- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #4.001
Canım korkma karaciğer yetmezliğinde sadece karında kaşıntı olmuyor bütün vücutta oluyor. Bide kızarıklık oluşuyor. Kan tahlillerine bakıyordur mutlaka doktorun. Bende de çok kaşıntı olıyordu çikolata yağı aldım aktardan onu eritip sürüyorsun karnını yumuşacık yapıyor. Bide lierac yada mustelanın çtlak kremini kullan sürekli. Cildin kurursa çatlaklar oluşur. Gerilmelerden dolayı cilt çok kuruyor. Zeytin yapı da sürebilirsin. Ama nenlendirici bir krem de kullanmak şart.Slm kizlar bir suredir giremedim hastaliktan dolayi 28. Haftadan sonra hersey ne kadar zormus once eklem agrilari sonra ates tam atlattik derken simdide deli gibi bir kasinti gorunen hic bisey yok ama artik hic uyuyamiyorum canim aciyor carsamba kontrolumde yeni baslamisti sordum doktoruma kuruluk var dedi onemli olmadigi icin bisey onermedi.ogunden beri cok siddetli doktorumu aradim ama donmedi. Sizede oldumu hic insanlar birazda korkuttu beni karaciger yetmezliği olabilir bebekletde sikinti olur felan dediler. Surekli ilik dus aliyorum ayaklarimin alti avuc iclerim bile kasiniyor rahatlamak icin ne yapsam
Genelde üçüzlerei genel anezteziyle alıyorlar sanırım. Bende bebişlerimi görmek istediğimden spinal istiyorum ama bu kararı bana bırakırlar mı bilemedimBen spinal istedim ama bende anastezi tutmadı o yuzden genele döndü :) kismet genelmis :) epidurali anestezi hekimi istemedi tavsiye etmedi bana o yuzden hic denemedik
Canım korkma karaciğer yetmezliğinde sadece karında kaşıntı olmuyor bütün vücutta oluyor. Bide kızarıklık oluşuyor. Kan tahlillerine bakıyordur mutlaka doktorun. Bende de çok kaşıntı olıyordu çikolata yağı aldım aktardan onu eritip sürüyorsun karnını yumuşacık yapıyor. Bide lierac yada mustelanın çtlak kremini kullan sürekli. Cildin kurursa çatlaklar oluşur. Gerilmelerden dolayı cilt çok kuruyor. Zeytin yapı da sürebilirsin. Ama nenlendirici bir krem de kullanmak şart.
Insallah basit birseydir kasinti tum vucudumda. Simdi konustum doktorumla tum vucudundaysa yarin gel karaciger enzimlerine bakalim ac ol etkilenmisse dogumu planlayalim dedi neyse hayirlisi olsun... insallah bebisler etkilenmemistir netten okudum biraz cogul gebeliklerde olabiliyormus ve bebekler icin sikinti bir durum.Canım korkma karaciğer yetmezliğinde sadece karında kaşıntı olmuyor bütün vücutta oluyor. Bide kızarıklık oluşuyor. Kan tahlillerine bakıyordur mutlaka doktorun. Bende de çok kaşıntı olıyordu çikolata yağı aldım aktardan onu eritip sürüyorsun karnını yumuşacık yapıyor. Bide lierac yada mustelanın çtlak kremini kullan sürekli. Cildin kurursa çatlaklar oluşur. Gerilmelerden dolayı cilt çok kuruyor. Zeytin yapı da sürebilirsin. Ama nenlendirici bir krem de kullanmak şart.
Bende sabah gelwn o sarı suyu kusup rahat lıyordum bu aralar çok arttı bendw doktora gelip serum takviyesi aldım şimdi doktorum zofran isminde bir ilaç önerdi. Şimdi onu kullanacağım bakalım nw olacak hepimize Rabbim sağlıklı bir şekilde yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallahGünaydın
Ben bulantı için hiç bir şey kullanmadım. Sabahları gelen sarı safrayı mutlaka kusun yoksa gün boyunca mide çok kötü oluyor. Ben kusup bütün gün rahat ediyordum. Gerçi bazı günler 3-4 defa kustuğum oluyordu. Ama bunun bir süreç olduğunu geçeceğini düşündüm hep. İlaç bana doktorum yazmadı önermedi. Bende istemedim açıkcası. Zaten 3üx gebelikte tonlarca ilaç kullanıyoruz. İykide ilaç kullanmamışım. Bu sürecin normal olduğunu kabullenmek ve her mide bulantınızda bebeğinizin varlığını hissederrk şükretmek çok güzel bir duyguydu benim için. Çünkü ilk zamanlar tekmeleri hissedemediğimiz için kısmasam acaba bebeğime bişimi oldu bugün niye kusmadım diye düşünürdüm. :)
Gerçi bazı insanlarda bulantı o kadar fazla oluyor ki hastanede serum bile verilebiliyor. Benim bi arkadaşım 9 ay boyunca mide bulantısı Yaşamıştı hep serum takviye ettiler yemeden içmeden kesilmişti. Çok dayanılmayacak durumdaysan doktoruna bir danış derim.
Cogul gebelik olunca maalesef kusma da siddetli oluyoBende sabah gelwn o sarı suyu kusup rahat lıyordum bu aralar çok arttı bendw doktora gelip serum takviyesi aldım şimdi doktorum zofran isminde bir ilaç önerdi. Şimdi onu kullanacağım bakalım nw olacak hepimize Rabbim sağlıklı bir şekilde yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Canim ben tam senle ayni durumdaydimLütfen kızlar yardım edin
Çok çok teşekkür ediyorum cvp verdiğin için canım öncelikle başın sağolsun rabbim birdaha evlatlarının acısını yalatmasın sana inşallah bende ani bebek ölümünden dolayı kızımı kaybettim şimdi Son şansım oyüzden ikiz veya üçüz istiyorum çünkü artık tüplerimi bağlatmayı düşünüyorum ben canım kaçıncı gün başladın ilaca canım birde tam saatindemi uyguladınCanim ben tam senle ayni durumdaydim
Hamile kala biliyordum sorun yoktu
Oğlumu kaybedince stresden hamile kalamadom 1 sene
Sonra doktora gittim sadece 5 gün klomen kullandim
Doktorun tahmini catlicagini soyledigi gune kadar 1 hafta ilişki olmadi o gün ve ertesi iliski oldu
Doktora gittigimde daha yeni catladigi soyledi yani tam tutturmusum:)
5 yumurtam vardi 3u dollendi cok sukur
Darisi basina inşallah
Senin de basin sagolsun ayni kaderi paylasiyoruz inşallah ucuz hamile kalirsin sen deÇok çok teşekkür ediyorum cvp verdiğin için canım öncelikle başın sağolsun rabbim birdaha evlatlarının acısını yalatmasın sana inşallah bende ani bebek ölümünden dolayı kızımı kaybettim şimdi Son şansım oyüzden ikiz veya üçüz istiyorum çünkü artık tüplerimi bağlatmayı düşünüyorum ben canım kaçıncı gün başladın ilaca canım birde tam saatindemi uyguladın
Klomeni içtiğin saatleri canım hergün aynı saattemi içtin bir de klomen bittikten kaç gün sonra dr gittinSenin de basin sagolsun ayni kaderi paylasiyoruz inşallah ucuz hamile kalirsin sen de
Yanlis hatirlamiyosam adetin 5.gunu basladim
Neyin saatini soruyosun canim?
Cok sık kullanmamak gerek zofer de zoferanda hamilelikte kullanilabiliyor ama sürekli alinmamasi gerekMethabalar bulantı için zofer vaya zofran kıllanan varmı çok bulantım oluyor bu ilsçları kullansam bir zararı olurmu
Canim oyle dakikasi dakikasina olmasa da ortalama 10-15 dakika oynama ile kullanmisimdirKlomeni içtiğin saatleri canım hergün aynı saattemi içtin bir de klomen bittikten kaç gün sonra dr gittin
Canim bol bol protein ye bebeklere kilo yapan tek sey protein et yumurta peynir ozellikle et , ekmeksiz sade bile olsa et yeTeşekkür ederim. Tüp bebekle 3 ayrı kese ilk defa duyuyorum. Herkes için herşey iyi olsun inşallah. Hepimiz farklı sınavlardan geçiyoruz. Allah bizleri utandırmasın. Bende ilk 3 ay kilo almadım hatta mide bulantıları yüzünden 2 kilo verdim. Sonra çok güzel senin haftandayken 5 kilo almıştım kilo durumum normal seyrinde gidiyordu banada dediler suyun çok fazla bebeklere gelişecek yer bırakmamışsın böyle devam edersen bebekler gelir. Şekerli ve tuzlu hiç bir şey tüketmiyceksin dediler. Bende hep aman bebeişlerime bişey olur diye canım istese de yemedim. Yemediğim içinde daha da zayıfladım. Şimdi de diyolar ki ye kilo al. Ben anlamıyorum bu doktorları madrm öle bana nie yeme dedesiniz herşeyi kestirdiniz. Yemezsen sütüm gelmrzmiş. Bebek benden beslencek bişey bulamıyomuş artık geriden geliyomuş. Bunların sebebi hep kendileri. Onlar beni nasıl yönlendirdiyse öyle yaptım.
Çok teşekkür ederim canım inşallah benimde senin gibi üçüzlerim olur ve inşallah sana burdan o güzel haberi veririm canım ne olur benim için çok dua et çok ümidim var rüyamda yonca tarlası görmüştüm tabiri bol bol bebek yazıyorCanim oyle dakikasi dakikasina olmasa da ortalama 10-15 dakika oynama ile kullanmisimdir
Adetin 11 ve 17.gunleri gittim canim
Cok ilginc benimkide bana propolisli bal onermisti sabah ac karnina yedim bende esim siparisle hazirlatmisti.Merhaba çok geçmiş olsun inşallah hayırlı sağlıklı güzel bir şekilde kucağınıza en hayırlı zaman da sapasağlam alırsınız bizim daha 10 haftalık o yüzden size söyleyebilrveğim çok şey yok ama korkmayın allsjın izni ile sapasağlam doğarlar. Biz daha nasıl beslenmeliyiz onu bile bilmiyoruz bana tavsiye niz olabilirmi
Hergün mutlaka et,süt, yumurta ve peynir tüketiyorum. Ama artık et yemekten gına geldi gerçekten zorluyorum kendimi mecburen.Canim bol bol protein ye bebeklere kilo yapan tek sey protein et yumurta peynir ozellikle et , ekmeksiz sade bile olsa et ye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?