2016 üçüz anneleri :)

Amin inş. Cümlemize. Allahım hiç kimseyi evlatlarıyla sınamasın inş.
Gerçekten çok zor bir süreç yaşamışsın Allahım bu kez yüzünü güldürsün inşallah. Tek çocukta bile risk varken bizler 3 kat daha fazla risk altındayız. Ne yaparsak yapalım olacak olan oluyor gene. Allah hakkımızda ne yazdıysa onu yaşayacağız. Benimde vicdanım ağır bastı hiç birine kıyamadım. Sonuçta rahme düştüğü andan itibaren bir canlı o canlıya nasıl kıyabilirdim ki belki ilk üç ay içerisinde kendiliğinden kaybolur dedik ama bebeğimiz bizi bırakmadı. Çok şükür bu zamanlara kadar geldik. Allahın izniylede tamamlamak nasip olur inşallah. Bebişler için et hemeyen ben şimdi yiyorum süt içmeyen ben içiyorum. Evde duramayan ben tüm günümü yatarak geçiriyorum ki yerinde duramayan birisiydim. Anne olmak sabır gerektiriyormuş. Bizler şimdiden tevekkülü,sabırı,Allaha emaneti öğrenmiş oluyoruz aslında. Kolay değil 3 tane kuzuyla baş edeceğiz :) hem maddi hemde manevi anlamda zor bir süreç bekliyor bizleri

Öncelikle hayırlı olsun,bizde ilk öğrendiğimizde doktorumuz ilk olarak redüksiyondan bahsetti, üçüylede devam etmenin risklerini anlattı hep,ben her nekadar o dönem psikolojim üçüzler fikrine alışma sürecinden dolayı berbat olsada kesinlikle atan bir kalbi durdurmak için bir girişimi asla kabul edemezdim,kaç sene bir çocuğumuz olsun diye uğraşmışken Rabbimin şimdi 3 tane vermesi ve birinden vazgeçmek..
Burda yeni ve 3 ü de sağlıklı doğan arkadaşlarımızda var doğumuna az kalanda evet çok zor bir süreç hiçbirimiz size çok kolay sakın vazgeçmeyin diyemeyiz,birçoğumuz yatıyoruz sürekli evde yatan var,hastanede yatan var,annesinde kalan var,pazartesi günü dr bana şekerli hiçbirşeyi ağzına dahi sürme dedi,öyle yüksek değerlere falan bakıp söylemedi bunu üçüz hamileyim ya bize hep böyle davranıyorlar,22. Haftaya gelmişim bana hala neden indirgemediniz diye sordu,rahim ağzı açılmasın diye dikiş atıldı bana ve birkaç kişiye daha,siz zaten araştırmışsınızdır bunların hepsini ama şunu bilinki dr ların hepsi olaya mantık çerçevesinde bakıyor,biz duygusal baktık,sizde hissettiğinizi yapın,hakkınızda hayırlısı olsun..

Allah korusun üzülürüm tabiki. Fakat dr da çok emin konuşmuyor ki kafam karışıyor serkrajında riskleri var diyor. Kesin çözüm değil diyor.
Canım öyle korkulacak bişey değilki,senin haftan ilerlediği için riskleri var demiştir,bana önceden yapılmıştı ama recep has serklaja güvenme dedi her durumda risk var anlayacağın..

Canım öyle korkulacak bişey değilki,senin haftan ilerlediği için riskleri var demiştir,bana önceden yapılmıştı ama recep has serklaja güvenme dedi her durumda risk var anlayacağın..
Sadece bana şimdiye kadar kimse serkraj yapalım demedi benim kızdığım nokta bu. Madem böyle risk vardı daha önceden niçin yapılmadı da son anda yapalım deniliyor. Recep hasa gittiğimde kendiside söyledi hunileşme olduğunu fakat dikişten falan bahsetmedi hiç. Şimdi yaptırmış olsam ve bebeklerin erken gelmesine sevep olsa ne olcak. Dikişli olsamda olmasamda sürekli yatmam gerekecekmiş madem dikişliykende yatıcam ve kesin çözüm değilse boş yere neden narkoz alayım. Kafam çok karıştı açıkçası. Bide serkraj sonrası 10 güne yakın hastanede yatırıyorlarmış sanırım.

Salı günü ayrıntılı ultrasona girecek olan arkadaşlar ne yaptılar nasıl geçti ?
Ben pzt gittim recep has'a olumsuz bişey görmedi,21. Hafta bitmişti o gün 375,364,356 gr lar,45 dk kadar baktı,gördüğünü söylüyor,arkada hemşiresi kaydediyor,ben zor duydum burnumun dibinde konuştuğunu o kız nasıl duydu anlamadım:) sordum alıştım diyor,niye redüksiyon düşünmediniz falan dedi,şeker değerimi görmeden şekerli hiçbişey yeme,kilo alma dedi,erken doğum imasında bulundu salı günü gidenler ne diyecek bakalım bende merak ettim

Ben 1 gün yattım 2. Gün pazara geldi dr um olmadığı için ogünde çıkarmadılar 10 gün falan yatmadım,sen 23. Haftada olduğun için yatırmak isteyebilir,nevinde hiç gerek görmedi dr başlarda öyle bir sıkıntın yoktu demekki açılma olmadan yapmıyolar heralde

Banada aynı şeyi söyledi şekerli giç bir şey yemek yok dedi. Protein ağırlıklı beslenmemi söyledi.Redüksiyon teklif etmediler mi size dedi. Bizde ettiler ama biz istemedik dedik. En fazla 32 haftaya kadar doğum olur dedi. Daha erkende gelebilirler dedi. 32 haftadan önce gelirse bebeklerin yaşama riski düşer dedi.

Sürekli kontrol edeceğiz gerekli olursa yapılacak demişti dr. Hatta ben serkrajıda pek önermiyorum aslında çünkü onda da aneztezi alıosun riskleri var demişti. Nevinde maşallah herhangi problem oluşmamış. Rahim boyu gayet iyiydi. Benim hamileliğimin başındaki ölçümle aynı şuanda ki son haftaları :) gerçi benim rahim boyumda da herhangi bir değişme olmamış bir kaç haftadır. Sadece hunileşme artmış. O yüzden risk gördü doktor.

Senin şuan kaç boyu? 25 in altına düşmüşmü, dr un ne istiyor ben anlamadım sanamı bıraktı bana direk yapmamız gerek dedi yaptı

Canim bu gruptaki bütün annelere reduksiyon teklif edildi :) biz yola ucuzlerimizle devam kararı aldık. Tabiki karari etkileyen çok faktör var seninkiler cift yumurtami tek yumurtami ikizler tek plesantami amniyon keseleri ayrimi hepsi gebelegin ilerleyen safhalarini etkiliyor.
Rediksuyonda islem sırasında %15 üçünumde ölme ihtimali var allah korusun.
Bence guvendigin bir perinatolaga git aklındaki herseyi sor öyle karar ver 12. Haftaya kadar vaktin var nasılsa

Senin şuan kaç boyu? 25 in altına düşmüşmü, dr un ne istiyor ben anlamadım sanamı bıraktı bana direk yapmamız gerek dedi yaptı
Benim 29mm şuanda en son recep bey baktığında da aynıydı. Yani ölçümde bir değişme olmamış fakat hunileşme oluşmuş dedi. Önceden bu kadar belirgin değildi diyor dr. Banada pek bırakmış sayılmaz haftaya tekrar kontrole gel bir bakalım dedi duruma göre karar vericek sanırım. Yarında zeynep kamile perinatolojide randevum var. Bi bakayım ordaki dr ne diyecek onunda fikrini alayım diyorum. Sonuçta riskli gebelik uzmanı. Haftayada kontrole gidicem baktım illa serkraj yapalım diyor bi dra daha danışıcam o da yapılması gerekiyor derse yaptırıcam mecbur.

Bana serkilajdan hic bahsetmediler cuma kontrolum var. Bakalım gene ölçüm yapacaklar en son 36mm ydi. Gecen haftada erken doguma dair hiç belirtin yok dedi.
Yatmaktan kendimi fok gibi hissediyom :) bir o yana bir bu yana dönüyom.
Ve sonunda beklenen oldu catladim çatır çatır gidiyor :) bebekler ellerini kollarini çıkardıkça çatliyorum.

Maaşallah canım. Rekoru sen kıracaksın gerçekten :) yatmaktan bende kendimi kötü hissediyorum çoğu durumda da sırtıma yastık koyarak oturur vaziyette yatıyorum. Sürekli yattığımda nefes alamıyorum kalbime baskı yapıyormuş gibi oluyor. Bide mide yanması acı su gelmesi ayrı bir dert. Çatlak için kakao yapını tavsiye ederim. İnanılmaz yumuşatıyor belki bir faydası olur.

Yeni katılan arkadaşlarımız var aramıza hoşgeldiniz öncelikle evet aynı şeyleri bizede söyledi doktorlar ama ben şahsım adıma hiç düşünmedim bile hangine karar verip onu sonlandırabilirdim ki Rabbim bizi özel kılmış ve 3 tane can vermiş içimize bu herkese nasip olan bişey değil kimisi 1tanesini arıyor yıllarca ama bize 3tane vermiş o yüzden biz çok özeliz.Evet zor geçmiyor mu tabiki geçiyor ben 15 gündür geceleri uyuyamıyorum kabızlık çekiyorum felaket bir şekilde karnım iyice gerildi nefes alamıyorum sanki yan yattığım için artık kalça kemiklerim batıyor yemek yiyemiyorum İştahım kesildi oturamıyorum belim batıyor doktorum serklaj yapmadı haftam ilerledi diye risk almak istemedi ama açılma var her an olabilir diye diken üzerindeyim stresliyim daha bir sürü şeyler ama bu zorlukların ardından Rabbim kolaylık verecek buna inanıyorum bebeklerimizi sağsağlim elimize aldığımızda bütün sıkıntılarımız ağrılarımız bitecek inşallah herkesin kendi tercihi ben bu yolu tercih ettim ve devam ediyorum tek duam sağlıklı sıhhatli olsunlar en az 32ye kadar dursunlar onlar dursun ben sıkıntısını çekmeye razıyım dua edelim arkadaşlar Rabbim hepimize kolaylık versin kimseyi zora sokmasın

Bugünkü dr uda dinle bakalım haftayada kontrolde senin dr karar verecek madem şimdi stres yapma hiç sonuçta yapılması gerekiyorsa onlar en iyisini bilir

Bugünkü dr uda dinle bakalım haftayada kontrolde senin dr karar verecek madem şimdi stres yapma hiç sonuçta yapılması gerekiyorsa onlar en iyisini bilir
Bugün ki doktora sordum ikiz ve üçüz gebeliklerde serkrajı önermiyoruz dedi. Haftaya bakalım kontrolde ne diyecek doktor. Korkumdan kalkmıom valla hiç yataktan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…