- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #3.981
Çok teşekkür ederim bende hepimiz adına dua ediyorum. İnşallah herşey çok güzel olacak. Biz buna inanarak devam ettik bu yola.
Hergün mutlaka 2 tane yumurta tüketmeye çalılıyorum. Kuruyemiş konusunda biraz zatıfım aklıma geldikçe yiyorum. Doktorlar bal ve pekmez tüketmememi söyledi ama ben yiyeceğim. Dediğin gibi yesem akşam zor grçiyor yemesem ayrı. Sabretmekten başka çare yok annelik demek sabır demek biz bebişlerimiz gelmeden öğreniyoruz sabretmeyi
Merhaba çok geçmiş olsun inşallah hayırlı sağlıklı güzel bir şekilde kucağınıza en hayırlı zaman da sapasağlam alırsınız bizim daha 10 haftalık o yüzden size söyleyebilrveğim çok şey yok ama korkmayın allsjın izni ile sapasağlam doğarlar. Biz daha nasıl beslenmeliyiz onu bile bilmiyoruz bana tavsiye niz olabilirmiTeşekkür ederim
30. Haftayım.
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bebişlerimizi sağlıcakla alalım kucağımıza. Allah bizi evlatlarımızla sınamasın inşallah
Çok teşekkür ederim kızlar iyki varsınız. Allah hepimize 34. Haftaları görmeyi nasip etsin inşallahCanim cok geçmis olsun bence bebegin gelisim gerilemesi senin ishal probleminden olabilir işte doktora inanip güveniyoruz da
ne yapsak şasirdik sana nacizhane tavsiyem ishal icin her sabah ve aksam muzu ye cok iyi geliyor birde karpuz cok duydum sana degil ama bebege kilo aldiriyormus Burda hicbir Doktor nedense Bali tavsiye etmiyor ama Ben aksam yada sabah süte bir cay kasigi kestane Bali koyuyorum dilegim 34 haftaya sagsalim gelin bebeklerinle Allah hepimize yardim etsin bukadar üzme kendini rahatlamaya caliş az kaldi canim
Çok teşekkür ederim. Allah sağlıklı sıhhatli bir hamilelik geçirmenizi nasip etsin inşallah. Benim tavsiyon mutlaka bir beslenme uzmanına gitmenizden yana ben en başından gitmediğime çok pişmanım. Çünkü neyin doğru olduğuna karar veremiyoruz. Herkesin farklı sıkıntıları olabiliyor. Her vücudun ihtiyacı farklı. Şimdiki aklım olsa mutlaka giderdim. İlk aylarda çok mide bulantım oluyordu kusmama rağmen ben yememe içmeme devam etmiştim ama tüm bunlara rağmen kilo kaybım olmuştu. Bulantılar dışında 4-5. Aya kadar çok şükür herhangi bir problem yaşamadım. 5. Ayda tansiyon problemiyle karşılaşınca sıkıntılar çıkmaya başladı. Çok şükür bu haftalara bile gelebilmek mucizeydi benim için 28i görebilirmiyim derken 30. Haftama girdim.Merhaba çok geçmiş olsun inşallah hayırlı sağlıklı güzel bir şekilde kucağınıza en hayırlı zaman da sapasağlam alırsınız bizim daha 10 haftalık o yüzden size söyleyebilrveğim çok şey yok ama korkmayın allsjın izni ile sapasağlam doğarlar. Biz daha nasıl beslenmeliyiz onu bile bilmiyoruz bana tavsiye niz olabilirmi
Günaydın Çok teşekkür ederim tavsiye nizi dikkste alacağım inşallah hayırlısı ile bebek leri mizi kucağımıza alırız inşaallah ben şuan hastanediyim çok bulantım oluyor siz bişeyler kullanıyor muydunuz bulantı içinÇok teşekkür ederim. Allah sağlıklı sıhhatli bir hamilelik geçirmenizi nasip etsin inşallah. Benim tavsiyon mutlaka bir beslenme uzmanına gitmenizden yana ben en başından gitmediğime çok pişmanım. Çünkü neyin doğru olduğuna karar veremiyoruz. Herkesin farklı sıkıntıları olabiliyor. Her vücudun ihtiyacı farklı. Şimdiki aklım olsa mutlaka giderdim. İlk aylarda çok mide bulantım oluyordu kusmama rağmen ben yememe içmeme devam etmiştim ama tüm bunlara rağmen kilo kaybım olmuştu. Bulantılar dışında 4-5. Aya kadar çok şükür herhangi bir problem yaşamadım. 5. Ayda tansiyon problemiyle karşılaşınca sıkıntılar çıkmaya başladı. Çok şükür bu haftalara bile gelebilmek mucizeydi benim için 28i görebilirmiyim derken 30. Haftama girdim.
Çok teşekkür ederim. Haklısınız stres yapmamak önemli ama insanın elinde değil ister istemez üzülüyorum. Artık herşeyi yiyırum bakalım etkisini görecekmiyim. İnşallah faydası olurda bebeklerimi erkenden almazlarEstetik çok geçmiş olsun. Allah bebişlerine şifa versin. Kafanı böyle şeylere takıp stres yapma unutma bebişlerin etkileniyor herşeyden. Bende çok kilo almadım çok zayıfladım ama çok şükür sağlıpımız sıhhatimiz yerinde Allah başka dert vermesin. Bebişler geldiğinde kilo alırız tekrar. Acmilanın dediği gibi muzun çok faydası var benim bi arkadaşım sırf muz yiyerek 3600gr doğurdu bebeğini günde 2-3 tane yiyodum diyor. Öğünlerini bölmeye çalış az az ama sık ye akşamlarıda mümkün oldukça 7 den grç biley tüketmrmeye çalış. İnşallah güzel haberler verirsin bize
GünaydınGünaydın Çok teşekkür ederim tavsiye nizi dikkste alacağım inşallah hayırlısı ile bebek leri mizi kucağımıza alırız inşaallah ben şuan hastanediyim çok bulantım oluyor siz bişeyler kullanıyor muydunuz bulantı için
Ben spinal istedim ama bende anastezi tutmadı o yuzden genele döndü :) kismet genelmis :) epidurali anestezi hekimi istemedi tavsiye etmedi bana o yuzden hic denemedikDoğum yapan arkadaşlara sorum olacak. Doğumunuz genel anesteziyle mi oldu yoksa epidural,spinal anesteziyle mi yaptınız ?
Canım kavanozda satilan sade tahinden al onun üstünde bi yağ oluyor onu göğüs ucuna sür hem catlamasini önlüyor hem ağrısını alıyor hemde kanamayi rahatlatiyor. Bana hastanedeki süt hemsiresi söylemişti cok yararini gördüm simdiye dek 1 kere kanadı ondada sürmeye usenmistim :)Dün taburcu oldum canım evim uzakta dönemiyorum bebeklerim için kayseride kalmaya devam edicem sütüm çok az geliyo oda göğsüm kanıyo o yüzden kullanmıyolar. Rabbim şifa versin bütün anne kuzularıyla beraber benim miniklerimede
Hahaha onu bende cok yaptim bi hafta sirf bebek nevresimi arastirmistim. Bi arada keçe den yapilan kapi suslerine takmistim bikactanede yaptim iyi oyaliyor :)Stresi engellemek adına kafamı başka şeylere yormaya çalılıyorum kızlar. :) bu aralar hastane odası süslemelerine takmış durumdayım. İnternette bir kaç site buldum ordan alışveriş yaptım. Evde yattığım yerde hem canım sıkılmasın diye hemde kafamı dağıtmak için bebek şekeri yapacağım. Bittiğinde resim çekip sizede gönderirim. Önerilere açığım bu arada sizler ne yaptınız? Yada bişeyler düşğnüyormusunuz ? Keçeden 3 tane bebek figürü yapmıştım kapı süsü yapabilmek için ama şimdi çok kararsız kaldım çünkü yatarak devam edebilmem çok zor acaba hazır mı alsam bilemedim hazırlarda çok pahalı
Usuttum diye gecistirme doktoruna bi danis canim , bendede olmustu doktor hemen gel dedi 3 gun ilacli serum yedim. Bunlari ciddiye almak gerek demisti bana ihmal etme, sen yinede bi ara sorYok üşütmüşüm bulantı kusma halsizlik oldu.valla basit bi hastalık bile bu dönemde zor geliyor
Bence alabilirsen premature kiyafeti al , hastane cikislari cok buyuk geliyor icinde kayboluyolarKızlar bişey sorucam; hastane çantasını hazırlıcam artık yavaş yavaş,ihtiyaç listesinde hasta bezi yazıyor,o kadar kanamamız olacakmı? Large pedler yetmiyormu? Bebekler için bişey hazırlamıcam zaten hemşireye sordum gidince,hiçbişey istemiyolarmış küvözde,34 de bile doğsalar ki bu en iyisi yinede 1 hafta 10 gün tutarlar heralde daha erken doğarlarsa daha uzun ki bunu düşünmek pek istemiyorum,birer tk hastane çıkışı alıcam biraz body falanda aldım hazır olur onlar eve gelir alırım Allah nasip ederse
Bana doktorum eryesi gun duş aldirdi :)Çok şükür canım arttı. Bebeklere yetecek kadar geliyo. Kanamam devam ediyo hala azar azar. Süt arrırıcı çay komposto desteği şart. İlk günler banyo yapamıyosun sezeryandan sonra aklınızda bulunsun o dönemde göğüslerinize sıcak havlu koyun baya etkisi oluyo
Bnm kayinvalide haftasonu 2 gun geliyo yardima annemi dinlenmeye gonderiyorum. Ondada pazar kacacsk yer ariyorKizlar gunaydin
Bu gun gorumcemler bi de kv geliyo 3 ay sonra
Gecen küçük kaynim ne zaman geliyosunuz demesin mi bana?
Dedim bekliyorum belki siz gelirsiniz bebek görmeye
O koymuş olacak ki kvnin 3 aydan sonra torun gelmiş aklina
Valla bana yetmemisti ki benim 1 ay olucak kanamam hala devam ediyor. O rahmin durumuna göre degisiyor. Bende 30. Haftadan beri sanci varmis ben hic hissetmiyodum o sancilar rahmimi cok zorlamis o yuzden kanamam cok oluyor. Ben canbebenin yaslilar ve idrar kaciranlar icin satilan mesane ped leri var ondan almistim cok rahatti , hastanede zaten pedleri onlar veriyor upuzun bisey :)Azerin canım doğum yapanlar hiç girmiyor bari sen cevap ver nolur çantaya ped ne koyucaz bu hasta bezi yazanlar niye yazmış anlamadım,tek gebelik sezeryanı olan bi arkadaşım ben orkidin gece olanını koymuştum diyor yetiyormuş sen?
Her kayinvalide ayni galiba benimkide reduksiyon taraftariydi. Bende seninle ayni düşündüm. Hep diyodum eşime size inat sağlıklı doguracam diye :) rabbim utandirmadi şükür :) sende bu sinirle 33 leri görürsün :)Azerin çok sağol cevap için canım, seni buralarda görmek hepimize iyi geliyor, soracak danışacak tecrübeli birilerine çok ihtiyaç duyuyoruz ve iyi ki bu konuyu başlatmışsın herkes elinden geldiğince birbirine destek oluyor, bilgilerini paylaşıyor çok sağol. Kaynana konusunda ne desen haklısın canım yaptığı çok ayıp, çok çirkin ama bence böyle sinirini bozacaksa hiç gelmesin daha iyi. Lohusa halinde bile sana nazlanıp durdu çok belli yardım etmek istemiyor. Allah ıslah etsin ne denir ki bunlara! Ben de hem çok kızgınım hem çok kırgınım kayınvalideme, eşimle telefonda konuşurlarken duydum o da redüksiyon taraftarıydı... Eşim üzülmesin diye konuyu büyütüp dillendirmedim ama sen kim oluyosun da benim yavrularımın yaşayıp ölmesine karar veriyorsun! Ne hakla! Zaten kopuk bir ilişkimiz vardı artık ona bir adım dahi atma isteği yok içimde. Rabb'im yardım etsin inşallah onun yardımına ihtiyaç duymadan büyüteyim yavrularımı. İnşallah sen de çok iyi bir yardımcı bulursun canım, Allahım her türlü yardımcınız olsun.
Benimde ciger gelistirici 2 kere yapilmisti ben cok faydasini gordum valla şükür hic biri makinaya baglanmadi. Sadece ediz bi gun oksijen aldi burund okadarÇok teşekkür ediyorum. Çok şükür doktor yatış yapmadı. Adalat verdi kasılmalar için. Ciğer geliştirici iğne yazdı 2 doz olarak 24 saatte yapılacakmış. Serkraj sonrasında da yapılmış bu 2. Olacak. Erken dönemde yapıldığı için çok etki etmemiştir dedi doktor. Karnımdaki ağrılar geçti ama kasıklarım feci şekilde ağrımaya devam ediyor acısından yürüyemiyorum bile.doktor 32. Haftaya kadar dayanmalısın diyor önceden 34 gibi alırız diyordu.
Ağrınlarınızı ihmal etmeyin kimutlaka doktorunuza danışın kıxlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?