2016 üçüz anneleri :)

ikili tarama yapılıyor mu çoğul gebelikte.. 11. hafta birsin öle gideyim die bekliyorum çarşambayı iple.. belki bana da cinsiyet tahmini yapılır... :)
Canim doktora göre degisiyo ama cogu doktor tarama testlerini yapmıyorum cogul gebelikte
Dogru sonuç vermiyor çünkü
Cinsiyet icin de cok erken
Cogul gebelikte net cinsiyet nerdeyse 16 haftada falan belli oluyor

Doktoru aradım sordum canım 3 ten 2 ye düşürdü, yalnız ben kalsiyum filan içmiyorum vermedi bana kalsiyumum eksikmi onuda bilmiyorum ama el bileklerimi farkettim incecik olmuş bacaklarımda sanki incelmiş gibi belkide karnım büyük olduğu için bana öyle geliyor,benimki önemli diilde bebeklerin kalsiyumu eksik kalmasın bende başlıyım diyorum ama önce bi baktırayım değerime

10. Haftaya yeni girdim canım bana da o ilaçtan verdi sanırım poşette duruyor şurup gibi meyve suyuna fln katılıp içiliyormş hem çok ağrı yapar die korkuom canım hemde bebeklere etki eder die korkuom
Normal şurup bu sabah akşam kaşıkla içiyosun bişeye katmana gerek yok zaten çok tatlı ben transfer sonrası nerdeyse 2 şişe bitirdim tüpbebek ilaçları çok kabız yapmıştı, malum transferden sonrada kabız olmamak gerekiyor,geçen ay çok sıkıntım olunca yine içtim ama tadı kötü geliyor artık genelde bunu veriyor zaten doktorlar,çok ağrılı değil bence yinede sen bilirsin içmek istemiyorsan kayısı,kiraz,karpuz ye şeker problemin yoksa

Ben erzincanda yım erzurum ve sivas a bskıyorum burda yok
Erzurumda Atatürk üniv.de Recep Orbak diye bir prof buldum ararken Sivas zaten büyük şehir olmaması imkansız iyi bak bence ( yok bu adam periodontologmuş bazı siteler karıştırıp perinatolog yazmışlar, diş yani uzmanlık alanı) bakmaya devam bulucaz sana perinatolog:))

Son düzenleme:
Benimkide şurup meyve sularına da katılabilir yazıo. Ah bir yiyebilsem

Canım benimde dediğin gibi ellerim ve bileklerim çok inceldi ama malesef karnımın büyüklüğünden dolayı değil bebekler kalsiyum ihtiyacını bizden karşıladığı için. İlk gittiğim dr magnezyum vermişti kalsiyumla ilgili bişey demedi ama hastanede yattığım dönemde sandoz veriyolardı hergün 2 defa. Bu gittiğim drumda mutlaka kullanman gerek dedi kalsiyum çok önemli dedi ama osteozing cerdi ben magosit kullandığım için onun içerisinde de magnezyum var diye kullanamadım mecbur suda eriyen sandoz olarak aldım. Prospektüsünde de 1000mg yazıyor yani günde 1000mg almamız gerekiyormuş zaten bu da 1 litre süte eşdeğer bir rakam olmuş oluyor calla ne yalan söliim ben o kadar kalsiyum alamıyodum gün içerisinde zaten sütü sabahları zorla içiyorum arada da 1 yada 2 bardak ayran bazense yoğurt. Benim değerime bakılmadı ama bi druna danış istersen

Ya bu mide yanması beni mahvediyor artık. Rennuda işe yaramamaya başladı dayanamıyorum soda içiyodum biraz rahatlatıyordu ama o da banamısın demiyor.

Ya bu mide yanması beni mahvediyor artık. Rennuda işe yaramamaya başladı dayanamıyorum soda içiyodum biraz rahatlatıyordu ama o da banamısın demiyor.
Ben hamilelikten önce mide rahatsızlığım oldugu için gaviscon şurup kullanıyordum bana çok iyi geliodu Dr.una bi sor depiştirr belki senin kaç haftalık canım

Ben hamilelikten önce mide rahatsızlığım oldugu için gaviscon şurup kullanıyordum bana çok iyi geliodu Dr.una bi sor depiştirr belki senin kaç haftalık canım
Gavisconda kullandım tatlım o hiç fayda etmiyor artık. Rennu gaviscon arada değiltirerek kullanıyorum.
32. Haftadayım canım. Bazen diyorum yeter artık doğurayım kurtulayım bazende diyorum biraz daha sabret az kaldı. Ama benim gerçekten sabrım dayanma gücüm kalmıyor basen.

Arkadaşlar merhaba inşsllah hepimiz hayırlı sağlıklı kucağımıza alırız bebeklerimizi
Brn bişey soracağım serklaj gereklimi nasıl anlayacağız foktora sordum bi dahakine bakarız dedi 13 haftafayım ne yapmam gerekiyor geç kalmaktan korkuyorum

Herhalimize şükredelim canım sabredelim inan bende böle düşünyrm gücüm kalmadı herşeyin zoruyla imtihan oluyrm diorum yeter diorum 10 yıl ben yanlış teşhis yüzünden işgecence cektim resmen kusuyordum sürekli yine devam edyr seneler xe piskojenik kusma denildi piskolojik tedavilerde hiç işe yaramadı 1 yıl önce doğru teşhis konuldu mide felci (gastoroparazi) makina da 1 saat kaldım kimse senelerce bana bu sintigrafi testinden bahsetmedi imtihan ilaçla biraz toparlar gibi oldum kilo fln aldım bebek dedik oda imtihanımız oldu tüp bebek zorunda kaldık üç bebek oldu çok şükür bittimi sıkıntılar bitmedi devam ediyor bu hafta üç kere acildeydim çözüm bulamıyrz mide felcine dayanacak güç kalmadı diyoruz ama bakıyoruz bugünümüz yarın olmuş diyorum sonra burda kaç yıl yaşayacağım diyorum Rabbim ahiretimizi güzel kılsın inşşşALLAH yok dünyada rahat yok ama çözüm aramayı elden bırakmıyorz...

Doğru söylüyorsun hepimizin imtihanı ayrı ayrı Allah hepimizin yardımcısı olsun. Yaşadığın şeyler kolay değil Rabbim şifa versin. 1,5 aya yakın süredir yatıyorum. Hem evinden ayrı kalmak hemde sürekli yatıyo olmak bide üzerine ağrılar ister istemez insanın psikolojisini bozuyor. Bazen getçekten dayanacak gücüm kalmıyor. Ama herhalimize şükürler olsun. Rabbim beterinden korusun inşallah.

Anlıyorum canım seni çok iyi anlıyorum Rabbim yardımcımız olsun bende evimden çok ayrı kaldım eşimden ayrı. Kaldım sekiz yıllı evliyiz hiç bir tad alamadık aylarca hastahanelerde kliniklerde yattım ikişer ay eve hiç uğramadı klinikte dışarı çıkmadım yaklaşık bir senedir hastahanelerde yatmıyorum doğru teşhis konulduktan sonra onun için cok srvinyrm fakat yine evimde değilim yemek yştemefipim için bir yıldır yemek yapamıyrm temizlik yapamıyrm annemde kalıyrz ama annemde memlekette ablam yengem bir tas yemek getirsin eşimi iftara sahura cağırsın die gözlüyüm başka çarem yok muhtacım bir kere ara ara isyana düşüyorum sakinleşince toplamaya çalışıyrm hastalıkları çekiısunda bide anlasalar yakınların yakınları da yıkıyor insanı zor canım zor hayat zor bir yudum suyla bile imtihan oluyrm yok ki carem herkes kapısını cekip kaçıyor ama ben kacamıyrm

Tatlım servikal uzunluk çok önemli. Bana dr ilk zamanlarda gerek yok gerekirse ilerleyen zamanlarda yaparız demişti. 24. Haftaya kadar bi problem yaşamamıştım güzel gidiyorduk ama birden hunileşme başladı acil serkraja alındım. Serkraj ilerleyen zamanlarda biraz daha riskli oluyor erken yapılmazsınbiraz daha iy gibi. Ama şuda bi gerçek kaç kilo bebeği sadece bi ip parçasının taşıması imkansız. Sadece açılmanın erken olmaması için bir önlem. Önemli olan sürekli dinlenmek ve istirahat efmek özellikle son aylarda bebekler ağırlaştıkça baskı artıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…