2016 üçüz anneleri :)

Canim cok geçmis olsun bence bebegin gelisim gerilemesi senin ishal probleminden olabilir işte doktora inanip güveniyoruz da
ne yapsak şasirdik sana nacizhane tavsiyem ishal icin her sabah ve aksam muzu ye cok iyi geliyor birde karpuz cok duydum sana degil ama bebege kilo aldiriyormus Burda hicbir Doktor nedense Bali tavsiye etmiyor ama Ben aksam yada sabah süte bir cay kasigi kestane Bali koyuyorum dilegim 34 haftaya sagsalim gelin bebeklerinle Allah hepimize yardim etsin bukadar üzme kendini rahatlamaya caliş az kaldi canim

Teşekkür ederim
30. Haftayım.
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bebişlerimizi sağlıcakla alalım kucağımıza. Allah bizi evlatlarımızla sınamasın inşallah
Merhaba çok geçmiş olsun inşallah hayırlı sağlıklı güzel bir şekilde kucağınıza en hayırlı zaman da sapasağlam alırsınız bizim daha 10 haftalık o yüzden size söyleyebilrveğim çok şey yok ama korkmayın allsjın izni ile sapasağlam doğarlar. Biz daha nasıl beslenmeliyiz onu bile bilmiyoruz bana tavsiye niz olabilirmi

Çok teşekkür ederim kızlar iyki varsınız. Allah hepimize 34. Haftaları görmeyi nasip etsin inşallah
Geçen hafta gittiğimde başlamıştı bebekte gelişim geriliği ama bu kdar ileri değildi. Ozmn da bağırsaklarımda problem vardı ama şimdiki gibi ishal değildim. Sebebi nedir bilmiyorum ama srrkrajdan bütün düzenim bozuldu. Belkide anestezinin etkisinden doluıdır. Salı günü dooplere gidicem bakalım perinatolog ne diyecek bu durumla ilgili. Dediğin gibi muzın çok faydası varmış geçektrn bebek gelişimşnde hergün 1 tane muz tüketmeye çalılıyorum. Kaşar peyniridr iyi dediler hergün onu da yiyorum. Bal ve pekmezin ben faydası olduğunu düşünüyorum çünkü ilk aylarda her gün 1 er kaşık mutlaka tüketiyordum böyle problemlerim yoktu. İnşallah sağlıcakla alırız bebişlerimizi kucağımıza

Çok teşekkür ederim. Allah sağlıklı sıhhatli bir hamilelik geçirmenizi nasip etsin inşallah. Benim tavsiyon mutlaka bir beslenme uzmanına gitmenizden yana ben en başından gitmediğime çok pişmanım. Çünkü neyin doğru olduğuna karar veremiyoruz. Herkesin farklı sıkıntıları olabiliyor. Her vücudun ihtiyacı farklı. Şimdiki aklım olsa mutlaka giderdim. İlk aylarda çok mide bulantım oluyordu kusmama rağmen ben yememe içmeme devam etmiştim ama tüm bunlara rağmen kilo kaybım olmuştu. Bulantılar dışında 4-5. Aya kadar çok şükür herhangi bir problem yaşamadım. 5. Ayda tansiyon problemiyle karşılaşınca sıkıntılar çıkmaya başladı. Çok şükür bu haftalara bile gelebilmek mucizeydi benim için 28i görebilirmiyim derken 30. Haftama girdim.

Estetik çok geçmiş olsun. Allah bebişlerine şifa versin. Kafanı böyle şeylere takıp stres yapma unutma bebişlerin etkileniyor herşeyden. Bende çok kilo almadım çok zayıfladım ama çok şükür sağlıpımız sıhhatimiz yerinde Allah başka dert vermesin. Bebişler geldiğinde kilo alırız tekrar. Acmilanın dediği gibi muzun çok faydası var benim bi arkadaşım sırf muz yiyerek 3600gr doğurdu bebeğini günde 2-3 tane yiyodum diyor. Öğünlerini bölmeye çalış az az ama sık ye akşamlarıda mümkün oldukça 7 den grç biley tüketmrmeye çalış. İnşallah güzel haberler verirsin bize

Günaydın Çok teşekkür ederim tavsiye nizi dikkste alacağım inşallah hayırlısı ile bebek leri mizi kucağımıza alırız inşaallah ben şuan hastanediyim çok bulantım oluyor siz bişeyler kullanıyor muydunuz bulantı için

Çok teşekkür ederim. Haklısınız stres yapmamak önemli ama insanın elinde değil ister istemez üzülüyorum. Artık herşeyi yiyırum bakalım etkisini görecekmiyim. İnşallah faydası olurda bebeklerimi erkenden almazlar

Günaydın
Ben bulantı için hiç bir şey kullanmadım. Sabahları gelen sarı safrayı mutlaka kusun yoksa gün boyunca mide çok kötü oluyor. Ben kusup bütün gün rahat ediyordum. Gerçi bazı günler 3-4 defa kustuğum oluyordu. Ama bunun bir süreç olduğunu geçeceğini düşündüm hep. İlaç bana doktorum yazmadı önermedi. Bende istemedim açıkcası. Zaten 3üx gebelikte tonlarca ilaç kullanıyoruz. İykide ilaç kullanmamışım. Bu sürecin normal olduğunu kabullenmek ve her mide bulantınızda bebeğinizin varlığını hissederrk şükretmek çok güzel bir duyguydu benim için. Çünkü ilk zamanlar tekmeleri hissedemediğimiz için kısmasam acaba bebeğime bişimi oldu bugün niye kusmadım diye düşünürdüm. :)
Gerçi bazı insanlarda bulantı o kadar fazla oluyor ki hastanede serum bile verilebiliyor. Benim bi arkadaşım 9 ay boyunca mide bulantısı Yaşamıştı hep serum takviye ettiler yemeden içmeden kesilmişti. Çok dayanılmayacak durumdaysan doktoruna bir danış derim.

Bende bulantı için ilaç kullanmadım.zaten öğleye kadar oluyodu çoğunlukla.yiyodum çıkarıyoduöğleye kadar aç aç okuldaydım hiç bişeyde yiuemiyodumbence ilaçlarda insanın midesini mahvediyo kan ilacı hala midemi bulandırıyo.her gün iki al dedi doktor zar zor alıyorum.5 . Ay bitene dek bulantı devam etti. Sonra ara ara. Özel olarak başlarda ceviz yedim. Şimdi normal besleniyorum peynir yiyemiyom kaşar yiyorum. Bazı yiyecekşere yedi aydır dokunmadım.bisküvi kek yani aburcubur 6.aya kadar yoktu.neyse böyle bir süreç

Canım kavanozda satilan sade tahinden al onun üstünde bi yağ oluyor onu göğüs ucuna sür hem catlamasini önlüyor hem ağrısını alıyor hemde kanamayi rahatlatiyor. Bana hastanedeki süt hemsiresi söylemişti cok yararini gördüm simdiye dek 1 kere kanadı ondada sürmeye usenmistim :)
Sagma pompaları cok sert illa zarar veriyor göğüse

Hahaha onu bende cok yaptim bi hafta sirf bebek nevresimi arastirmistim. Bi arada keçe den yapilan kapi suslerine takmistim bikactanede yaptim iyi oyaliyor :)

Yok üşütmüşüm bulantı kusma halsizlik oldu.valla basit bi hastalık bile bu dönemde zor geliyor
Usuttum diye gecistirme doktoruna bi danis canim , bendede olmustu doktor hemen gel dedi 3 gun ilacli serum yedim. Bunlari ciddiye almak gerek demisti bana ihmal etme, sen yinede bi ara sor

Bence alabilirsen premature kiyafeti al , hastane cikislari cok buyuk geliyor icinde kayboluyolar

Bana doktorum eryesi gun duş aldirdi :)
Su gecirmez pansuman yapiyolar ben hergun ılık duş aldim valla sansliyim :)
Kizlar tavsiyem tavuk corbasi ama ev yapimi sütü inanilmaz arttiriyor birde kuru ısırgan çayı ic ertesi gun süt gelmeye basliyor

Kizlar gunaydin
Bu gun gorumcemler bi de kv geliyo 3 ay sonra
Gecen küçük kaynim ne zaman geliyosunuz demesin mi bana?
Dedim bekliyorum belki siz gelirsiniz bebek görmeye
O koymuş olacak ki kvnin 3 aydan sonra torun gelmiş aklina
Bnm kayinvalide haftasonu 2 gun geliyo yardima annemi dinlenmeye gonderiyorum. Ondada pazar kacacsk yer ariyor

Valla bana yetmemisti ki benim 1 ay olucak kanamam hala devam ediyor. O rahmin durumuna göre degisiyor. Bende 30. Haftadan beri sanci varmis ben hic hissetmiyodum o sancilar rahmimi cok zorlamis o yuzden kanamam cok oluyor. Ben canbebenin yaslilar ve idrar kaciranlar icin satilan mesane ped leri var ondan almistim cok rahatti , hastanede zaten pedleri onlar veriyor upuzun bisey :)
Hasta bezinide onlar verdi bana , bebek gibi bezlediler valla onunlada rahat ettim yürü, kalk, yogun bakima git falan yoruyor, bez kaydimi pijamaya gectimi dusunmedim.
Eve gelince ilk 10gun hep mesane pedi kullandim. Dispend diye bi markada var oda güzel konforlu geldi bana tavsiye ederim.

Her kayinvalide ayni galiba benimkide reduksiyon taraftariydi. Bende seninle ayni düşündüm. Hep diyodum eşime size inat sağlıklı doguracam diye :) rabbim utandirmadi şükür :) sende bu sinirle 33 leri görürsün :)

Benimde ciger gelistirici 2 kere yapilmisti ben cok faydasini gordum valla şükür hic biri makinaya baglanmadi. Sadece ediz bi gun oksijen aldi burund okadar

Nevin hoşgeldin bebwkşer nasıl sen son haftalarda nasıldın.çok baskı yapıyoşar ya sırada ben varım.33 34 leri görürüm diyorum. Ama uyumak dönmek çok zor. Hepsinin kafası üstte yan yatarsam kafaları zarar görcekmiş gibi geliyor. Sola yatıyorum çoğunlukla.devamlı oturuyorum yatıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…