerimle 6.haftadayiz daha yeni ögrendik 3 tane oldugunu..sevinemedim cünku doktorlar bitanesine reduksiyon yaptirmamiz gerektigini soyluyor..yaptirmazsak hepsini kaybedebilirsiniz diyorlarreduksiyonun da riskleri var..sonradan diger ikisinede zarar verebilir..ne yapacagimizi sasirdik..cok uzgunum 2 gundur ruhum iskence cekiyor..size de onerildimi? Neler yaptiniz? Yardimci olun ben bebegime nasil kiyarim
Hoşgeldin:) hayırlı olsunMerhaba arkadaşlar bizde aranıza yeni katıldık. 11+2 haftalik hamileyim. Üçüz olduğunu ilk duyduğumda çok korktum gerçi hala korkuyorum ama :) yazdıklarınızı okuyarak rahatlıyorum biraz . Allahım hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize.
Canım öyle korkulacak bişey değilki,senin haftan ilerlediği için riskleri var demiştir,bana önceden yapılmıştı ama recep has serklaja güvenme dedi her durumda risk var anlayacağın..Allah korusun üzülürüm tabiki. Fakat dr da çok emin konuşmuyor ki kafam karışıyor serkrajında riskleri var diyor. Kesin çözüm değil diyor.
Sadece bana şimdiye kadar kimse serkraj yapalım demedi benim kızdığım nokta bu. Madem böyle risk vardı daha önceden niçin yapılmadı da son anda yapalım deniliyor. Recep hasa gittiğimde kendiside söyledi hunileşme olduğunu fakat dikişten falan bahsetmedi hiç. Şimdi yaptırmış olsam ve bebeklerin erken gelmesine sevep olsa ne olcak. Dikişli olsamda olmasamda sürekli yatmam gerekecekmiş madem dikişliykende yatıcam ve kesin çözüm değilse boş yere neden narkoz alayım. Kafam çok karıştı açıkçası. Bide serkraj sonrası 10 güne yakın hastanede yatırıyorlarmış sanırım.Canım öyle korkulacak bişey değilki,senin haftan ilerlediği için riskleri var demiştir,bana önceden yapılmıştı ama recep has serklaja güvenme dedi her durumda risk var anlayacağın..
Ben pzt gittim recep has'a olumsuz bişey görmedi,21. Hafta bitmişti o gün 375,364,356 gr lar,45 dk kadar baktı,gördüğünü söylüyor,arkada hemşiresi kaydediyor,ben zor duydum burnumun dibinde konuştuğunu o kız nasıl duydu anlamadım:) sordum alıştım diyor,niye redüksiyon düşünmediniz falan dedi,şeker değerimi görmeden şekerli hiçbişey yeme,kilo alma dedi,erken doğum imasında bulundu salı günü gidenler ne diyecek bakalım bende merak ettimSalı günü ayrıntılı ultrasona girecek olan arkadaşlar ne yaptılar nasıl geçti ?
Ben 1 gün yattım 2. Gün pazara geldi dr um olmadığı için ogünde çıkarmadılar 10 gün falan yatmadım,sen 23. Haftada olduğun için yatırmak isteyebilir,nevinde hiç gerek görmedi dr başlarda öyle bir sıkıntın yoktu demekki açılma olmadan yapmıyolar heraldeSadece bana şimdiye kadar kimse serkraj yapalım demedi benim kızdığım nokta bu. Madem böyle risk vardı daha önceden niçin yapılmadı da son anda yapalım deniliyor. Recep hasa gittiğimde kendiside söyledi hunileşme olduğunu fakat dikişten falan bahsetmedi hiç. Şimdi yaptırmış olsam ve bebeklerin erken gelmesine sevep olsa ne olcak. Dikişli olsamda olmasamda sürekli yatmam gerekecekmiş madem dikişliykende yatıcam ve kesin çözüm değilse boş yere neden narkoz alayım. Kafam çok karıştı açıkçası. Bide serkraj sonrası 10 güne yakın hastanede yatırıyorlarmış sanırım.
Banada aynı şeyi söyledi şekerli giç bir şey yemek yok dedi. Protein ağırlıklı beslenmemi söyledi.Redüksiyon teklif etmediler mi size dedi. Bizde ettiler ama biz istemedik dedik. En fazla 32 haftaya kadar doğum olur dedi. Daha erkende gelebilirler dedi. 32 haftadan önce gelirse bebeklerin yaşama riski düşer dedi.Ben pzt gittim recep has'a olumsuz bişey görmedi,21. Hafta bitmişti o gün 375,364,356 gr lar,45 dk kadar baktı,gördüğünü söylüyor,arkada hemşiresi kaydediyor,ben zor duydum burnumun dibinde konuştuğunu o kız nasıl duydu anlamadım:) sordum alıştım diyor,niye redüksiyon düşünmediniz falan dedi,şeker değerimi görmeden şekerli hiçbişey yeme,kilo alma dedi,erken doğum imasında bulundu salı günü gidenler ne diyecek bakalım bende merak ettim
Sürekli kontrol edeceğiz gerekli olursa yapılacak demişti dr. Hatta ben serkrajıda pek önermiyorum aslında çünkü onda da aneztezi alıosun riskleri var demişti. Nevinde maşallah herhangi problem oluşmamış. Rahim boyu gayet iyiydi. Benim hamileliğimin başındaki ölçümle aynı şuanda ki son haftaları :) gerçi benim rahim boyumda da herhangi bir değişme olmamış bir kaç haftadır. Sadece hunileşme artmış. O yüzden risk gördü doktor.Ben 1 gün yattım 2. Gün pazara geldi dr um olmadığı için ogünde çıkarmadılar 10 gün falan yatmadım,sen 23. Haftada olduğun için yatırmak isteyebilir,nevinde hiç gerek görmedi dr başlarda öyle bir sıkıntın yoktu demekki açılma olmadan yapmıyolar heralde
Senin şuan kaç boyu? 25 in altına düşmüşmü, dr un ne istiyor ben anlamadım sanamı bıraktı bana direk yapmamız gerek dedi yaptıSürekli kontrol edeceğiz gerekli olursa yapılacak demişti dr. Hatta ben serkrajıda pek önermiyorum aslında çünkü onda da aneztezi alıosun riskleri var demişti. Nevinde maşallah herhangi problem oluşmamış. Rahim boyu gayet iyiydi. Benim hamileliğimin başındaki ölçümle aynı şuanda ki son haftaları :) gerçi benim rahim boyumda da herhangi bir değişme olmamış bir kaç haftadır. Sadece hunileşme artmış. O yüzden risk gördü doktor.
Canim bu gruptaki bütün annelere reduksiyon teklif edildi :) biz yola ucuzlerimizle devam kararı aldık. Tabiki karari etkileyen çok faktör var seninkiler cift yumurtami tek yumurtami ikizler tek plesantami amniyon keseleri ayrimi hepsi gebelegin ilerleyen safhalarini etkiliyor.Canim benim hakkinizda hayirlisi olsun insallah..senin verdigin karar hakkinizda hayirli olanmis ki o zaman oyle karar verilmis..aslinda okuyunca ikiye indirgemek daha mantikli geliyor ama isin duygusal ve vijdani kismida cok agir basiyor..butun riskler tek gebeliktede var..mesela ben oglumu 38.haftada birden karnimda kaybettim,bir sabah uyandim kalbi durmustueger bir sey olcaksa tekkende oluyor..o yuzden suan daha cok korkuyorum 1 tane kaybettim 3 tane daha kaybetmek istemiyorum..isinin ehli bir doktorla goruscem birde onu dinleyeyim..gonlum ücününde kalmasindan yana..yaptirmak istemiyorum..bakalim zaman ne getircek..insallah sizde sag saglim kucaginiza alirsiniz 3 mucizenizide..okadar sıkıntının mukafatini alirsiniz insallah
Benim 29mm şuanda en son recep bey baktığında da aynıydı. Yani ölçümde bir değişme olmamış fakat hunileşme oluşmuş dedi. Önceden bu kadar belirgin değildi diyor dr. Banada pek bırakmış sayılmaz haftaya tekrar kontrole gel bir bakalım dedi duruma göre karar vericek sanırım. Yarında zeynep kamile perinatolojide randevum var. Bi bakayım ordaki dr ne diyecek onunda fikrini alayım diyorum. Sonuçta riskli gebelik uzmanı. Haftayada kontrole gidicem baktım illa serkraj yapalım diyor bi dra daha danışıcam o da yapılması gerekiyor derse yaptırıcam mecbur.Senin şuan kaç boyu? 25 in altına düşmüşmü, dr un ne istiyor ben anlamadım sanamı bıraktı bana direk yapmamız gerek dedi yaptı
Maaşallah canım. Rekoru sen kıracaksın gerçekten :) yatmaktan bende kendimi kötü hissediyorum çoğu durumda da sırtıma yastık koyarak oturur vaziyette yatıyorum. Sürekli yattığımda nefes alamıyorum kalbime baskı yapıyormuş gibi oluyor. Bide mide yanması acı su gelmesi ayrı bir dert. Çatlak için kakao yapını tavsiye ederim. İnanılmaz yumuşatıyor belki bir faydası olur.Bana serkilajdan hic bahsetmediler cuma kontrolum var. Bakalım gene ölçüm yapacaklar en son 36mm ydi. Gecen haftada erken doguma dair hiç belirtin yok dedi.
Yatmaktan kendimi fok gibi hissediyom :) bir o yana bir bu yana dönüyom.
Ve sonunda beklenen oldu catladim çatır çatır gidiyor :) bebekler ellerini kollarini çıkardıkça çatliyorum.
Erciyes tıp fak. De kalıyorum canım bayan refakatçıya izin veriyolar annem kalıyoCanım bişey sormak istiyorum sen hangi hastanede kalıyorsun ? Yanında refakatçi kalabiliyor mu ?
Bugünkü dr uda dinle bakalım haftayada kontrolde senin dr karar verecek madem şimdi stres yapma hiç sonuçta yapılması gerekiyorsa onlar en iyisini bilirBenim 29mm şuanda en son recep bey baktığında da aynıydı. Yani ölçümde bir değişme olmamış fakat hunileşme oluşmuş dedi. Önceden bu kadar belirgin değildi diyor dr. Banada pek bırakmış sayılmaz haftaya tekrar kontrole gel bir bakalım dedi duruma göre karar vericek sanırım. Yarında zeynep kamile perinatolojide randevum var. Bi bakayım ordaki dr ne diyecek onunda fikrini alayım diyorum. Sonuçta riskli gebelik uzmanı. Haftayada kontrole gidicem baktım illa serkraj yapalım diyor bi dra daha danışıcam o da yapılması gerekiyor derse yaptırıcam mecbur.
Banada şimdiye kadar bişey denilmemişti ama hunileşme olunca doktor atılsa iyi olur dedi.Benimde en son ölçümde 30mm di rahim akat dr bana serkrajla ilgili bir şey söylemedi.
Bugün ki doktora sordum ikiz ve üçüz gebeliklerde serkrajı önermiyoruz dedi. Haftaya bakalım kontrolde ne diyecek doktor. Korkumdan kalkmıom valla hiç yataktan :)Bugünkü dr uda dinle bakalım haftayada kontrolde senin dr karar verecek madem şimdi stres yapma hiç sonuçta yapılması gerekiyorsa onlar en iyisini bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?